- Poruka
- 46.570
Sta je tu agresivno u nudjenju literature i to besplatno
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zakupite prostor na nekom trgu postavite štand i delite literaturu onima koji vam pridju i žele da uzmu.Sta je tu agresivno u nudjenju literature i to besplatno
Dobro Gogili ti kad pistanes JS daj im predlog a inace vec radimo sa standovima na ulici a od vrata do vrata se isto misionariZakupite prostor na nekom trgu postavite štand i delite literaturu onima koji vam pridju i žele da uzmu.
Ići od vrata do vrata je uznemiravanje isto kao i oni što stalno preko telefona zivkaju da dave o nekakvim promocijama.
Dobro Gogili ti kad pistanes JS daj im predlog a inace vec radimo sa standovima na ulici a od vrata do vrata se isto misionari
Rekao je i Apostolu Jovanu i jos mu je i naredio da nista ne menja i da sve tacno prenese kako mu je receno .bas zbog tog razloga i ne treba biti uvrsteno.
isus je rekao u jevandjeljima sta ce biti kada su ga pitali ucenici
A ko je ono rekao :Nikada Isus nije rekao za sebe da je svemoguci Bog.
A Bog je sa neba tri puta posvedocio da je Isus Bozji Sin.
Vec je Isus rekao : Ja sam Bozji Sin. Matej 28
tako da ti si taj koji zanemaruje Bozju rec.
Da Isu je sve cinio sto i njegov Otac.A ko je ono rekao :
"
- A čovjek otide i kaza Jevrejima da je ono Isus koji ga iscijeli.
- I zato gonjahu Jevreji Isusa, i gledahu da ga ubiju, jer činjaše to u subotu.
- A Isus im odgovaraše: otac moj doslije čini, i ja činim. 1.Moj. 2, 1. Jovan 9, 4. Dela. 14, 17.
- I zato još više gledahu Jevreji da ga ubiju što ne samo kvaraše subotu nego i ocem svojijem nazivaše Boga i građaše se jednak Bogu. Zah. 13, 7. Jovan 7, 19. Jovan 10, 30. Fil. 2, 6.
- A Isus odgovarajući reče im: zaista, zaista vam kažem: sin ne može ništa činiti sam od sebe nego što vidi da otac čini; jer što on čini ono i sin čini onako; Jovan 8, 28. Ef. 3, 9.
- Jer otac sina ljubi, i sve mu pokazuje što sam čini; i pokazaće mu veća djela od ovijeh da se vi čudite. Mat. 3, 17. Jovan 3, 35. 2.Pet. 1, 17.
- Jer kako što otac podiže mrtve i oživljuje, tako i sin koje hoće oživljuje. Luka 7, 14. Jovan 11, 25.
- Jer otac ne sudi nikome, nego sav sud dade sinu, Mat. 11, 27. Dela. 17, 31. 1.Pet. 4, 5.
- Da svi poštuju sina kao što oca poštuju. Ko ne poštuje sina ne poštuje oca koji ga je poslao.Psal. 2, 12. Mat. 28, 19. 1.Jov. 2, 23. Otkr. 5, 8. Otkr. 5, 13.
- Zaista, zaista vam kažem: ko moju riječ sluša i vjeruje onome koji je mene poslao, ima život vječni, i ne dolazi na sud, nego je prešao iz smrti u život. Jovan 3, 7. Jovan 12, 44. 1.Jov. 3, 14. 1.Jov. 5, 12.
- Zaista, zaista vam kažem: ide čas, i već je nastao, kad će mrtvi čuti glas sina Božijega, i čuvši oživljeti.Gal. 2, 20. Ef. 2, 1. Ef. 2, 5. Kol. 2, 13. Otkr. 3, 1.
- Jer kako što otac ima život u sebi, tako dade i sinu da ima život u sebi; Dela. 17, 31.
- I dade mu vlast da i sud čini, jer je sin čovječij. Dan. 7, 13. Luka 10, 22.
- Ne divite se ovome, jer ide čas u koji će svi koji su u grobovima čuti glas sina Božijega,Jov 14, 15.
- I izići će koji su činili dobro u vaskrsenije života, a koji su činili zlo u vaskrsenije suda.Jezek. 37, 3. Dan. 12, 2. Luka 14, 14. 1.Kor. 15, 52. 1.Pet. 3, 11.
- Ja ne mogu ništa činiti sam od sebe; kako čujem onako sudim, i sud je moj pravedan; jer ne tražim volje svoje nego volju oca koji me je poslao.
