Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:mrgreen:evo mene ziva sam...danas proteinski dan,rucak jedan batak vecera pola..nisam htela da se prezderavam jer sam juce odgladovala..Juce me je vise mucila psihicka glad nego prava..tu su mi pomogle dve kafe..ali jutros kada sam imala vocni dorucak,kako sam se bacila na onu sirotu bananu..pa svaki majmun bi zaplakao:zcepanje:Merila sam se ali vaga se dvoumi..tako da nemam pojma koji su rezultati..videcemo..

Poslednja izmena:
:mrgreen:evo mene ziva sam...danas proteinski dan,rucak jedan batak vecera pola..nisam htela da se prezderavam jer sam juce odgladovala..Juce me je vise mucila psihicka glad nego prava..tu su mi pomogle dve kafe..ali jutros kada sam imala vocni dorucak,kako sam se bacila na onu sirotu bananu..pa svaki majmun bi zaplakao:zcepanje:Merila sam se ali vaga se dvoumi..tako da nemam pojma koji su rezultati..videcemo..

pa dobro, ljubo, kakvi su na kraju utisci o vodenom danu. Ti si se spremila da će biti strašno i neizdrživo pa je i bilo.
Meni je često lakše da ne jedem ništa, nego da jedem sasvim malo ili da mi voće struže želudac i creva ceo dan. Znam da nije dobro, ali tako je kod mene.

Pa ti posto nisi cuo, ja cu da ti kazem da za svaku casu vode bubreg kaze hvala...al idemo iz pocetka hrana je takodje osnov slazem se i jedemo kad smo gladni mada ima casnih izuzetaka,vazduh dises pa dises nema ti druge e a vodu ako pijes tek kad si zedan ondak to ne valja nista!Moras bre da popijes bar 2l.Ja napr. pijem vodu posle svih obroka a i u medjuvremenu i to dosta tako da me moji zeke da cu imati ne daj Boze zabe u stomaku. vidis kaka sam disciplina. a opet sam na god. pregledu imala pesak u urinu!:think:daklem navali na vodu kad se setis a ako se ne setis bas oma a ti kazi puj pike ne vazi sad cu ja da srucim litar!!:mrgreen:al mozda ti ne volis vodu nego neka druga pica...:zper:

Pa ti posto nisi cuo, ja cu da ti kazem da za svaku casu vode bubreg kaze hvala...al idemo iz pocetka hrana je takodje osnov slazem se i jedemo kad smo gladni mada ima casnih izuzetaka,vazduh dises pa dises nema ti druge e a vodu ako pijes tek kad si zedan ondak to ne valja nista!Moras bre da popijes bar 2l.Ja napr. pijem vodu posle svih obroka a i u medjuvremenu i to dosta tako da me moji zeke da cu imati ne daj Boze zabe u stomaku. vidis kaka sam disciplina. a opet sam na god. pregledu imala pesak u urinu!:think:daklem navali na vodu kad se setis a ako se ne setis bas oma a ti kazi puj pike ne vazi sad cu ja da srucim litar!!:mrgreen:al mozda ti ne volis vodu nego neka druga pica...:zper:
Занимљиво ти ово болдовано?!?
Све животиње и човек пију воду када су жедни и толико колико им треба да утоле жеђ.
А онда, 50.-тих година прошлог века, из Холивуда стиже низ иновација:
од старлета до мега звезда, поче мода вађења пар(или чак два!!!)најнижих ребара, не би ли биле струкиране онолико колико је то немогуће, развијени су импланти за груди и задњицу који су нечовеколико танким звездама давали надженске атрибуте, средише им вилице и нос, појавише се волуминизирајући шампони...
Нажалост незгодација са напретком је да он није баш тако једнодимензионалан.
Одвратна НАСА помрсила је конце козметичкој индустрији пребацивши своја достигнућа из програма ,,Аполо" у свакодневницу омогућивши много боље фотоапарате и филмове.
Тако је лет на Месец открио да, рецимо, Твиги, прва свеЦка мега мршавица, има уби Боже тен да Брижит Бардо има екстра танку линију и кожу која једнако тако екстра виси свуд по телу, да је Џејн Фонда расположена за сликање највише у условима смањеног светла(њен даркерски период)...
Кад се, рецимо, увече набобаш шунке и напијеш воде(јер је поменута шунка, наравно, слана) ујутро ћеш бити сасвим набубреле коже, јер со задржава воду у организму.
Како није добро бити стално наџоксован претераним количинама соли(филмска и остале индустрије воле да експлоатишу што дуже своја грла, не само због новца, већ и због бриге за околину(!!!), друштвене одговорност(!!!), фенси(!!!) је, ма шта то значило, и бла бла бла...),а не смеју да се виде последице гладовања измишљено је да треба пити галоне воде.
Наравно, кожа је стално набубрела, фотоапарати само шкљоцају, пара се врти чак до хируршких ординација.
Мсм, оно нису бубрези пар органа бескрајног капацитета.
Е сад ја подржавам ваше напоре да сте витке и идеалне или нормалне тежине(ова се два појма разликују за бар 5% масе), јер је то ем здраво, ем вам је очигледно стало до тога а тиме је то и једна врста задовољства које свакао не трба одбацити.
Али ми је инсистирање на обливању водом ем смешно, ем сматрам да оно угрожава здравље на дуге стазе...које баш и нису тако дуге.
И не мислим само ја то.
Имате мноштво чланака у којима ће те то исто видети, само што, ето, није у питању преовлађујуће мишљење.
Или запитајте се овако:
-Како то да сте лепо и успешно одрасле протутњавши кроз детињство и пубертет и остале сасвим здраве, а пиле сте само онолико колико сте биле жедне, а то сигурно није било 2+ литара чисте воде дневно + вода садржана у храни. Чак ни онда када сте физички биле формиране, а још увек нисте чуле за тај проналазак о води!
-И оно што ја зовем еволуцијски доказ, а заправо је најјачи аргумент и важи за све животиње, а ми смо такође животиње, пошто, јел' не стварамо храну фотосинтезом. ДаклеМ све животиње узимају воде управо онолико колико им треба да утоле жеђ. Не обливају се.И шљакају сасви лепо током свих ових милиона година.
Као и ми људи и сви наши ближи и даљи рођаци!
Песак у урину ти је последица исхране, пре свега и после свега.
:bye:

