Posao u Australiji

Nešto mi je danas dosadno pa malkice bacam pogled na immi sajt, pa sam i uradila onaj enquiry: http://www.immi.gov.au/contacts/forms/gsm/post.htm , tj popunila post-lodgement form. Je li neko išao na to da tamo traži informaciju o stanju aplikacije. To je za one koji su poslali u papirnom obliku.
U prošlom enquiry koji sam slala u septembru, na dnu strane čak piše ime osobe koja je poslala ovaj odgovor, a ne samo DIAC. Tada sam ih pitala za medicinski pregled i nešto o policijskom. Evo sad je tačno godina dana odkad su papiri u Au , tačnije 9.januar, i potpuno izluđeh!

Dear Ms .......,

Thank you for your e-mail in relation to your visa application under
Australia's General Skilled Migration programme.

All applications are processed in the date order that they were received
at our office.

Your application is awaiting allocation to a case officer.

For updates on our current allocation dates, please send a blank email to:

aspc.processing@immi.gov.au You will receive the information by auto
reply. We update this information weekly.

If your application was received by us after these timeframes, we cannot
provide any further information at this stage.

Once your application has been allocated to a case officer you will
receive further instructions if we require any additional documents to
process your application. They will send you an email.

Applicants for an "offshore" General Skilled Migration visa can undertake
health and character checking prior to their application being allocated
to a case officer. The benefit of applicants undertaking health and
character checks may be a reduction in the amount of time required before
a decision can be made, however, applicants and migration agents should
be aware that:
* Health examinations have limited validity periods and if these expire
before the application is finalised these checks may be requested again,
and must be provided at the applicant's cost.
* The ASPC may still need to undertake other checking in respect of the
application that may delay a decision.
* Undertaking health examinations and providing police clearances does not
guarantee an application will be successful.

To assist in deciding when to undertake health and character procedures
please send a blank email to
aspc.processing@immi.gov.au for current application processing dates.

Alternatively, applicants can wait on a request from a case officer before
proceeding with these checks.

Applicants undertaking medicals overseas must use a panel doctor and the
medical examinations must be sent to the Health Operations Centre (HOC)
see:
http://www.immi.gov.au/contacts/australia/processing-centres/hoc-sydney.
htm
for contact details.

For information on your nearest panel doctor please refer to our website
at:
http://www.immi.gov.au/contacts/panel-doctors/index.htm

Each person will require 'Form 26 Medical Examination for an Australian
Visa - which can be found at:
http://www.immi.gov.au/allforms/pdf/26.pdf

All persons 11 years of age or over will also require 'Form 160
Radiologist Report on Chest X-ray of an Applicant for an Australian Visa
- which can be found at:
http://www.immi.gov.au/allforms/pdf/160.pdf

For any further enquiries about the application you have lodged please
refer to our website using the following link http://www.immi.gov.
au/contacts/visa-enquiries/professionals.htm

Yours sincerely,
Natalia L.Department of Immigration and Citizenship

Poslednja izmena:
neshto mi je chudno. Uporedjujuci odgovore na blank mail od 12.11.2008. i danashnji, to jest od 07.01.2009. vidim da u ovom periodu nisu makli ni za jedan dan u klasi vize Paper 175. Znaci isti je datum lodgement-a: 15 october 2007. z:cry:
da li je to zaista moguce

Ja mislim da oni mlogo lažu i isto tako mislim da ih mlogo mrzi da pišu i menjaju ti datumi...

Eto ja reče šta mislim...

Hexy..... :)

Pepsi nemoj tako,neverujem da ih mrzi.Ljudi jednostavno praznici su tamo kao i ovde.Koliko god oni bili i izgledali ozbiljnije od ostatka sveta,imaju kada su praznici velike pauze u radu,a onda kada se nakane raditi onda rade etapno vizu po vizu pa je vrlo lako moguće da ni ovu tvoju nisu mrdnuli od oktobra.Pa kada nju sada dohvate spičiće od jedamput za kratko vreme sigurno pola godine.

