Po čemu se Jehovini svedoci razlikuju od pravoslavne vere?

• Začetnik teme Začetnik teme hm337
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A ti i ne znas Bibliju kako treba da bi sudio JS
Sale nije JS on iznosi neistine ja sam JS i iznosim istinu o JS
Znaci, moras biti JS da bi bio kvalifikovan da pricas kakvi su JS.
Ako kao JS izvadis stare casopise i knjige, i pokazes da su lazno proricali, bivas momentalno izopsten.
Kako vise nisi JS, gubis pravo da pricas kakvi su JS.
Jesam li dobro shvatio?

To je laz. A laz je sirenje mrznje.
Ne ide se od vrata tako cesto jednom u nekoliko meseci
Arianna ovo ću ostaviti da bi svi videli.
Za reč laž prijavljuješ a pogledaj kako ti mene vredjaš?
Ti sad znaš da li je tako ili ne.
Ako baš hoćeš da znaš najviše zbog vas i reklamnih letaka postavili smo interfon i počeli da zaključavamo zgradu jer ima i dece koja su sama u stanu jer im roditelji rade ... dete je i ono koje ima 12 godina da te preduhitrim pre nego napišeš šta će dete samo i stanu..

Kako god povedi računa o pisanju pogotovo ovo da širim mržnju da ja tebe ne prijavim za klevetu.

Sta cemo videti, i kad cemo videti?
Strasno je dokle si spremna da ides.
Bas me interesuje dokle je spremna da ide? I zasto je to strasno? Mislis li da popovi ne idu po kucama? Koliko je meni poznato, JS nisu nikada svoju religiju sirili na silu, a pogovoru ne oruzjem, ognjem i macem kao sto su to mnoge, gotovo sve hriscanske denominacije cinile od nastanka pa do skorasnjih dana.Ako nisam u pravu, molim te, koriguj me. Neke jos uvek nisu stigle da operu krv sa svojih ruku, a da ne govorimo o dusi, tj. savesti.

Bas me interesuje dokle je spremna da ide? I zasto je to strasno? Mislis li da popovi ne idu po kucama? Koliko je meni poznato, JS nisu nikada svoju religiju sirili na silu, a pogovoru ne oruzjem, ognjem i macem kao sto su to mnoge, gotovo sve hriscanske denominacije cinile od nastanka pa do skorasnjih dana.Ako nisam u pravu, molim te, koriguj me. Neke jos uvek nisu stigle da operu krv sa svojih ruku, a da ne govorimo o dusi, tj. savesti.
Sad sam mrtav ozbiljan. Jel hoces da ozbiljno razgovaramo ili samo hoces da za...?

Poslednja izmena od moderatora:
А да ли знаш да то важи и за сваки летак - позив за меморијал у сандучету? Да то важи за свако звоно на вратима када сте позвонили без позива? Све то спада у нежељену рекламу.
Padre, ti si razuman covek, pa razmisli da li je zakonom zabranjeno zvoniti na tudja vrata i ponuditi svoje ideje i svoje "svete spise"., sto bi se reklo "flajer". A sta mislis, kakav je tvoj stav kada su koljaca kanonizuju. Zar to nije bolno za coveka ciste savesti da se to desava u njegovoj zemlji. zar to nije za svaku osudu? Mozda i jesu, ali ja ne znam. Zasto ne bi o tome raspravljao sa Saletom ili Gogiliem Da li su JS proglasili ubice svecima? Zar ti ne bi bilo bolje da sa Ariannom raspravljas o verskim pitanjima i razlikama izmedju tvoje i njene religiozne verske organizacije? Razlike sigurno postoje.

Jel si ti nasao da Hristos kaze za lazne proroke da se po plodovima poznaju? zasto ona to krije, zasto kaze da ja govorim trule reci, nece da obrati paznju iz JS biblije joj citiram, a ovamo trazi paznju? ja bih bar priznao, promakio mi, nisem video, sta cu... ali ne, ona krije jer je pece savest, jer PRO-ROK 1914, zli plodovi, ne treba da se crta, samo da se otvori Biblija i procita na koga se odnose.
  • Matej 7,15 Čuvajte se lažnih proroka, koji vam dolaze u odelu ovčijem, a iznutra su vuci grabljivi
  • Matej 7,16 Po plodovima njihovim poznaćete ih...

Ne zaboravi ni na ovo iz DAP - Galatima 1,8 ,1:

"
8
Али и кад бисмо и ми сами, кад би и анђео с неба јавио вама јеванђеље друкчије него што вам га ми јависмо, проклет да је!"

Da ja sam tako razumeo. Zna se danas ko prorokuje i to lažno što se vidi. I Isus jasno upozorava da se ljudi čuvaju takvih. Što neki i dan danas pravdaju lažne proroke ne znam, ako već veruju da je Biblija božija reč.
e sad , ako si to razumeo, sledece je da razumes zasto Hristos trazi da se ne damo prevariti laznim prorocima [mnozina], a lazno otkrivenje tvtrdi da ce svet prevaritoi 1 lazni prorok [a mi znamo da izidjose mnogi i prevarise mnoge] -od 1 drveta ne vide sumu.

