Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vala baš.
Što ja to ne volim :neutral:

Al zato neki fini ovčiji ili koziji :zaljubljena:
uh da :zaljubljena: meni su omiljeni masni koziji...ali fora kod masnih sireva je sto ne mozes ni da ih pojedes ne znam koliko jer su jaki, a ako ih ja kupujem imaju i jak miris i ukus i nisu sirevi da se ozderes od njih. meni mladi sir moze da stoji u kuci dok se ne pokvari, nisam ga nikad volela, nema mi bre ukus na sir, ni teksturu, nista...:neutral: kod mene sto stariji i masniji to bolji :manikir:
samo nek je od ciste zene! :))))))))))))))
svaki pravi kajmak ima tajni sastojak u vidu babinog brka, sta sad cista zena mojne da zezas :cmok2:

Nesto si pisala i bila si za kiselo mleko, a protiv jogurta... A ako pravim sama jogurt? Bez gustina i sl. Razlika je samo sto je on tecniji.
Кисело млеко размутиш штапним миХером и на нпр пола литре додаш 50мл свежег млека, опет размутиш и јогуртић буде тип топ!

Nesto si pisala i bila si za kiselo mleko, a protiv jogurta... A ako pravim sama jogurt? Bez gustina i sl. Razlika je samo sto je on tecniji.

nisam ja, nego nauka o ishrani
u industrijski jogurt dodaju gustin, a to je opet skrob..u kiselom mleku i pavlaci ga nema
kad si na cistim proteinima treba ti odredjena kolicina masti da bi organizam mogao normalno da funkcionise i u tom slucaju ni pavlaka nije problem..manje je losa od jogurta
industrijskog :lol:
tvoj moze :)

Krenula sam opet sa dijetom. Hocu da se sredim do mora kojeu veliko planiram, i imam must be da se uvucem u haljinice uz telo, sve koje posedujem.
Danas sam morala da doruckujem kiflu, da se ne srusim, a za rucak cu jesti ribu i grilovano povrce.
Najveci problem imam da se odreknem hleba u potpunosti, jer mi je muka kad nesto jedem bez hleba.
Bez slatkisa mogu.

...i ja sam danas definitivno krenula sa HI mesec dana, sam dala sebi rok da skinem ovo sto me "ubi"...po mojoj proceni bez vage to je 7-8kg...
...ako to uspem bice super, al mislim da je veci poduhvat posle to odzavati....bar iz predhodnog iskustva kad sam se bas lepo dovela u red
i bila bas jako zadovoljna...cim sam se malo opustila, op..ode maS u propaS :mrgreen:

...i ja sam danas definitivno krenula sa HI mesec dana, sam dala sebi rok da skinem ovo sto me "ubi"...po mojoj proceni bez vage to je 7-8kg...
...ako to uspem bice super, al mislim da je veci poduhvat posle to odzavati....bar iz predhodnog iskustva kad sam se bas lepo dovela u red
i bila bas jako zadovoljna...cim sam se malo opustila, op..ode maS u propaS :mrgreen:

ista stvar, Afro
najteze je odrzavati postignuto
sedenje po ceo dan, jednolicna kaloricna ihrana, nedovoljno aktivnosti i eto.... sve sto si uradio se opcas posla vrati
ova svakodnevnica na koju sam osudjena bez mogucnosti da unapredim ishranu i jedem kad hocu je ono sto mi je veliki protivnik
a uz sve to, ako hoces da bas to radis kako valja, treba ti i dosta para za razne kvalitetne salate od povrca i mesa, da ih sam spremas, jos jedno sat vremena na spremanje samo toga sto cu ja da jedem
nije da kukam, ali prilicno rudarski posao
za pocetak cu da izbacim slatkise i smanjim hleb pa kako ide
i da uvedem bar jednu setnju dnevno uvece

Meni je danas 28. dan HI. Sutra ujutru se merim, mada nemam garderobu po kojoj bih mogla da procenim da li sam izmršavila ili ne. Imala sam baš mnogo kg kada sam počela, najviše u svom životu, pa sve i da sam nekoliko izgubila, opet imam mnogo. No videću ujutru kada se izmerim, i islikam iz svih uglova, kao što sam se slikala posle 1. nedelje HI.

Inače, za ovih 28 dana nisam ni jednom b+prekršila pravila HI. U stvari, jesam jednom, za večeru umesto belanceta pojela jedno celo jaje, ali, to je toliko sitno, da ni ne smatram za brljanje. Inače, sve ono što sam jela, a goji, u potpunosti sam izbacila iz ishrane. Svemu što sam pravila sam odolela, navikla sam se na satnicu, podnošljive su mi te lepinje od ječmenog i ražanog brašna koje doručkujem svako jutro...Bez obzira na rezultat, nastaviću bar još 28 dana HI.

