Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne radi se o Meku
nego o tipa palacinkama koje napravis kod kuce
ja to volim, svi to vole, ali to goji
znaci to ne smem
ili torta s keksom
ili na primer pecivo za dorucak
sta da jedem za dorucak uopste, kazu u hrono voce ne sme
to je bilo vise u tom smislu

- - - - - - - - - -

p.s. pahuljice i slicna sranj.a ne volim

- - - - - - - - - -

takodje ne jedem mlecne proizvode uopste, sve sto imam veze s mlekom ne dolazi u obzir
to mi je odmalena
znaci mogu samo da jedem povrce i meso i ribu
tako ispada u mom slucaju

pa ista ta peciva, samo od dozvoljenog brasna
ja sam bas jutros za dorucak jela palacinke od razi i jecma

...e tako, svi pisemo iz svog ugla i kukamo na sebe same i svoj organizam, svi bi da jedemo isto i da smrsamo isto ili vise, a ne moze bas uvek...
...tacno je da bez fizicke aktivnosti nema nista, nema to se dokazalo u mom slucaju, mogu da smanjim koliko god, ako se ne krecem nema tu
nekog pomaka, ustvari nema nikakvog....
...ja volim sve i Mek obozavam, i cvarke i kolace...al ne moze bas stalno, mada ni ne mogu sve i da hocu...
...dobar mi je HI jer doruckujem sto nisam radila godinama....i prija mi taj dorucak i ne budem gladna taman do rucka....ja kuvam samo za sebe
i mogu da kupim sebi 3 cevapa recimo i obarim par cvetova karfiola...ili brokoli ili da izgrilujem pola tikvice...neku salatu uz to i dovoljno, sve u
svemu taj rucak ne bude nesto skup...salatu napravim pa imam nedelju dana ili eventualno 5..sto je dobro, ne kupujem zelenu, nego kupuse
i sargarepu..i to je to....prija mi...
...za veceru ne jedem belanca, ako bas nemam nista drugo pojedem jedno celu jaje i salatu...ne mogu da bacam zumanca, a ne znam ni sta
bi sa tolikim svezim zumancima kad bih recimo przila belanca, a ni sta sa kuvani...meni je to prosto zao da bacim, i necu...ako ce jedno zumanceo
da me nacini debelom neka ce vala...
..slatko nemam nista u kuci , i nemam izazove kao Domacica da mi neko suska kesama, mada nisam nesto ni luda za cipsevima i smokijem, gazirano
ne pijem nikad u zivotu, ni kiselu vodu, a o koka koli i tome tek ne razmisljam...Milku nisam pojela ima vise od 2 godine, niti to kupujem...po nekad
pojedem 2 koce crne cokolade...mada sam se tu bial obezobrazila pa resla, na red, pa na pola cokolade...a onda prestala i to da kupujem...ako nema
ne jede mi se...
...ne mesim nista, e znaci meni stitna hoce kretanje i to moram da uvedem cim se ovo vreme stabilizuje inace mi dzaba sva muka...

...ajde srecno vam bilo svima, pa da sve na leto budete u kopacem iz dva dela...:D :ok:

...e tako, svi pisemo iz svog ugla i kukamo na sebe same i svoj organizam, svi bi da jedemo isto i da smrsamo isto ili vise, a ne moze bas uvek...
...tacno je da bez fizicke aktivnosti nema nista, nema to se dokazalo u mom slucaju, mogu da smanjim koliko god, ako se ne krecem nema tu
nekog pomaka, ustvari nema nikakvog....
...ja volim sve i Mek obozavam, i cvarke i kolace...al ne moze bas stalno, mada ni ne mogu sve i da hocu...
...dobar mi je HI jer doruckujem sto nisam radila godinama....i prija mi taj dorucak i ne budem gladna taman do rucka....ja kuvam samo za sebe
i mogu da kupim sebi 3 cevapa recimo i obarim par cvetova karfiola...ili brokoli ili da izgrilujem pola tikvice...neku salatu uz to i dovoljno, sve u
svemu taj rucak ne bude nesto skup...salatu napravim pa imam nedelju dana ili eventualno 5..sto je dobro, ne kupujem zelenu, nego kupuse
i sargarepu..i to je to....prija mi...
...za veceru ne jedem belanca, ako bas nemam nista drugo pojedem jedno celu jaje i salatu...ne mogu da bacam zumanca, a ne znam ni sta
bi sa tolikim svezim zumancima kad bih recimo przila belanca, a ni sta sa kuvani...meni je to prosto zao da bacim, i necu...ako ce jedno zumanceo
da me nacini debelom
neka ce vala...
..slatko nemam nista u kuci , i nemam izazove kao Domacica da mi neko suska kesama, mada nisam nesto ni luda za cipsevima i smokijem, gazirano
ne pijem nikad u zivotu, ni kiselu vodu, a o koka koli i tome tek ne razmisljam...Milku nisam pojela ima vise od 2 godine, niti to kupujem...po nekad
pojedem 2 koce crne cokolade...mada sam se tu bial obezobrazila pa resla, na red, pa na pola cokolade...a onda prestala i to da kupujem...ako nema
ne jede mi se...
...ne mesim nista, e znaci meni stitna hoce kretanje i to moram da uvedem cim se ovo vreme stabilizuje inace mi dzaba sva muka...