Ne zaboravi ni na ovo iz DAP - Galatima 1,8 ,1:

"
8
Али и кад бисмо и ми сами, кад би и анђео с неба јавио вама јеванђеље друкчије него што вам га ми јависмо, проклет да је!"
To je kljucno, ali kao da svi to preskacu, a ja sam analizirao, evo konkretno, andjeli traze da zavire u jevandjelje koje apostoli propovedaju, a ne da ga oni donose.

1. PETROVA 1,12 Njima (STAROZAVETNIM PROROCIMA) se otkri da ne sebi, nego vama služahu u onom što vam se sad javi preko onih koji vam propovediše Jevandjelje Duhom Svetim poslanim s neba, u što andjeli žele zaviriti.

Ako je propoved Jevandjelja uslov spasenja koje apostoli javiše i koje primismo i u koje poverovasmo, i evo posle 19 vekova držimo to jevandjelje Gospoda našega, kako možemo verovati lažnom otkrovenju 14,6 da "večno jevandjelje" tek treba da bude predato ljudima od nekog andjela, a čak i andjeli žele zaviriti u Jevandjelje Gospodnje predato ljudima preko apostola i propovedano Duhom Svetim?
Ne zavisi spasenje ljudi od andjela, nego se Božiji andjeli šalju na služenje onima koji će naslediti spasenje (JEVREJIMA 1,14), tj. Gospod zapoveda andjelu svojem da takve čuva (PSALAM 91,11), čak i ako je čovek privremeno manji od andjela (JEVREJIMA 2,7)...

Da je "lazno" , kako to ti ovde iznosis , kako se onda "naslo" na ovim mestima u Novom Zavetu i u Delima Apostola (?) :

"
"Sveto Jevandjelje od Mateju:
" "Jer ko hoce zivot svoj da sacuva , izgubice ga; a , ako komizgubi zivot svoj mene radi , naci ce ga" Mt.16.25 (Otk.12.11)
"Ali ko pretrpi do kraja , taj ce se spasiti" Mt.24.13 (Otk..3, 10)

"Jer ce se pojaviti lazni hristosi i lazni proroci , i pokazace znake velike i cudesa da bi prevarili , ako bude moguce i izabrane" Mt.24.24 ( 5 Moj. 13 , 3 - 4 , 2 Tim.2,8.9 ; Otk.13,13)
"I tada ce se pokazati znak Sina Covecijeg na nebu ,; i tada ce proplakati sva plemena na zemlji ; i ugledace Sina Covecijeg gde dolazi na oblacima nebeskim sa silom i sdlavom veliko" Mt.24.30(Dan 7,13,14; Otk. 1.1)
"Tada ce biti Carstvo nebesko kao deset devojaka koje uzese svetilke svoje i izadjose u sretenje zeniku" Mt.25.1(Otk.19,7)

"Sveto Jevandjelje od Luke" :
"A on im rece : Videh satanu gde pade s neba kao munja" Lk. 10.18(Jn.12,31; Otk..12,8,9)
"I pasce od ostrice maca i biuce odvedeni u ropstvo po svim narodima ; i Jerusalim ce gaziti neznabosci dok se ne ispune vremena neznabozaca" Lk.21.24; Otk.11,2; Rim.11, 25
"Tada ce poceti govoriti gorama: Padnite na nas i bregovima ;Pokrijte nas" Lk.23.30; Otk.6,16,9,6 )

"Sveto Jevandjelje od Jovana" :

"U pocetku bese Logos (Rijec)i Logos bijese u Boga , i Logos bijese Bog" Jov.1,1 ; (Otk.19,3; Jn.17,5)
" A u poslednji veliki Praznika stajase Isus i povika govoreci : Ko je zedan , neka dodje meni i pije" Jov.7, 37 ( 3Moj23, 36; Jn.4,10; Is.55; Otk.22,17)
"I opet drugo Pismo govori : Pogledace koga probodose" Jov. 19.37 (Zah.12,10; Otk.1,7 )

"Dela Apostolska" :
"A Petar ga podize govoreci : Ustani i ja sam samocovek" DAP. 10.26; Otk.19,10 )
"Ako neko ne ljubi Gospoda Isusa Hrista , neka je anatema.
Maran ata." Pr.Posl.Kor. 16.22(Gal.1,8,9:Otk.22,20 )
"Zato izadjite iz njihove sredine i odvojite se , govori Gospod , i ne dohvatajte se necistog , i ja cu vas primiti" 2osl.Kor.6.17(Is.52, 11: Otk.18,4 )
"A gornji Jerusalim slobodan je , i mati je svima nama" posl.Gal.(Jev.12,22:Otk.21,2 )
"Zaista , ubistva , pijanstva, raskalasenosti i slicno ovima za koja vam unapred kazujem , kao sto sam i ranije govorio , da oni koji tako nesto cine nece naslediti Carstva Bozijega" posl.Gal.5.21(Ef.5,5:Otk.22,15 )".

