Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Па наравно кад уносите концентрате.
Чоколаде, колачи, торте, еурокремови, виршле(:bljak:), паштете(:bljak:), нареске(:bljak:)...

Veruj mi da nista od toga nisam jela, cak mi je druga polovina bljak...
Slatkise sam uzimala veoma retko, od prilike do prilike...masno nista!
Moju ishranu cinilo je voce (cak preterano), sve moguce povrce, ali i mnogo testa i skroba. Bez hleba sam gladna, a porok mi je pizza... Volim i grickalice, ali zdraviju varijantu (semenke, posni kikiriki, orasi, bademi... pa i pogacice i kifle)... Volela sam i pivce ponekad. Vodu uopste nisam pila. To mi je povecalo masno tkivo, a misici su bili ubij, boze! Ja upste nisam ni bila debela, ali hocu da sam izuzetno vitka i da povecam misicnu masu.
Sad ce leto i plaza...

Poslednja izmena:
Veruj mi da nista od toga nisam jela, cak mi je druga polovina bljak...
Slatkise sam uzimala veoma retko, od prilike do prilike...masno nista!
Moju ishranu cinilo je voce (cak preterano), sve moguce povrce, ali i mnogo testa i skroba. Bez hleba sam gladna, a porok mi je pizza... Volim i grickalice, ali zdraviju varijantu (semenke, posni kikiriki, orasi, bademi... pa i pogacice i kifle)... Volela sam i pivce ponekad. Vodu uopste nisam pila. To mi je povecalo masno tkivo, a misici su bili ubij, boze! Ja upste nisam ni bila debela, ali hocu da sam izuzetno vitka i da povecam misicnu masu.
Sad ce leto i plaza...
Болдовано су класични концентрати, а мишићну масу не можеш набацити без физичке активности, сем да користиш стероиде, што је последње на листи прпорука, а и испод ње..
А наравно ниси постала ,,масна" због воде, већ пре свега од неактивности.
Ако си ленчугица(овако је зовем моју старију сестричину од старије од две сестре које су обе млађе од мене(уххх))покушај са електростимулацијом.
Гледаш филм и набацујеш трбушњаке, учвршћујеш бутине, подстичеш рамена, снажиш позадину..
.Једино треба бити умерен јер се могу зарадити лаке опекотине од струјних импулса, а о запаљењу мишића да и не говорим.

Znam da nisam nabacila masno tkivo zbog vode, nego zbog pogresne ishrane u pogresno vreme, citaj: uvece.
Jos pre nekoliko godina radila sam elektrostimulaciju u salonu, bas je bila neprijatna, ali nisam odusevljena. Ja sam sezonska vrednica i lencugica.
Cim otopli, maratonske setnje, bicikl, plivanje...

Cao devojke. Ne drzim dijetu, ali sam krenula pre 3 meseca na aerobik i sada imam novi rezim ishrane, pokusavam da se hranim zdravo i jako mi je tesko.
Doruckujem voce i jogurt ili musli. Nedeljom zgresim sa cokoladnim kroasanom :rumenka:
Za rucak se trudim da kombinujem meso i salatu, sto mi je najteze jer nisam neki mesozder.
Veceram do 19h ili neki keks,nesto suvo,neki dijetalni sendvic.

Болдовано су класични концентрати, а мишићну масу не можеш набацити без физичке активности, сем да користиш стероиде, што је последње на листи прпорука, а и испод ње..
А наравно ниси постала ,,масна" због воде, већ пре свега од неактивности.
Ако си ленчугица(овако је зовем моју старију сестричину од старије од две сестре које су обе млађе од мене(уххх))покушај са електростимулацијом.
Гледаш филм и набацујеш трбушњаке, учвршћујеш бутине, подстичеш рамена, снажиш позадину..
.Једино треба бити умерен јер се могу зарадити лаке опекотине од струјних импулса, а о запаљењу мишића да и не говорим.

