Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja sam otišla na ispod 52 kg
sad već ne želim više da mršavim, jedem normalno, tj doručkujem kaše, musli ili prepečn tost i med, ručam dva puta, i za ručak jedem bukvalno sve, šta god da ima, skuvam itd,i to su normalne porcije, večera isto kao i ranije, čorbice, paradjz, sir, krastavac, ako sam baš gčadna grilovano povrće, belo meso itd, pijem vodu i limun, jer mi to prija baš
svaki dan skoro pojedem neki kolač ili nešto slatko, ali gledam da ga pojedem što ranije, dakle u prepodnevnim satima
sve ove navike su mi ok, nisu dijeta nego su nekako zdrave navike,ne gladujem uopšte.
ne gojim se, a opet ne želim da idem ispod ovog : I

Taro, bas me raduje sto si usvojila zdrave navike :ok:
U vezi boldovanog nista ne brini, uskoro ce sec se ustaliti na nekih 51kg, ili slicno, na tezini koja je organizmu samom najoptimalnija.

ja skoro vise uopste ne pazim sta jedem,imam neke faze da jedem vise,ili manje
uglavnom ono sto sam zadrzala je trcanje,i to je super stvar
telo pamti cak i kad se napravi pauza (od nedelju dana npr) i ne goji se,a em sto se osecam sjajno,sto i izgledam dobro,sve u svemu zadovoljno cekam leto i kupaci
zeleni caj sam malo batalila,to u principu i nije moj fazon,ali pokusacu da odrzim naviku
za rucak punim batake kajmakom,ali pre toga odo da otrcim svojih 4.5km :D

ja skoro vise uopste ne pazim sta jedem,imam neke faze da jedem vise,ili manje
uglavnom ono sto sam zadrzala je trcanje,i to je super stvar
telo pamti cak i kad se napravi pauza (od nedelju dana npr) i ne goji se,a em sto se osecam sjajno,sto i izgledam dobro,sve u svemu zadovoljno cekam leto i kupaci
zeleni caj sam malo batalila,to u principu i nije moj fazon,ali pokusacu da odrzim naviku
za rucak punim batake kajmakom,ali pre toga odo da otrcim svojih 4.5km :D

hocu da kazem ne pazim u smislu ne brinem toliko sta cu pojesti,ali ne preterujem ne ne

Užas. Užas nad užasima.
Na proteinskoj sam dijeti... nešto poput dukana i onog etkinskona kako li se već zove. Uglavnom, ne jedmem ništa slatko, ništa od tjestenine ni voće a bome ni povrće.
Od sjutra ću uvesti povrće. Klopam meso, ribu i mliječne proizvode(mlijeko, kefir i sir), uz to što ujutro uz kefir uzmem lan i zericu ovsenih, onako na vrh kašike. Ovaj režim traje nekoliko dana, i lakša sam možda pola kilograma, ali ću se vagati još ujutro i neću više, jer ću trenirati, pa da me ne deprimira vaga.

Trenirala sam večeras nešto traljavo, 20min bajs i 10min steper, ali sam zbog rasejanosti zaboravila istezanje. Posle sam se namazala receptom koji je i tara ovdje pisala, pomiješanim bršljan i konjskim gelom. I sve me svrbi pecka. Osjećaj neutoljivog svraba. Kao kada vas pred nekim počne svrbiti bradavica i nema šanse da je počešete a ona svrbi da imrete. Ovo je siti taj osjećaj samo što me svrbe komplet noge, i kada ih češem onaj ogavni gel se dodatno aktivira i onda svrbi još više... a pošto nisam trening odradila kako treba iz inata neću pod tuš da sperem ovo ***** vrelo.

Što se tiče ove dijete, meni jako fali slatko. No, baš sam zbog toga i nabacila kilograme, tako da je ovo odlična kazna. Kao loše stvari ovakvih dijeta navode se loš dah i problem sa probavom. Ja to sa dahom nisam zapazila, a probava... uzgleda da ći i pored lana uštediti na toalet papiru.

Crko' od ovog peckanja:(((((((((((((((((((((((((((((((((88

uvedi PIL i voce i povrce...
a meso ogranici na rucak ili veceru...
takodjer, suhomesnato, konzervirano...malcice batali...
zajedno s pecivima, tjestima i slatkisima...
iskoristi to sto ima sezonskog voca i povrca...

ja sam npr. potpuno luda za mlijecnim proizvodima...
ono, dogadjalo se da popijem litar jogurta uz obrok
e, sad sam i to batalila - kiselo mlijeko, chasica, jedem kashikom i to mi dosta...
u pocetku mi bilo cudno, sad sam se navikla ...:lol:

slatko ce ti falit jos par dana
zatim bi trebalo da se organizam navikne
a ako bash ne mozes od jedne kockice crne cokolade
dnevno vise ces imati koristi nego stete...

