Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
meni je to preobilan obrok za dorucak
to bih nekim danima mogla da pojedem za ceo dan
ne bih da te uvredim, ali bih ja na tvom mestu smanjila taj obrok, ako hoces da rezultati budu brzi
iskreno msilim da je to mnogo hrane za dorucak

Ja sam svoje rezultate postigla
sad samo odrzavam
i meni je ok ovako
i bez hrono je meni dorucak bio junacki uvek
moja sveki se prekrsti kad sednem da jedem "Bog s tobom, dete" :)

svako prema svojim potrebama

meni je to preobilan obrok za dorucak
to bih nekim danima mogla da pojedem za ceo dan
ne bih da te uvredim, ali bih ja na tvom mestu smanjila taj obrok, ako hoces da rezultati budu brzi
iskreno msilim da je to mnogo hrane za dorucak

Jeksi je bila na Hi, i postigla je odlične rezultate. Tako da, dobro zna ona šta radi. :)

- - - - - - - - - -

Ups, tek sada videh da je Jeksi odgovorila, a ja izigravam drvenog advokata. :rumenka:

Jeksi je bila na Hi, i postigla je odlične rezultate. Tako da, dobro zna ona šta radi. :)

- - - - - - - - - -

Ups, tek sada videh da je Jeksi odgovorila, a ja izigravam drvenog advokata. :rumenka:

Ljubi tebe tvoj "klijent" :)

@Neo, sad imam 72kg, kad sam zatrudnela sa Miljom imala sam 76kg
izasla iz porodilista u dec 2013 sa 90kg
sve ponovo mogu da obucem i sve mi komotno
tako da me happy

Pa i jeste stvaru tome da ili si karakter pa neces da jedes koliko mozes i sta volis od onog sto goji ili spadas u one srecnije sto mogu da jedu sve i koliko zele a ne goje se nimalo.

Dorucak sam opet preskocila, tj. popila samo casu surutke ali sam malo pre rucala pasulj sa suvim - pola tanjira + samo jedno parce hleba. Mada do kasno popodne mi nije problem da se pridrzavam bilo cega - posle su muke

Poslednja izmena:
Najsmesnija mi ta ekipa sto ne jede zumance a ne broji kalorije ili makronutriente (u kom slucaju se "nisani" tacna kolicina proteina, UH i masti na dnevnom nivou).
Procitali u casopisima "kako dobiti plocice za 8 dana" ili im reko Mile u teretani, razumevanje sedi 1 :lol:
Koja je poenta? :lol:
Zumance je deo jajeta koji sadrzi sve vitamine i zdrave masti. Belance je cist protein - oko 3-4 g proteina.
Dijetetski holesterol nije povezan sa holesterolom u nasem telu, tako da to da treba izbegavati zumance je jos jedan mit.
Jedno vreme sam 6 meseci jeo 4 cela jajeta skoro svaki dan i pratio holesterol povremeno tek radi eksperimenta. Sve vrednosti su uvek bile perfektne.
Holesterol u nasem telu je povisen kada jedemo previse zasicenih masti, a ne kada unosimo hranu s visokim sadrzajem holesterola.

Znaci, il' da radite kako se radi il' da se tresnete po celu kad bacate hranu, tj. zumance, dok Afrika i jos neki delovi sveta gladuju.

Strasno.

Poslednja izmena:
Pa pazi Neo, nisam ni na mrsavica da se razumemo :)
a i nisam se gojila od vazduha, volim brate da jedem
i sad izgledam pristojno iako imam stomacic od dve trudnoce i dva carska reza koji mozda budem smanjila ako ikada vise budem imala vremena za neke treninge
ono sto mene cini zadovoljnom, izmedju ostalog, je sto sam primetila na slikama da nemam vise one slojeve ruzne ispod brade kad se nasmejem :)
i lepo
pokusacu da docaram
WP_20150313_001.jpg
jedna kafanska.jpg

Bogte, sad kad uporedim ove dve slike, najvise se razlika vidi na mojoj levoj ruci :) :)

Poslednja izmena:
...pa dobro ko smatra da treba da baci neka baci, ja necu meni je zao...

Ko smatra da treba da jede nek jede.

То жуманце је најбољи део јајета, уосталом.

Meni ne.

Realno, ali ne znaš ti šta je fenseraj, to satire racionalno razmišljanje.
Umesto npr celog jajeta + 2 belanca da pojedu 1,5 celo jaje i docnije za užinu onih pola celog jajeta... a ček, ček, pa to ne piše tako u bolivudskim izveštajima!

Jeste, to fensi kardiolog rekao mom ćaletu kada je imao infarkt sa nepunih 40 godina.

Значи болес'.

Ma, jedi šta hoćeš, manje ćeš nas smarati kad baciš kašiku.

