Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Došla sam da prijavim da je djavo odneo šalu. Nabacila sam skoro 5 kg za prethodna 2 meseca. K'o da sam se takmičila ko će više.
Neću preduzimati nikakvu drastičnu dijetu, niti ću suštinski menjati način ishrane. Kako i čime sam nabacila kilograme, tako moram i da ih skinem. A to je prestanak prežderavanja uveče. Što je definitivno neki bag u glavi. Nisam sigurno toliko gladna. Ali kad bi bilo tako lako i jednostavno reći sebi - neću! onda psihijatri ne bi imali posla. A imaju ga i to sve više.
Ne smeta meni ni kasna večera, radim po smenama, pa tu večeru dočekam kao nagradu za još jedan dan preturen preko glave. Imala sam period kad sam posle te večere pojela i nešto slatko, a kilogrami su išli dole. Ali bio je jedan kolač, a ne 5-6.
Probaću da ubacim neke elemente hrono ishrane, ono da za doručak jedem šta volim, da ne bih ničeg bila željna. A ostalo kako budem morala u skladu sa radnim vremenom i drugim obavezama. Definitivno će mi biti teže kad radim posle podne jer sad radim od 13 h (ranije sam radila od 15), pa mi je rano za ručak pre toga. A možda i neće biti ako budem dovoljno rano ustajala i doručkovala na vreme, ručak onda može u podne. Eto, samo treba napraviti dobar plan u glavi.
Idemo, malo po malo.
Doručkovala sam parče hleba, sremskog sira i kuvano jaje.

...nije kraj sveta Bi, samo polako, ja bih recimo doruckovala ako vec mora, nesto jace, a vecerala ti taj tvoj dorucak, ali bez hleba...i to bi ti
bilo dovoljno samo ako jedes u malim zalogajima i polako...

...mi smo dugo godina rucali tacno u 12h, i mislim da je to pravo vreme za rucak, dok sam tako rucala nisam se gojila..jer onda imas "vremena"
da pojedes i kolac ili bilo sta sto volis slatko do vecere, i da potrosis to sto si rucala i sladila se...

...primetila sam da si "navalila" sa pitama, jesu kore od heljde, ali ni to "zdravo" nije zdravo ako se navali, i ako izdaju kocnice...

...bolje bi bilo da se potrudis sad da skines te dodate kilograme, brze ces ih skinuti, nego kad se oni "ucvrste" na svom mestu, onda
je mnogo, mnogo teze.....znam da sve to znas i sama, ali eto rekoh samo svoje misljenje, bez zelje da ti solim pamet..:)

hm pokusavam da ne pocnem recenicu sa ja :D
elem pre podne pojedem neku vocku od dozvoljenih 2-3 mandarine npr oko jedan-dva kada ogladnim uzmem kafu i neku semenku bundeve ili neki pistac... rucam oko 16:30 i uvece mozda pojedem neku "palacinku" ili ovsenu kasu ili vecinom nista...

hm pokusavam da ne pocnem recenicu sa ja :D
elem pre podne pojedem neku vocku od dozvoljenih 2-3 mandarine npr oko jedan-dva kada ogladnim uzmem kafu i neku semenku bundeve ili neki pistac... rucam oko 16:30 i uvece mozda pojedem neku "palacinku" ili ovsenu kasu ili vecinom nista...
znaci nema dorucka pametno..a sto tu palacinku ne prebacis za ujutru..ko te to naucio?

:) idijke, one pre podne jedu samo voce :D
ne mogu da jedem jutru, ako pocnem ujutru da jedem onda jedem ko budala ceo dan :) od deteta nikada nisam doruckovala a i nemam vremena jutru da spremam radije spavam 15 min duze :D
a i preporuka sa tolerancije je voce ujutru nikako posle obroka :)

naravno voce i slatkisi ne idu posle obroka..a tako sam i ja godinama preskakao dorucak pod istim izgovorom ali zato ni kg nisu isli dole ili mnogo sporije kad se popodne otvori dizna kad se pregladni..nema sanse da stanem i sad ako preskocim dorucak popodne pojedem 3x vise hrane..moras istrajati..experimentisi sta te zasiti..da ti ne pisem sta ja jedem kad si vec pocela to

Poslednja izmena:
pa svi smo mi razliciti :) ja ako jedem ujutru, jedem ceo dan ko provaljena, ovako tek toliko da nisam gladna, onda normalan rucak, i uglavnom je to to :D

E to sam ja radila 15 godina i potpuno mi je unistilo metabolizam. I nema sanse da ga vratim.

Ujutru mora da se jede da bi se metabolizam pokrenuo...najbolje pola sata, najkasnije sat posle ustajanja

a sta ako pojedes obilan dorucak da ti izadje na nos pola sata po ustajanju?pa za 3 sata opet nesto na silu..i onda popodne nisi uopste gladna..sta mislis o toj teoriji?

mislim da bi umrla do podne :D

kada su me terali kao dete da doruckujem to bi otplakala, ako je nesto toplo to bi povratila...
a druga stvar bila bih gladna na svaka pola sata :D jednostavno tako funkcionisem :D i da pojela bi 3X vise nego ovako

kada su me terali kao dete da doruckujem to bi otplakala, ako je nesto toplo to bi povratila...
a druga stvar bila bih gladna na svaka pola sata :D jednostavno tako funkcionisem :D i da pojela bi 3X vise nego ovako
mnogo si razmazena..ujutru nisi gladna i poenta je da dobro doruckujes..kad vec osetis glad mnogo vise mozes pojesti..ne pricam ti napamet i tvrdim da svako isto funkcionise bez izuzetaka

Svejedno se ne bi ugojila. Sto cesce jedes to ti je brzi metabolizam. Ja jedem pet puta dnevno, prvi put 10 minuta po budjenju. Pokusaj da se nateras, zdravlja, sebe i potomstva radi.

Ja ne funkcionisem bez dorucka
ako ustanem u 4h, ja cu se umiti, obuci i sesti da jedem, pa sve ostalo

navikla sam tako i ne mogu nikako drugacije

ranije, dok sam pusila, posle dorucka mi je bio gust kafa i cigara, e sad samo kafa...
i moram imati vremena za to, i ustajem ranije da bih to sebi organizovala...

...mislim da ne bi niko reagovao da nisi pomenula da ti je takav rezim savetovao nutricionista.

...steta je sto ga niko ne proverava sta prica. Zbog takvih saveta se na zapadu gubi posao jer pacijent gresi uz podrsku lekara i sasvim je druga tezina ukoliko covek zna sta treba ali eto, ne odgovara mu pa nece, sto je skroz ok. Ovaj savet je u nivou lekarske preporuke koka kole. Necuveno, stvarno.

cek, cek
nutricionista je rekao da jede voce za dorucak?

moj nutricionista je meni stavio u jelovnik jagode ili ananas cim ustanem (sagorevanje masti) ali PRE dorucka
a onda dorucak...pa uzina, pa rucak, pa tako dalje....

taj nutricionista nije bas onako...sav svoj...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back