Ide proleće, biće (nadam se) malo veći izbor povrća, ja ću biti malo fizički aktivnija, pa se nadam da ću se polako dovesti u red.

Lično meni je najveća mana HI što mi je skupa. Kada neko živi sam, onda i nije, jer svejedno mora da kupi šta će da jede. A ja gotovo svakodnevno imam u kući 2 ručka i dve večere. I glupo je da kupujem zelenu salatu samo meni, kada mogu da je jedu i ostali. Glupo je da kupim dve tikvice pa napunim samo sebi za ručak, kada bi to svi jeli. Samo nekoliko jela su baš univerzalna, pa da taj dan jedemo svi isto, uglavnom kuvam različito.

Meni je danas 28. dan HI. Sutra ujutru se merim, mada nemam garderobu po kojoj bih mogla da procenim da li sam izmršavila ili ne. Imala sam baš mnogo kg kada sam počela, najviše u svom životu, pa sve i da sam nekoliko izgubila, opet imam mnogo. No videću ujutru kada se izmerim, i islikam iz svih uglova, kao što sam se slikala posle 1. nedelje HI.

Inače, za ovih 28 dana nisam ni jednom b+prekršila pravila HI. U stvari, jesam jednom, za večeru umesto belanceta pojela jedno celo jaje, ali, to je toliko sitno, da ni ne smatram za brljanje. Inače, sve ono što sam jela, a goji, u potpunosti sam izbacila iz ishrane. Svemu što sam pravila sam odolela, navikla sam se na satnicu, podnošljive su mi te lepinje od ječmenog i ražanog brašna koje doručkujem svako jutro...Bez obzira na rezultat, nastaviću bar još 28 dana HI.

Ide proleće, biće (nadam se) malo veći izbor povrća, ja ću biti malo fizički aktivnija, pa se nadam da ću se polako dovesti u red.

Lično meni je najveća mana HI što mi je skupa. Kada neko živi sam, onda i nije, jer svejedno mora da kupi šta će da jede. A ja gotovo svakodnevno imam u kući 2 ručka i dve večere. I glupo je da kupujem zelenu salatu samo meni, kada mogu da je jedu i ostali. Glupo je da kupim dve tikvice pa napunim samo sebi za ručak, kada bi to svi jeli. Samo nekoliko jela su baš univerzalna, pa da taj dan jedemo svi isto, uglavnom kuvam različito.

to je i moj problem
ako hoces da smrsas po pravilima proverenih dijeta to kosta
apsurd mi je da moram da izdvojim dodatno novac da smrsam
ali ebiga
s druge strane, moje dete je juce posatvilo krucijalno pitanje - zar zbog linije treba da se odreknem da jedem sve sto volim (a propo moje konstatacije da se ubila sa plazma sejkom iz Meka)
mislim naviknes se i to je ok, ali da li je to zivot za nekog ko voli da jede
postavlja se pitanje izbora - da li ces lepo i pristojno da izgledas i jedes ono sto u sustini ne volis, ili ces da jedes i uzovas i budes debeo
tako ispada?

to je i moj problem
ako hoces da smrsas po pravilima proverenih dijeta to kosta
apsurd mi je da moram da izdvojim dodatno novac da smrsam
ali ebiga
s druge strane, moje dete je juce posatvilo krucijalno pitanje - zar zbog linije treba da se odreknem da jedem sve sto volim (a propo moje konstatacije da se ubila sa plazma sejkom iz Meka)
postavlja se pitanje izbora - da li ces lepo i pristojno da izgledas i jedes ono sto u sustini ne volis, ili ces da jedes i uzovas i budes debeo
tako ispada?
Не.
Сва та храна тип Мек и слична ђубретина има појачиваче укуса и остале допинге који креирају зависност... као Вискас храна за мачке!
Ми смо одувек имали, што би моје близнакиње некад с око 4 године рекле ,,мачаД"(... и пилад, кучад, ћурад...:hahaha:), али то су авлијанерке које и кући добију нешто домаће и лове, међутим старија сестра из НС-а је имала мачку у стану.
Била је толико навучена на грануле Вискаса да и кад би мало тих гранула било стављено у чинијицу и потом прекривено гранулама других произвођача мачка би дословно раскопала све да да дође до Вискаса!
Много тога од нашег укуса с крајњом намером индустрије начињено је зарад профита.