Najsmesnija mi ta ekipa sto ne jede zumance a ne broji kalorije ili makronutriente (u kom slucaju se "nisani" tacna kolicina proteina, UH i masti na dnevnom nivou).
Procitali u casopisima "kako dobiti plocice za 8 dana" ili im reko Mile u teretani, razumevanje sedi 1 :lol:
Koja je poenta? :lol:
Zumance je deo jajeta koji sadrzi sve vitamine i zdrave masti. Belance je cist protein - oko 3-4 g proteina.
Dijetetski holesterol nije povezan sa holesterolom u nasem telu, tako da to da treba izbegavati zumance je jos jedan mit.
Jedno vreme sam 6 meseci jeo 4 cela jajeta skoro svaki dan i pratio holesterol povremeno tek radi eksperimenta. Sve vrednosti su uvek bile perfektne.
Holesterol u nasem telu je povisen kada jedemo previse zasicenih masti, a ne kada unosimo hranu s visokim sadrzajem holesterola.

Znaci, il' da radite kako se radi il' da se tresnete po celu kad bacate hranu, tj. zumance, dok Afrika i jos neki delovi sveta gladuju.

Strasno.

Ti nikako da prestaneš da se porediš sa ljudima, a boga mi i ženama koje su od tebe starije po dve-tri decenije, koja ti je to fora blage veze nemam. Idi na tinejdže pa tamo prosipaj mudrosti.

izgledas vitko sa 73 kg?...
Jesi li ti 190 cm? :lol:

A stvarno kako te nije sramota?

Ti nikako da prestaneš da se porediš sa ljudima, a boga mi i ženama koje su od tebe starije po dve-tri decenije, koja ti je to fora blage veze nemam. Idi na tinejdže pa tamo prosipaj mudrosti.

O cemu ti pricas? Ja pricam o tome da ljudi nepotrebno bacaju hranu, dajem primere zato sto u suprotnom dobijam pitanja "da li ti brojis kalorije" i slicno. Godine su samo izgovor, gde postoji snaga volje postoji i sansa. Metabolizam uspori svega 200-300 kalorija za te 2-3 decenije...samokontrolom nije neka frka ne pojesti tih 200-300 kalorija. Nikakva mudrost, samo istina. A istina ponekad boli.

A stvarno kako te nije sramota?

Treba imati realan pogled na svet a ne ziveti u bajci... ;)

izgledas vitko sa 73 kg?...
Jesi li ti 190 cm? :lol:

Ne znam šta ti je ovo 87 u nick - u, ali ako je godina rođenja, onda duusa ima decu tvojih godina. Glupo i nevaspitano je da pišeš kako pišeš, na stranu to što te niko ništa ne pita...:roll:

Ne znam da li si dovoljno razuman da ukapiraš da ne stoji isti broj kg na svakom telu isto, i da su retki oni ljudi koji tokom čitavog svog života imaju istu kilažu.

O cemu ti pricas? Ja pricam o tome da ljudi nepotrebno bacaju hranu, dajem primere zato sto u suprotnom dobijam pitanja "da li ti brojis kalorije" i slicno. Godine su samo izgovor, gde postoji snaga volje postoji i sansa. Metabolizam uspori svega 200-300 kalorija za te 2-3 decenije...samokontrolom nije neka frka ne pojesti tih 200-300 kalorija. Nikakva mudrost, samo istina. A istina ponekad boli.

Treba imati realan pogled na svet a ne ziveti u bajci... ;)

Ok, ne treba živeti u bajci, slažem se, ali zašto ti ne možeš da prihvatiš da bi žena koju si citirao bila zadovoljna tom kilažom koju je pomenula?

To je njena stvar i odluka, ne razumem zašto ti imaš potrebu da je napadaš?

I tebi fali malo mase, pa te niko ne napada, kontamo zadovoljan si i tako. :lol:

Opustite se, lepotice :heart: :lol:

Mrzi me dalje u raspravu...nemate argumente sem nekih iracionalnih :(

Ja ovde pricam samo o ishrani i kompoziciji tela zato sto o toj temi imam ogromnu kolicinu znanja koje moze koristiti ucesnicima teme, nisam dosao da titram nekom ego ili brinem o emocijama ljudi. Tema je o dijeti. Ako nesto stoji, ja cu to izneti. Uostalom najbolji rezultati se postizu kad se ne "titra" ego ;)

Sorry :heart:

Poslednja izmena:
Opustite se, lepotice :heart: :lol:

Mrzi me dalje u raspravu...nemate argumente sem nekih iracionalnih :(

Ja ovde pricam samo o ishrani i kompoziciji tela zato sto o toj temi imam ogromnu kolicinu znanja koje moze koristiti ucesnicima teme, nisam dosao da titram nekom ego ili brinem o emocijama ljudi. Tema je o dijeti. Ako nesto stoji, ja cu to izneti. Uostalom najbolji rezultati se postizu kad se ne "titra" ego ;)

Sorry :heart:

Ok, ako imaš neko znanje piši o tome, šta ima nekom da soliš dal treba da ima 50 ili 70. To oni treba da odluče. I shvati da je nekom uspeh tih 70, kada dođe na sedamdeset videće dal će hteti još ili ne. Setih se sada Kockice koja je oslabila preko 70 kg, pa dal bi i njoj rekao kada se hvalila da ima 70, moraš još? Zavisi i od građe,ne stoji svakom isto tih 70 kg. Msm jel stvarno treba o tome sada da se piše?