...ajde srecno vam bilo svima, pa da sve na leto budete u kopacem iz dva dela...:D :ok:
Неће наравно, то је фенсерај.

Tu ljudi najčešće greše. Nema ništa od gladovanja. Treba uvesti 5-6 manjih obroka dnevno kada se skidaju te veće kilaže.

- - - - - - - - - -

Pisla sam i ja o rođaki koja je imala problema sa anoreksijom. Oslabila je nenormalno, telo propalo, mišiće izgubila, trista zdravstvenih problema. Ima 19 godina (tada 16) sada i ona ima problema sa štitnom i sa hormonima. Ide u zadnjih 2-3 godine kod nutricioniste, mnogo bolje i zdravije izgleda, a tada je imala 46 kg. Nije imala snage da diše. Užas.
i to gladovanje je najcesce dorucak :neutral: meni nikad nije bilo jasno kako ljudi mogu da izadju iz kuce bez da se nahrane.
i da matematicki jeste bitan unos kalorija, ali meni bar nikad nije bilo isto da li cu pojesti jednu bananu ili neku "cokoladicu", nesto iz pekare za dorucak ili jaja i avokado ili paradajz npr...bar mene jedno drzi do rucka a od drugog si gladan za sat vremena...ili jos gladniji :lol: nema teorije da bih mogla da doruckujem testo za dorucak duze od par dana. em mi se zakrci stomak em osecam da posle teze varim :confused: meni licno ne prija i ne drzi me...

i to gladovanje je najcesce dorucak :neutral: meni nikad nije bilo jasno kako ljudi mogu da izadju iz kuce bez da se nahrane.
i da matematicki jeste bitan unos kalorija, ali meni bar nikad nije bilo isto da li cu pojesti jednu bananu ili neku "cokoladicu", nesto iz pekare za dorucak ili jaja i avokado ili paradajz npr...bar mene jedno drzi do rucka a od drugog si gladan za sat vremena...ili jos gladniji :lol: nema teorije da bih mogla da doruckujem testo za dorucak duze od par dana. em mi se zakrci stomak em osecam da posle teze varim :confused: meni licno ne prija i ne drzi me...

Ја се богами натабам хлеба путера и шунке/меда/џема. И јогурт, нормално.

Кад имам ајвара, треснем и то на хлеб.

Ја се богами натабам хлеба путера и шунке/меда/џема. И јогурт, нормално.

Кад имам ајвара, треснем и то на хлеб.
pa drzi te puter i ta sunka :mrgreen:
ja hleb vrlo malo jedem, volim ga ali nesto nikad nisam imala naviku da ga jedem uz obroke, meni se lebac ladno osusi i ubudja ako nema nikog u kuci sa mnom ko ga jede dosta. ali volim da ga istostiram i mazem puter na njega i tako uz jogurt kad mi dodje :lol: ali mi bas ne prija za varenje kada jedem puno testa iz dana u dan, nekako mi se stomak oseca tesko. mozda stvar navike.

Da, a doručak najbitniji.

Msm može da ti se ne doručkuje koliko hoćeš, ali moraš da jedeš. Jednostavno je tako. Jedi na silu.

Ništa ti neće to preskakanje doručka pomoći da smršaš (to kažem ovim što ne doručkuju, naravno).

pa drzi te puter i ta sunka :mrgreen:
ja hleb vrlo malo jedem, volim ga ali nesto nikad nisam imala naviku da ga jedem uz obroke, meni se lebac ladno osusi i ubudja ako nema nikog u kuci sa mnom ko ga jede dosta. ali volim da ga istostiram i mazem puter na njega i tako uz jogurt kad mi dodje :lol: ali mi bas ne prija za varenje kada jedem puno testa iz dana u dan, nekako mi se stomak oseca tesko. mozda stvar navike.

То ме држи до три поподне. Онда ручам а вечера је мало салате или ништа.

То ме држи до три поподне. Онда ручам а вечера је мало салате или ништа.
ja doruckujem oko 7-7.30, ako sam gladna do rucka imam uvek sa sobom neke orahe, bademe, neku mesavinu tog tipa, rucam rano penzionerski u 13 :mrgreen: nema sanse da bih cekala rucak do tri :sad2: popodne pojedem neko voce i uvece vec ako sam gladna nesto sitno, sta vec nadjem. to radnim danom. vikendom sam uglavnom po ceo dan napolju, samo doruckujem standardno a ostalo kako se snadjem i gde se nadjem.

Нема смисла ни бацати жуманца ни појести 6-7 беланаца.
Од 6-7 беланаца се нико није најео све да су печена на масти... то је ништа од ништа.

ja se najedem od 2-3 cijela jajeta, jedem ko pile u zadnje vrijeme :))
pa ide uz jaja (bjelanca) piletina ili curetina, brokoli i jos stosta

Meni je najbitniji doručak,čim otvorim oči razmišljam šta ću da jedem.U 20-im sam jela po 3-4 jajeta za obrok,sada samo jedno.Ne treba mi više,ne prija mi.Nikada ne računam kalorije,ne razumem se u to,nisam nikada bila na dijeti ali uvek razmislim o tome šta jedem.Postavim sebi kratko pitanje da li je to baš ono što mi treba.