- ...
Pozdrav.Sad me zanima sledeća situacija: JS odbijaju transfuziju krvi iz verskih razloga i idu isključivo kod lekara koji leče bez toga. To je moguće kad se zahvati na telu mogu planirati. Međutim šta se dešava kad usled ozbiljne povrede (recimo prilikom saobraćajne nezgode) dođe do velikog gubitka krvi i pacijent ne može da se spase bez transfuzije? Pri tom dežurni hirurg naravno ne razmišlja o veri niti bilo šta pita nego jednostavno čini sve da čoveku spase život. E sad, moje je pitanje da li će onaj ko je u JS, a primio je transfuziju biti isključen iz članstva?
nema sta da se bojim kad ne verujem da ce biti vaskrsenja, raja ili pakla a u zagrobni zivot da i imam debeo razlog zasto verujem. ljudski duh, um, ego ili dusa je svesna nakon fizicke smrti. sta se desava kuda idemo kad ovde zavrsimo nemem pojma i neinteresujem se sta ce biti i da li ce biti nekog armagedona, prihvatam tradiciju i obicaje svog naroda i postujem veru kojoj pripadaju. a ovo je pdf religija gde se najvise pise o bibliji te s toga i ja imam stav o tome. i kada nesto tumacim iz biblije obicno napisem "po mom misljenju" sto znaci da se ogradjujem od bilo kakvog ucenja. postujem cak i staru veru naseg naroda.cekaj bre malo... ako Hristos rece da niko ne moze prici k njemu, ako mu nije dato od Oca, znaci sila privlacenja, a ti ovde pokazujes silu odbijanja, i to u kanon,... vrtimo se u krug, jer ako si privucen Recju Gospodnjom, ne mozes istom Recju da budes i odbijen - sta je u stvari tvoj stav, strah malog coveka kome to nije poziv da ne pogresi? sta cemo sa onom Hristovom recju, hvala ti Oce sto si ovo sakrio od mudrih, a otkrio prostima/bezazlenima? Je li Otac POZIVA proste ili skolovane? Kako-god, izglecda da se slazes sa padrom da knjiga vise pokriva nego otkriva, POKRIVENJE, ali ako vise steti nego koristi, onda laznog proroka nismo li trebati po plodovima da prepoznamo?
Znam šta prihvatate, bio sam sad na vašem sajtu. Pitanje se odnosilo na situacije gde nema vremena za frakcije, beskrvne rastvore i slično, a uostalom lekar ni ne zna koje je vere povređeni niti ga to zanima. Teška povreda, život u pitanju.Pozdrav.
Ne mogu ti dati odgovr sa da ili ne, jer svaki slucaj je specifican...
ne mora da znaci da ce biti iskljucen zbog toga.
Takodje sto se tice transfuzije krvi nije sve crno belo.
JS prihvataju frakcije krvi i aparate kojima se preciscava sopstvena krv,
Kao i razne beskrvne rastvore koji su zamena za krv.
Postoje i izuzetci uvek.
Pa onda nista... spasava mu zivot kako mu spasi i to je to.Znam šta prihvatate, bio sam sad na vašem sajtu. Pitanje se odnosilo na situacije gde nema vremena za frakcije, beskrvne rastvore i slično, a uostalom lekar ni ne zna koje je vere povređeni niti ga to zanima. Teška povreda, život u pitanju.
pa sta je tvoj stav, ili kako tumacis kada u bibliji pise vaskrsenje, raj, pakao... meni nije jasno,a trudim se da razumem, ti na primer ili neko drugi kako to vi prihvatate bibliju, pa posle izbacujete sta vam se ne svidja... ja, za razliku od svih vas lepo kazem, antihrist je napisao komplet lazno otkrivenje, delimicno plagirao ono sto mu je bilo poznato i to je to, a ne da cu da idem redom i prepravljam, i brisem, i dopisujem sta mi se ne svidja ili ne svidja da verujem, za mene je to van pameti sto svi vi radite... na kraju cete reci da su prevodioci krivi, pa ako ne pokupe oni svu krivicu, tu su i 'tumaci'... a razumevanje sto ja nudim, kome ono?nema sta da se bojim kad ne verujem da ce biti vaskrsenja, raja ili pakla a u zagrobni zivot da i imam debeo razlog zasto verujem. ljudski duh, um, ego ili dusa je svesna nakon fizicke smrti. sta se desava kuda idemo kad ovde zavrsimo nemem pojma i neinteresujem se sta ce biti i da li ce biti nekog armagedona, prihvatam tradiciju i obicaje svog naroda i postujem veru kojoj pripadaju. a ovo je pdf religija gde se najvise pise o bibliji te s toga i ja imam stav o tome. i kada nesto tumacim iz biblije obicno napisem "po mom misljenju" sto znaci da se ogradjujem od bilo kakvog ucenja. postujem cak i staru veru naseg naroda.
