Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa moraju novi "stručnjaci" da izmisle nešto novo. Sušala sam jednog koji je pričao da čak ne treba u toku dana jesti različito voće. Ako si jela jabuku, ne možeš posle pomorandžu itd.
Voće ima puno šećera, ali ja sam uvek za to da se nadje u ishrani.

Sta vi znate o ishrani :lol:

Nabrajate tu neke glupe standardizovane obroke...nidje veze, dok ja mogu da izgledam isto sa ili bez sladoleda/cokolade/pice ako brojim proteine, ugljene hidrate i masti da zadovoljim svoje dnevne kalorijske potrebe i odnos P/UH/M. Izbor obroka i vremenski razmak izmedju istih su potpuno nebitni ukoliko je priblizno tacna kolicina (u gramima) P/UH/M na dnevnom nivou.

E, zene, zene...kad cete nauciti nesto sem tih nebuloznih dijeta i dijetica :rotf:

Edit: Bitan je i unos vlakana, ovsene, voce, povrce itd. i lagano preko 20 g koliko je i potrebno na dnevnom nivou.

Poslednja izmena:
:lol:
eh, eh..nekad se znalo..

kg-1.jpg

Or like this while eating ice cream every other day? And fruit every day :lol:

Pogledajte prilog 272100

:lol:

Poslednja izmena:
cek, cek
nutricionista je rekao da jede voce za dorucak?

moj nutricionista je meni stavio u jelovnik jagode ili ananas cim ustanem (sagorevanje masti) ali PRE dorucka
a onda dorucak...pa uzina, pa rucak, pa tako dalje....

taj nutricionista nije bas onako...sav svoj...

Nutricionisti samo uzimaju naivnima pare :lol:
Nebitno je kada jedes voce, to je prica iz proslog veka u fitness-u i BB-u.
Nebitno je da li jedes ugljene hidrate uvece.
Bukvalno je sve nebitno osim pogadjanja kolicine P/UH/M i time i ukupnog broja kalorija na dnevnom nivou. Mozes da uneses sve kalorije u jednom ogromnom obroku i pijes vodu ostatak dana ("intermittent fasting"), a mozes i da podelis sve to u 6-7-8 malih obroka.

Sve znam, Afro, teorija mi je jača strana. Ništa nije problem, ni pite, ni kolači, kad se broje kalorije i unos UH, P i M.

Fixed :super:

Pa moraju novi "stručnjaci" da izmisle nešto novo. Sušala sam jednog koji je pričao da čak ne treba u toku dana jesti različito voće. Ako si jela jabuku, ne možeš posle pomorandžu itd.
Voće ima puno šećera, ali ja sam uvek za to da se nadje u ishrani.

:cepanje:

Pojeo sam danas i bananu i mandarinu, ne znam kako cu sad da se zastitim od gojaznosti :rotf:

Voce je ok (prosti UH), ali opet treba unositi pretezno slozene UH.

Poslednja izmena:
Sta vi znate o ishrani :lol:

Nabrajate tu neke glupe standardizovane obroke...nidje veze, dok ja mogu da izgledam isto sa ili bez sladoleda/cokolade/pice ako brojim proteine, ugljene hidrate i masti da zadovoljim svoje dnevne kalorijske potrebe i odnos P/UH/M. Izbor obroka i vremenski razmak izmedju istih su potpuno nebitni ukoliko je priblizno tacna kolicina (u gramima) P/UH/M na dnevnom nivou.

E, zene, zene...kad cete nauciti nesto sem tih nebuloznih dijeta i dijetica :rotf:

Edit: Bitan je i unos vlakana, ovsene, voce, povrce itd. i lagano preko 20 g koliko je i potrebno na dnevnom nivou.

Molila bih te da povedeš računa o načinu na koji se obraćaš ostalim sagovornicima na temi. To što imaš drugačiji pogled na dijete je ok i lepo je što svoja iskustva želiš da podeliš (ne znam čemu samo ona fotka sa istrćenim bicepsima ali dobro) ali nije pristojno reći da ostali nemaju pojma o ishrani.

Hvala

Molila bih te da povedeš računa o načinu na koji se obraćaš ostalim sagovornicima na temi. To što imaš drugačiji pogled na dijete je ok i lepo je što svoja iskustva želiš da podeliš (ne znam čemu samo ona fotka sa istrćenim bicepsima ali dobro) ali nije pristojno reći da ostali nemaju pojma o ishrani.

Hvala

To ti je reklama za dijetu od koje ostanes zenstveno cosav citav zivot... :mrgreen:

Hvala

e da je istrcen. ono je pre daj mi lupu da nadjem biceps...

Hvala

to ti je pile moje sistem vidla zaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu...

Hvala

Nije pristojno reci istinu? :lol: Ono sto sam procitao na temi su uglavnom netacne stvari. Kako god, placajte nutricioniste...ionako nije u redu da im kvarim posao :roll: :lol:

Poslednja izmena:
I to isto ...
Mislim na jecam, a za raz ne znam. Mozda nadjem nesto malo da kupim i probam

Inace da dodam iz nekog razloga eto nisam alergicna na psenicu :eek:
Каша од пшеничних клица.:super::zaljubljena::super:
Али не од наклијале пшенице.
Зрно пшенице састоји се од опне(мекиње), средишњег белог дела(бело брашно) и од клице(е то је ТО).
Приликом мељаве одвајају се брашно, мекиње и клице.
Мекиње наш организам не вари пошто су целулоза, али у клицама су садржане скоро све беланчевине зрна, Б-комплекс и минералне материје+што је укусна.
Неколико супених кашика помешати са млеком, може се засладити медом, а и не мора, ако одстоји 10-15 минута доћи ће до разлагања сложених шећера и биће слатка каша.
Тих клица има у продавницама здраве хране, али онде су пастеризоване што им мења укус и смањује биолошку вредност, а можете их и купити у неком приватном млину само већу количину, нпр 10так кила.
Поделите ту масу у мање врећице и у замрзивач па вадите једну по једну, у фрижидеру може стојати до око две недеље, после хоће да се уплесниви јер има доста беланчевина, па плесни бујају.
О млеку, афлатоксину(није алфатоксин) и тако то....
Млеко је на граници од 0,05 микрограма афлатоксина по литру.
Микрограм је милионити део грама(милиграм је хиљадити), а 0,05 микрограма је 5 стотих делова милионитог дела грама...па још та количина разбацана на литар млека.
Енормно мала количиница, вероватно би се требали наливати са 10л млека дневно да би можда запатили неки карцином после 10 година...под условом да не буде инициран неким другим агенсом.

sto nam je poznavalac banovan :eek:
e dosla sam da vam kazem
da mi je neko rekao da cu ja da se odviknem slatkisa rekla bih da ne kaki previse i da je to nemoguce
medjutim evo ostavih cigarete,ostavih gazirano i evo na putu sam da se resim i slatkisa
dugo se radi na tome i glavna je motivacija ali da znate da se sve moze,samo se u glavi pripremite,mozak je cudo :D
kad se budem potpuno odvikla od slatkisa ja vise necu imati poroka sem da jurim ***** i kockam se :rumenko:
a i dalje uzivam u ukusima

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back