Poslednja izmena:
Занимљиво ти ово болдовано?!?
Све животиње и човек пију воду када су жедни и толико колико им треба да утоле жеђ.
А онда, 50.-тих година прошлог века, из Холивуда стиже низ иновација:
од старлета до мега звезда, поче мода вађења пар(или чак два!!!)најнижих ребара, не би ли биле струкиране онолико колико је то немогуће, развијени су импланти за груди и задњицу који су нечовеколико танким звездама давали надженске атрибуте, средише им вилице и нос, појавише се волуминизирајући шампони...
Нажалост незгодација са напретком је да он није баш тако једнодимензионалан.
Одвратна НАСА помрсила је конце козметичкој индустрији пребацивши своја достигнућа из програма ,,Аполо" у свакодневницу омогућивши много боље фотоапарате и филмове.
Тако је лет на Месец открио да, рецимо, Твиги, прва свеЦка мега мршавица, има уби Боже тен да Брижит Бардо има екстра танку линију и кожу која једнако тако екстра виси свуд по телу, да је Џејн Фонда расположена за сликање највише у условима смањеног светла(њен даркерски период)...
Кад се, рецимо, увече набобаш шунке и напијеш воде(јер је поменута шунка, наравно, слана) ујутро ћеш бити сасвим набубреле коже, јер со задржава воду у организму.
Како није добро бити стално наџоксован претераним количинама соли(филмска и остале индустрије воле да експлоатишу што дуже своја грла, не само због новца, већ и због бриге за околину(!!!), друштвене одговорност(!!!), фенси(!!!) је, ма шта то значило, и бла бла бла...),а не смеју да се виде последице гладовања измишљено је да треба пити галоне воде.
Наравно, кожа је стално набубрела, фотоапарати само шкљоцају, пара се врти чак до хируршких ординација.
Мсм, оно нису бубрези пар органа бескрајног капацитета.
Е сад ја подржавам ваше напоре да сте витке и идеалне или нормалне тежине(ова се два појма разликују за бар 5% масе), јер је то ем здраво, ем вам је очигледно стало до тога а тиме је то и једна врста задовољства које свакао не трба одбацити.
Али ми је инсистирање на обливању водом ем смешно, ем сматрам да оно угрожава здравље на дуге стазе...које баш и нису тако дуге.
И не мислим само ја то.
Имате мноштво чланака у којима ће те то исто видети, само што, ето, није у питању преовлађујуће мишљење.
Или запитајте се овако:
-Како то да сте лепо и успешно одрасле протутњавши кроз детињство и пубертет и остале сасвим здраве, а пиле сте само онолико колико сте биле жедне, а то сигурно није било 2+ литара чисте воде дневно + вода садржана у храни. Чак ни онда када сте физички биле формиране, а још увек нисте чуле за тај проналазак о води!
-И оно што ја зовем еволуцијски доказ, а заправо је најјачи аргумент и важи за све животиње, а ми смо такође животиње, пошто, јел' не стварамо храну фотосинтезом. ДаклеМ све животиње узимају воде управо онолико колико им треба да утоле жеђ. Не обливају се.И шљакају сасви лепо током свих ових милиона година.
Као и ми људи и сви наши ближи и даљи рођаци!
Песак у урину ти је последица исхране, пре свега и после свега.
:bye:

