- Poruka
- 77.429
ok ako za tebe rec nije bogNapisao je da je Isus Bozji Sin.
Bozja rec je Bozja nije ljudska.
Sve sto je u Bibliji Bog je nadahnuo.
1 U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.
biblija svedoci drukcije
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ok ako za tebe rec nije bogNapisao je da je Isus Bozji Sin.
Bozja rec je Bozja nije ljudska.
Sve sto je u Bibliji Bog je nadahnuo.
Nikada Isus nije rekao za sebe da je svemoguci Bog.ok ako za tebe rec nije bog
biblija svedoci drukcije
ako se neki pravoslavni svestenici koje sam pitao nisu usudjivali da komentarisu, doduse samo jedan monah mi je rekao da se i on ne slaze sto je ta knjiga uvrstena u bibliju (a to su ljudi kojima je to poziv) ko sam ja da sugerisem. izneo sam samo svoj stav bez komentara niti cu.pa zasto onda ne diskutujes sa mnom vise umesto sa arijanom? vidi, ono nikada nece izici iz kanona, i ja nigde ne rekoh da nije trebalo ni da udje u bibliju, vec naprotiv - u lekciji o upozorenjima sam jasan, da nije uslo u bibliju, mi ne bismo imali upozrenje - vec da njime ne sluzimo svetu liturgiju, ne sluzimo Bogu sa tom knjigom, ne proslavljamo Boga sa njom itd.
- o kanonima, merilima, pravilima - tema 1 ovde http://geocities.ws/svetopismo/pitanja.htm#topic1
- zaharija o letecoj knjizi, jer ovaj rece da se peo, a ne rece da je sisao - tema 1 ovde http://geocities.ws/svetopismo/prokletstvo.htm#topic1
- pisao sam jasnim, prostim jezikom da svako moze da razume, citatu su tu, pa ko hoce, neka pita ili neka ospori bilo sta, tebe sale javno pozivam
Nikada Isus nije rekao za sebe da je svemoguci Bog.ok ako za tebe rec nije bog
biblija svedoci drukcije
a ti hoces mene da ubedis da u bibliji isus nije bog jell daNikada Isus nije rekao za sebe da je svemoguci Bog.
A Bog je sa neba tri puta posvedocio da je Isus Bozji Sin.
Vec je Isus rekao : Ja sam Bozji Sin. Matej 28
tako da ti si taj koji zanemaruje Bozju rec.
ne treba da te ubedjujem iznela sam Biblijske dokaze da je Isus Bozji Sin.a ti hoces mene da ubedis da u bibliji isus nije bog jell da
jel umes bez biblije logicki da razgovaras?
znas li koliko apokrifnih spisa ima?
dete od coveka je covek, od boga je bog, nista isus nije posebno stvorenje nego rodjen kao bogocovek, a pre toga bog, jer pismo kaze da se bog useli u telo, pitaj andjela gavrila.
Izvini, možeš li da pružiš neke dokaze za ovu tvrdnju?To jesamo tvoje misljenje.
JS je organizovao Bog.
Bog podrzava one koji se drze njegove reci - BiblijeIzvini, možeš li da pružiš neke dokaze za ovu tvrdnju?
Drugo pitanje - ako je Bog jedinstven i nesumnjiv šta će mu svedoci?
aj polako
sveti duh je osenio mariju i rodio se hrist?
Pa ok neka svako tvrdi za sebe.Svi sveštenici kažu da su baš ti posrednici tako da opet nemamo dokaz da je JS tu nešto posebno.
Da, Bogu trebaju ljudi, ali ne i svedoci.
pa ok nije losa sala.
Kraj mi je najbolji![]()
znaci isus je prenetPa ok neka svako tvrdi za sebe.
Ja iznosim ono kako je.
Svedoci ili ljudi to je to.
A Bozja rec je merilo ko je ko
Biblija kaze ovako
isaija 43
10 „Vi ste moji svedoci“, govori Jehova, „i moj sluga kog sam izabrao,
da biste znali i verovali mi i razumeli da sam ja onaj isti.
Pre mene nijedan bog nije bio načinjen+ i posle mene neće biti nijednog.
11 Ja, ja sam Jehova, i osim mene nema spasitelja.“
Doduše oni koji su se meni obratili su naši, ništa amerski naglasak i tako to. Ti u videu mi više liče na mormone. A s njima sam tek imao posla, ali davno. Neki momci iz Jute.pa ok nije losa sala.