:rtfm:

DAP - Galatima 1,8 ,1:

"
8

e sad , ako si to razumeo, sledece je da razumes zasto Hristos trazi da se ne damo prevariti laznim prorocima [mnozina], a lazno otkrivenje tvtrdi da ce svet prevaritoi 1 lazni prorok [a mi znamo da izidjose mnogi i prevarise mnoge] -od 1 drveta ne vide sumu.
ja sam otkrivenje citao i iskren da budem po meni nije trebalo da udje u kanon, ali ko sam ja

Ono sto je Bog dao apostolu Jovanu da zapise tebi nije bitno?
Bez Otkrivenja ne mozemo razumeti celu Bibliju
zato je i ne razumete jer ne znate Otkrivenje.

Ono razotkriva najbitnije stvari za nase spasenje.
za spasenje su ti dovoljna jevandjelja i isusove reci, to mozes samo da pises ko nije video bibliju
jel znas koliko ima apokrifnih spisa?
a taj isti jovan napisa za isusa da je Bog pa ti to ne priznajes

Da je "lazno" , kako to ti ovde iznosis , kako se onda "naslo" na ovim mestima u Novom Zavetu i u Delima Apostola (?) :

"
"Sveto Jevandjelje od Mateju:
" "Jer ko hoce zivot svoj da sacuva , izgubice ga; a , ako komizgubi zivot svoj mene radi , naci ce ga" Mt.16.25 (Otk.12.11)
"Ali ko pretrpi do kraja , taj ce se spasiti" Mt.24.13 (Otk..3, 10)

"Jer ce se pojaviti lazni hristosi i lazni proroci , i pokazace znake velike i cudesa da bi prevarili , ako bude moguce i izabrane" Mt.24.24 ( 5 Moj. 13 , 3 - 4 , 2 Tim.2,8.9 ; Otk.13,13)
"I tada ce se pokazati znak Sina Covecijeg na nebu ,; i tada ce proplakati sva plemena na zemlji ; i ugledace Sina Covecijeg gde dolazi na oblacima nebeskim sa silom i sdlavom veliko" Mt.24.30(Dan 7,13,14; Otk. 1.1)
"Tada ce biti Carstvo nebesko kao deset devojaka koje uzese svetilke svoje i izadjose u sretenje zeniku" Mt.25.1(Otk.19,7)

"Sveto Jevandjelje od Luke" :
"A on im rece : Videh satanu gde pade s neba kao munja" Lk. 10.18(Jn.12,31; Otk..12,8,9)
"I pasce od ostrice maca i biuce odvedeni u ropstvo po svim narodima ; i Jerusalim ce gaziti neznabosci dok se ne ispune vremena neznabozaca" Lk.21.24; Otk.11,2; Rim.11, 25
"Tada ce poceti govoriti gorama: Padnite na nas i bregovima ;Pokrijte nas" Lk.23.30; Otk.6,16,9,6 )

"Sveto Jevandjelje od Jovana" :

"U pocetku bese Logos (Rijec)i Logos bijese u Boga , i Logos bijese Bog" Jov.1,1 ; (Otk.19,3; Jn.17,5)
" A u poslednji veliki Praznika stajase Isus i povika govoreci : Ko je zedan , neka dodje meni i pije" Jov.7, 37 ( 3Moj23, 36; Jn.4,10; Is.55; Otk.22,17)
"I opet drugo Pismo govori : Pogledace koga probodose" Jov. 19.37 (Zah.12,10; Otk.1,7 )

"Dela Apostolska" :
"A Petar ga podize govoreci : Ustani i ja sam samocovek" DAP. 10.26; Otk.19,10 )
"Ako neko ne ljubi Gospoda Isusa Hrista , neka je anatema.
Maran ata." Pr.Posl.Kor. 16.22(Gal.1,8,9:Otk.22,20 )
"Zato izadjite iz njihove sredine i odvojite se , govori Gospod , i ne dohvatajte se necistog , i ja cu vas primiti" 2osl.Kor.6.17(Is.52, 11: Otk.18,4 )
"A gornji Jerusalim slobodan je , i mati je svima nama" posl.Gal.(Jev.12,22:Otk.21,2 )
"Zaista , ubistva , pijanstva, raskalasenosti i slicno ovima za koja vam unapred kazujem , kao sto sam i ranije govorio , da oni koji tako nesto cine nece naslediti Carstva Bozijega" posl.Gal.5.21(Ef.5,5:Otk.22,15 )".

:rtfm:

DAP - Galatima 1,8 ,1:

"
8
bas zbog tog razloga i ne treba biti uvrsteno.
isus je rekao u jevandjeljima sta ce biti kada su ga pitali ucenici

ja sam otkrivenje citao i iskren da budem po meni nije trebalo da udje u kanon, ali ko sam ja
pa zasto onda ne diskutujes sa mnom vise umesto sa arijanom? vidi, ono nikada nece izici iz kanona, i ja nigde ne rekoh da nije trebalo ni da udje u bibliju, vec naprotiv - u lekciji o upozorenjima sam jasan, da nije uslo u bibliju, mi ne bismo imali upozrenje - vec da njime ne sluzimo svetu liturgiju, ne sluzimo Bogu sa tom knjigom, ne proslavljamo Boga sa njom itd.

Back