Palmice ne brini i nesekiraj se meni je neki odgovor na papire bio poslat bukvalno posle oko 14-15 meseci nakon potvrde da su dobili moje papire u Au.Tada su me i obavestili da je malo veća gužva i da se sačeka na red.Čak mi je prvi kontakt i bio to da su mi dvojica tipova došla iz Ambasade u proveru kući.Znači još koja nedeljica i to je to.z:poz:

---------- Forwarded message ----------
From: Alana.Vanzetten@immi.gov.au < Alana.Vanzetten@immi.gov.au>
Date: 21.06.2007. 08.41
Subject: CONFIRMATION OF RECEIPT OF APPLICATION [SEC=IN-CONFIDENCE:CLIENT]
To: damir.dzakula@gmail.com

CONFIRMATION OF RECEIPT OF APPLICATION

This is to confirm receipt of application for Skilled Migration, received for Damir Dzakula, 12/12/1972. Payment has been taken and your receipt no. is 1305509633. This application is currently undergoing validity checking and an acknowledgement letter with your client reference number and receipt will be emailed to you in approximately six weeks.

This delay in acknowledging your application will not impact on the time taken for your application to be allocated a case officer if you have lodged a valid application. Case officer allocation and expected date of finalisation will be in line with our current processing times and service standards available on our website.

You are welcome to email aspc.processing@immi.gov.au to obtain information relating to the current dates of applications we are sending acknowledgement letters for . This information is updated every Tuesday. Emails sent to this address will only receive an auto response.

This is a private work email address and returned emails will not be answered. You can contact the Adelaide Skilled Processing Centre now via our website at www.immi.gov.au/contacts/visa-enquiries/professionals.htm

Important Notice: If you have received this email by mistake, please advise the sender and delete the message and attachments immediately. This email, including attachments, may contain confidential, sensitive, legally privileged and/or copyright information. Any review, retransmission, dissemination or other use of this information by persons or entities other than the intended recipient is prohibited. DIAC respects your privacy and has obligations under the Privacy Act 1988. The official departmental privacy policy can be viewed on the department's website at
www.immi.gov.au See:
http://www.immi.gov.au/functional/privacy.htm

A DRUGI JE :

Dear Mr DZAKULA

Please find attached a letter acknowledging receipt of a Skilled visa
application by the Adelaide Skilled Processing Centre (ASPC).

If you can not open PDF attachments, please go to
http://www.immi.gov.au/functional/pdf.htm for instructions or the adobe
website at http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html

Kind regards,

Adelaide Skilled Processing Centre - Admin Unit
Department of Immigration and Citizenship (DIAC)

This is a private work email address and returned emails will not be
answered. You can contact the Adelaide Skilled Processing Centre now via
our website at www.immi.gov.au/contacts/visa-enquiries/professionals.htm

(See attached file: 105844.pdf)

Important Notice: If you have received this email by mistake, please advise
the sender and delete the message and attachments immediately. This email,
including attachments, may contain confidential, sensitive, legally
privileged and/or copyright information. Any review, retransmission,
dissemination or other use of this information by persons or entities other
than the intended recipient is prohibited. DIAC respects your privacy and
has obligations under the Privacy Act 1988. The official departmental
privacy policy can be viewed on the department's website at www.immi.gov.au
See: http://www.immi.gov.au/functional/privacy.htm

Poslednja izmena:

D´ izvineš pa i nisi me nešto utešio, jooooooj bre pa di je još pooola goooodine...
Vidim da mi ništa drugo ne preostaje nego da se opet upucam sa onu moju metlu !
Jest´ da će to loše da se odrazi na moj Character Document > ali šab me gabri ...

