Pitanje za ginekologa

• Začetnik teme Začetnik teme Zabrinuta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zanima me da li je moguce da sam kondilome (spoljasnji, u predelu anusa(sto me jos dodatno zbunjuje?!)) dobila iskljucivo putem sek.odnosa? Imam jednog i jedinog partnera ceo svoj zivot, a nemam razloga da sumnjam u njegovu vernost..

Hm, ja sam citala o toj boleti na netu, i mene isto sve to zbunjuje..
Ako budes dovoljno googlovala, videces da se bradavice mogu pojaviti, bukvalno, svuda po telu, tako da za spoljasnji deo anusa ne treba da te zbunjuje..
Virus ostaje u telu zauvek, samo se nekad aktivira (da se pojave te bradavice), a nekad ne.. Pa, fakticki, mozda si ti kondilome dobila i na bazenu, na pr.., a da se tek sad manofestuju (sto je bio primer kod moje drugarice..), opet, mozda ih je tovj decko vec imao, pa se tebi tek sad to pojavilo.. Ima hiljadu varijanti, jer su jako cesti...
U svakom slucaju, javi ovde kako napreduje lecenje i sta si uradila po tom pitanju..

Zanima me da li je moguce da sam kondilome (spoljasnji, u predelu anusa(sto me jos dodatno zbunjuje?!)) dobila iskljucivo putem sek.odnosa? Imam jednog i jedinog partnera ceo svoj zivot, a nemam razloga da sumnjam u njegovu vernost..

Не, не преносе се искључиво сексуалним путем. Имају их и невине девојке.
Постоји теорија да се чак могу пренети и капљично.

Pozdrav! Imam jedno pitanjce i molim za vase misljenje. Naime, imam prilicno neredovne menstrualne cikluse koji variraju od 27-mog do 36-tog dana ciklusa, u poslednjih 6 meseci. Poslednju menstruaciju sam imala 14-tog aprila i od tada odnose samo prvog maja, sa prekinutim snosajem (inace, odnose imam jako retko). Menstruaciju jos nisam dobila. Od svih simptoma osecam samo nadutost i blagi bol u grudima i bradavicama (sto je inace karakteristicno za moj PMS, ali mnogo intenzivnije) i povremeno blago ziganje u jajnicima. Uradila sam juce test i bio je negativan. Kod ginekologa mogu tek za 15 dana. Ima li svrhe da do tada uradim jos jedan test, radi provere, jer sam nailazila i na podatke o njihovoj nepouzdanosti? Potrebno mi je nesto sto bi me smirilo jer imam osecaj da moja nervoza samo odlaze menstruaciju. Hvala unapred

Кажеш и до 36 дана, а данас је 35-и ;)
Да си затруднела тог првог маја, показао би то тест.
Тестови су веома поздани (они у које капнеш мокраћу).
Ако ћете умирити, уради тест поново.

Posle bezuspesnih pokusaja da problem sa kondilomima resim u drzavnim klinikama...(a da ne pominjem sto su hteli da mi kautorom skidaju kondilome u totalnoj anesteziji...) otisla sam u privatnu ordinaciju gde mi je doktorka kriticnu regiju premazala nekom tecnoscu ( u pitanju je neka vrsta citostatika - mislim da sezove podofilin ili tako nekako) i posle prvog mazanja je sve nestalo :) sada bi trebalo da radim kolposkopiju da se cisto uverim da li je sve nestalo....a nadam se da jeste...u slucaju da ima jos neki probace opet sa mazalicama a ako ne skine sve...salje me u visegradsku na skidanje radio talasima...tako da se moj odlazak kod privatnog ginekologa bas isplatio :) zena je divna, ukoliko nesto sumnja pozove svoje bivse kolege (iz visegradske) pa zajedno odrade pregled, salje kod njih za stvari koje bi neko u privatnoj klinici mlatio pare...ja sam bas zadovoljna kako sam prosla... Sledeceg petka imam zakazanu kolposkopiju pa se nadam da ce sve biti ok i da se vise necu smarati sa kondilomima...Inace moj savet je da se pre nego sto se odllucite za neku intervenciju konsultujete sa jos nekim lekarom...jer iz mog iskustva da sam prve poslusala sada bih verovatno imala problema sa bolom pri sedenju, hodanju....
Devojke hvala na odgovorima...