Ja sam neko ko je mnogo voleo MEK
kreten, al sta cu
i terala sam hrono, terala (teram jos uvek)
i skoro, dune meni da svratim u MEK, eto kao da se castim
toliko mi se iscistio ukus od tih pojacivaca i aditiva i sta sve ne
da mi je taj obrok bio sve, samo ne ukusan (ono kao ukusan) kao nekada
totalno bljak
tako da sad svracam u MEK samo kad sam u gradu a moram da poslusam goreg od sebe :)

Ne radi se o Meku
nego o tipa palacinkama koje napravis kod kuce
ja to volim, svi to vole, ali to goji
znaci to ne smem
ili torta s keksom
ili na primer pecivo za dorucak
sta da jedem za dorucak uopste, kazu u hrono voce ne sme
to je bilo vise u tom smislu

- - - - - - - - - -

p.s. pahuljice i slicna sranj.a ne volim

- - - - - - - - - -

takodje ne jedem mlecne proizvode uopste, sve sto imam veze s mlekom ne dolazi u obzir
to mi je odmalena
znaci mogu samo da jedem povrce i meso i ribu
tako ispada u mom slucaju

Ne radi se o Meku
znaci to ne smem
ili torta s keksom

- - - - - - - - - -

Нико се није угојио од нормалног доручка. Гоје се они који га прескачу па после поједу бога оца.

Ne radi se o Meku
znaci to ne smem
ili torta s keksom

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

takodje ne jedem mlecne proizvode uopste, sve sto imam veze s mlekom ne dolazi u obzir
to mi je odmalena
omlet uz neko povrce, ne bi me cudilo da moze uz neko meso :))))
pa mos sve da jedes, osim ako nisi na nekoj striktnoj dijeti al uzmi jednu palacinku, malo parce torte ponekad i tako...nemoj logikom kad je bal nek je maskenbal :lol:

Нико се није угојио од нормалног доручка. Гоје се они који га прескачу па после поједу бога оца.

tacno

omlet uz neko povrce, ne bi me cudilo da moze uz neko meso :))))
pa mos sve da jedes, osim ako nisi na nekoj striktnoj dijeti al uzmi jednu palacinku, malo parce torte ponekad i tako...nemoj logikom kad je bal nek je maskenbal :lol:

kazu da su to prazne kalorije i da se time ne stimulise organizam da radi, vec da se ulenji
sve mi je koleginica objasnila koja je na hrono vec mesecima

ma ja cu da preskacem slatkise kad god mogu, a kad uzmem, uzecu malo da me mine zelju, jednu krem bananicu, ili parce crne cokolade

tako ispada?

Ovo sam se ja zapitala više puta. Jer ja sam naprosto neko ko uživa u spremanju i konzumiranju hrane. I došla sam do poražavajućg zaključka da mogu da biram između pristojnog izgleda i jedenja hrane koju volim. A sve što valja je ili zabranjeno, ili nemoralno, ili goji, što bi rekla smokva. :) Zato ja naizmenično dobro izgledam i jedm šta volim.

Užasno je to što ulazim u klimaks, što mi je bolesna štitna žlezda, što se metabolizam usporava i što ću sve kraće moći da imam periode opuštanja, jer više neću moći da se vratim da izgledam makar pristojno, ako ne zgodno. To je meni problem, što nema više opuštanja, jer svako nekontrolisano gojenje će dovoditi do toga da ću se teško vraćati na željenu (ne idealnu, samo željenu) kilažu. Ovo mi je prvi put da sam se ovako usvinjila. Na već postojeći višak sam za 2,5 meseca dodala 7kg. :rida: I kada sam pre mesec dana stala na vagu, mal' se nisam šlogirala. :zeek: Primetila sam se ja da sam se ugojila, ali nisam mogla da zamislim koliko je to u kg.

Imam komšinicu, živ primer svega ovoga što pišem. Starija je nekoliko godina od mene (4 - 5), i kada sam se ja udala, imala je jedno dete, i izgledala je normalno za ženu od 30 godina. Sada, posle 22 godine kako smo komšinice, ona ima najmanje 60kg više. Znači, za 22 godine je duplirala svoju težinu. Ona je sada ogromna. Uopšte ne mogu da shvatim kako obavlja najjednostavnije kućne poslove, da ne pričam o bašti, rasadniku, njivi...

I tako ja sanjam krompirušu, i čokoladnu tortu, i princes krofne, i lepinjice, a jedem kupus i kuvana belanca. :rida:

tacno

kazu da su to prazne kalorije i da se time ne stimulise organizam da radi, vec da se ulenji
sve mi je koleginica objasnila koja je na hrono vec mesecima

ma ja cu da preskacem slatkise kad god mogu, a kad uzmem, uzecu malo da me mine zelju, jednu krem bananicu, ili parce crne cokolade
pa jesu prazne kalorije, ja slatkise skoro nikad ne jedem jer sam se odvikla od njih sad mi nije ni gust da ih jedem. ali ima ljudi koji bas bas vole slatko, u tom slucaju bolje uzmes nesto sitno povremeno nego trpis trpis i onda puknes pa pojedes sve pred sobom.