@ bokadz

Palmice ne brini i nesekiraj se meni je neki odgovor na papire bio poslat bukvalno posle oko 14-15 meseci nakon potvrde da su dobili moje papire u Au.Tada su me i obavestili da je malo veća gužva i da se sačeka na red.Čak mi je prvi kontakt i bio to da su mi dvojica tipova došla iz Ambasade u proveru kući.Znači još koja nedeljica i to je to.z:poz:[/QUOTE]

Dobra vest!!! z:dm: Mozes li mi nesto reci o tom kontaktu, kad su ljudi dosli, u cemu se satojala provera i tako dalje... Mislim da smo isto zanimanje pa me i zato detaljno interesuje. Ako neces ovako preko foruma moze i na private mail.

Evo ti Dandi, boldovano...

Ja sam valjda jedini lik koji baš na ovom forumu o Australiji neće biti shvaćen,ali jednostavno tako se u životu stvari promene da ni ja sam ne mogu da poverujem da su istinite.

Tri godine vijam servis za nemačke Bosch Junkers gasne kotlove i baš kada odustanem od te ideje ja odlučim da idem u Australiju i što je zanimljivo priznaju mi diplomu,za koliko ono mesec i po dana,položim IELTS u potrebnoj oceni za vizu i to iz prve,pošalju mi potrvdu da su dobili moju aplikaciju i da zbog nagomilanih molbi moram da čekam malo duže.

Prodje ravno godinu dana čekanja bez "a" i "b" iz Australije i ja pomislim kako sam nešto sjebo jer je moja viza u mejduvremenu i ukinuta, i da sam bez reči objašnjenja odbijen.Kada ono ja dobijem poziv da idem u Zagreb na obuku za gasne kotlove Junkers Bosch.I zamisli spletove okolnosti i sudbine opet bukvalno prekosutra od poziva od strane Bocha(spremi se sada da ne padneš sa stolice)dolazi mi na kapiju kuće beli VW Pasat karavan sa diplomatskim tablicama iz ambasade Au u Beogradu sa mojom kopijom aplikacije u rukama.Dva tipa u fazonu jedan prevodi ovom drugom,ovaj Englez našem daje pitanja na engleskom ovaj meni na srpskom i tako mi pričamo dvadeset minuta,u to vreme englez ide po dvorištu i servisu i slika rasturene rezervne delove bele tehnike,klima uredjaja a oni fala Bogu sve razbacani po dvorištu.Slika tablu firme na zidu i tako.Odlaze i kažu dobićete ubrzo odgovor iz ASPC-a.

U meduvremenu završim obuku za Junkers gasne kotlove,postanem centralni servis za Vojvodinu za Bosch i krenem da razbijam poslom kada ono na mejl stiže poruka da mi je dodeljen "kejs ofisir" i reče jadan koji.

I sada ja razmišljam:Bosch vijam tri godine a Australiju jednu godinu,i tako ti ja izbrišem poruku moga "ofisira" bez prevodjenja i opredelim se za Bosch.U fazonu ako odlučim da idem preko opet Nemačka je bliže,autom par sati.

Sve ti ovo pričam iz jednog razloga.Ambasada ipak nema samo funkciju lepljenja vize u pasoš,ima ona i svrhu provere onih koji podnesu molbu ali samo po nalogu iz Australije.

U svakom slučaju svima koji žele da odu u Au želim sve najbojlje i želim da uspeju.Ono što im posebno želim je da im se ne dogodi ono što i meni jer donošenje odluka u tim momentima je jako teško jer ispred sebe imaš dva zida,samo jedan moraš da preskočiš a o onome što je iza znaš tek toliko koliko od drugih iz priča.

Svi ste tako divni i puni nade za boljim životom.

Žalosno je to što smo prinudjeni da za boljim životom odlazimo odavde gde su nam koreni i gde smo rodjeni.

Sve Vas na forumu "Australija i Okeanija "puno,puno,puno pozdravljam posebno moju neznanu drugaricu T....u.

Danas mi je prvi rođendan Emilly! Na današnji dan prošle god mi je bio tzv. Lodgement Date. Email obavještenja, da je moja aplikacija kod Aspc na stolu, dobila sam 21 januara.Od tada ni slova ni glasa od njih!
Čak sam i ljekarsko odradila, a da oni to nisu direktno zahtijevali od mene. U tom pismu - Acknoledgement letter- je rečeno da mogu i sama odraditi ljekarsko i bez zahtjeva od njih.

