Po čemu se Jehovini svedoci razlikuju od pravoslavne vere?

• Začetnik teme Začetnik teme hm337
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pa zasto onda ne diskutujes sa mnom vise umesto sa arijanom? vidi, ono nikada nece izici iz kanona, i ja nigde ne rekoh da nije trebalo ni da udje u bibliju, vec naprotiv - u lekciji o upozorenjima sam jasan, da nije uslo u bibliju, mi ne bismo imali upozrenje - vec da njime ne sluzimo svetu liturgiju, ne sluzimo Bogu sa tom knjigom, ne proslavljamo Boga sa njom itd.
ako se neki pravoslavni svestenici koje sam pitao nisu usudjivali da komentarisu, doduse samo jedan monah mi je rekao da se i on ne slaze sto je ta knjiga uvrstena u bibliju (a to su ljudi kojima je to poziv) ko sam ja da sugerisem. izneo sam samo svoj stav bez komentara niti cu.

ok ako za tebe rec nije bog

1 U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.
biblija svedoci drukcije
Nikada Isus nije rekao za sebe da je svemoguci Bog.
A Bog je sa neba tri puta posvedocio da je Bozji Sin.
Vec je Isus rekao : Ja sam Bozji Sin. Matej 27:43

tako da ti si taj koji zanemaruje Bozju rec.

U Bibliji se za Isusa kaze da je BOZJI SIN… puno puta…To je Bog posvedocio…

Takodje se I za Isusa kaze da je sin covecji…
A Isus u Bibliji ima mnoge titule koje ga objasnjavaju njega I njegovu ulogu…
Kao na primer knez mira itd..
Nigde nije nazvan niti STVORITELJEM SVEGA sto samo pripada Bogu JEHOVI
Niti SVEMOCIM BOGOM sto je samo Jehova Bog

Dakle Bozja rec, Bog, kaze da je ISUS BOZJI SIN.
Bog JEHOVA JE JEDAN BOG, JEDINI SVEMOCNI, JEDINI BOG STOVRITELJ, ON JE SVE STVORIO sto implicira da je stovrio I svog SINA Isusa Hrista…
ISUS je sin jer je u korelaciji sa svojim OCEM Bogom JEHOVOM, njegov je sin jer je stvoren od OCA.…
ISUSA je BOG STVORIO.
ISUS HRIST JE BOZJI SIN