Dobar je kraj
Dobro, i kad je Bog tako direktno s vama na vezi kako se desilo da onako omanete u proročanstvima? I kako sad neko posle toga da vam veruje?Pa ok neka svako tvrdi za sebe.
Ja iznosim ono kako je.
Svedoci ili ljudi to je to.
A Bozja rec je merilo ko je ko
Biblija kaze ovako
isaija 43
10 „Vi ste moji svedoci“, govori Jehova, „i moj sluga kog sam izabrao,
da biste znali i verovali mi i razumeli da sam ja onaj isti.
Pre mene nijedan bog nije bio načinjen+ i posle mene neće biti nijednog.
11 Ja, ja sam Jehova, i osim mene nema spasitelja.“
I meni lice vise na mormoneDoduše oni koji su se meni obratili su naši, ništa amerski naglasak i tako to. Ti u videu mi više liče na mormone. A s njima sam tek imao posla, ali davno. Neki momci iz Jute.
I ja bih mogla pitati one koji tvrdeda su pravi kako to da uopste ne znaju ta prorocanstvaDobro, i kad je Bog tako direktno s vama na vezi kako se desilo da onako omanete u proročanstvima? I kako sad neko posle toga da vam veruje?
Padre, ti si razuman covek, pa razmisli da li je zakonom zabranjeno zvoniti na tudja vrata i ponuditi svoje ideje i svoje "svete spise"., sto bi se reklo "flajer". A sta mislis, kakav je tvoj stav kada su koljaca kanonizuju. Zar to nije bolno za coveka ciste savesti da se to desava u njegovoj zemlji. zar to nije za svaku osudu? Mozda i jesu, ali ja ne znam. Zasto ne bi o tome raspravljao sa Saletom ili Gogiliem Da li su JS proglasili ubice svecima? Zar ti ne bi bilo bolje da sa Ariannom raspravljas o verskim pitanjima i razlikama izmedju tvoje i njene religiozne verske organizacije? Razlike sigurno postoje.
Popovi idu po kucama - po pozivu. Kada ti je dosao pop da ti sveti vodicu ako ga nisi pozvao da dodje?Bas me interesuje dokle je spremna da ide? I zasto je to strasno? Mislis li da popovi ne idu po kucama? Koliko je meni poznato, JS nisu nikada svoju religiju sirili na silu, a pogovoru ne oruzjem, ognjem i macem kao sto su to mnoge, gotovo sve hriscanske denominacije cinile od nastanka pa do skorasnjih dana.Ako nisam u pravu, molim te, koriguj me. Neke jos uvek nisu stigle da operu krv sa svojih ruku, a da ne govorimo o dusi, tj. savesti.
Kako onda JS mogu zakonski da misionare?Zakon kaze ako postoji oznaka na zgradi da se ne primaju flajeri - nije bitno da li je vodovodzija, JS ili ponuda bebi hrane - prekrsio si zakon o reklamiranju.
Da, ko god ti nepozvan pozvoni na vrata podeže uznemiravanju (osi državnih organa tipa policije, suda, izvršitelja i sl) jer te uznemirava.
Nisu ukoiko smatram da mene ugrožavaš u mom domu i na mojoj teritoriji misioniranjem. Znači ti možeš stajati ispred ali ne smeš ući u moj posed. A vlasnik stana poseduje u stan i idealni deo zajedničkih prostorija i hodnika. Zato i postoji oznaka na zgradama koje ne priaju reklamiranje. Postoje zgrade koje nemaju tu oznaku i gde se može slobodno ubacivati leci.Kako onda JS mogu zakonski da misionare?
Ustav dozvoljava ispovedanje vere i misionarenje.
uznemiravanje i misionarenje to su dva razlicita pojma
A ko to ulazi u posed???Nisu ukoiko smatram da mene ugrožavaš u mom domu i na mojoj teritoriji misioniranjem. Znači ti možeš stajati ispred ali ne smeš ući u moj posed. A vlasnik stana poseduje u stan i idealni deo zajedničkih prostorija i hodnika. Zato i postoji oznaka na zgradama koje ne priaju reklamiranje. Postoje zgrade koje nemaju tu oznaku i gde se može slobodno ubacivati leci.