HAPPY BIRTHDAY TO ME!

:vatromet: :rodjendan: :vatromet: :pivce:

:amen: -------- OSTARAH.....

Danas mi je prvi rođendan Emilly! Na današnji dan prošle god mi je bio tzv. Lodgement Date. Email obavještenja, da je moja aplikacija kod Aspc na stolu, dobila sam 21 januara.Od tada ni slova ni glasa od njih!
Čak sam i ljekarsko odradila, a da oni to nisu direktno zahtijevali od mene. U tom pismu - Acknoledgement letter- je rečeno da mogu i sama odraditi ljekarsko i bez zahtjeva od njih.

HAPPY BIRTHDAY TO ME!

Eh Palma....da ti cestitam rodjendan ili ne onda? z:poz:
Pa citam vase postove ovde i vidim da svi nesto cekate, svi ste se u toku nekih procedura,a meni citajuci deluje da je to bez kraja...pa zato pitam koliko to moze sve da traje tako? Jel si to dobila obavestenje proslog 21. Januara?????? z:shock: Pa zasto nisi zvala da vidis sta se dogadja dalje.....

Poslednja izmena:

HAPPY BIRTHDAY TO ME!

:rodjendan::vatromet::vatromet:z:kiss::orkestar::orkestar::pivce::vatromet:

HAPPY BIRTHDAY TO ME!

Draga moja koleginice Palmo evo ja po nekoj mojoj proceni dajem ti plafon još dva-tri meseca čekanja...
Ako ne bude tako evo imaš moje odobrenje da me ispljuješ na mrtvo ime !!!

PS. Neću sada da ti čestitam nego tek kada dobiješ tu Vizu, eto...

Tvoja koleginica Hexy z:girl:

Kada aplicirate za vize ( verovatno svako od vas za razlicitu) interesuje me koliko odprilike cekate da ta viza krene u proces i kada saznate da li cete je dobiti ili ne?!

U pravu si Emmily svi smo u čekanju na različite Vize, doduše moja koleginica Palma i ja čekamo za istu vrstu Vize - Sponsored Skilled Migration subclass 176 !
Ali će ona pre mene da ode tj. da je dobije Vizu jer je ona Aplicirala u Januaru 2008, a mi smo u Aprilu 2008...

Ima i onih koji su Aplicirali za Sponsored Skilled Independent subclass 175 (Tree na primer)...
Ima onih koji idu na Regional Sponsored, Temporery Working Visa, oni Vizu dobiju mnogo brže jer je privremena od 3 meseca do 4 godine...
Ma ima nas raznih ovde i svi smo u nekim različitim fazama, samo nam je zajedničko ´´čekanje´´ i velika želja da dobijemo naše Vize (nadam se uspešno) i odemo odavde...

A što se tiče čekanja čini nam se da je kao odavde do večnosti...
Pošto pripadamo Regionu High Risk Country čekanje može biti i do 15 meseci...
Sve nas gledaju kao pod ´´lupom´´, a i nisam iznenađena uopšte zbog cele situacije i prošlosti (države)...

A za Vizu saznamo da li smo je dobili ili nismo tek kada dobijemo Grant Letter, a to kad bude > biće...

Eto Emmily toliko od moje malenkosti... z:poz:

Potpuno generisan mail Palmo, osim što je dodato ime na kraju.
Ja bih voleo da znam koliko su to aplikacija primili u avgustu 2007, pa ne mogu da se izvade iz njih, ako neko nadje negde tu cifru, neka javi.
Jedina informacija koju imam je da imaju 5 puta više aplikacije u tom mesecu, nego obično, pa gledajući jul iste godine, i vreme koje im je trebalo da izadju iz jula, kao i ranije procesno vreme, trebaće im još bar 5 meseci da izadju iz bule.
A tu je i pitanje godišnje kvote viza...

