snaja88
Veoma poznat
- Poruka
- 11.267
A kako znas da je Candida u pitanju?
Procitala sam da ta gljivica izaziva tu infekciju.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A kako znas da je Candida u pitanju?
b) poslle svakog uriniranja vaginu perem specijalnim tecnim sapunom, tj.
ne koristim 'obicne' sampone/sapune za taj deo
Вагинална инфекција кандидом је јако непријатна и брзо напредује самим тим за три, четири дана колико ћеш чекати да оду гости, инфекција ће се разбуктати и биће ти веома нелагодно.
Уколико имаш свраб, пецкање, крпичасто бело прање које је беле боје (буквално крпице испадају из вагине), кисео мирис секрета- то је кандида.
Иначе, лек који ти је предложен СМЕ у МОЖЕ у току менструације.![]()
Ja mislim da ne mogu da se koriste dok traje menstruacija...OK, najvaznije pitanje je: smeju li se ovde tablete koristiti kada se ima menstruacija (treba da mi pocne za 1 dan, a ima 7 tableta).
Takodje, kada treba da se koriste, ujutru, uvece, koliko njih u toku 1 dana....Procitala sam da neko kaze da se koriste samo nocu jer preko dana hodah i sve pa da ne ispadne. Da li je to tacno? To bi onda znacilo da se koristi samo 1 tokom dana. Da li smem koristiti 2 dnevno?
Uputstvo, kao i uvek, ne govori nista bitno.
PS. Nadam se da cu uskoro dobiti odgovor pa da ce Moderatori moci da obrisu ovaj topic.

Ne, ako se pilule piju tačno onako kako piše u uputstvu!
Da, to si u pravu!Ne,nikako 100%.Ali-ne treba ici na rizik.
(Sad tek vidim da nije dobar naslov, treba 'kvasac).....ima li neki nacin da se popravi naslov!?)
Cini mi se da imam 'kvasac infekciju' vagine, ili yeast infection, koja je izazvana Candida Albanis gljivicom(poslednja 4 dana).
Kod ginekologa nisam isla jer je neka rodbina bila u poseti. Danas (za par sati) idem sa verenikom na poslovni put i vracam se u ponedeljak popodne, dan kada treba da dobijem menstruaciju. Zaista nikada nisam razmisljala o odlasku kod ginekologa kad se ima ciklus, ali mislim da se to ne radi. Tj. nikad se ne zna kad ce se nesto dosta ozbiljno desiti pa se mora kod gino., cak i kad se ima ciklus.
Ako imam infekciju, sigurno je od stresa jer:
a) nikada ne nosim uske pantalone ili bilo sta obim pamuka
b) poslle svakog uriniranja vaginu perem specijalnim tecnim sapunom, tj.
ne koristim 'obicne' sampone/sapune za taj deo
c) sa partnerom sam 3 godine, nikada nismo spavali sa drugim ljudima, i
pre svakog seksa i ja i on operemo intimne delove.
Imam krem FLOGOCID mada ne znam koliko je on dobar da to izleci. posto je
antibakterijski krem, sigurna sam da nece uraditi nista lose.
Sta vi preporucujete, preferirala bih nesto sto NISU antibiotici jer pijem
anti bebi pilulu, Logest (vec 18 meseci)
Citala sam na internetu o infekciji, vecina kaze da je bas nepriijatno,
jako svrbi a i boli/pece kada uriniras. Kod mene pomalo svrbi, pri
uriniranju nema promena a imam i beli, neprovidni........ gusta tecnost iz
vagine? Zaista se ne mogu setiti izraza, bolje se snalazim sa engleskim
jezikom. Ta tecnost je bez mirisa ali je bela a ne providna kao i obicno.
Hvala na vasoj pomoci!
ps. imam 22 godina, nikada pre nisam imala nikakvu vaginalnu infekciju.
pps. danas cu probati da stavim tampon natopljen jogurtom (da li je Balans zeleni OK?).

HAhahah pricaj samo u svoje ime!

Moderator ovog pdfa moze da izmeni naziv teme ili bilo oji supermoderator...Pisi njima...
crveno -HAhahah pricaj samo u svoje ime!
plavo - Pa da, "ne spavate" sa drugim ljudima,a ne koristite kondom jer koristis anti bejbi pilule i eto uzroka tvoje posledice sama sebi si odgovorila odakle ti
![]()
Ja ocigledno imam nesto veoma blago, evo vec je 6 dan (poslednja 3 dana koristim jogurt i Flogocid kremu) i ne muci me mnogo..... preko dana me retko kad svrbucka, jedino mi bas smeta uvece kad odem u krevet, od 21 do ponoci obicno.
Takodje nemam mnogo sekreta, tj. mozda je sve to sto ja mislil da je malo sekreta ustvari krema koju koristim.
Znaci Kansen vaginalete se moogu koristiti za vreme menstruacije? Sutra dolazim u Srbiju sa poslovnog puta pa cu ici u apoteku da mi nesto daju. Ako se sa nekim tretmanom koji je bas za tu infekciju simptomi (koliki god bili) ne smanje, idem kod lekara.
Hvala na pomoci!
Ebt, Flogocid je ona krema za stoku, jer to pametno primenjivati na sluzokožu vagine?

Pazi, ja se kunem u Flogocid i Ihtiol-kamfor, ali znam samo za onu "stočnu" varijantu. Vidim na ovom sajtu da postoji drugo pakovanje, za kućnu apoteku, da ne kažem "ljudsko"
E sad, da li postoji neka bitna razlika u sastavu između ove dve verzije ili je samo prepakovano?![]()

Да будем искрена, за састав масти нисам сигурна ( да л' је исти, сличан...), али сам сигурна да запаљење код људи и код животиња настаје на исти начин. Самим тим намеће се закључак да ни састав масти није превише различит ако не и исти, можда се само концентрације активне супстанце разликују.![]()