Pitanje za ginekologa

• Začetnik teme Začetnik teme Zabrinuta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li je problem ako se kada se pocinje sa uzimanjem kontraceptivnih pilula krene od poslednjeg, a ne od prvog dana menstruacije? I ako jeste, sta da se radi?

Piše ti u uputstvu svakih pilula kada počinješ, sem ako ti lekar ne preporuči iz nekog razloga drugačije! Ne znam kakav je problem kada se počne poslednjeg dana, jer nikada to nisam radila, ali pretpostavljam da ti je prvi mesec zaštita drastično umanjena.

Piše ti u uputstvu svakih pilula kada počinješ, sem ako ti lekar ne preporuči iz nekog razloga drugačije! Ne znam kakav je problem kada se počne poslednjeg dana, jer nikada to nisam radila, ali pretpostavljam da ti je prvi mesec zaštita drastično umanjena.

Ma znam ja to pijem ih godinama, nego je moja drugarica pocela poslednjeg dana nicim izazvana pa sad ne zna jel to neki problem, a znam da je zastita umanjena.

Radila sam papa test i kolposkopiju i doktorica mi je napaisala sledece :
kolposkopija : PVU sa E - ectoria + TTZ ???
k - PA za dva meseca ??? (znam da imam kontrolu za dva meseca, ali ne znam sta je k - PA )
Molim vas prevedite :D Hvala unapred :)

Ginekolog mi je napisao da bolujem od : Z 01 SMG
Jel moze neko da mi kaze sta to znaci? :neutral:

Не болујеш ни од чега, само је написала да си имала гинеколошки преглед.
Написала ти је и да имаш ''ектопију'' на вагиналном делу грлића материце и зато је тражила тј. написала ти је да за два месеца поновиш Папа тест.

Napravila sam pauzu od 3 mjeseca u korištenju Logest pilula. Prije pet dana imala sam veoma oskudno krvarenje, kakvo nikad ranije nisam primjetila, mislila sam da je menstrualno te sam pocela sa novim pakovanjem pilula. Krvarenje je trajalo samo jedan dan te je ocigledno da nije bilo menstrualno, ali ja sam nastavila sa koristenjem pilula. Zanima me pruzaju li mi one sad ikakvu zastitu. Unaprijed Vam se zahvaljujem.

Да ли је то крварење било у термину кад треба да добијеш менструацију?

Pozz!
Radila sam papu, 2.grupa.
Kolposkopski nalaz je sledeci: epitelne celije se boje SCH(+/-). Vaskularna sara se delimicno prikazuje.
Sta znaci ova dijagnoza?
Dobila sam terapiju Albothyl vag. na 4.vece.
Zanima me kakve su ove vag., da li se preporucuju posto sam cula dosta lose o njima pa ne znam da li da pocnem sa terapijom.
Bris mi je VIa grupa za koju sam dobila isto terapiju sutradan, posto kod nas sestra daje recepte koje je prepisala dr nije mi receno sta prvo da lecim i od kojih vag da krenem?

Pozz!
Radila sam papu, 2.grupa.
Kolposkopski nalaz je sledeci: epitelne celije se boje SCH(+/-). Vaskularna sara se delimicno prikazuje.
Sta znaci ova dijagnoza?
Dobila sam terapiju Albothyl vag. na 4.vece.
Zanima me kakve su ove vag., da li se preporucuju posto sam cula dosta lose o njima pa ne znam da li da pocnem sa terapijom.
Bris mi je VIa grupa za koju sam dobila isto terapiju sutradan, posto kod nas sestra daje recepte koje je prepisala dr nije mi receno sta prvo da lecim i od kojih vag da krenem?

Није ти дата никаква дијагноза конкретно.
Према терапији и 6. групи секрета, рекла бих да се ради о неком хроничном запаљењу. Ја бих третирала прво гљивицу, па онда алботил.

Можемо само да нагађамо док нам не напишеш конкретан налаз од гинеколога. ;)

pisalo je papa 2. grupa inflamatoran, nalaz ponoviti za tri meseca, Kolposkopija je bila ok, radila sam test na hlamidiju, ureapla, miko i sve ostale bakterije i gljivice i sve je bilo sterilno, ali me je zabrinulo zasto moram ponovo da radim papu?

Moja devojka ima upalu jajnika, koji je već imala i zna da mora toliko da boli. Alli mora postojati i pomoć, i neki lek, koji bi joj mogao pomoći, koji ona ne zna. Ovu temu otvorio sam na ovom forumu kao hitnu molbu za pomoć, jer zbog nepodnošljivih bolova ne može zaspati. Dakle, bilo kakva pomoć, lek, čaj, alternativni lekovi, bilo šta što bi joj moglo pomoći. A, moram napomenuti da je brufen popila pre 4h i da joj nije nimalo pomogao, a da je od danas od 18h užasno boli. Unapred hvala na pomoći, jer svaka je dobrodošla!!!!! :(

Ima čaj koji je pila moja žena i znam da ide neka macina trava.

Sad spava al pitaću je ujutro šta još ide u smešu.

Njoj je pomoglo a kolko se sećam još nekim njenim drugaricama.

I obavezno kod lekara.
Ne zezajte se sa zdravljem.

probaj sa oblozima od belog vina
natopi pamucnu krpu , iscedi i nekastavi preko donjeg dela stomaka
a preko svega najlon neki i neka se dobro utopli
nek ide u dezurnu bolnicu sutra , mora da postoji , jer treba da pocne sa nekim antibiotikom
to nije za igranje jer moze da ostavi posledice ako nije leceno

sve najbolje

Back