Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Što ne smeš voće za doručak? Meni je najdraže ujutru pojesti neku voćku ili nakon doručka popiti ceđenu pomorandžu.

I što ne smeš tost na primer. Tost i neki namaz,može obrani sir + 50 gr pečenice na primer.

I što kaže Eriu, omlet, jedno jaje i dva belanca npr.

Ne znam zašto ne konzumiraš mlečne proizvode. Ako ti smetaju uzmi bar mleko bez laktoze.

Istina. Treba imati više manjih obroka dnevno i nikako preskakati obroke.

Isto tako nema ništa od gubljenja kilaže, ako nisi aktivan. Mora se bar šetati, ako ništa drugo.

zato sto mlecne proizvode ne volim, od malena jos, povraca mi se od mleka, organizam odbija
a voce sam jela za dorucak, ali su mi rekli da voce u hrono ishrani nije pozeljno, pa sam prestala
meni voce prija, ali kazu da je i to prazan secer koji utice na glikemijski indeks i da to ne treba raditi, narocito ne ujutru

Ljudi greše kada samo o hrani pričaju, ok mora se znati neka mera i granica, ali je i fizička aktivnost podjednako bitna.

Tek sada sam upala na temu, nisam vas pratila, ali moram da pitam Domaćicu koliko šeta na primer. Trebala bi i o tome povesti računa i zbog kilaže i zbog nervoze i zbog problema sa štitnom.

Netacno. Mozes da jedes sta god zelis i da budes izdefinisana u potpunosti ako pratis ukupne kalorije.
Gubis "pristojni izgled" kada jedes previse (kalorija). Nema to veze s tim sta jedes, tj i da ima to je veoma minimalno.

uopste nisi u pravu
telo ne mozes da izgradis od ugljenih hidrata i masti
gradivna materija je protein, a pokretacka energija masti i seceri
ako ti se ishrana bazira na slatkisima i testu, sanse nema da imas potrebnu kolicinu misicne mase na telu, a kamo li da budes izdefinisan ukliko te masti i secere drzis u optimalnom broju kalorija
plus na sve to jos fiziologija zenskog organizma posle tridesete, pogotovo ako je estrogenski tip koji vodu vezuje za tkiva samo od pogleda na secer i so

Pa nek vezba i onda ce moci 2000-2100 kalorija.

Sta nisam razumeo? Upravo pise da gubi pristojan izgled zbog ukupnog broja kalorija. Mora da se "uobroci" :)

"Volim mnogo da jedem" je prihvatanje poraza, a ne spremnost na bitku.

da li ti znas uopste koliko sta ima kalorija

jedno jaje 150 kcal kuvano
przeno dodaj jos 100 kcal
parce hleba 125 kcal
100 g voca ( a jedna jabuka ima oko 250 g) ima oko 100 kcal (neko vise neko manje)
meso u proseku ima (zavismo koje) sirovo ima oko 150 kcal/100g
ako hoces grilovano, kuvano dodaj sve sastojke, znas li ti koliko malo mora da se pojede dnevno da bi usao u 2000 kcal dnevno?
jesi nekad brojao ti kalorije kad ovako nesto tvrdis?
ja jesam i to je ubistveno, jedes malo, a kalorija mnogo

Pa nek vezba i onda ce moci 2000-2100 kalorija.

Sta nisam razumeo? Upravo pise da gubi pristojan izgled zbog ukupnog broja kalorija. Mora da se "uobroci" :)

"Volim mnogo da jedem" je prihvatanje poraza, a ne spremnost na bitku.

Hvala na tumačenju, iako te ništa nisam pitala. Ja vrlo dobro znam od čega se gojim, tako da...opušteno...

Ljudi greše kada samo o hrani pričaju, ok mora se znati neka mera i granica, ali je i fizička aktivnost podjednako bitna.

Tek sada sam upala na temu, nisam vas pratila, ali moram da pitam Domaćicu koliko šeta na primer. Trebala bi i o tome povesti računa i zbog kilaže i zbog nervoze i zbog problema sa štitnom.

Od marta do oktobra sam stalno u pokretu, kada bismo to prevodili u km, bilo bi najmanje 5km dnevno. Juče sam recimo prešla sigurno 10. I sutra ću opet. Nisam ja fizički neaktivna cele godine, ali mi slabo pomaže FA kada krkam kao nenormalna. :zkez:

uopste nisi u pravu
telo ne mozes da izgradis od ugljenih hidrata i masti
gradivna materija je protein, a pokretacka energija masti i seceri
ako ti se ishrana bazira na slatkisima i testu, sanse nema da imas potrebnu kolicinu misicne mase na telu, a kamo li da budes izdefinisan ukliko te masti i secere drzis u optimalnom broju kalorija
plus na sve to jos fiziologija zenskog organizma posle tridesete, pogotovo ako je estrogenski tip koji vodu vezuje za tkiva samo od pogleda na secer i so

Ti pricas samo o ekstremnim slucajevima. Kada kazem "sta god zelis" ne mislim bukvalno 0 g proteina dnevno. Ako uneses dovoljnu kolicinu proteina i popunis ostatak kalorija, ok si ako ne preteras s ukupnim kalorijama. Ako uradis slicno a jedes iskljucivo zdravu hranu sa jednakim brojem kalorija, izgled ti nece biti poboljsan sem mozda jako jako jako marginalno.