Poslednja izmena:
Što reče Sofronije, dva puta ništa je ništa račun je jasan.
Dobro, našao sam sam. Teški su ovi Australijanci kad hoćeš da nadješ jednu sitnu informaciju u okeanu bespotrebnih.
U 2007-08 godini primljeno je 151.685 skill stream aplikacija (to su ove naše, jelda).
2007-08 podrazumeva 1.jul 07 - 30 jun 08.
108.540 je viza dodeljeno u tom periodu.
130.433 aplikacije su ostale "in pipeline" na dan 30. juna 08.
Tu su nam i palma i hex.
Znači oko 20.000 viza su uspeli da dodele u istoj fiskalnoj godini kad su i predate aplikacije, sve ostale čekaju sledeću godinu..
Po svim pomenutim brojevima može se zaključiti da stigne 10-12000 aplikacija mesečno, koliko otprilike i obrade.
U julu je onda bilo 30-40000 aplikacija, koje su uspeli da obrade za oko 3 meseca.
U avgustu ih je sasvim moguće bilo i 50-60.000, koje još nisu uspeli da obrade. Tj obradili su negde četvrtinu za mesec dana, tako da će izaći iz toga za oko 3 meseca.

Sad ja ne znam koliko tih aplikacija se odobri, koliko ne, ali taman im ostaje posle toga još 3 meseca da ispune kvotu za 2008-09, koja baš i ne znam kolika je (kažite mi vi), tj da pregledaju još 30-40.000.

Ja se iskreno nadam, da se svetski emigrantski kadar propisno ispucao u ta dva pomenuta meseca pre velike promene, pa da je posle toga stizalo značajno manje aplikacija. Sa tim bih mogao da isprognoziram da ćeš Palma otići do kraja fiskalne 2008-09, izmedju aprila i jula, a Hexy i njen muž-puž ubrzo za tobom. Pa kad vas dve pošaljemo, onda ću da sednem pa da vidim kad ću ja.

Vidite da se nema tu čega plašiti

Što reče Sofronije, dva puta ništa je ništa račun je jasan.
Dobro, našao sam sam. Teški su ovi Australijanci kad hoćeš da nadješ jednu sitnu informaciju u okeanu bespotrebnih.
U 2007-08 godini primljeno je 151.685 skill stream aplikacija (to su ove naše, jelda).
2007-08 podrazumeva 1.jul 07 - 30 jun 08.
108.540 je viza dodeljeno u tom periodu.
130.433 aplikacije su ostale "in pipeline" na dan 30. juna 08.
Tu su nam i palma i hex.
Znači oko 20.000 viza su uspeli da dodele u istoj fiskalnoj godini kad su i predate aplikacije, sve ostale čekaju sledeću godinu..
Po svim pomenutim brojevima može se zaključiti da stigne 10-12000 aplikacija mesečno, koliko otprilike i obrade.
U julu je onda bilo 30-40000 aplikacija, koje su uspeli da obrade za oko 3 meseca.
U avgustu ih je sasvim moguće bilo i 50-60.000, koje još nisu uspeli da obrade. Tj obradili su negde četvrtinu za mesec dana, tako da će izaći iz toga za oko 3 meseca.

Sad ja ne znam koliko tih aplikacija se odobri, koliko ne, ali taman im ostaje posle toga još 3 meseca da ispune kvotu za 2008-09, koja baš i ne znam kolika je (kažite mi vi), tj da pregledaju još 30-40.000.

Ja se iskreno nadam, da se svetski emigrantski kadar propisno ispucao u ta dva pomenuta meseca pre velike promene, pa da je posle toga stizalo značajno manje aplikacija. Sa tim bih mogao da isprognoziram da ćeš Palma otići do kraja fiskalne 2008-09, izmedju aprila i jula, a Hexy i njen muž-puž ubrzo za tobom. Pa kad vas dve pošaljemo, onda ću da sednem pa da vidim kad ću ja.

Vidite da se nema tu čega plašiti

kakva obrada podataka!

svaka cast!

ostala bez teksta!

Back