Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
hm pokusavam da ne pocnem recenicu sa ja :D
elem pre podne pojedem neku vocku od dozvoljenih 2-3 mandarine npr oko jedan-dva kada ogladnim uzmem kafu i neku semenku bundeve ili neki pistac... rucam oko 16:30 i uvece mozda pojedem neku "palacinku" ili ovsenu kasu ili vecinom nista...

I ja jedem voce za dorucak (uglavnom porciju mesanog ili nekoliko cedjenih vocki) i kafu. Ali, palacinku uvece ne bih prezivela. Pre sam za kiselo mleko, solju mleka sa kasicicom meda ili sl.

jao a ovde sve neke coronite i pickasta piva, i ja bih jedno zidarsko :heart:
Џеленко!
images

:pivce:

haha, baš ste super! isvadjali se jutros oko voća, pa se sad zajedno napili piva. Koje, jel'te, nikako nije dobro za dijetu, kao ni ostali alkoholi.

Ja se slažem sa mici, da kad ujutru počnem puno da jedem, jede mi se ceo dan. Pored toga, ako pojedem nešto jače, posle mi se jede i nešto slatko, pa onda opet nešto slano i tako u krug.
Jela sam mesecima voće za doručak kad sam držala onu undijetu i ništa mi nije falilo. Osim što sam brzo bila gladna, što jes-jes. Ali onda sam mogla i da ručam već u 12, što i jeste vreme za ručak, a ne u 6 popodne kad dodjemo s posla. Šta da se radi kad nismo gospodari svog vremena. Nosila sam ja i na posao i ručak i užinu. Sve može da se improvizuje, ali ništa nije kao kad se lepo kod kuće sedne za sto i jede.

Upravo sam užinala pomorandže. Valjalo, ne valjalo, meni to odgovara. Ne znam, 6 sati popodne.

e samo da obavestim one koji su mi dali savete, popravila sam hemoglobin hematokrite u roku od par nedelja, navukla sam ih preko donje granice, uglavnom tamanila sam cveklu i pila tablete koje mi reko doktor da uzimam, sad mi je odbrio operaciju tako da mogu da prestanem da se zamlacujem tim, mada cu sok od cvekle i sargarepe i limuna nastaviti redovno da pijem, svidja mi se :mrgreen:

nisam citala temu u nazad,pa se izvinjavam ako je neko ovo vec postavljao
moja sestra je bila na kontroli kod ane gifing(hrono dijeta) i ona joj je dala recept za hleb
200gr heljdinog
200grovsenog
100gr razenog brasna, 1 prasak za pecivo, malo sode bikarbone, 4 kas.masl.ulja ili od kostica grozdja, pola kasike kima-ne mora, 1 kasika semena lana, malo ruzmarina- ne mora, pola litra vode.
testo se zamesi uvece i ostavi preko noci da fermentise, zagrejani rernu na 250 c, sipati preko pek papira i peci oko 30 min.

Dan poceti biljnim cajem ili limunadom bez secera, ili vodom sa par kapi limuna ili obicnom vodom. napitak kao kafa vocni caj ili vocni sok dovode do kisele reakcije u organizmu. ukoliko je telo zakiseljeno, dolazi do loseg iskoriscenja odredjenih nutrijenata , loseg varenja i nastanka vel.broja oboljenja kao sto je dijabetes.
nakon napitka sledi dorucak, kao najvazniji obrok i jedino vreme kad mozemo zajedno da jedemo protein, ugljeni hidrat i masnocu.
predlozi za dorucak:
1.sendvic-hleb antiaging(napisacu recept), namazan puterom, cureca prsa, preko list zelene salate, koselo mleko , u k.ml.staviti kasiku mlevenog lana jednu kasiku susama
2.meko ili tvrdo kuvana jaja sa 2 parceta tostiranog razenog hleba, mladi sir izdrobljen sa svezim persunom
3.pita od heljdinih kora filovana prodinstanim tikvicama i prazilukom,(uvece se pripremi pita) pitu posuti susamom
4.kuvana zitarica heljda sa kiselim mlekom , po 1 kasicica mlevenog badema, lana, golice
5.proja od heljde i ovsa, pomesati ova dva brasna, dodati mladi sir, jaje kiselu vodu, ulje i ispeci. proju jesti uz salatu
6. 3-4 palacinke od ovsa i heljde, namaz od mladog sira, iseckana praska sunka ili cureca prsa. zamesiti smesu uvece, dodati malo kisele i obicne vode, kasicica praska za pecivo, neka odstoji preko noci, ujutru praviti palacinke
7.antiaging hleb sa namazom od mladog sira i susama
8.omlet, u ulupana jaja dodati sitno iseckanu slaninu, uz omlet uzeti tostirani razeni hleb, moze se dodati i sunka, paprika, praziluk, itd, mo ukusu

