Po čemu se Jehovini svedoci razlikuju od pravoslavne vere?

• Začetnik teme Začetnik teme hm337
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Doduše oni koji su se meni obratili su naši, ništa amerski naglasak i tako to. Ti u videu mi više liče na mormone. A s njima sam tek imao posla, ali davno. Neki momci iz Jute.

Ovi su obuceni kao Mormoni, nose plocice kao mormoni i rancice na ledjima... Malo su pomesali JS i Mormone.
Inace priznajem da su im sjajni hramovi u Americi i uopste ono sto rade u Juti... Program za ucenje jezika im je sjajan i nakon 3 meseca ucenja u Juti kada dodju ovde njihovi isionari vec sasvi solidno govore srpski.

ako se neki pravoslavni svestenici koje sam pitao nisu usudjivali da komentarisu, doduse samo jedan monah mi je rekao da se i on ne slaze sto je ta knjiga uvrstena u bibliju (a to su ljudi kojima je to poziv) ko sam ja da sugerisem. izneo sam samo svoj stav bez komentara niti cu.
cekaj bre malo... ako Hristos rece da niko ne moze prici k njemu, ako mu nije dato od Oca, znaci sila privlacenja, a ti ovde pokazujes silu odbijanja, i to u kanon,... vrtimo se u krug, jer ako si privucen Recju Gospodnjom, ne mozes istom Recju da budes i odbijen - sta je u stvari tvoj stav, strah malog coveka kome to nije poziv da ne pogresi? sta cemo sa onom Hristovom recju, hvala ti Oce sto si ovo sakrio od mudrih, a otkrio prostima/bezazlenima? Je li Otac POZIVA proste ili skolovane? Kako-god, izglecda da se slazes sa padrom da knjiga vise pokriva nego otkriva, POKRIVENJE, ali ako vise steti nego koristi, onda laznog proroka nismo li trebati po plodovima da prepoznamo?

cekaj bre malo... ako Hristos rece da niko ne moze prici k njemu, ako mu nije dato od Oca, znaci sila privlacenja, a ti ovde pokazujes silu odbijanja, i to u kanon,... vrtimo se u krug, jer ako si privucen Recju Gospodnjom, ne mozes istom Recju da budes i odbijen - sta je u stvari tvoj stav, strah malog coveka kome to nije poziv da ne pogresi? sta cemo sa onom Hristovom recju, hvala ti Oce sto si ovo sakrio od mudrih, a otkrio prostima/bezazlenima? Je li Otac POZIVA proste ili skolovane? Kako-god, izglecda da se slazes sa padrom da knjiga vise pokriva nego otkriva, POKRIVENJE, ali ako vise steti nego koristi, onda laznog proroka nismo li trebati po plodovima da prepoznamo?
Sta ces nekome Bog otkriva svojim svetim duhom to sto je vama pokriveno.

1. ti si tvrdila da ste vi js bogati duhom
2 jer si mislila logicki da je duhovan i duhovno bogat https://forum.krstarica.com/threads...pravoslavne-vere.891667/page-29#post-38155180
3 jer nisi znala da su blazeni siromasni duhom, jer ne pise u vaem prevpodu, vec u fusnoti

ne shvatas razliku
ne vredi da razgovaram sa tobom o tome.
znam kako pise
ti ne razumes znacenje toga

srecni su oni koji su svesni svojih duhovnih potreba
to je pravi pravo znacenje
i pravi prevod
ili
“oni koji osećaju duhovnu glad” ili “koji su svesni da im je potreban Bog

Samo ko je svesan svojih duhovnih potreba radice na svojoj duhovnosti.

Da, treba biti duhovna osoba - to znaci Bogat duhom

Bog trazi od nas da smo duhovne osobe a ne telesne

(1. Korinćanima 2:14) A telesni čovek ne prihvata ono što je od Božjega duha,
jer je to za njega ludost, i ne može to spoznati, jer se to treba prosuđivati na duhovan način.

Poslednja izmena:
Da, treba biti duhovna osoba - to znaci Bogat duhom
Bog Duha ne daje na meru, blazeni siromasni duhom.
I onda si se raspravljala imajuci vas js trzisni moral, jel konzumerizmu je osnova POTREBA, vi sa trzisnim moralom, vec bogati [proguglao sam nesto js, a izguglao spinozu, hehe, sad mi je jasno da je spinoza kod vas lektira], ste u stanju da zadovoljite te potrebe konzumenata.
Bog - ti mislis jer je Bogat?
Ti gresiss, iz neznanja, pa ne znam kako da natezete stihove iznad, samo se upetljavate vrebajuci i podilazeci onima koji su srecni jer su svesni svojih duhovnih potreba ... koje ce zadovoljiti kod jeh.svedoka.

Zakon kaze ako postoji oznaka na zgradi da se ne primaju flajeri - nije bitno da li je vodovodzija, JS ili ponuda bebi hrane - prekrsio si zakon o reklamiranju.
Da, ko god ti nepozvan pozvoni na vrata podeže uznemiravanju (osi državnih organa tipa policije, suda, izvršitelja i sl) jer te uznemirava.
Mislim da bi bilo fer i korektno da navedes koji je zakon u pitanju i clan istog. Ja za takvu zakonsku odredbu nisam upoznat, a nisam dobio ni odgovor na ceo sadrzaj mog citiranog teksta, vec po obicaju, amo ono sto tebi odgovara, a ostalo precutkujes.