Tako za njega kaze Bozja Rec, tj Bog
preko svoje pisane reci Biblije..…

1. Kušač mu se približi i reče mu: Ako si Sin Božji, zapovedaj da se ovo kamenje pretvori u hlebove. (Matej 4:3)
2. i reče mu: Ako si Sin Božji, skoči dole, jer je napisano: "Anđelima svojim zapovediće za te, i oni će tebe na ruke uzeti, da gde nogom svojom za kamen ne zapneš." (Matej 4:6)
3. Oni koji bejahu u lađi približiše se Isusu i pokloniše mu se, govoreći: Zaista si ti Sin Božji! (Matej 14:33)
4. Prvosveštenik mu reče: Zaklinjem te živim Bogom da nam kažeš jesi li ti Hristos, sin Božji. (Matej 26:63)
5. i govoreći: Ti koji hram razvaljuješ i za tri dana opet sagrađuješ, pomozi sad sam sebi! Ako si Sin Božji, siđi s krsta! (Matej 27:40)
6. Centurion i oni koji s njim čuvahu Isusa, pošto videše kako se zemlja zatrese i šta bi, obuze veliki strah, i oni rekoše: Ovo je zaista bio Sin Božji! (Matej 27:54)
7. I dusi nečisti, kad ga viđahu, pripadahu k njemu i vikahu: Ti si Sin Božji! (Marko 3:11)
8. Kad centurion koji stajaše prema njemu vide kako izdahnu, reče: Ovaj je čovek zaista bio Sin Božji! (Marko 15:39)
9. Anđeo joj odgovori: Duh Sveti doći će na te, i sila Najvišega oseniće te. Zato i sveto dete koje će se od tebe roditi nazvaće se sin Božji. (Luka 1:35)
10. Reče mu đavao: Ako si Sin Božji, zapovedaj ovome kamenu da postane hleb. (Luka 4:3)
11. Đavo ga odvede još u Jerusalim, postavi ga na vrh hrama, i reče mu: Ako si Sin Božji, skoči odavde dole, (Luka 4:9)
12. Iz mnogih iziđoše i zli duhovi vičući i govoreći: Ti si Sin Božji! Ali im on zaprećivaše, i ne davaše im da govore, jer oni znadijahu da je on Hristos. (Luka 4:41)
13. Svi rekoše: Ti li si dakle Sin Božji? A on im reče: Vi kažete, jesam. (Luka 22:70)
14. I ja videh i zasvedočih da je on Sin Božji. (Jovan 1:34)
15. Natanailo odgovori i reče mu: Ravi!, Ti si Sin Božji, ti si kralj Izrailjev. (Jovan 1:49)
16. i mi verovasmo i poznasmo da si ti Hristos, Sin Božji. (Jovan 6:69)
17. kako vi govorite onome koga Otac posveti i posla na svet: Hulu govoriš! I to zato što rekoh: Ja sam Sin Božji? (Jovan 10:36)
18. Kad to Isus ču, reče: Ova bolest nije na smrt, nego na slavu Božju, da se proslavi Sin Božji s nje. (Jovan 11:4)
19. Reče mu ona: Da, Gospode! Verujem da si ti Hrist, Sin Božji, koji je trebao da dođe na svet. (Jovan 11:27)
20. a ova su napisana da verujete da Isus jeste Hristos, sin Božji, i da, verujući, imate život u imenu njegovom. (Jovan 20:31)
21. Filip mu reče: Ako veruješ od svega srca svoga, možeš. A evnuh odgovori: Verujem da je Isus Hristos Sin Božji. (Dela 8:37)
22. i odmah je propovedao po sinagogama da je Isus Sin Božji. (Dela 9:20)
23. Jer sin Božji, Isus Hristos, koga propovedasmo vama ja, Silvan i Timotej, ne bi "da i ne", nego u njemu bi "da". (2. Korinćanima 1:19)
24. nauči se - i ako je Sin Božji bio - poslušanju, po onome što podnese, (Jevrejima 5:8)
25. Ko počini greh od đavola je, jer đavo greši od početka. Sin se Božji zato javi da uništi dela Đavolja. (1. Jovanova 3:8)
26. Ko prizna da je Isus Sin Božji, Bog u njemu stoji i on u Bogu. (1. Jovanova 4:15)
27. Ko je koji svet pobedi, osim onoga koji veruje da je Isus Sin Božji? (1. Jovanova 5:5)
28. A znamo da Sin Božji dođe i dade nam razum da poznamo Boga istinitoga, i da budemo u istinitom Sinu njegovom Isusu Kristu. On je koji je istiniti Bog i život večni. (1. Jovanova 5:20)
29. Anđelu Tijatirske Crkve napiši: Evo šta govori Sin Božji, koji ima oči kao plamen ognjeni, i noge kao usjali bakar. (Otkrivenje 2:18)
30. Ja vam kažem: koji god prizna mene pred ljudima, priznaće i Sin čovečji njega pred anđelima Božjim; (Luka 12:8)
31. On se uzdao u Boga; neka mu pomogne sad, ako ga voli, jer govoraše: "Ja sam Sin Božji". (Matej 27:43)
Jovan 3:16 Jer Bog toliko ljubi svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne propadne, nego da ima život večni.
Jovan 17:3 A život je večni u tome da tebe poznaju, tebe, jedinoga istinitoga Boga, i onoga koga si ti poslao, Isusa Hrista.

Sve je meni predao Otac moj, i niko ne zna za Sina do Otac, niti Oca ko zna do Sin i ako kome Sin hoće objaviti. (Matej 11:27)

Simon Petar odgovori: Ti si Hristos, Sin Boga živoga. (Matej 16:16)

: A danu tome i o času niko ne zna, ni anđeli nebeski, ni Sin, nego Otac sam. : (Matej 24:36)

Sam Bog je sa neba posvedocio nakon Isusovog krstenja u vodi…da je ISUS njegov SIN

Svedocanstvo Boga da je Isus njegov Sin, tj Sin Bozji...

I gle, glas s nebesa progovori: Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje.
(Matej 3:17)

Dok on još govoraše, oblak sjajan zakloni ih, i, gle, ču se glas iz oblaka koji reče: Ovo je Sin moj ljubljeni, na kome je moje blagovoljenje; njega poslušajte! (Matej 17:5)
I ču se glas s nebesa koji progovori: Ti si sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje! (Marko 1:11)
I dođe oblak te ih zakloni, i iziđe glas iz oblaka: Ovo je Sin moj ljubljeni, njega poslušajte! (Marko 9:7)

i siđe na nj Duh Sveti u telesnom obliku kao golub, i ču se glas s neba koji progovori: Ti si Sin moj ljubljeni, u tebi je moje blagovoljenje! (Luka 3:22)

Jer on primi od Boga Oca čast i slavu kad dođe k njemu glas: "Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagoslovljenje." (2. Petrova 1:17)

Eto Jehovini Svedoci veruju Onako kako kaze Bozja rec
da je Isus Hrist Bozji Sin.

