Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 105.101
Pa odavde ne moze kopi pejst adrese a na word bilo gde moze. Postavio sam knjigu ovde
A koji je sajt?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa odavde ne moze kopi pejst adrese a na word bilo gde moze. Postavio sam knjigu ovde
Ne, ne, to što je obrisano...zvezdice...koji je to sajt pitah.
Ево, на самом почетку прва контрадикција:
- да нису очекивали никога на другој обали Дунава (29)
- да су Авари живели на другој обали Дунава и да су због њих држали стражу(30)
Pogledajte prilog 524246
Pogledajte prilog 524245
Даље у тексту је јасно да је реч о истом догађају препричаном на другачији начин. Нигде се не изједначавају Словени и Авари, Затим се Хрвати јасно одвајају од Авара, а после се Хрвати изједначавања са Словенима. А касније се, опет, Хрвати стављају и у несловенски контекст.
Што више извора нађеш да потврђују твоју тезу, то је она вероватнија. Имај на уму да има и других који је негирају. Додатно је питање што је упитно значење термина Авари, која можда уопште не означава етничку групу.
Проблем је у томе што је текст пун контадикција. Чак и да нађем да пише да Словени нису Авари, овакав текст не би био доказ за ту тврдњу. Разумеш ли ти у чему је проблем са DAI? А чак и да је DAI конзистентан по питању појмова и релација, опет мора бити у сагласју са осталим изворима.
Ја сам ти већ био дао извор који није контрадикторан и који прича о Словенима на Балкану пре Христа.
Skote, izanaliziraj Jermensku geografiju Ananije Širakacija, tj. deo u kojem opisuje slovenske migracije.
Ne znam ja sta je Jermenska Geografija. Je li to Jovan iz Efesa?
Nema nikakvih kontradikcija u DAI, sve je dosljedno. Postavi kotradikcije u DAI, da vidimo!
Па јесам ли ти скоро био поставио? Већ на самом почетку обе верзије контрадикторна информација. И рекао сам ти шта је мој закључак из тога. И поставио сам ти био и мишљења осталих који су се бавили DIA. А Славен је на све то додао и своје појашњење.
У списима може да пише и да су Словени исто што и Германи. Шта онда? Можда је то истина, а можда су и једни и други писцу довољно небитни да их не разликује. Исто као што ми овде не правимо разлику између кинеских народа.
To je jedno delo na jermenskom jeziku iz sredine VII stoleća. Evo iz prevoda Roberta Hjusena na engleski, 10. zemlja Evrope (Trakija):
Pogledajte prilog 524885
Okay. Sta je tu problematicno? Ne znam sta zelis da kazes na osnovu ovoga. Sta je tvrdnja?
Za temu je, i fino si postavio. Kako se zove djelo da mogu da ga potrazim?Ništa. Nema tvrdnje. Predlaže se analiza. Mada možda ovo nije najbolja tema za to.
To je jedno delo na jermenskom jeziku iz sredine VII stoleća. Evo iz prevoda Roberta Hjusena na engleski, 10. zemlja Evrope (Trakija):
Pogledajte prilog 524885
Komentar priređivača:
![]()
![]()