Prica o vezivanju vode i ostali detalji su smesni...pa 99% zena ni osnovno ne drzi pod kontrolom (ukupan broj kalorija i dovoljan unos proteina)...
Kad se to drzi pod kontrolom onda moze da se prica o detaljima koji pomazu 10% u izgledu, maksimum.

Poslednja izmena:
Od marta do oktobra sam stalno u pokretu, kada bismo to prevodili u km, bilo bi najmanje 5km dnevno. Juče sam recimo prešla sigurno 10. I sutra ću opet. Nisam ja fizički neaktivna cele godine, ali mi slabo pomaže FA kada krkam kao nenormalna. :zkez:

Domaćice, odvoji svaki dan sat vremena za šetnju u kompletu.

A ako možeš kupi sobni bajs i isto vežbaj svaki dan sat vremena.

da li ti znas uopste koliko sta ima kalorija

jedno jaje 150 kcal kuvano
przeno dodaj jos 100 kcal
parce hleba 125 kcal
100 g voca ( a jedna jabuka ima oko 250 g) ima oko 100 kcal (neko vise neko manje)
meso u proseku ima (zavismo koje) sirovo ima oko 150 kcal/100g
ako hoces grilovano, kuvano dodaj sve sastojke, znas li ti koliko malo mora da se pojede dnevno da bi usao u 2000 kcal dnevno?
jesi nekad brojao ti kalorije kad ovako nesto tvrdis?
ja jesam i to je ubistveno, jedes malo, a kalorija mnogo

Perfektno dobro znam sta koliko ima kalorija.

Naravno da sam brojao kalorije, kako covek da se spremi za plazu na Zakintosu/Ibizi a da ne broji kalorije :lol: :mrgreen:

Uz to sam procitao jedno 5 knjiga o ishrani i 100 naucnih radova (modernog datuma a ne iz 60tih)...

zato sto mlecne proizvode ne volim, od malena jos, povraca mi se od mleka, organizam odbija
a voce sam jela za dorucak, ali su mi rekli da voce u hrono ishrani nije pozeljno, pa sam prestala
meni voce prija, ali kazu da je i to prazan secer koji utice na glikemijski indeks i da to ne treba raditi, narocito ne ujutru
Пази кад узмеш само сахарозу(обични бели шећер, а исто важи и за жути и смеђи шећер) јесу празне калорије.
Али рецимо шећер из воћа стиже са свим потребним минералима, витаминима, флавонидима који су потребни за правилно усвајање.
Осим тога сем у грожђу у осталом воћу у питању је инвертни шећер тј 50% глукоза и 50% фруктоза, а фруктоза има веома низак гликемијски индекс(чини ми се само 19), чак толико низак да је као заслађивач користе дијабетичари(мој отац је срећни добитник дијабетеса још од 1991. и користи фруктозу).
Бтв само цело јаје је комплетно за клопу, те форе с беланцетом су из Холивуда где су пола популације морони којима је битно шта им каже неки фитнес гуру него да прочитају нешто о саставу и размисле јер их после боли глава... злочиначка мантра о страшном холестеролу из жуманца послата је у историју.

Ako ne treniras intenzivno fizicki nikada neces razumeti u potpunosti kako ishrana utice na izgled. S toga se s kolena na koleno prenosi bapske price i mitovi. "Nemoj sinko parce cokolade, oces se ugojis jer si usporio metabolizam" :smajlikojisekrsti: :lol:
Kada treniras i menjas dijetu godinama, ti mozes na sebi da vidis sta kako funkcionise i da skontas tacno sta je vazno a sta nije. Iz tog iskustva ja tvrdim najvaznije su 2 stvari i daleko vaznije od bilo cega drugog - ukupan broj kalorija i adekvatan (ali ne preteran, nepotrebno) unos proteina.

"It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty and strength of which his body is capable." Sokrat

Dakle, vise aktivnosti i manje kukanja ;)

- - - - - - - - - -

Ништа оригинално.

Мислим, и ја поједем сваког дана нешто слатко али то су две наполитанке уз поподневну кафу. Мени доста.

:ok: ...

Evo citam zadnjih nekoliko stranica ... moram da vam se pridruzim :(
Pocela sam ponovo da tamanim slatkise ko da mi zivot od toga zavisi... Za nedelju dana 3 Milke od 300 grama sam pojela, sebe bih istukla da mogu :mrgreen:
Medjutim posto mi je cerka uplatila more za juni resih da skinem desetak kilograma i da mogu da obucem kupaci iz dva dela.