pa ti kazes da je otkrivenje lazno koje je kanonizovano, a meni spocitavas moje verovanje.pa sta je tvoj stav, ili kako tumacis kada u bibliji pise vaskrsenje, raj, pakao... meni nije jasno, ti na primer ili neko drugi kako to vi prihvate bibliju, pa posle izbacujete sta vam se ne svidja... ja, za razliku od svih vas lepo kazem, antihrist je napisao komplet lazno otkrivenje, delimicno plagirao ono sto mu je bilo poznato i to je to, a ne da cu da idem redom i prepravljam i brisem sta mi se ne svidja da verujem, za mene je to van pameti sto svi vi radite
To samo on kaze.pa ti kazes da je otkrivenje lazno koje je kanonizovano, a meni spocitavas moje verovanje.
biblija je poucna knjiga tj novi zavet, sz je budi bog sa nama. potop, ubijanje, sodoma i gomora. mojsiju se ukazao goruci grm, dao mu 10 zapovesti pa on sisao pa bacio ploce, pa ponovo isao da ih isklese...
ih koga sve su zapadnjaci kanonizovali do velike sizme...pa ti kazes da je otkrivenje lazno koje je kanonizovano, a meni spocitavas moje verovanje.
biblija je poucna knjiga tj novi zavet, sz je budi bog sa nama. potop, ubijanje, sodoma i gomora. mojsiju se ukazao goruci grm, dao mu 10 zapovesti pa on sisao pa bacio ploce, pa ponovo isao da ih isklese...
ti me sada pitas (a vec sam inace odgovorio) kao npr zasto ne verujes da u svemiru ima 1.754.783.977.760.098.678.222 zvezda.ih koga sve su zapadnjaci kanonizovali do velike sizme...
ja citiram da je covek zaspao i djavo preko dobrog semena u jevandjelju posejao kukolj otkrivenjem, a ti na bazi cega odbijas da verujes u vaskrsenje, ako je ono sastavni deo jevandjelja - gde vidis gresku, zasto se pravis tosa?
apostoli su dobili od Hrista jevandjelje i imamo ga kao cetvorojevandjelje, ap. Pavle se poziva na istinu jevandjelja, preti neprijateljima jevandjelja, a ovde se otkrivenje naziva pokrivenjem - mozda vam je ono dalo alibi da mozete kako hocete, anarhija/bezvlasce, ali posteno bi bilo da obrazlozis na bazi cega ne verujes to sto ne verujes, tj. zasto verujes delimicno - ne spocitavam ti, na kraju ti ni prevodioci, ni tumaci nece biti dovoljni, vec ces da se vadis i na mene, ali ja te necu pravdati, samo te pitam, tj. bas zato te i pitam kako objasnjavas to da ne verues u jevandjelje, vec delimicno [nemoj da se vadis na mene, ja sam ovde nema ni mesec, dva dana]
ja jedan sam dovoljan danas da kazem, ali Crkva Bozija nije samo za danas, nego za sva vremena, pa i danas samo pravoslavna ne Bogosluzi tom knjigom, dok svi antihristovi njemu sluze upravo tom antihristovom knjigom, i plodovi njegovi zli na sve strane, ne mogu se ignorisati.To samo on kaze.
taman posla - tvoje reci, ako se secasti me sada pitas (a vec sam inace odgovorio) kao npr zasto ne verujes da u svemiru ima 1.754.783.977.760.098.678.222 zvezda.
pa ti nisi js a smarasnaopako haha izgleda su još gori na netu tj veći smarači...
u pravu si da na liturgiji ne citaju iz otkrivenja, a mene nit je bog nit crkva poslala da misionarim i zbunjujem ljude. a za ovo "taman posla" sto si mene citirao, nikad nikog nisam stavljao na ignor niti cu.ja jedan sam dovoljan danas da kazem, ali Crkva Bozija nije samo za danas, nego za sva vremena, pa i danas samo pravoslavna ne Bogosluzi tom knjigom, dok svi antihristovi njemu sluze upravo tom antihristovom knjigom, i plodovi njegovi zli na sve strane, ne mogu se ignorisati.