tako je, pesak je posledica hrane.
na zalost, niko od nas nema mogucnosti da se hrani onom hranom kojom su nas hranili u detinjstvu. sva hemija i aditivi kojima je hrana obogacena (pricam i o obicnom vocu i povrcu) mora negde da se profiltrira..bubrezi su jedni od organa koji to rade..upravo iz tog razloga mora da se unosi odredjena kolicina vode kako bi oni bili isfiltrirani i kako telo ne bi zadrzavalo stetne materije zaglavljene kao talog..
koliko god da ne verujes, zedj je simptom da je organizam vec dehidrirao..kad ga osetis, voda ti uveliko treba..
svi smo kao mali hranjeni na 4 sata..redovno, manji obroci...
a onda smo ih proredili i cak sveli na 1 dnevno zbog obaveza i `nestizanja`..i tada osecamo glad..tad telo isto vec trpi..optimalni su mali obroci na 4 h..
sto znaci - ako jedes tek kad si gladan i ako pijes tek kad si zedan, efekat je kao kad vozis auto na ivici poslednje kapi goriva u rezervoaru i kapi ulja u motoru..dovuces se do pumpe, ali je ostecenje evidentno.
postoje citavi biohemijski negativni procesi u organizmu koji se tada desavaju..

Citam vas ali nisam dugo nista pisala pa reko da kazem i ja koju o vodi ;)

Da li organizmu treba vode ili ne zavisi od fizicke aktivnosti i jos kojecega.
Prvo sto primetimo kad organizmu fali voda je da boja urina poprima tamnije nijanse od svetlo zute.
Prica da se ne treba oblivati vodom je opsta istina i ne treba insistirati na toj izjavi...
Potreba za unosom vode razlikuje se od osobe do osobe, ono sto meni odgovara ne znaci da ce nekom drugom odgovarati :bye:

Poznavaoce, a sta cemo sa cinjenicom da organizam ne razlikuje potrebu za zedju, nego je brka potrebom za hranom!!? ;)
Cesto mislimo da smo gladni, a u stvari smo zedni. :think:
Otkad se ''oblivam'' vodom (3 l), mnogo bolje se osecam i nisam stalno gladna. :aha:
P.S. Voda se pije pre obroka, a nikako posle niti u toku.

Poslednja izmena:
...dobro jutro drugarice dijetalke...;)

...od jutros pola solje nes kafe....za dorucak ce biti kasa sa onim crvenim
mix-om voca i kiselo mleko...
...kasnije kivi...a sta cu za rucak, ne znam, jos uvek mi ne pada na pamet,
nemam vise ideja...na pijacu mi se ne ide, ima vremena da se smisli nesto...

...e, da, po kad sam se probudila popih 3 case vode..i najbitnija stvar nista
me ne boli...:)