Razmisljala sam o hrono ishrani ali sam ipak odlucila da uradim sledece:
1. izbacim slatko iz ishrane
2. uvedem dorucak, makar to bila samo jabuka ( inace ne jedem nista ujutru, rucam i najmanje 3x veceram)
3. ne pojedem vise od parceta hleba uz obrok i zaustavim se kad pojedem jedan tanjir necega ( da li je porebno da kazem da uobicajeno sipam jos 2x? )
4. ne jedem kad nisam gladna ( a hocu- sednem da muzu "pravim drustvo" dok jede, pa secnem sebi parce slanine, pojedem al mi preostalo hleba pa isecem jos jedno, onda zafali hleba ...)
5. svaki dan bar 5 km da hodam

Nadam se da ce uspeti

Nije u redu bodriti ljude da ne menjaju loše navike, kukati sa njima, plakati, msm nema ništa od toga, ali mogu se neke stvari reći na lepši način.

Mene jedino nervira to što ljudi misle da mogu osalabiti tako što samo promene ishranu, a nemaju fizičku aktivnost. Kako da smršaš, a ne krećeš se? Ne znam nikog kome je to uspeo, ali iskreno.

Svaki dan bar šetnja sat vremena. To se jednostavno mora, ako hoćeš neke rezultate.

I da ponovim, nikog ne napadam, samo pokušavam da pomognem.

Mene jedino nervira to što ljudi misle da mogu osalabiti tako što samo promene ishranu, a nemaju fizičku aktivnost. Kako da smršaš, a ne krećeš se? Ne znam nikog kome je to uspeo, ali iskreno.

Moguce je i to ogranicenjem unosa ali ce kompozicija tela biti inferiorna u odnosu na istu uz aktivan stil zivota sa kontrolisanim unosom po potrebi.

Problem je sto za zene preko 30-40 god stvarno ispadne oko 1600 kalorija TDEE (total daily energy expenditure), sto je lako pojesti.
Znaci ona bi trebalo da jede tipa 1100-1400 kalorija da smrsa...to je vec glupost. Ako se trenira 3-5 puta nedeljno TDEE se podigne na oko 2000 i moze da mrsa na 1700 kalorija bez problema sto je dosta lakse nego jesti 1200 kalorija.

Poslednja izmena:
Moguce je i to ogranicenjem unosa ali ce kompozicija tela biti inferiorna u odnosu na aktivan stil zivota sa kontrolisanim unosom po potrebi.

Pa, dobro pričamo o zdravom mršavljenju. Ne možeš se izgladnjavati i očekivati iste rezultate kao kada si aktivan i jedeš umereno. Plus što ti koji tako izmene samo ishranu brzo izgube volju, rezultati su slabi, pa se brzo vrate starim navikama i posle bude još gore.

- - - - - - - - - -

Problem je sto za zene preko 30-40 god stvarno ispadne oko 1600 kalorija TDEE (total daily energy expenditure), sto je lako pojesti.
Znaci ona bi trebalo da jede tipa 1100-1400 kalorija da smrsa...to je vec glupost. Ako se trenira 3-5 puta nedeljno TDEE se podigne na oko 2000 i moze da mrsa na 1700 kalorija bez problema sto je dosta lakse nego jesti 1200 kalorija.

Istina.

Ако тело нема довољно горива, оно почиње да штеди постојеће залихе и тежина неће спадати.

Гледали сте на ТЛЦ оне учеснике у тзв изазову - јели су нормално, наравно без глупости и слаткиша.

Активност се подразумева.

pisala sam vam za moju drugaricu koja je operisala zeludac kao jedino resenje za nju i svela dnevni unos na tih 1200kal regularno
ona pojede 250gr hrane u toku dana..ukupno
sve sto je preko toga povrati
pa hebo tih 49kg onda ako joj je to jedininacin :(

Ако тело нема довољно горива оно почиње да штеди постојеће залихе и тежина неће спадати.

Гледали сте на ТЛЦ оне учеднике у тзв изазову - јели су нормално, наравно без глупости и слаткиша.

Tu ljudi najčešće greše. Nema ništa od gladovanja. Treba uvesti 5-6 manjih obroka dnevno kada se skidaju te veće kilaže.

- - - - - - - - - -

pisala sam vam za moju drugaricu koja je operisala zeludac kao jedino resenje za nju i svela dnevni unos na tih 1200kal regularno
ona pojede 250gr hrane u toku dana..ukupno
sve sto je preko toga povrati
pa hebo tih 49kg onda ako joj je to jedininacin :(

Pisla sam i ja o rođaki koja je imala problema sa anoreksijom. Oslabila je nenormalno, telo propalo, mišiće izgubila, trista zdravstvenih problema. Ima 19 godina (tada 16) sada i ona ima problema sa štitnom i sa hormonima. Ide u zadnjih 2-3 godine kod nutricioniste, mnogo bolje i zdravije izgleda, a tada je imala 46 kg. Nije imala snage da diše. Užas.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back