Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E ja imam pitanjac u vezi trčanja.
Pošto hoću da krenem sa trčanjem danas - sutra, interesuje me koje pripreme bi trebalo da imam?
Da doručkujem/ne doručkujem, pijem vode/ ne pijem, kako je i šta je najefikasnije a da se ne izbljujem odmah na početku od napora :lol:

I da, neću uvek moći trčati ujutro, je l' važi isto i za uveče, mislim, meni bi bilo lakše i lepše da trčim ujutro, tad imam energije i dobijem energije za ceo dan, ali nekad ću morati i uveče, jer neću ujutro imati vrmena.

E ja imam pitanjac u vezi trčanja.
Pošto hoću da krenem sa trčanjem danas - sutra, interesuje me koje pripreme bi trebalo da imam?
Da doručkujem/ne doručkujem, pijem vode/ ne pijem, kako je i šta je najefikasnije a da se ne izbljujem odmah na početku od napora :lol:

I da, neću uvek moći trčati ujutro, je l' važi isto i za uveče, mislim, meni bi bilo lakše i lepše da trčim ujutro, tad imam energije i dobijem energije za ceo dan, ali nekad ću morati i uveče, jer neću ujutro imati vrmena.

mogu ja uciteljice?mogu ja?
treba da jedes ujutro ali lagano,jer ce ti se povracati ako jedes burek,a opet ako ne jedes mozda ti bude lose
ja uz dorucak obavezno trcala ne trcala popijem casu vode
ponesem flasu sa sobom,koju nazalost moram da ostavim u autu jer gde cu s njom
popijem pred kretanje
zagrejes se da ne povredis neki zglob
odredi za pocetak kilometar da trcis,kilometar i po
ako ne mozes da istrcis ti kombinuj trcanje i brzo hodanje,isto radi pos'o
onda postepeno dodajes kilometrazu
trci laganim tempom,ne znaci ti nista da jurcas,uvuci stomak,pravilno drzanje
kad osetis peckanje u guzi/butinama to je prava stvar
posle se istegni,10min ruke,noge
3 puta nedeljno je ok ritam

E kul, kul.
Kapirala sam tako nekako, da ćopnem musli ili samo banana + još malo nekog voća (sezonskog il' jagoda) i da mi je to dosta.
A što se tiče trčanja to sam se već rasppitala, obzirom da se crkotinarim poslednjih godinu i po (samo joga, ponekad) treba da krenem sa trčanjem i hodanjem u kombinaciji, da se ne bih raspala, jer bi bilo kontraproduktivno.
Nego, kombinujem, i svaki dan povećavam minute trčanja a smanjujem hodanje.
I tako dok ne dođem do pola sata - 45 minuta i onda samo nastaviti tako ako mi se ne dopadne previše pa odlučim da krenem na maraton :lol:

Lunasa, moje mišljenje je da prije trčanja ne bi trebalo da jedeš. Nego da klopaš dobro kada se vratiš, i to da ne jedeš peciva i slično, već jogurt, jaja i tako to.
Ja sam u jednom periodu trčala izjutra, samo što sam bila uporedo na dijeti, pa bih malo jela a i više sam se oslanjala na broj kalorija nego na kvalitet namirnice... uglavnom, jesam izgubila masu, ali sam izgubila većinom mišić. Tek nakon toga sam počela imati probleme sa celulitom, mekanim butinama i ostalim... do tada jesam bila krupna, ali nabijena i jaka, trčanje uz nepravilnu ishranu me skroz zeznulo.