Ako uzimas premalo hrane opet ne mozes nabaciti misice iako vezbas, em nemas energiju za trening jer ti nedostaje "pogonsko gorivo" em se misici rastope daleko brze od masti...najbolje je 5-7 obroka do 1400cal dnevno i 5 treninga nedeljno kardio 30 minuta + vezbe oblikovanja, najbolje pilates buduci da "isteze" telo koje dodje vretenasto nakon samo mesec - dva treninga. sto bi kazao Pilates - potrebno je 10 treninga da se oseti razlika, 20 da se ista vidi i 30 do kompletno novog tela.
Sto se vode tice preporucuju casu na sat/ dva, a ne litar na iskap jer onda taj litar samo "protrci" kroz organizam. Prica oko vode je namenjena ljudima koji nemaju naviku da vodu piju vec je zamenjuju sokovima, sejkovima i ostalim kalorijskim bombama koje i ne primetimo kada unesemo. Inace ja ove kasice, vodene dane, un dijete uopste ne razumem, po mojoj logici takva ishrana samo podize secer u krvi sto dovodi do lucenja insulina, inace telo krene da se brani od napada odbeglih kalorija pa pocne da akumulira sav svoj visak tezeci da ga sacuva pa tako pokloni prvo misice pa tek onda salo. U 1300cal sve korisne namirnice mogu da stanu a covek moze i dalje da mrsavi 1kg nedeljno sigurno i nepovratno bez nus pojava...

Meni rekose da fizicka aktivnost trosi misice, imala bih ih jos manje, ako ne unosim proteine. Steroidi ne dolaze u obzir, naravno, tako da ja tucem proteinski sejk sa obranim mlekom i 2 supene kasike Ella sira (0 % masnoce). Na to idu snicle od soje, grasak, jaja ponekad, pecurke, voce, povrce -mix,spanac, salate, ovsene kase ponekad...
Misli da je to ok. A pre jutarnje kafe -kk susamovog i kk lanenog semena.
Danas - dorucak i rucak sejk, a vecera spanac, 1 peceno jaje i slata, te 2 tostica.

Meni rekose da fizicka aktivnost trosi misice, imala bih ih jos manje, ako ne unosim proteine. Steroidi ne dolaze u obzir, naravno, tako da ja tucem proteinski sejk sa obranim mlekom i 2 supene kasike Ella sira (0 % masnoce). Na to idu snicle od soje, grasak, jaja ponekad, pecurke, voce, povrce -mix,spanac, salate, ovsene kase ponekad...
Misli da je to ok. A pre jutarnje kafe -kk susamovog i kk lanenog semena.
Danas - dorucak i rucak sejk, a vecera spanac, 1 peceno jaje i slata, te 2 tostica.
Кад си физички активна онда се мишићи прокрве и мишићна влакна се увећавају.
Сем ако ниси потпуно изгладнела, а ниси пошто си рекла да си узимала УХ, онда је то безбрижно.
Јер мишићима су омиљена ,,клопа" угљени хидрати, а пораст мишићне масе је спор(зато је и тако захтеван)и он троши врло мало протеина.
Тако да си ти и тада, претпостављам,била прилично неактивна.

Samo da se pohvalim, proslu nedelju skinula 700gr i sad sam napokon ispod 60kg odnosno imam 59kg i 500gr.
Ovo je super, tek sad imam snage da idem napred. Jos otprilike 5kg i ja sam prezadovoljna a posle samo to da odrzim.
I na jogi mi je super ali je samo dva dana nedeljno ali ne stizem vise.

Program za danas:
ovsena kasa,
banana,
riba (losos), salata i parce hleba,
jabuka,
kiselo mleko sa 2kas musli.

Samo da se pohvalim, proslu nedelju skinula 700gr i sad sam napokon ispod 60kg odnosno imam 59kg i 500gr.
Ovo je super, tek sad imam snage da idem napred. Jos otprilike 5kg i ja sam prezadovoljna a posle samo to da odrzim.
I na jogi mi je super ali je samo dva dana nedeljno ali ne stizem vise.