i meni su ove veze izmedju cokolade i alaergije nove:think:
ja ima astmu, alergijiski rinitis, sad imam i neki alergijski osip po licu..
kako su krenule mace, sve me svrbi, popizdecu nacito..
i potuno sam ovisnik o cokoladi, bas mi prija u svakom smislu, izuzev kila:dash::lol:
moj cale takodje ima sve te alergije,i takodje je ovisnik o cokoladi..:think:
razlog sto nisam mogla da vezbam bas dugo, je sto sam stalno smrcava, ono bolesna sam 70% vremena:dash:
i stalno uzimam neke lekove, a svi imaju kortikosteroide u sebi..od kojih se goji..:(
i upala sam u zacari krug iz kog ne znam kako da se iscupam:besna:
a svi mi kazu da je 40 godina ta tacka posle koje sve ide jos teze, i ono..kontam da moram da napravim neki zaokret, i to hitno..:(
saveti, predlozi, sugestije?:)

Taro, bas me raduje sto si usvojila zdrave navike :ok:
U vezi boldovanog nista ne brini, uskoro ce sec se ustaliti na nekih 51kg, ili slicno, na tezini koja je organizmu samom najoptimalnija.
nadam se da će biti tako, jer to je težina koju sam oduvek imala, tj najčešće imala, osim kada sam se pre godinu dana ugojila, dakle to je moja težina i zbog toga se nadam da će na tome stati
sa manje kg izgledam ko ofinger na koji si zakačio stvari

A da li si ti imala problem sa alergijom... ili bilo kakvim svrabom po koži? To sam čitala ne nekom forumu da imaju tih problema. Ja sam s počela češati čim sam pročitala, tako da to ne uzimam zaozbiljno.

Ja bih da siđem na 55kg, i da onda nekako oblikujem mišiće, pošto ovu vožnju bajsa i steper ne znam u šta da računam.
Ovaj početak dijete nije nimalo zdrav... jesti meso bez povrća je katastrofa, ali zažmuriš to neko vrijeme... zato ću sjutra salatice uz možda šniclu ili tunjevinu. Ja nisam izbacila svinjetinu. Nju imam u zamrzivaču, a sada sam tanka sa parama da kupujem posno meso, nego svinjče i koka. Takođe i kefir, pravim ga nekada sa 2.8%.
I sir mi je neki mladi, ali nije onaj sa nula do nula.pet%... to stvarno ne mogu da jedem.
Vaga pokazuje 61kg.. pa ćemo vidjeti dokle ću dogurati.

Lavanda, mmmmmmm. to bih mogla probati. hvala:zag:

Ja nisam imala (da kucnem u drvo x 3) nikakve alergije...svrab i sl.
Ali ja ne jedem meso, tj. jedem samo ribu, vec nekih 6, 7 godina...samim tim i nista suhomesnato/pastete...itd. Pa mi i nije bas nezdrav pocetak bio, osim tih famoznih jaja, posto sam jela 1 svaki dan...na razne nacine :lol:
Uzmi ribu i povrce-npr. girice, srdele, oslic, skusu (u rernu i na papir ili foliju)...one su najjeftinije od mesa/riba, sampinjone, bukovace... (a tu svinjetinu na gril, odvoji vidljivu masnocu, i podesi kolicinski, i sto da ne, nemas problema sa holesterolom? Malo gice, nista. :) )
I "zelenjavu"-tivice, kupus, blitvu, spinat, boraniju...sad je sezona...mrkvu, celer...meni je najlakse skuvati povrce da imam osnovni obrok, i onda dodam ili komad sira ili nesto...
Ja sir uzimam onaj Sabacki mladi, nije neukusan :lol:, ono pakovanje od 450g mi bude bar 5 dana...
(...da je meni tvoja trenutna kilaza, uh... :)...)

Koto ...Moj brat ima alergije na sve i svasta, najvise na polen i prasinu, i blazi oblik astme...i prosle god. smo dobili ovaj recept, prodise bukvalno... Popravili su mu se nalazi prilicno...Naberu se mlade borove iglice (izdanci), i u vecu teglu, red iglica, red meda, pa red iglica, red secera...i tako do vrha, stoji 40 dana, s vremena na vrijeme se promucka, poslije procijedis, i bude kao sirup. Uzima se ujutro po 2 kasike.
Slatko pogoduje razvoju bakterija, pogorsava svaku mogucu upalu i sl. ... Batali bar neko vrijeme i pij kefir i sirutku/surutku... Pogotovo "domaci" kefir, od tibetanske/kefir gljive...ima je kupiti, nije skupa, a imas je stalno, i "mnozi" se, ako ima neko moze ti dati, posto se uvacava stalno... :)
Za lice, Shaljic, Mentaten, stvarno smiri kozu sta god...