Ja sam sada na toj nekoj vrsti proteinske dijete... jutros mi je vaga pokazala zericu ispod 60kg... pazi kada sam se nekoliko puta vratila da pogledam, da nisam pogriješila: )
A jedem sasvim normalne obroke, ne prejedam se, već pazim da prestanem kada osjetim da je dosta... do sada mi nijedna dijeta nije pomogla da gubim mast, a sada se štipkam neprestano, i baš mi se čini da se salo smanjuje.
Ne trniram mnogo, samo bajs i steper... uvela bih trčanje, ali me muče strahići od ranijih pokušaja... ne bih opet da se osušim i budem mlitavica:/

Joj pilika ne mogu da ne jedem, meni pozli, navikla sam da doručkujem pre bilo čega, samo mi je bilo bitno šta da jedem, da li može biti tako nešto malo samo da imam energije.
A što se tiče peciva - to stvarno ne volim i nimalo mi ne prija, jedem jedino u pms-u, ali onda bih najradije tih par dana preživela na mekikama i pancerotama i sladoledima, no suzdržavam se :neutral:.
Inače mi stvarno to ništa ne prija i najviše volim meso i jogurt i sir i povrće i voće.

Meni je sad trčanje više kao varijanta da ne vratim kilograme + da steknem zdravu naviku.
Trenutno jesam zadovoljna mojom kilažom i izgledom, možda bih skinula 2-3 kg.
I onda sam skontala da mi je najbolje da ubacim i trčanje pored izbacivanja večere što sam već uradila.

Ne znam, probaću ovako pa ću videti šta ću dalje..

Ćao dijetalke,

moje najstarije dete kupilo neku igračku u Knezu - tenis na lastišu.
Ja sam se navadila i sad udaram po lopti u dvorištu svaki dan.
smilie_sp_078.gif

Još kad bih bila karakter da manje jedem - možda bi i skinula neko kilo... :think:

Poslednja izmena:
Stiglo leto, a ja vitka :worth: Meni se to uvek dešava, nagojim se preko zime, a onda do leta to postepeno spadne, a ne moram mnogo ni da se trudim. Pomogla mi je i ova tema za podršku. I tako, skinula sam 5kg za 2 meseca, a da se nisam mnogo cimala, jela sam sve pomalo. Smanjila sam testenine tj. paste jer se s njima lako pretera, a ne mogu da zasite na duže staze. Umesto toga sam jela tost.
Pošto je toplo, sad i ne mogu da jedem ništa teško, pijem dosta vode i limunade. Jedino ne valja to što manje vežbam :( Ovog meseca nisam ni išla na aerobik, ali od juna krećem ponovo.

Joj pilika ne mogu da ne jedem, meni pozli, navikla sam da doručkujem pre bilo čega, samo mi je bilo bitno šta da jedem, da li može biti tako nešto malo samo da imam energije.
A što se tiče peciva - to stvarno ne volim i nimalo mi ne prija, jedem jedino u pms-u, ali onda bih najradije tih par dana preživela na mekikama i pancerotama i sladoledima, no suzdržavam se :neutral:.
Inače mi stvarno to ništa ne prija i najviše volim meso i jogurt i sir i povrće i voće.

Meni je sad trčanje više kao varijanta da ne vratim kilograme + da steknem zdravu naviku.
Trenutno jesam zadovoljna mojom kilažom i izgledom, možda bih skinula 2-3 kg.
I onda sam skontala da mi je najbolje da ubacim i trčanje pored izbacivanja večere što sam već uradila.

Ne znam, probaću ovako pa ću videti šta ću dalje..
probaj pa ces videti kako ti najvise prija. meni recimo trcanje ujutru u opste ne prija, a jednom kada sam izasla posle dorucka (ovsene pahulje, i to sam namerno jela malo da mi ne bi bilo muka, nego cisto da imam nesto u stomaku), bas mi se izmucko zeludac i jedva stigoh ziva kuci kolko me boleo stomak :roll:

sto se vode tice, isto moras da probas kako tebi najvise prija. ja obicno spremim oko pola litre caja jedno sat sat i po pre trcanja onda ga lepo polako popijem,ali neposredno pred trcanje ne, jer je bar meni efekat slican ko u prvom slucaju. ali nikako zedna na trcanje, jer onda osecam kako mi fali voda kako se znojim a tek to mi ne prija.