Opet kažem, ne treba se titrati, al ne trebaš ni napadati ljude konstantno. Piši nešto korisno kada već kažeš da znaš.

...sta vam bi, sta se svadjate, na ovoj temi nismo da se svadjamo nego da pomognemo jedni drugima nekim konkretnim savetima...

...danas rucak krmenadla, bareni brokoli i mesana salata, crveni kupus i sargarepa...

..sta cu za veceru pojma nemam....ima vremena do tad..

Био сам службено одсутан пар дана, али видим да неки још имају предрасуде око конзумирања јаја,
па да то разрешимо, пар линкова:
http://www.b92.net/zdravlje/ishrana.php?nav_id=417078
http://www.kodren.com/zdrava-ishrana/91-da-li-su-jaja-zdrava.html
http://www.vecernji.hr/moje-zdravlje/evo-zasto-biste-jaja-trebali-jesti-cesce-922943
Дакле свако јутро једно јаје снагу даје, наравно цело, а не да се баца жуманце ко у случајевима шодерског разумевања нутритивне вредности.

dakleM
smanjila sam hranu
ali bas smanjila
znam da ne valja ali ne doruckujem
popijem samo onaj odvratni zelen zaj sa puno limuna
ili cedjenu grrejpi pomarandzu
gladna jesam gde nisam, ali sam na poslu pa ne migu da jedem
ustvari pojedem ijabuku
ili popoijme onaj odvratni sumecci vit c ili Mg
rucam malo, bey hleba
uglavnom ne veceram osim ako izlazimo ili mi neko dolazi i to ne preterano
ne pijem kk
ustvari
povfemeno gucnem gutljaj dva
onako da uzivam
slatko ne jedem
osim cokolade ili fefreo kugli ali krajnje restriktivno
recimo samo dve tri
osecam se lakse
i vaser vaga kaze
ali me ne zanima nista dok ne dostignem ono sto sam zacrtala
problem
stigli mi reyultati hormona stitne zlezde
ok su u granicama ali mi je titar antitel povecan i to mnogo
mamin endokrinolog (mama je godinama na tabletama jer je autoimuno ostala bey stitne zlezde) je gledao rrezultate
podhitno da snimim s. z.
kao to je hronicna upala koja ne mora ali svakog trenutka moze da eksplodira

al meme nekako ne dotice previse....
prosto samu sebe korim sto sam ponekada poajno prizeljkivala da se gojim zbog hormona a ne zbog zlezde

E ovako: posle 28 dana HI, strogog poštovanja pravila, bez ijednog brljanja i filozofiranja "zašto ovako, a ne onako", vaga kaže -6,3kg. U principu, ja sam zadovoljna brojkom, ali nešto vizuelno ne primećujem nikakav minus. :( Nastavljam dalje da se hranim po istom principu, još 28 dana, bez obzira što nisam baš najzadovoljnija. Nastavljam, jer sam se baš navikla nanačin ishrane, odgovara mi jer je najzastupljenije meso, a ja sam tipičan mesožder, odgovara mi satnica, psihički mi odgovara da znam kakva imam ograničenja, tako da ostajem na HI. Moji rezultati su jedni od lošijih u grupi na FB, ali valjda svaki organizam deluje na svoj način.

Evo i slike u prilog tome što pričam, i ja jedino što primećujem je da na drugoj slici imam naočare. :)

pizap.com14262581203851.jpg

Ček bre Mileva pa to nije za zezanje. :eek:

pa verovatno nije
narocito imajuci u vidu mogucnost da od majke ne nasledim milion dilara vec Hashimotov tireoiditis
no sve se kao tesim hormoni su za sad ok
pa kad ne bud moreci su na lekove,,,,

- - - - - - - - - -

Domacice
tebi svaka cast
ti si za mene ziv dokaz da j\nikada fizicka aktivnost ne dovodi do gubitka viska kg
jer da je tako ti toliko puno i naporrno fiyicki radis da ne bi trebalo da imas ni gram viska
svaka cast dda pored svih onih torti koje pravis ti odolevas
svaka cast jos jednom
4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back