Ne mogu da budem gladna :sad2:,pa uvek imam kod sebe nešto za jelo.Ne volim da u gradu pojedem recimo neko pecivo (sa margarinom i ko zna koliko aditiva),radije grickam sušeno voće ili orašaste plodove.

pisala sam vam za moju drugaricu koja je operisala zeludac kao jedino resenje za nju i svela dnevni unos na tih 1200kal regularno
ona pojede 250gr hrane u toku dana..ukupno
sve sto je preko toga povrati
pa hebo tih 49kg onda ako joj je to jedininacin :(

iskreno verujem da to nije jedini nacin i Boze, daleko bilo pu pu pu
promeniti kvalitet namirnica i sve sto je prazno i preterano kaloricno i masno izbaciti
za pocetak
zatim uvesti setnju, pa vezbe
smaniti kolicinu hrane za 20% od uobicajene porcije, prepoloviti hleb
to je po meni relativno jednostavno, a sigurno da na duzi rok daje rezultate

Principi HI su principi, i možda su i glupi, i nelogični, i bezvezni, ali postoje.

Ja sam se ovih 28 dana striktno pridržavala. I nastaviću još 28 sigurno, jer se nadam da će se tek u narednih 28 dana nešto desiti mom telu. I planiram da se slično HI hranim celo leto, ali to ipak neće biti HI.

..pa ni ne mora da bude isto....
...ja mislim da je najbitnije ono sto prija organizmu, a da nije preterivanje ni u kom smislu, i da ima rezultata....
...prosli put sam isto bila na nekoj polu HI i fino smrsala, znaci mogu i sad, ne moram da se drzim ko pijan plota svake
stavke, narocito one za koju smatram da je besmislena totalno...a i necu..
...necu da se odreknem nes kafe sa mlekom,, necu da bacam zumanca i da jedem samo belance, ne vidim potrebu uopste,
necu da ne jedem nikakvo voce...naravno ne moram da pojedem kilo, ali mi jedna banana ili jabuka ne moze nista lose uraditi,
naprotiv...
..i na sve to cu se kretati vise nego sada...to sve zajedno mora dati rezultate...

Principi HI su principi, i možda su i glupi, i nelogični, i bezvezni, ali postoje.

Ja sam se ovih 28 dana striktno pridržavala. I nastaviću još 28 sigurno, jer se nadam da će se tek u narednih 28 dana nešto desiti mom telu. I planiram da se slično HI hranim celo leto, ali to ipak neće biti HI.

Ako nije tajna :D da li se smanjio broj kilograma za ovih mesec dana? Koliko? Bas pricam sa jednim prijateljem, izbacio samo slatkise i svaki dan po 10 km prelazio i smanjo za nekih 15 kg tezinu

Ako nije tajna :D da li se smanjio broj kilograma za ovih mesec dana? Koliko? Bas pricam sa jednim prijateljem, izbacio samo slatkise i svaki dan po 10 km prelazio i smanjo za nekih 15 kg tezinu

Nije tajna, ali ni ja još uvek ne znam. Sutra se merim, pa ću napisati ovde.

Žene se uglavnom hvale da mnogo više gube u cm nego u kg, ali kod mene to nije slučaj. To vidim. A da li imam manje kg stvarno ne mogu da procenim. I ako sam izgubila, izgubila sam više u kg nego u cm. Mada sam u specifičnoj situaciji da nemam adekvatnu garderobu na kojoj bi proverila gubitak u cm. Imala sam baš dosta više kg u odnosu na svoj neki prethodni maksimum, tako da još uvek ništa ne mogu da obučem, da bih mogla da vidim razliku.

Pre 28 dana kada sam krenula, cilj mi je bio -17kg. Sutra ću videti šta se dogodilo za ove 4 nedelje.

Cekam sutra da cujem .Ako je dobar gubitak razmislicu i ja o hrono ishrani. Kad sam guglala pre dve-tri nedelje ucinilo mi se fino ali sta sad zimi jesti od povrca? Tako da sam odustala.
Nisam razumela jesi li mislila za 28 dana 17 kg manje ? Ili ukupno toliko da skines?

Ukupno, za početak, tih 17kg. A onda, ako bih to uspela, mogla bih još koju. Mada bi i tih 17 bilo sasvim ok.

Jedem najviše kupus. I kuvan, i presan kao salatu, i kiseli kao sarmu i podvarak. Ponekad promuljam neki karfiol, mada ga ne volim, a i preskup mi je, ponekad jedem tikvice, onda one kupuščiće, opet ne znam kako se to zove, i to bi bilo to od povrća. Ponekad šargarepu presnu u kupus kao salatu, ponekad malo presne cvekle...Sve u svemu, loš je izbor povrća. Em je sve plastično, em je preskupo. Ali se radujem proleću, i većem izboru namirnica, makar će pojeftiniti tikvice, a njih obožavam.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back