Posle bezuspesnih pokusaja da problem sa kondilomima resim u drzavnim klinikama...(a da ne pominjem sto su hteli da mi kautorom skidaju kondilome u totalnoj anesteziji...) otisla sam u privatnu ordinaciju gde mi je doktorka kriticnu regiju premazala nekom tecnoscu ( u pitanju je neka vrsta citostatika - mislim da sezove podofilin ili tako nekako) i posle prvog mazanja je sve nestalo :) sada bi trebalo da radim kolposkopiju da se cisto uverim da li je sve nestalo....a nadam se da jeste...u slucaju da ima jos neki probace opet sa mazalicama a ako ne skine sve...salje me u visegradsku na skidanje radio talasima...tako da se moj odlazak kod privatnog ginekologa bas isplatio :) zena je divna, ukoliko nesto sumnja pozove svoje bivse kolege (iz visegradske) pa zajedno odrade pregled, salje kod njih za stvari koje bi neko u privatnoj klinici mlatio pare...ja sam bas zadovoljna kako sam prosla... Sledeceg petka imam zakazanu kolposkopiju pa se nadam da ce sve biti ok i da se vise necu smarati sa kondilomima...Inace moj savet je da se pre nego sto se odllucite za neku intervenciju konsultujete sa jos nekim lekarom...jer iz mog iskustva da sam prve poslusala sada bih verovatno imala problema sa bolom pri sedenju, hodanju....
Devojke hvala na odgovorima...

Hajde javni koliko si sta platila..
Cisto da imamo informacije...
PS Drago mi je da si uspesno sredila kondilome!

Hajde javni koliko si sta platila..
Cisto da imamo informacije...
PS Drago mi je da si uspesno sredila kondilome!

Pregled je 3000 din., papa test 1200 din., mikrobioloski test 800 din. Kolposkopiju cu raditi kod moje doktorke u domu zdravlja, ali mislim da je u privatnoj ordinaciji isto kao pregled oko 3000 din. Inace je doktorka iz privatne ordinacije bila u fazonu da ako sam vec zakazala pregled ( na koji cekas....... )kod moje doktorke u domu zdravlja da mi ona tamo odradi da ne bih dzabe bacala pare :) a kako su mi svi nalazi bili ok ja sam to odlucila da radim u domu zdravlja.

Pozdrav, imam 28 godina, imam redovne menstruacije koje traju po 7 dana i ovu poslednju sam dobila na vreme ali mi je trajala 4 dana. Uvek prvog dana ciklusa mi grudi splasnu i prestanu da me bole medjutim sad me uopste nisu prestale boleti i uvecane su i dalje, a danas mi je deseti dan i opet mi se pojavilo nesto braonkasto u sekretu, kao kad trebam da dobijem (sekret mi je rastegljiv). Da li mozete predpostaviti sta je u pitanju? Moja doktorka pocinje da radi tek polovinim iduce nedelje.

Pozdrav, imam 28 godina, imam redovne menstruacije koje traju po 7 dana i ovu poslednju sam dobila na vreme ali mi je trajala 4 dana. Uvek prvog dana ciklusa mi grudi splasnu i prestanu da me bole medjutim sad me uopste nisu prestale boleti i uvecane su i dalje, a danas mi je deseti dan i opet mi se pojavilo nesto braonkasto u sekretu, kao kad trebam da dobijem (sekret mi je rastegljiv). Da li mozete predpostaviti sta je u pitanju? Moja doktorka pocinje da radi tek polovinim iduce nedelje.

Опција бр. 1 - хормонални дисбаланс
Опција бр. 2 - трудноћа

:)

Uh, ako mogu da biram vise mi se svidja opcija br.2. :), ali nesto mi ne lici na to nemam nikakvih drugih simptoma ! A u koliko je hormonalni disbalans, da li to moze biti nesto trenutno sto ce se resiti samo od sebe ili tu uvek idu neke terapije?

pa ne moraš nikakve simptome ni da imaš, sve je individualno. neke žene kao simptom imaju jedino izostanak menstruacije i ništa više, a neke čak ni to, nego imaju manje krvarenje u trudnoći za koje misle da je menstruacija, pa saznaju tek kasnije da su trudne kad stomačić već krene da raste :)
ako je hormonski disbalans to ćeš već videti sa lekarom, da se utvrdi šta i kako. sve u svemu, ostaje ti samo da uradiš kućni test na trudnoću da proveriš ako si nestrpljiva ili sačekaš kad odeš kod lekara da vidiš šta se dešava :)