Poznavaoce, a sta cemo sa cinjenicom da organizam ne razlikuje potrebu za zedju, nego je brka potrebom za hranom!!? ;)
Cesto mislimo da smo gladni, a u stvari smo zedni. :think:
Otkad se ''oblivam'' vodom (3 l), mnogo bolje se osecam i nisam stalno gladna. :aha:
P.S. Voda se pije pre obroka, a nikako posle niti u toku.
Da sam pakostan rekao bih ti da se i narkoman bolje oseća kad uzme sledovanje.
Premda ima rezona.
Jednostavno, navika je čudo.
A ono boldovano, pa neko je to odvalio ko zna kada i ko zna iz kojih razloga, ali niti ja, niti ma ko koga poznajem nije u stanju da ne razlikuje glad od žeđi.
Uostalom, baš zato su ta dva osećaja i definisna različitim rečima.
Na primer svi stomatolozi će ti, i u ordinaciji i u javnom obraćanju reći kako je izbeljivanje zuba bezopasno.
Ali kad to malo baciš na papir, bude otprilike na svaka tri meseca 4 puta godišnje, pa na 20 godina to ti je 80 puta...
Ode zubalo, tj prvo gleđ ,pa zubi...
Ali većina će vas poverovati stomatolozima.
Sem ako imaš nekog bliskog prijatelja koji je stomatolog pa će ti reći ono što jeste, obaško što nes kafa boji zube, pa se beljenje radi češće nego svaka 3 meseca, pa da svako beljenje čini gleđ prijemčivijom na boju hrane, pa...
Ovo mu dođe slučaj gde posledica pojačava uzrok!!!
Slično je i sa dijetom, otprilike ono, da sjajna je, sve je ok, radite malo vežbice, pijte 2l vode(3l:eek:, ipak preterano preteruješ)...
I ne ispuni očekivanja, msm dijeta.
I naravno odgovor: E pa niste pile dovoljno vode!!!
DkleM, ondaK zašto ne 4l...ili 5l... ili..
Ako nisi znala postoji i mučenje vodom.
Naprosto nekog oblivaju dok kapilari ne počnu da pucaju, što stvara nesnosan bol.
Jednostavno, postaviću ovakvo pitanje:Koja količina vode je poželjna preko one mere koja je definisana osećanjem žeđi? I koliko dugo se to može primenjivati bez posledica?

...dobro jutro drugarice dijetalke...;)

...od jutros pola solje nes kafe....za dorucak ce biti kasa sa onim crvenim
mix-om voca i kiselo mleko...
...kasnije kivi...a sta cu za rucak, ne znam, jos uvek mi ne pada na pamet,
nemam vise ideja...na pijacu mi se ne ide, ima vremena da se smisli nesto...

...e, da, po kad sam se probudila popih 3 case vode..i najbitnija stvar nista
me ne boli...:)

Afro, toliko si vode popila da si morala i svoju omiljenu nesicu da smanjiš na pola. E pa stvarno je krajnje vreme došlo.
Interesantna mi je rasprava o vodi. Ja sam se sad tako uvežbala sa pijenjem vode da 2 l ode, a da i ne primetim. I iako nam sad pominju 3 l, ja ipak mislim da je ovo sasvim dovoljno. Pominje se takodje 6-8 čaša. Ako je čaša 2 dl, to je onda do 1,5 litar. U poređenju sa jednom ili nijednom čašom, koliko neki ljudi piju i kako sam ja prošle nedelje iz ne znam kog razloga...

Afro, toliko si vode popila da si morala i svoju omiljenu nesicu da smanjiš na pola. E pa stvarno je krajnje vreme došlo.
Interesantna mi je rasprava o vodi. Ja sam se sad tako uvežbala sa pijenjem vode da 2 l ode, a da i ne primetim. I iako nam sad pominju 3 l, ja ipak mislim da je ovo sasvim dovoljno. Pominje se takodje 6-8 čaša. Ako je čaša 2 dl, to je onda do 1,5 litar. U poređenju sa jednom ili nijednom čašom, koliko neki ljudi piju i kako sam ja prošle nedelje iz ne znam kog razloga...

...sve na silu draga moja, sve na silu..ali ako se mora onda gutam i cutim...:mrgreen:

...juce popih nekih 6-7 casa, a toliko nisma popila cele prosle nedelje...valjda se
naviknem da mi to bude neka normalna mera, da vise ne mucim svoje bubrege..jer
ne bi vise da nepotrebno trpim bol....

...e, da u zadnji cas odlucih da umesto onog mixa u kasu stavim jabuku i
cimet...meni je fino upravo doruckujem...;)