Popovi idu po kucama - po pozivu. Kada ti je dosao pop da ti sveti vodicu ako ga nisi pozvao da dodje?
Moj kum advokat, u onoj euforicnoj "oktobarskoj" atmosferi je poceo da slavi slavu. Posle par godina, je zaboravio da u crkvu odnese kolac, i ostale "slavske rekvizite" na osvecenje, pa ga je na to podsetio lokalni pop telefonskim pozviom, a i sledece godine ga je podsetio da je duzan neku crvkenu "clanarinu". To mu se smucilo i jednostaavno je rekao popu da ga vise ne uznemirava i tako prestao da bude formalan (i neformalan) vernik. Dakle, praktikuje se jedna lagana, ali konstantna presija na vernika. Takodje, snazan uticaj je svakodnevno nekriticno objavljivanje clanaka kojma se tretiraju crkvena iliti religiona pitanja, sto je svojevrstan sistem ispiranja mozga. Precutkuju se delikatne i kompromitujuce teme, a friziraju se sva pitanja u skaldu sa stavom SPC-a. Cak i tvoja crkva je podlegla pritisku, pa bezrezervno atakujes na Ariannu u horu sa tzv. domacom, glavnom crkvom.

Ono sto zasluzuje posevnu paznju je cinjenica da se ovom frontu pridruzuju i takozvani ateisti, koji navodno nisu vernici, vec samo nancionalno pravilno orijentisani. Ne znam sta im u toj njihovoj orijentaciji smeta jedna manje ili vise fundamentalna hriscanka koja veruje u istog boga i istog isusa kao i ti. Pitam se, u cemu se sastoji tvoj motiv?

Arianna ovo ću ostaviti da bi svi videli.
Za reč laž prijavljuješ a pogledaj kako ti mene vredjaš?
Ti sad znaš da li je tako ili ne.
Ako baš hoćeš da znaš najviše zbog vas i reklamnih letaka postavili smo interfon i počeli da zaključavamo zgradu jer ima i dece koja su sama u stanu jer im roditelji rade ... dete je i ono koje ima 12 godina da te preduhitrim pre nego napišeš šta će dete samo i stanu..

Kako god povedi računa o pisanju pogotovo ovo da širim mržnju da ja tebe ne prijavim za klevetu.
Eto to je na tvoju sramotu ostavljas svoje uvrede
imam dovoljno materijala da te tuzim
Kleveces JS i posle kazes da te ja vredjam?
Konstantno vredas JS i mene i to svi vide
Ti vredjas moju u veru konstantno i siris mrznju prema JS
slobodno nastavi ja skupljam tvoje uvrede
ima ih i previse.

Eto to je na tvoju sramotu ostavljas svoje uvrede
imam dovoljno materijala da te tuzim
Kleveces JS i posle kazes da te ja vredjam?
Konstantno vredas JS i mene i to svi vide
Ti vredjas moju u veru konstantno i siris mrznju prema JS
slobodno nastavi ja skupljam tvoje uvrede
ima ih i previse.
Evo tuži me :D
Navedi Gogilli postavlja linkove ka člancima iz novina gde se lažno piše :D
Pa kad tek dokažeš da je sve laž ako dokažeš tek onda možeš napisati da ja lažem ... ups čak ni tada nego da novine lažu :)
Do tada si samo jedan običan klevetnik moje ličnosti dobro pročitaj moje ličnosti i to više podleže sankcijama.
Sada na ovaj razgovor stavlja se tačka.
Tuži radi šta hoćeš ali na temi nećeš više nikome javno pretiti.

I ja bih mogla pitati one koji tvrdeda su pravi kako to da uopste ne znaju ta prorocanstva

JS nisu omanuli sa prorocanstvima, vec ih znaju i ocekuju njihovo ispunjenje

Ako nisi znao skoro sva prorocanstava su se ispunila.

osim suda i Armagedeona i to ocekujemo.

A Bog ne daje nikome da unapred zna kada ce to biti.

Mozemo ga samo ocekivati u buducnosti.

Js duhovno bdiju i tako cekaju ispunjenje prorocanstva.
Jer to znaci spasenje - duhovna budnost.
Sama sebe demantuješ. Prvo kažeš da nisu omanuli u proročanstvima, a posle priznaješ da jesu i to u onim najvecim. Posle kažeš kako Bog ne daje nikome da unapred zna kada ce to biti i kako onda to vi kao znate i očekujete?

Poslednja izmena:
To je bilo retoricko pitanje .
Js pistuju zakon i prvo ee radpitaju kod vlasti pa tek onda nesto rade . Tako da je misionarenje Js zakonom dozvoljeno
Mislim da ti je na prošloj strani Padre objasnio razliku između misionarenja i uznemiravanja, ali pošto nisi shvatila da probamo ovako: To što su meni prišli misionari na javnom mestu (autobuskoj stanici) nije uznemiravanje, a lupanje na kućna vrata jeste. Skontala napokon?

Mislim da ti je na prošloj strani Padre objasnio razliku između misionarenja i uznemiravanja, ali pošto nisi shvatila da probamo ovako: To što su meni prišli misionari na javnom mestu (autobuskoj stanici) nije uznemiravanje, a lupanje na kućna vrata jeste. Skontala napokon?
Ti nisi skontao
To sto js rade imaju zakonsko ustavno pravo

I naprednjaci pred svake izbore dolaze na vrata, zvone, hoće da uđu nudeći slike svog vođe, zovu telefonom, ubacuju letke, obilaze radna mesta...
Hapsi li to neko?
Ne, pa to je ono što pričam - opšte bezakonje. Uostalom, u ovom konkretnom slučaju neće valjda da kažnjavaju druge za ono što i sami rade još mnogo više. Ako ćemo pošteno - naprednjaci su mnogo agresivniji i dosadniji od JS.

Back