Uh, ako mogu da biram vise mi se svidja opcija br.2. :), ali nesto mi ne lici na to nemam nikakvih drugih simptoma ! A u koliko je hormonalni disbalans, da li to moze biti nesto trenutno sto ce se resiti samo od sebe ili tu uvek idu neke terapije?

pa ne moraš nikakve simptome ni da imaš, sve je individualno. neke žene kao simptom imaju jedino izostanak menstruacije i ništa više, a neke čak ni to, nego imaju manje krvarenje u trudnoći za koje misle da je menstruacija, pa saznaju tek kasnije da su trudne kad stomačić već krene da raste :)
ako je hormonski disbalans to ćeš već videti sa lekarom, da se utvrdi šta i kako. sve u svemu, ostaje ti samo da uradiš kućni test na trudnoću da proveriš ako si nestrpljiva ili sačekaš kad odeš kod lekara da vidiš šta se dešava :)

Тачно. :)

zdravo, imam par pitanja za ginekologa,
vec 3 mjeseca imam redovne odnose sa partnerom i posle svakog sexa (2 dana kasnije) pojavi mi se bijelo pranjeneprijatnog mirisa i bila sam kod ginekologa, rekla mi je da su u pitanju bakterije, 3 stepen. i napisala mi recept da mi se naprave vaginalete nistatin+eritromicin 500mg.
a partnera sam poslala da uradi bris jer mislim da mi te bakterije prenosi on,i rekao mu je doktor da ima streptokokus beta hemolyticus grupa B... i dao mu neke antibiotike 10 dana da pije.
pa me zanima da li je meni to samo od sebe posto nesto mine stima ovdje, zato jer mi to izgleda nije od njega..da li to uvijek mora da mi seojavljujejer ja staln kristim neo penotran i strah me antibiotike stalno da stavljam , ako mozete da me psavjetujete sta da radim da ne bi dolazilo vise do toga, i o cemu se redi? hvala puno !!!!!

pa ne znam, pomislila sam da to sto on ima nema veze sa ovim sto jaimam.. moze li ta njegova bakterija da se ukloni trajno ili samo privremeno? kako se to dobija?
kondom smo pkusal da koristimo,ali nesto nam neide sa tim,ali sm se dogovorili dok smo pod terapijom da nemamo odnose.
jel ne smijem da koristim stalno vaginalete? plasim se da ne poremetim nesto na taj nacin. hvala !!!!!!!!!!!!!

Бактерија која ти је изолована није опасна и немој бринути. ;)
Терапија коју си добила, ревносно је примени и све ће бити ок.
Исто важи и за твог момка.
И као што рече ***Saint***, користите неко време кондом.

treba mi savet :rumenko:ginekologa....
od uvek su mi menstruacije neredovne,radila sam vto upravo zbog problema sa hormonima (prolaktin uvecan)
porodila se pre 11god....pila do 35.godine logest a onda prestala zbog cigareta.....neko vreme sam dobijala redovno,a u zadnje vreme katastrofa....moram da izazivam primolut norom......redovno idem kod jednog ginekologa godinama kaze da imam cistu vodenu da nista nije strasno,koja nije velika oko 3-5 cm koja se smanji kad dobijem ali ne puca vec nekoliko godina..........molim za jos necije misljenje,da li da nesto preduzimam tipa da trazim da se uradi punkcija te ciste ili ne??????hvala :bye:

@Paralijan,

нема потребе за пункцијом цисте ако тако каже гинеколог који те прати редовно. Он сигурно зна, с обзиром на тип цисте, која величина ће бити критична и кад ће бити прави моменат за оперативно уклањање. ;) Циста није та која ти ремети менструације, јер кажеш да си проблеме с њима имала и пре него је установљена циста. А и сам пролактин, кад је повишен, инхибира крварење. Зато, не брини. ;) Верујем да твој гинеколог зна шта ради. :)

sofija hvala,ja sam samo malo zabrinuta dokle cu tako.....kako zavidim zenama koje dobijaju u dan......kod mene je sve nekako cudno i dok sam pila logest imala sam cistu sto je to tad nemoguce .....neznam,probala sam i cajeve i nista :(

Back