zagrevanje je jako jako bitno, posebno kada posle perioda neaktivnosti kreces sa trcanjem. svi zglobovi, posebno nogu, kukovi kolena i slicno dobro da se zagreju da se ne bi povredila, i nemoj na tome da stedis vreme. i pazi na pocetku koji ti pokreti prijaju, nemoj da pravis nagle pokrete i trci prvo manje pa postepeno povecavaj. i pazi misice oko zglobova, ja sam par puta to istegla, pokidala vlakna il sta li je (i to obe noge na istom mestu, znam tacno i koji je pokret u pitanju sada) i to me bolelo mesecima :neutral:

Jutros je vaga pokazala 59.5kg... neću da se radujem do ujutro, da potvrdim informaciju, a ako bude pozitivno vjerovatno ću svisnuti od sreće jer godinama nisam imala ispod 60kg: )
Od ovog režima ishrane sam puna energije, ne muče me letargije iz prethodnog perioda i lagani gubitak kilograma mi dan čini sjajnim. Slatko mi i dalje nedostaje, mada odolijevam... evo i sada kod sestre u sobim imam čokoladice, ali ni ne pomišljam da maznem koju... voće mi ne fali, malo me čudi jer sam očekivala da ću izgarati za jagodama, pošto mi uvijek naročito fali ono šta je zabranjeno, pa sve i da ga inače ne jedem.

Trenirala sam, 15min bajs i 20min steper, posle istezanje... imala sam snage za još toliko, nego me malo muči bojazan da ću zog dijete opet izgubiti mišić ako uz to treniram.

Savršen dan sve do momenta kada sam namazala onaj odvratni konjski gel i bršljan... nije problem u njemu, u meni je, ja bih da se što prije otresem celulita pa sam se natrackala punom šakom mješavine, i to sa većom koncentracijom onog pakla, a lijepo sma rekla prošli put da to više neću:/
Ako neko namjerava da koristi ovu mješavinu, neka stavi malo konjskog gela, ali baš malo... i ako se učini da uopšte ne pecka, pa da pojača dozu, neka to ne radi, peckaće, ooooo itekako će peckati.
Još nisam skinula foliju, pa ne znam ni da li je koža znojava nakon ovoga.

Većina vas realno ignoriše moje postove, ali ću vam svejedno javiti da sam baš srećko ovih dana: )
cmok cmok, kis kis: )

:lol:
evo meni je bas drago zbog tebe.:)
aj posle pet dana, imam 1 kg manje..i osecam se bas lepo..:)
nisma nesto jako gladna, svaki dan se za rucak bas najedem necega..gledam da je kuvano, povrce i meso, pa se ne jedim.:)
veceru uspesno preskacem, slatko ne jedem.
jedem jagode, i jabuke.
pijem hektolitre vode, i vezbam svaki dan:super:
ne znam kako cu veceras jer sam bas umorna i mrzi me:(

Koto, ovo u vezi sa konjskim gelom... u ovom slučaju se koristi crveni gel, namijenjen je protiv reumatskih bolova. Izaziva jako peckanje i crvenilo usled masaže jer zagrijava tu površinu.
Njegova namjena u kombinaciji sa bršljan gelom mi nije najjasnija, što me svakako nije spriječilo da ga koristim:/
Moje mišljenje je da on ima ulogu da pospješi cirkulaciju i omogući bršljan gelu brže i dublje prodiranje u tijelo. Možda griješim, ali mi se to čini logišno.

Koto, ovo u vezi sa konjskim gelom... u ovom slučaju se koristi crveni gel, namijenjen je protiv reumatskih bolova. Izaziva jako peckanje i crvenilo usled masaže jer zagrijava tu površinu.
Njegova namjena u kombinaciji sa bršljan gelom mi nije najjasnija, što me svakako nije spriječilo da ga koristim:/
Moje mišljenje je da on ima ulogu da pospješi cirkulaciju i omogući bršljan gelu brže i dublje prodiranje u tijelo. Možda griješim, ali mi se to čini logišno.