tako je, pesak je posledica hrane.
na zalost, niko od nas nema mogucnosti da se hrani onom hranom kojom su nas hranili u detinjstvu. sva hemija i aditivi kojima je hrana obogacena (pricam i o obicnom vocu i povrcu) mora negde da se profiltrira..bubrezi su jedni od organa koji to rade..upravo iz tog razloga mora da se unosi odredjena kolicina vode kako bi oni bili isfiltrirani i kako telo ne bi zadrzavalo stetne materije zaglavljene kao talog..
koliko god da ne verujes, zedj je simptom da je organizam vec dehidrirao..kad ga osetis, voda ti uveliko treba..
svi smo kao mali hranjeni na 4 sata..redovno, manji obroci...
a onda smo ih proredili i cak sveli na 1 dnevno zbog obaveza i `nestizanja`..i tada osecamo glad..tad telo isto vec trpi..optimalni su mali obroci na 4 h..
sto znaci - ako jedes tek kad si gladan i ako pijes tek kad si zedan, efekat je kao kad vozis auto na ivici poslednje kapi goriva u rezervoaru i kapi ulja u motoru..dovuces se do pumpe, ali je ostecenje evidentno.
postoje citavi biohemijski negativni procesi u organizmu koji se tada desavaju..
Не брини се да примена :Ако си гладан једи, ако си жедан пиј представља вожњу по ивици.
Ради се о изјави једног стогодишњака са Кавказа, а тај је крај баш богат таквим примерцима, мсм стогодишњацима.
Ради се, заправо о вожњи аутопутем да потрошим адекватно поређење.
Напросто организам задовољава потребе када је то оптимално.А болдовано је нешто што је, практично од речи до речи реклама за једну минералну воду(моја покојна баба по мајци која је добацила до 82 године, пила рђаву банатску воду и веровала да су Брозу ,,заменули крв",рекла би ,,кисељача"!!!).Наравно не мислим сада да кажем како си ти пи-ар неке од фабрика минералне воде, већ да је тај израз ушао у језик малтене као део опште културе.
А није то заслужио!
Слажем се да је данас загађење евидентно, али се не слажем са претеривање у наливању водом.
Уосталом смањите количину полуготове хране из маркета и снажно ћете умањити загађење организма(то су оне ознаке на декларацији које почињу са Е...).
Дословно све адитив до адитива.

Eh, evo i mene ovde, cvrsto resene da probam dijetu po mesecevim menama. To jos nisam isprobala. Kazu da ne moze da skodi u svakom slucaju

A izmedju toga planiram da izbacim lose UH, krenem sa zitaricama za dorucak, smanjim malo obroke i pokusam da u obrocima ne mesam ugljene hidrate, sa masnocama i belancevinama.

Pa kako bude.

E sad, imam jedno pitanje....

Gde god sam citala kazu da treba imati 3 obroka dnevno, i mene zanima u koje vreme treba jesti veceru, tj. da li je zaista zabranjeno jesti posle 6 ili to moze malo da se produzi.

Ako moram da veceram pre 6, nista od 3 obroka dnevno, jer zaista ne mogu da nosim rucak na posao. Nemam gde da podgrejem, hladna hrana od juce je odvratna, ako ne stignem da spremim hranu za sutra, sve padne u vodu.....pokusala sam to vise puta i odustala od dijete posle nedelju dana.

...Cru, ne moras ti da veceras u 6, narocito ako legnes u 12 i kasnije,
tebi moze vecera biti i u 9..samo ne bi trebala 2 sata posle vecere da ides
u krevet...tako sam ja to razumela....

...e, sta znaci dijeta po mesecevim menama, da li su to dani kad ne
jedes nista...nesto mi se cini da sam tako cula, ako nisam nesto pomesala...

..inace meni ove zitarice za dorucak, ustvari ovsena kasa bas prija, probaj,
ukusno je, i fino zasiti...recimo ja jos ni jednom nisam pojela punu onu
standardnu ciniju, uvek mi je pola sasvim dovoljno da ne budem gladna
do nekih 2-3 sata...kad mi je obicno rucak....

Cruella, ako počinješ sa dijetom po mjesečevim mijenama, ovo je pravi trenutak, taman da se pripemiš za sjutrašnje gladovanje:D
4.mart je prvi dan, i ne bi trebalo da jedeš od 21:47 u trajanju od 24sata. Ja sam zabilježila dane i vrijeme, pa ću se tokom marta pridržavati te dijete. Ranije sam je poštovala i jako je prijala mom organizmu, samo sam u međuvremenu zaboravila na nju, i prije nekoliko dana se sjetih.

A sada malo babskih priča... kažu da je najbolja vremenska prognoza za tekući mjesec to kakvo je vrijeme tokom prve mijene. Sjutra je taj dan i ovdje je snijeg, šro bi značilo da će mart biti oštar mjesec... 7.počinje post, a babske priče kažu da kako uđemo u post, tako će biti tokom njega... znači, mart će biti ogavno oštar.
Ionako na netu nailazim na vremensku prognozu za 5 narednih dana... ovo je malo dugoročnije: )

Što se večere tiče... ne obaziri se na tih 18h. Gledaj u koje vrijeme ti ustaješ i kada liježeš. Ako ideš na spavanje u 02:00, onda je loše za tebe da ne večeraš nakon 18h, jer je to previše sati bez hrane. Jednostavno pravilo je da se ne jede nekoliko sati pred odlazak u krevet. I da večera ne sadrži ugljene hidrate.

