za vreme kovida 2021. od upale pluća lečena sam imuno terapijom u okviru koje je bilo D3K2 4.000IJ dnevno mesec dana
i naglasili su da ne izlazim na sunce, jer unosim D kroz suplementaciju
posle 4 godine u maju su mi prepisali D3 kapi 20.000IJ dnevno mesec dana
uz dozvoljeno sunčanje
sledećih mesec dana je unos bio 10.000IJ dnevno
sledećih 5 meseci unos je 4.000IJ dnevno
i vrednost oscilira u odnosu na to da li sam i na suncu i sunčam se aktivno kompletno izložene velike površine kože dva sata dnevno i to u periodu od 11h do 13h ili sam bez izlaganja suncu, od 100 do 120 nmol
mi nemamo dovoljan broj sunčanih dana da bismo u godišnjim dobima koja nisu leto apsorbovali dovoljno D vitamina iz sunčevih zraka
postavila si temu kao da tebi treba info, i da imas pitanje, a u stvari ti si nama dala sve informacije i odgovore
po kolektivima, na poslu i skolama, vec vlada neki virus, ili vise njih, deca promukla, prosto steze u grlu, sa pretnjom da se spusti nize... i sad sta?
slobodno se prodaju za decu gumene koje imaju 1000 IU, ili za odrasle isto samo kapletice, pa i za vreme kovida su deljene isto od po 1000 IU, ali je pravilo 1 dnevno... i onda to nije dovoljno... takodje imaju i brzo rastvorljive tabletice od 5000 IU, i moje misljenje je da ja njih sada trebam, da mi to bude dnevna doza preko zime kada i ne vidim sunca, ne idem na kvarcovanje, necu ici na planinu, ni u turizam u tropske krajeve...
znas sta mene samo zanima? da li ti mislis da si nesto posebno, ili prosecna osoba tek,jer ja mislim da kada bi drugi tako striktno proveravali, da bi se pokazalo da je vecia ljudi u deficitu kao i ti, nisi ti jedina koja je dobila zapaljenje pluca? ali si retka koja je i posle proveravala nivo d vitamina
znaci, ovde nema antibiotika u slobodnoj prodaji, vec samo na recept, a D 5000 IU ima u svakoj samoposluzi, ali kazem, ja se pridrzavam 1 dnevno za sve suplemente, da se ne predoziram, tako je najpametnije
ja ne znam zasto su tebi davali d3k3, verovatno zato sto je neko bas tu kombinaciju uvezao, pa je uzima i
@RužnaKoLopov ... ali istona je ovo
Studies have found that
reduced blood zinc levels could predict vitamin D deficiency in adolescent girls, while zinc supplementation increased vitamin D levels in postmenopausal women.Apr 30, 2022
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC9095729/#:~:text=Zinc is an essential mineral,D levels in postmenopausal women.
znaci cink je taj koji izvlaci d iz jetre, cink lozengens uzimamo sad zimi koji se razbolimo, posisamo tu tableticu za grlo, bez cinka nema sportskih rezulata, ni mentalniih dostignuca, razvoja, banalno ali istinito: sa cinkom se neki osecamo kao brus li...
znas da postoje i inekcije vitamina d, hej, na nekoliko meseci se daju upravo zato sto se d skladisti u jetri, pa ne moramo ni svaki dan da ga uzimamo, samo moramo da ga imamo; na drugoj strani, cink se ne skladisti, pa zato moramo da ga uzimamo dnevno, kazem bar neke
multi gde ima uglavnom 15 mg cinka - to je neki standard da kazem, najveceg broja suplemenata, a za d si ti naucila, vise znas od svih nas, i ja ti zahvaljujem sto delis ovo sa nama
p,s selen se suplemntora najcesce 100 mikrograma, i on to fali kada pomenu puls imunitet