Program za danas:
ovsena kasa,
banana,
riba (losos), salata i parce hleba,
jabuka,
kiselo mleko sa 2kas musli.

filotea, ti si moj idol... ali ja teško da ću se rešiti da budem tako rigorozna. Juče mi baš bio naporan dan, sve sam jela po propisu, ali glava me rasturala, od gladi, od umora, od vrućine i hladnoće i dok nisam uveče pojela dva dobra sendviča nije prestala, ni tableta mi nije pomogla.

filotea, ti si moj idol... ali ja teško da ću se rešiti da budem tako rigorozna. Juče mi baš bio naporan dan, sve sam jela po propisu, ali glava me rasturala, od gladi, od umora, od vrućine i hladnoće i dok nisam uveče pojela dva dobra sendviča nije prestala, ni tableta mi nije pomogla.

Hvala ti puno.:heart:
Znas i mene je ova dva dana unistavala glava da mi je bilo muka. Sto ti kazes sve mi se nakupilo, umor, neispavanost (cerka je povredila nogu pa je vec dve noci muci).
Ovaj pad ispod 60kg me je bas obradovao i dao mi novu snagu, tako da nisam ni gladna ali moram da jedem jer cu jedino tako zdravo da mrsavim.
Samo napred mozes ti to i videces uspeces jer evo ja se mucim sa kilazom vec sesta godina i ovo je prvi put da se priblizavam kilazi koju sam imala pre trudnoce.
Zelim vam svima da sto pre dodjete do zeljene kilaze.:bye:

Zato je važno i lepo da se družimo ovde, pa kad vidimo da jedna od nas može i da uspeva, onda i mi imamo dodatnu volju...
Ja sam se u jednom momentu spustila na 56 (pre 10 godina, ali i tada sam već bila u srednjim 30-im)... i zadržala se na tome par meseci i onda se malo po malo vratila na 64. I stalno se pitam. Kako na tih 64 mogu da ostanem bez većih problema, a na manje ne mogu !?

Zato je važno i lepo da se družimo ovde, pa kad vidimo da jedna od nas može i da uspeva, onda i mi imamo dodatnu volju...
Ja sam se u jednom momentu spustila na 56 (pre 10 godina, ali i tada sam već bila u srednjim 30-im)... i zadržala se na tome par meseci i onda se malo po malo vratila na 64. I stalno se pitam. Kako na tih 64 mogu da ostanem bez većih problema, a na manje ne mogu !?

Negde sam citala da organizam tezi da se vrati na tezinu koju je najduze imao u prethodnom periodu.

Sto je meni jako deprimirajuca teorija

...dobar dan drugarice...;)

..jutros popila nes, na brzinu, da bi mogla da doruckujem kasu, sa jabukom i
cimetom..dopalo mi se bas, pa dok ima jabuka da se to prvo pojede...onda
isla do grada, hodala poprilicno, usput kupila ovsene pahuljice (potrosilo se),
banane...i sad razmisljam mogla bih opet za rucak neku ribu...
..u komsiluku imamo stalno razne vrste ribe po pristupacnim cenama, a prze
ih na licu mesta, a sto je vrlo bitno cesto menjaju ulje pa bez problema mogu
da im prepustim taj posao..i kuca ne "mirise"..

..za uzinu bananu i kivi..a za veceru kiselo mleko, imam malo muslija mogla
bi to da ubacim jer nema dovoljno za dorucak, al' kad sam to jednom probala
nije mi se dopalo..al' steta da se baci, i sigurno je malo sitije nego samo
kiselo melko...

..kasno idem na spavanje, pa mi je samo mleko malo, i onda vilenim po kuci,
i trazim sta bi jela, pa pijem mleko ili jogurt ne bi li se zavarala...