Tom nekakvom logikom i ja idem.
Elem, ja sam stavila tek petinu tog gelića i ništa nisam osećala dok nisam stavila foliju.
Kako sam nju stavila tako je počelo vrlo prijatno da mi zagreva butkice i mnogo mi je prijalo, jer (a znaš i sama kakva sam) mi je stalno hladno i nikad nisam zagrejana.
Danas sam prvi put trčala, pojela sam samo bananu ujutro, čašu čaja i čašu vode pre trčanja i bilo mi je ok.
Al' nisam nikakav poseban tempo zacrtala.
Videćemo kako će ići ovih dana.
Jela sam krastavce, paradajz, jagode sa kašičicom meda, bananu, pilav, neki nemasni sirac, jogurt, tanjir supe i jedno parče hleba samo (i to za doručak).
I popila dve kafe, j.bg, mnogo volim kafu i neću da je se odreknem :rumenko:
Pivo nisam popila i to je ponajveći napredak trenutno :lol:

Kapiram da mi je dovoljno raznovrsna ishrana, ne mogu da se maltretiram nikakvim preteranim dijetama, rešila sam da samo smanjim unos hrane u toku dana i povećam fizičku aktivnost...pa polako..

Jutros je vaga pokazala 59.5kg... neću da se radujem do ujutro, da potvrdim informaciju, a ako bude pozitivno vjerovatno ću svisnuti od sreće jer godinama nisam imala ispod 60kg: )
Od ovog režima ishrane sam puna energije, ne muče me letargije iz prethodnog perioda i lagani gubitak kilograma mi dan čini sjajnim. Slatko mi i dalje nedostaje, mada odolijevam... evo i sada kod sestre u sobim imam čokoladice, ali ni ne pomišljam da maznem koju... voće mi ne fali, malo me čudi jer sam očekivala da ću izgarati za jagodama, pošto mi uvijek naročito fali ono šta je zabranjeno, pa sve i da ga inače ne jedem.

Trenirala sam, 15min bajs i 20min steper, posle istezanje... imala sam snage za još toliko, nego me malo muči bojazan da ću zog dijete opet izgubiti mišić ako uz to treniram.

Savršen dan sve do momenta kada sam namazala onaj odvratni konjski gel i bršljan... nije problem u njemu, u meni je, ja bih da se što prije otresem celulita pa sam se natrackala punom šakom mješavine, i to sa većom koncentracijom onog pakla, a lijepo sma rekla prošli put da to više neću:/
Ako neko namjerava da koristi ovu mješavinu, neka stavi malo konjskog gela, ali baš malo... i ako se učini da uopšte ne pecka, pa da pojača dozu, neka to ne radi, peckaće, ooooo itekako će peckati.
Još nisam skinula foliju, pa ne znam ni da li je koža znojava nakon ovoga.

Većina vas realno ignoriše moje postove, ali ću vam svejedno javiti da sam baš srećko ovih dana: )
cmok cmok, kis kis: )

Citam al ne znam sto toliko tripujes oko gubitka misica..kapiram da mislis da ce koza visiti..ali nece jer se skuplja-siri..a ako izgleda zategnutije s nabudzenim misicem to ne mora da znaci skladno za zensko..dokle god radis izvestan broj ponavljanja neke vezbe misic je tu i razvija se..nema potrebe da ga budzis ne bi li popunio visak koze..vremenom ce se smanjiti a vidi sta ti je primarno..masa ili da skines koji kg..jedno s drugim ne ide bas lako

Citam al ne znam sto toliko tripujes oko gubitka misica..kapiram da mislis da ce koza visiti..ali nece jer se skuplja-siri..a ako izgleda zategnutije s nabudzenim misicem to ne mora da znaci skladno za zensko..dokle god radis izvestan broj ponavljanja neke vezbe misic je tu i razvija se..nema potrebe da ga budzis ne bi li popunio visak koze..vremenom ce se smanjiti a vidi sta ti je primarno..masa ili da skines koji kg..jedno s drugim ne ide bas lako

zbog kože i mlitavosti
a i dosadilo mi je salo, pa bioh samo njega da topim: )
vaga jutros potvrdila onih 59.5kg: )
od danas se ne vagam na dnevnom, nego sedmičnom nivou, ako izdržim
mogu ti reći da su mi mnogo pomogli tvoji savjeti sa rekreacije, što odnedavno, što od ranije... hvala !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back