Poslednja izmena:
meni su sad pluca mirna, vise me muce sinusi..:dash:
ali svecano idem kod orl, obecala sam sebi..
sta ti je to za lice?nikad cula..gde ima?
sto se tice gljive:sad2:
aj dobro necu jesti slatko, odlucila sam..ali gljiva..aaaa
ne mogu, ubij me:(
pijem cajeve, jel moze to umesto..:)

E covece stvarno jadan ovaj narod sta mu se plasira..ovaj anti kilogram sad stavili nekog seljaka od 70 god i kao namontirali da ispadne smesno plocice na stomaku:lol:isto neki seljak ne zna dalje od traktora namestili mu glavu na nekog bildera..kao i to je od antikilograma:lol:a samo treba par dana izbaciti hleb i odma se vidi

E covece stvarno jadan ovaj narod sta mu se plasira..ovaj anti kilogram sad stavili nekog seljaka od 70 god i kao namontirali da ispadne smesno plocice na stomaku:lol:isto neki seljak ne zna dalje od traktora namestili mu glavu na nekog bildera..kao i to je od antikilograma:lol:a samo treba par dana izbaciti hleb i odma se vidi

pa ne bas.:)
ja moram da izbacim i hleb, i slatko, i masno, i veceru, i da vezbam i svasta..:)

A pa ne kapiras..ti ako izbacis slatko i vezbas nece ti splasnuti stomak..a ako jedes par dana bez hleba videces da se smanjio i stomak i zeludac da manje mozes pojesti..isto tako masno..pojedi pola kile mesa sa pola kile jogurta i neces se ugojiti..a s hlebom je druga prica jer ce napraviti mesta za novu glad

A pa ne kapiras..ti ako izbacis slatko i vezbas nece ti splasnuti stomak..a ako jedes par dana bez hleba videces da se smanjio i stomak i zeludac da manje mozes pojesti..isto tako masno..pojedi pola kile mesa sa pola kile jogurta i neces se ugojiti..a s hlebom je druga prica jer ce napraviti mesta za novu glad

ama ja nemam problem sa stomakom, nego sa drugim delovima tela:))))
za hleb se slazem, ja ga inace ne varim najbolje i jedem ga u minimalnim kolicinama, uvek integralni, i to vrlo malo..

Aha pa ja reko da to naglasim da se posle par dana vidi smanjenje stomaka..pecivo brasno je no1 za izbacivanje..bas ono nema nista kvalitetno u njemu sto ne mozes uneti kroz musli na pr..ili zito skuvati..nije ni svako masno opasno..jeste pohovano i suhomesnato..a slobodno slaninica i suvo meso..sad uz dosta salate nema sanse da ugoji..vrucine su pa ide i dosta tecnosti i lakse se skida

meni su sad pluca mirna, vise me muce sinusi..:dash:
ali svecano idem kod orl, obecala sam sebi..
sta ti je to za lice?nikad cula..gde ima?
sto se tice gljive:sad2:
aj dobro necu jesti slatko, odlucila sam..ali gljiva..aaaa
ne mogu, ubij me:(

pijem cajeve, jel moze to umesto..:)

Ovo sa iglicama je i za sinuse, bronhije, uopste disajne puteve, i imunitet. :)
Evo kod mene sad stoji 5 tegli na prozoru, bas je sezona izdanaka.... :)
Za lice, u apoteci se uzima, trazis Shaljicev melem za lice, Mentaten. Evo link. (Ovaj
bijeli sa zelenim cepom)
http://www.saljic.rs/sr/products.html

Gljiva je (stavicu sliku), to stavis u mlijeko, stoji u tegli 1 dan, sutra procijedis i pijes-kefir, isti ukus kao kupovni (ma jos bolji)...Gljiva nema mirisa, nije ljigava i uopste mislim da joj je naziv jer samo radi vrenje... :) ...ima dosta inf. na netu, samo ukucaj Tibetanska ili kefir gljiva... mi je "uzgajamo" vec vise od godinu dana... :) Ako nekom posluzimo kefir, uredno popije, kao odlicno, a ako mu kojim slucajem pokazemo proceduru, obicno uslijedi-ne hvala. :sad2::lol:
Ali, samo na prvu- moc ubjedjivanja cuda cini. :mrgreen:

Prilozi

• DSCN1050.JPG
    DSCN1050.JPG
    56,2 KB · Pregleda: 13
e, dugo sam pravila kefir, al sam na kraju odustala
ne zbog gljive, gljiva je super kul vec zbog kvaliteta mlijeka koja imamo na trzistu;
moje sirote gljive bile su vise gladne nego site...
osim danima kad bih uspjela nalovit sabacko ili granice mlijeko...
ovo ostalo...:(((

e, dugo sam pravila kefir, al sam na kraju odustala
ne zbog gljive, gljiva je super kul vec zbog kvaliteta mlijeka koja imamo na trzistu;
moje sirote gljive bile su vise gladne nego site...
osim danima kad bih uspjela nalovit sabacko ili granice mlijeko...
ovo ostalo...:(((

A da nađeš domaće mleko? Ne znam odakle si i koliko ti je to dostupno..
Ja sam skoro našla bakicu koja ima kravu, od nje kupujem i sir i mleko - to se ne da porediti sa kupovnim.

A da nađeš domaće mleko? Ne znam odakle si i koliko ti je to dostupno..
Ja sam skoro našla bakicu koja ima kravu, od nje kupujem i sir i mleko - to se ne da porediti sa kupovnim.
Додао бих само ово: Нити једно млеко се не може поредити са укусом пресног крављег/овчијег/козјег млека!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back