dalje rucak:
1.teletina u sosu od paradza, izdintati praziluk sa belim lukom, dodati izblendiran paradajz , bosiljak [red kraj, jesti sa salatom
2.pleskavica, grilovano povrce, salata(stno iseckati 2 glavice crnog i dva cena belog luka, dodati oko pola kg juneceg mlevenog mesa,1kasika sode bikarbone, so, biber, aleva, da odstoji u frizideru 2 sata, nauljenim rukama oblikovati pljeskavice i peci na rostilju ili tiganju)
3.punjene tikvice sa 1 vrstom mlevenog mesa, lukom, paradajzom, paprikom
4. karfiol sa jajima zapecen u rerni, salata od brokolija, blansirati brokoli, kasiku bundevinog ulja, limunov sok
5.juneci gulas sa sitake pecurkama , na zagrejanom ulju izdinstati luk, junetinu na kockice, posoliti, poboberiti, preliti bujonom i kuvati dok meso ne omeksa. dodati pecurke, iblendiran paradjz i kuvati jos 10 in. jesti uz kupus salatu
6.corba od karfiola, brokola, iblendirati povrce, teletina sa mladim povrcem, (meso iseceno na krupne kocke ispeci sa svih strana dodati so, paradajz i zacine, timijan, persun. majc.dusica. , poklopiti i ostaviti na laganoj vatri oko pola sata, dodati nekoliko glavica krupno secenog luka
7. sarme bez pirinca, prodinstati meso na luku, zaciniti i umotati u kis.kupus, perdhodno ispra pod mlazom vode i kuvati
8.peceni bataci sa keljom, isprziti na malo ulja beli i crni luk, dodati kelj, opran i isecen na kockice, zacini po zelji, masu preliti u vatrostalnu ciniju i preko staviti zacinj. batake i ispeci. sluziti uz salatu
8. ramstek sa povrcem, sa junec.ramsteka skinuti zilice, posoliti, pobiberiti, i namazati senfom bez secera. ispeci u tiganju, blansirati prolj, malo ga proprziti na belom luku i ulju i servirati uz ramstek

i na kraju vecera:
1.pileci raznjici, piletinu, tikvice, ili zel.papriku i luk seci na kockice redjati na raznjic i peci na malo ulja
2.riba list u limunovom soku, mesavina salata -filete lista ispeci i preliti sokom od limuna, dodati malo soli, na laganoj vatri prodinstati jos 7-8 min. servirati sa mesavinom salata
3.omlet od belanaca, belanca ulupati sa kis.vodom, uz oml;et grilovane tikvice
4.burger od mlevenog mesa, curetina, piletina, ml.meso se posoli, pobiberi, doda malo kis.vode da bude rastresito. ruke se premazu uljem formira se pljeskavica i tako se przi, sve salate su odlican prilog
5. skusa u limunu sa kupus salaltom. skusu namazati sa malo ulja, liuna, staviti beli luk ispeci i sluziti uz grilovan paradajz sa bosiljkom
6. pastrmka zapecena u foliji sa spanacem. spanac blansirati, par min.ga spustiti u kljucalu vodu, pomesati sa belim lukom, persunom i bosiljkomm
7.grilovane tikvice sa grilovanom curetinom
8.riblja pasteta(izblendiarti ribu, beli, crni luk, biber. pastetu mazati na grilovane tikvice ili zelenu papriku)
9.pileca pasteta(izblendirati piletinu, crni i beli luk, biber, pastetu mazati na grilovane tikvice ili zelenu papriku)

ovo su samo neki predlozi, radi ideje. ostavlja se sloboda i kreativnost da se napravi jos mnogo zdrave i ukusne hrane, ali opet to sve prilagoditi dozvoljenim namirnicama po testu intolerancije)
u restriktivnom periodu nije dozvoljeno:
virsle, pastete , parizer, voce sem limuna, mahunarke, -pasulj, grasak, boranija, socivo, pirinac, krompir, kukuruz, slatkise, belo brasno, vocni sokovi, gazirani napici, (osim kisela voda- dozvoljena) ,kecap,dresing za salatu, supe iz kesice, slatko mleko, jogurt, krem sirevi, TOPLJENI SIREVI, STARI SIREVI, CORN FLAKES, PAHULJICE OD ZITARICA.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back