Nikada Isus nije rekao za sebe da je svemoguci Bog.
A Bog je sa neba tri puta posvedocio da je Isus Bozji Sin.
Vec je Isus rekao : Ja sam Bozji Sin. Matej 28

tako da ti si taj koji zanemaruje Bozju rec.
a ti hoces mene da ubedis da u bibliji isus nije bog jell da :D
jel umes bez biblije logicki da razgovaras?
znas li koliko apokrifnih spisa ima?
dete od coveka je covek, od boga je bog, nista isus nije posebno stvorenje nego rodjen kao bogocovek, a pre toga bog, jer pismo kaze da se bog useli u telo, pitaj andjela gavrila.

a ti hoces mene da ubedis da u bibliji isus nije bog jell da :D
jel umes bez biblije logicki da razgovaras?
znas li koliko apokrifnih spisa ima?
dete od coveka je covek, od boga je bog, nista isus nije posebno stvorenje nego rodjen kao bogocovek, a pre toga bog, jer pismo kaze da se bog useli u telo, pitaj andjela gavrila.
ne treba da te ubedjujem iznela sam Biblijske dokaze da je Isus Bozji Sin.
Ti veruj sta hoces.

Umem da razgovaram ko ume da razgovara.
Znam kolko ima apokrifnih spisa i znam koji su apokrifni spisi
dalje?
Bog je Isusa stvorio zato je Isus Bozji Sin.
kao sto i pise u Bibliji.
Odnos - Otac dete
A to sto nekome je Isus Bog ne cini ga Bogom.
Svemoguci Bog je JHVH Jehova - tako je prema Bibliji
a Isus Hrist - Bozji Sin.
hriscanstvo je monoteizam
i tako veruju JS

izraz bogcovek se ne spominje u Bibliji kao ni izraz trojstvo trojedan
kako je crkva uvela trostvo
Koje je tek u 4 veku prihvatila crkva
iako je trojstvo paganska dogma
a izvorno hriscanstvo ga nema
nego je Jedan Bog.
ja iznosim kako je u Bibliji - a to je ucenje JS
eto to je ta razlika
nama je Bog jedan a vama je trojstvo

Izvini, možeš li da pružiš neke dokaze za ovu tvrdnju?
Drugo pitanje - ako je Bog jedinstven i nesumnjiv šta će mu svedoci?
Bog podrzava one koji se drze njegove reci - Biblije
i daje im duh.
Takodje Bog pruza razumevanje Biblije preko svog duha.
Dakle ocigledna je podrska od strane Boga.
Bog je uvek imao svoje prestavnike na Zemlji,
Svoju organizaciju.
U staro doba - naziju Irael kao svoj narod, u 1 veku
hrsicane - hriscanske skupstine
i danas isto ima hriscanske skupstine JS
To je isto kao da pitas sta ce Bogu ljudi.
Bog ih je stvorio i Bog ih vodi.
ne moze to direktno nego to radi posredstvom
andjela i ljudi...

aj polako
sveti duh je osenio mariju i rodio se hrist?
Svi sveštenici kažu da su baš ti posrednici tako da opet nemamo dokaz da je JS tu nešto posebno.
Da, Bogu trebaju ljudi, ali ne i svedoci.
Pa ok neka svako tvrdi za sebe.
Ja iznosim ono kako je.
Svedoci ili ljudi to je to.
A Bozja rec je merilo ko je ko
Biblija kaze ovako
isaija 43
10 Vi ste moji svedoci“, govori Jehova, „i moj sluga kog sam izabrao,
da biste znali i verovali mi i razumeli da sam ja onaj isti.
Pre mene nijedan bog nije bio načinjen+ i posle mene neće biti nijednog.
11 Ja, ja sam Jehova, i osim mene nema spasitelja.

Ja iznosim ono kako je.
Biblija kaze ovako
isaija 43
znaci isus je prenet
daj stih

Ja iznosim ono kako je.
Biblija kaze ovako
isaija 43
Dobro, i kad je Bog tako direktno s vama na vezi kako se desilo da onako omanete u proročanstvima? I kako sad neko posle toga da vam veruje?