Па једноставно.
Да би се мрдала и покретала трошиш енергију.
Веће тело, тј већа маса за покретање троши више енергије.
Тако да ти са 64 килограма имаш око 15% већу масу него са 56 килограма и трошиш адекватно више енергије за базални метаболизам, кретање, рад...
Ако ћеш да се ,,утањиш":
а)троши више енергије(више рада,тренинг, вежбе..).
б)једи мање, тј мању количину истог типа хране као и иначе.
в)Једи исту количину хране што се масе тиче, али храну са мањом калоријском вредношћу.
г)комбинујеш претходно.

Pa ja se u trudnoci i nisam puno ugoila, 11kg ali zato posle porodjaja sam bila kuci, nisam radila i samo sam zdrala, i to uglavnom slatkise kojima sam ranije uspesno odolevala, tako da sam u jednom trenutku dosla na 68kg.Bila sam ocajna jer sam uvek bila oko 52-53kg.
Sad sam stvarno resila da smrsam i moram da uspem.

evo,afro me poslala da kazem par reci kako se hranim.

za dorucak jedem stalno isto.u fit jogurt razmutim kasiku mlevene smese od bundeve,suncokreta,susama, lana i ovsa i dve kasike razanih obicnih pahuljica.stoji deset minuta i pred samo jelo dodam jednu kasiku nestle fit pahuljica sa suvim vocem.to da bih imala utisak da jedem nesto lepo,jer ono ima gadan izgled,a na ukus sam se skroz navikla,meni je ok.po nekad u to dodam vrlo malo suvih brusnica

za rucak obicno jedem ili povrce koje iseckam,zacinim sa kotani gril zacinom za povrce,pospem sa jednom kasikom maslinovog i za dvadeset minuta je peceno u rerni.tu stavljam apsolutno svo povrce koje imam.

ili rucam ribu koju nikada ne przim,vec je stavim u tepsiju,okolo praziluk,kupus,sargarepa,bilo sta,kasika maslinovog,malo vina i u rernu.ili rizoto sa povrcem od integralnog povrca ili rizoto sa sipom ili lignjom,ili pecurkama.
meso slabo jedem,a obicno je to kad kuvam pilecu supu,pa ono sa kostiju.
rucam cestoo i testeninu,ali dok je moji jedu sa mesom ili karbonaru,ja je jedem sa brzinski napravljenim sosom od paradajza iz zamrzivaca,belog luka,maslinovog ulja i bosiljka.obavezno jedem svezu salatu,retko tursiju.salata od kupusa moze da se jede do besvesti.

za veceru jedem najcesce potaz od budeve,praziluka,sargarepe,krompira...sta vec imam.povce samo obarim bez ulja,izmiksam i sebi u tanjir dodam kasiku pavlake od 12 posto.obavezno stavljam i djumbir i krutone.
ako nema corbe,jedem ela sir sa nekim povrcem,ili tunjevinu,ili samo salatu od paradajza sa mladim sirom.obicno pospep sa semenkama suncokreta ili sa krutonima.hleb slabo jedem,jer jedem zitarice.
voce ne volim,ali pojedem dnevno ili jednu jabuku ili pomorandzu
jela bih vise kad bi neko mislio na mene i davao mi svaki cas kao ja deci ocisceno i iseckano.
al nece niko,boli ih bas
to mi je zimski meni
leti dorucak isti,za rucak uvek,svaki dan salata mesana,sveza riba,za veceru salata sa sirom,bez hleba.za rucak cesto pravim i grilovano povrce

ugnjavih i sebe i vas,ali afro kad kaze pisi,ja pisem,sta cu.

kolace ne jedem svaki dan,ali bar dva puta nedeljno sednem pred pun pleh i razbijem se.
ja sam uz ovo smrsala i vec deset meseci odrzavam,ni malo se nisam ugojila.naravno,gresim sa ovim rezimom svakog vikenda za rucak jer idemo kod mojih

Poslednja izmena:
..Smokvice, pa ti si bre izvor informacija, i dobrih saveta za zdravu ishranu,
i bolji zivot...;)

..nego imam par pitanja, sta su ti obicne pahuljice, na sta konkretno mislis,
kako sameljes one semenke sto si nabrojala...jel mora neki specijalni mlin,
ili ja mogu da ubacim u secko...i zar tu potaz corbu ne kuvas posle, nego
samo obareno povrce izmiksas pa direktno u tanjir sa malo pavlake..????