Vidim da je rasprava o vodi uveliko uzela maha pa i ja da ubacim koju:
Vodom se ne treba nalivati na silu ali to ne znaci ni ne piti je.
1-2l dnevno u zavisnosti od ishrane i aktivnosti. Oni koji piju kafu, jedu slano i i ne unose voce i povrce treba da unesu dosta vode (2-3l), dok ostali koji ne piju kafu, koriste umereno so, jedu dosta voca i povrca i generalno se zdravo hrane, nemaju toliku potrebu za vodom(1-1,5l) tako da kolicina vode koju neko treba da unese u svoj organizam je drugacija od osobe do osobe i ne treba to generalizovati.

Moj program za danas:
ovsena kasa (bez dodataka),
jabuka,
socivo, salata i parce hleba,
zele sa vocem,
tost sa sirom i kiselim krastavcicima.

Da ne zaboravim: ne treba jesti bar dava sata pre spavanja.:bye:

Hvala vam devojke, sad mi je lakse :D, i nije mi jasno sto ranije nisam pitala o toj famoznoj "veceri pre 6". Sad sasvim lepo mogu da se organizujem, da doruckujem na poslu, lepo rucam oko 4 kod kuce i veceram malo oko 8, posto idem na spavanje oko ponoci uglavnom. Znam da ne smem ugljene hidrate za veceru.

I PIL, bas je extra sto meseceva dijeta pocinje sutra...taman. Bas sam se nameracila i mora da uspe.

Afro, da to je dijeta gde 24 sata pijes samo vodu i kafu bez secera

...aha, dobro je, nisam jos uvek izlapela...:D

...e, danas za rucak, one makarone trikolore spiralne....u to dodala jednu
kocku feta sira, kasiku pavlake..i malo kuvanih pilecih prsa...odozgo persun,
suv doduse..ali je odlicno ispalo....

...ja sam jela toplo, toliko da pokrije dno dubokog tanjira....a ostatak ce moci
i hladan....za veceru verovatno pojedem pola od ovoga za rucak, ako ne smislim
nesto drugo....

...lagan rucak, ne prejak, a usto rekose da testenine ne goje...:)

pa dobro, ljubo, kakvi su na kraju utisci o vodenom danu. Ti si se spremila da će biti strašno i neizdrživo pa je i bilo.
Meni je često lakše da ne jedem ništa, nego da jedem sasvim malo ili da mi voće struže želudac i creva ceo dan. Znam da nije dobro, ali tako je kod mene.

nije bilo strasno,bila si u pravu..bas si bila u pravu..nego nesto sam stala sa mrsavljenjem mada je to predvidjeno vec,tako da se ne nerviram..

Hm,pozdrav:klap:sto pises cirilicom to mi se svidjaa sad pazi: mi jesmo zivotinje ali sa jako razvijenim mozgoma zivotinje ga nemaju u takvom obliku,elem one piju nagonski daklem pricamo o H2o! e pa posto mi imamo tu cast da razmisljamo onda kazem ja ovako:ok. rekli su pametniji od mene da tebe da unosim dosta vode (ne broje se supe corbe voce )a to je oko 2l onda navali! Pri tom se ne radi o efektu koji bi ista imala na fizicki izgled , mada moram da kazem da je to zenama veoma bitno,vec o koristi koju dobijas ako prihvatis savet.Svi organi bolje funkcionisu ako im dodas vodu osim hrane,ali ne jednu casu nego brate 2l ito je to! Koza je svezija lice pogotovo:zper:probavni sistem jos malo ko svajcarski sat:mrgreen:a tek bubrezi:)mili moji i dragi pa oni su mi beskrajno zahvalni! A kad me je doktor pitao dali pijem vodu kad je video pesak u urinu,a ja :eek: a on kaze ,treba da pijete icajeve itd.Poenta je u ispiranju, sto vise vode pijes vise ides u vecu pa ce se taj pesak na kraju isprati.Ja znam da je on od hrane iako prilicno pazim na istu(slabo masno slabo slano ) al taj sam tip mislim to oko peska verovatno genetski! Inace sam zagovornik da je H20 nabolje pice na svetu!:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back