Dobro, i kad je Bog tako direktno s vama na vezi kako se desilo da onako omanete u proročanstvima? I kako sad neko posle toga da vam veruje?
I ja bih mogla pitati one koji tvrdeda su pravi kako to da uopste ne znaju ta prorocanstva

JS nisu omanuli sa prorocanstvima, vec ih znaju i ocekuju njihovo ispunjenje

Ako nisi znao skoro sva prorocanstava su se ispunila.

osim suda i Armagedeona i to ocekujemo.

A Bog ne daje nikome da unapred zna kada ce to biti.

Mozemo ga samo ocekivati u buducnosti.

Js duhovno bdiju i tako cekaju ispunjenje prorocanstva.
Jer to znaci spasenje - duhovna budnost.

Padre, ti si razuman covek, pa razmisli da li je zakonom zabranjeno zvoniti na tudja vrata i ponuditi svoje ideje i svoje "svete spise"., sto bi se reklo "flajer". A sta mislis, kakav je tvoj stav kada su koljaca kanonizuju. Zar to nije bolno za coveka ciste savesti da se to desava u njegovoj zemlji. zar to nije za svaku osudu? Mozda i jesu, ali ja ne znam. Zasto ne bi o tome raspravljao sa Saletom ili Gogiliem Da li su JS proglasili ubice svecima? Zar ti ne bi bilo bolje da sa Ariannom raspravljas o verskim pitanjima i razlikama izmedju tvoje i njene religiozne verske organizacije? Razlike sigurno postoje.

Zakon kaze ako postoji oznaka na zgradi da se ne primaju flajeri - nije bitno da li je vodovodzija, JS ili ponuda bebi hrane - prekrsio si zakon o reklamiranju.
Da, ko god ti nepozvan pozvoni na vrata podeže uznemiravanju (osi državnih organa tipa policije, suda, izvršitelja i sl) jer te uznemirava.

Bas me interesuje dokle je spremna da ide? I zasto je to strasno? Mislis li da popovi ne idu po kucama? Koliko je meni poznato, JS nisu nikada svoju religiju sirili na silu, a pogovoru ne oruzjem, ognjem i macem kao sto su to mnoge, gotovo sve hriscanske denominacije cinile od nastanka pa do skorasnjih dana.Ako nisam u pravu, molim te, koriguj me. Neke jos uvek nisu stigle da operu krv sa svojih ruku, a da ne govorimo o dusi, tj. savesti.
Popovi idu po kucama - po pozivu. Kada ti je dosao pop da ti sveti vodicu ako ga nisi pozvao da dodje?

Zakon kaze ako postoji oznaka na zgradi da se ne primaju flajeri - nije bitno da li je vodovodzija, JS ili ponuda bebi hrane - prekrsio si zakon o reklamiranju.
Da, ko god ti nepozvan pozvoni na vrata podeže uznemiravanju (osi državnih organa tipa policije, suda, izvršitelja i sl) jer te uznemirava.
Kako onda JS mogu zakonski da misionare?
Ustav dozvoljava ispovedanje vere i misionarenje.

uznemiravanje i misionarenje to su dva razlicita pojma

Kako onda JS mogu zakonski da misionare?
Ustav dozvoljava ispovedanje vere i misionarenje.

uznemiravanje i misionarenje to su dva razlicita pojma
Nisu ukoiko smatram da mene ugrožavaš u mom domu i na mojoj teritoriji misioniranjem. Znači ti možeš stajati ispred ali ne smeš ući u moj posed. A vlasnik stana poseduje u stan i idealni deo zajedničkih prostorija i hodnika. Zato i postoji oznaka na zgradama koje ne priaju reklamiranje. Postoje zgrade koje nemaju tu oznaku i gde se može slobodno ubacivati leci.

Nisu ukoiko smatram da mene ugrožavaš u mom domu i na mojoj teritoriji misioniranjem. Znači ti možeš stajati ispred ali ne smeš ući u moj posed. A vlasnik stana poseduje u stan i idealni deo zajedničkih prostorija i hodnika. Zato i postoji oznaka na zgradama koje ne priaju reklamiranje. Postoje zgrade koje nemaju tu oznaku i gde se može slobodno ubacivati leci.
A ko to ulazi u posed???
ne razumem.
JS postuju Zakon.

Back