...hvala ti puno....:zag:

znas sta,sigurno i ovde ima dosta propusta,nisam ja sigurna dal unosim sve sto je potrebno organizmu.

obicne pahuljice su one samo presovane sto imas da kupis na merenje u zdravoj hrani,znas sta mislim,imas razane,jecmene,ovsene(nesto od ovog je isto,al mrzi me sad da proveravam.)inace ja kupujem u merkatoru kesu od kilogram.svetlo plava kesa na njoj pise HAFERFLOCKEN,to su tek tek mlevene,lici kao da su cele,ali mnogo ih je lakse jesti nego one iz zdrave hrane.to mi je dala ideju jedna dobra dusica odavde sa krste,ali sam zaboravila ko

tu mleveu smesu za holesterol kupujem vec gotovu u radnji,ali moja drugarica kupuje sve to na merenje,pa sama melje u mlinu za kafu,kaze da je dosta jeftinije.ja stedim na drugim stvarima,ovo me mrzi da radim.

za taj potaz,ja ga iz blendera opet vratim da prokuva kratko da se bolje sjedini.inace sad je skoro bio u idei za 600 dinara stapni mikser bas za tu stvar,al kad vec imam blender,nisam htela da bacam pare

Poslednja izmena:
znas sta,sigurno i ovde ima dosta propusta,nisam ja sigurna dal unosim sve sto je potrebno organizmu.

obicne pahuljice su one samo presovane sto imas da kupis na merenje u zdravoj hrani,znas sta mislim,imas razane,jecmene,ovsene(nesto od ovog je isto,al mrzi me sad da proveravam.)inace ja kupujem u merkatoru kesu od kilogram.svetlo plkava kesa na njoj pise HAFERFLOCKEN,to su tek tek mlevene,lici kao da su cele,ali mnogo oh je lakse jesti nego one iz zdrave hrane.to mi je dala ideju jedna dobra dusica odavde sa krste,ali sam zaboravila ko

tu mleveu smesu za holesterol kupujem vec gotovu u radnji,ali moja drugarica kupuje sve to na merenje,pa sama melje u mlinu za kafu,kaze da je dosta jeftinije.ja stedim na drugim stvarima,ovo me mrzi da radim.

za taj potaz,ja ga iz blendera opet vratim da prokuva kratko da se bolje sjedini.inace sad je skoro bio u idei za 600 dinara stapni mikser bas za tu stvar,al kad vec imam blender,nisam htela da bacam pare

...eee...sad mi je mnogo jasnije, a mislim da ce i devojkama sa teme puno
koristiti....izvini sto sam te gnjavila, ali ako se opet neceg setis, prakticnog,
korisnog, za zdrav i bolji zivot nemoj da te mrzi...

..ja cu potraziti te semenke jer mi je bitno zbog holesterola....:hvala:

filotea, ti si i moj idol, svaka čast : )

ja se sutra merim i već me hvata frka, kršila sam skoro svaki dan ove nedelje, po malo ali sam kršila i sad ne mogu da dočekam sutra da vidim da li sam se samouništila za nedelju dana : I

Pa sto smo starije sve je teze odrzati zeljenu kilazu,jer se organizam stvarno navikne na kilazu koju imamao najduze.Mislim da je ipak najvaznije izdrzati u zadatom cilju a onda se organizam tako i ponasa. Dobro, malo se buni to ti je to malo boli glava malo ovo ili ono,al i to jednostavno ignorises jer:imas motiv(novi decko, nova suknja i sl) a imas brate i voooolju da bude onako kako ti kazes i tacka:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back