Ovo sam se ja zapitala više puta. Jer ja sam naprosto neko ko uživa u spremanju i konzumiranju hrane. I došla sam do poražavajućg zaključka da mogu da biram između pristojnog izgleda i jedenja hrane koju volim. A sve što valja je ili zabranjeno, ili nemoralno, ili goji, što bi rekla smokva. :) Zato ja naizmenično dobro izgledam i jedm šta volim.

Užasno je to što ulazim u klimaks, što mi je bolesna štitna žlezda, što se metabolizam usporava i što ću sve kraće moći da imam periode opuštanja, jer više neću moći da se vratim da izgledam makar pristojno, ako ne zgodno. To je meni problem, što nema više opuštanja, jer svako nekontrolisano gojenje će dovoditi do toga da ću se teško vraćati na željenu (ne idealnu, samo željenu) kilažu. Ovo mi je prvi put da sam se ovako usvinjila. Na već postojeći višak sam za 2,5 meseca dodala 7kg. :rida: I kada sam pre mesec dana stala na vagu, mal' se nisam šlogirala. :zeek: Primetila sam se ja da sam se ugojila, ali nisam mogla da zamislim koliko je to u kg.

Imam komšinicu, živ primer svega ovoga što pišem. Starija je nekoliko godina od mene (4 - 5), i kada sam se ja udala, imala je jedno dete, i izgledala je normalno za ženu od 30 godina. Sada, posle 22 godine kako smo komšinice, ona ima najmanje 60kg više. Znači, za 22 godine je duplirala svoju težinu. Ona je sada ogromna. Uopšte ne mogu da shvatim kako obavlja najjednostavnije kućne poslove, da ne pričam o bašti, rasadniku, njivi...

I tako ja sanjam krompirušu, i čokoladnu tortu, i princes krofne, i lepinjice, a jedem kupus i kuvana belanca. :rida:

Domacice, potpuno te razumem :aha:
mislim da sam te i onda razumela potpuno :aha:
jedini odgovor je da se odrices celog zivota, na zalost
zenski metabolizam je uzasan i posle nekog vremena kao da je stao, ako se ne bavis jakim fizickim naporima
moja sestra je mrsava kao glista, ali ona je vec od 30-te godine uvela rezim, uvek jede dijetalno, sve kuvano, sve neke bobice, salate i tako...
slatko, masno, bilo sta tog tipa nista vec ravno 14 godina
i tako zivi
ja ne mogu tako iskreno
mogu donekle da promenim rezim ishrane i odreci cu se slatkisa, ali ceo zivot da ne pojedem beli lion pa nek ide sve u Bozju mater

Ne radi se o Meku
znaci to ne smem
ili torta s keksom

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

to mi je odmalena

Što ne smeš voće za doručak? Meni je najdraže ujutru pojesti neku voćku ili nakon doručka popiti ceđenu pomorandžu.

I što ne smeš tost na primer. Tost i neki namaz,može obrani sir + 50 gr pečenice na primer.

I što kaže Eriu, omlet, jedno jaje i dva belanca npr.

Ne znam zašto ne konzumiraš mlečne proizvode. Ako ti smetaju uzmi bar mleko bez laktoze.

Istina. Treba imati više manjih obroka dnevno i nikako preskakati obroke.

Isto tako nema ništa od gubljenja kilaže, ako nisi aktivan. Mora se bar šetati, ako ništa drugo.

Netacno. Mozes da jedes sta god zelis i da budes izdefinisana u potpunosti ako pratis ukupne kalorije.
Gubis "pristojni izgled" kada jedes previse (kalorija). Nema to veze s tim sta jedes.

ti uopste ne razumes Domacicin problem
ona zena voli da jede i to sve sto ne bi trebalo
tu nikakav merac kalorija ne pomaze, ako znas da zensko posle 30 godona ne sme da unese vise od 1600 kcal dnevno
samo dva parceta hleba imaju 250 kcal

ti uopste ne razumes Domacicin problem
ona zena voli da jede i to sve sto ne bi trebalo
tu nikakav merac kalorija ne pomaze, ako znas da zensko posle 30 godona ne sme da unese vise od 1600 kcal dnevno
samo dva parceta hleba imaju 250 kcal

Pa nek vezba i onda ce moci 2000-2100 kalorija.

Sta nisam razumeo? Upravo pise da gubi pristojan izgled zbog ukupnog broja kalorija. Mora da se "uobroci" :)

"Volim mnogo da jedem" je prihvatanje poraza, a ne spremnost na bitku.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back