Pitanje za ginekologa

• Začetnik teme Začetnik teme Zabrinuta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
sofija hvala,ja sam samo malo zabrinuta dokle cu tako.....kako zavidim zenama koje dobijaju u dan......kod mene je sve nekako cudno i dok sam pila logest imala sam cistu sto je to tad nemoguce .....neznam,probala sam i cajeve i nista :(

Јао бре, чему брига? :D
И завидиш нам на редовном крварењу?
Немој! :lol: Имаш дете, дакле остварила си се као мајка, а крварења пусти...прати цисту да не порасте превише па да не направи неки дар-мар и то је то. ;)

Koliko dugo može da traje "tačkasto" krvarenje nakon ugradnje Mirene ? Kod mene već osmi dan...tamne je boje, skoro crne, dovoljan je dnevni uložak.

Задатак мирене и јесте да отпуштањем прогестерона доведе до стањивања ендометријума што свакако мора бити праћено тим сукрвичавим исцетком.
Ако је ултра-звуком потврђено да је добро ''села'', онда сачекај још мало, бар месец дана. ;)
Ако и после тога буде крварења, јави се гинекологу.
Крваре жене и по три-четири месеца кад уграде Мирену. :)
Са бакарном спиралом је друга прича.

imam 20godina. Dosla sam u situaciju da zbog pucanja kondoma moram da uzmem pilulu za dan posle. tada je bio 21.03. Zatim sam dobila onu vandrednu menstruaciju koja ide nakon pilule,a 24.04. dobila redovnu menstruaciju. Danas je 02.06. i ja u medjuvremenu nisam dobila...Jel to da shvatim kao uobicajenu situaciju nakon pilule ili kao alarmantnu?

i ja imam policisticne jajnie, da li to smeta trudnoci ili necemo drugome, da li steti necemu, ne razumijem sta to znaci? i takodje bih prestala da pijem yasmin tablete i koliko vremena treba da cekam da bi mogla da zatrudnim bez problema, dvojki i trojki :) i cula sam da ukoliko se zatrudni odmah nakon toga da dijete moze biti felericno??? hvala

Полицистични јајници нису физолошко стање, зато и пијеш јасмин.
Али што се тиче трудноће не би требало да шкоди.
Ако останеш у другом стању у току пијења пилула, то јесте услов да се размисли о абортусу.
Али ако останеш трудна након што престанеш да их пијеш, то није проблем. Често жене након пијења пилула занесу двојке или тројке. То се зове ''рибаунд феномен''. ;)

znaci nije strasno , tj ne moze doci do nekog poremecaja kod tebe ukoliko odmah trudna ostanem?
ja cu se potruditi da sacekam barem 2 mjeseca, cula sam da bi toliko trebalo da se saceka.. i da li smijem da pijem racutan tablete tokom trudnoce? i kada da prestanem da pijem yasmin? mogu odmah ili kad aispijem citavu kutiju, posto je ovo vec cetvrta i ne pomaze mi u problemu sa licem tako da se ne nadam vise njima.. :) hvala punoooooooooooooo :*** :))

Jasno mi je to...test je negativan. Moram li hitno da ide mkod ginekologa ili da pricekam jos koji dan?ako cekam,koliko dugo?
Не мораш хитно. Знам случајеве који нису ни отишли код гинеколога и све се средило до наредне менструације. Наравно, као лекар не бих смела да ти дајем овако ноншалантан савет и морам ти рећи да код доктора мораш. :D

znaci nije strasno , tj ne moze doci do nekog poremecaja kod tebe ukoliko odmah trudna ostanem?
ja cu se potruditi da sacekam barem 2 mjeseca, cula sam da bi toliko trebalo da se saceka.. i da li smijem da pijem racutan tablete tokom trudnoce? i kada da prestanem da pijem yasmin? mogu odmah ili kad aispijem citavu kutiju, posto je ovo vec cetvrta i ne pomaze mi u problemu sa licem tako da se ne nadam vise njima.. :) hvala punoooooooooooooo :*** :))
Ни случајно !!! :)

Рокутан има тератогени ефекат и јако оштећује плод. ;)

И за сваку терапију, питај свог гинеколога да л' је смеш или не. Многи антибиотици и антивиротици не смеју да се конзумирају у трудноћи. ;)

Не мораш хитно. Знам случајеве који нису ни отишли код гинеколога и све се средило до наредне менструације. Наравно, као лекар не бих смела да ти дајем овако ноншалантан савет и морам ти рећи да код доктора мораш. :D

hvala najlepse!

Resila sam da pocnem da koristim kontraceptivne pilule, ali me zanima da li bas moram da odem ginekologu?
Zapravo, ja bih ih koristila samo mesec dana zbog mora, jer idem sa deckom pa bih povecala mere predostroznosti. Naravno, on uvek koristi kondom, ali bih u ovom slucaju koristila i te pilule.
Da li postoje neke koje su namenjene mladim devojkama ili bi trebalo da idem ginekologu? Napomenula bih samo da ih nikada nisam koristila.

Треба да одеш код гинеколога. Иначе, у првих месец дана пијења пилула, немаш заштиту коју пружају касније. Тако да ти тих месец дана пијења неће ништа значити. Џабе ћеш пити хормоне.

Треба да одеш код гинеколога. Иначе, у првих месец дана пијења пилула, немаш заштиту коју пружају касније. Тако да ти тих месец дана пијења неће ништа значити. Џабе ћеш пити хормоне.

Negde sam procitala da je devojka zasticena od upotrebe prve pilule. :confused:
Na more idem negde u julu, tako da mozda i bude imalo nekih efekata. :neutral:
Zanima me da li duzina menstrualnog ciklusa ima veze sa koriscenjem tih pilula, posto meni ciklus traje nekih 32-34 dana, a menstruacija (koja uopste nije obilna niti bolna) oko 3 dana?

Није тачно, ниси заштићена одмах. Првих месец дана се мора припазити. ;)
Кад почну да се пију пилуле менструација се добија на сваки 28. дан. Траје , што се пилуле дуже пију, све краће. Код неких жена се менструације чак сведу да дневни уложак, један дан. :)

Mojoj ćerki ( 21g.) je konstatovan PCO prije dvije godine i od tada pije Yasmine. Sad joj je doktorka promijenila terapiju i počela je sa Mersilonom.

UZ: Uterus je urednog oblika i veličine, u AVFL, debljine endometrijuma 7mm, nema razdvajanja kavuma prema rogovima....

Što bi moglo značiti : ...nema razdvajanja kavuma prema rogovima...?

Кавум је матерична дупља, буквално материца изнутра.
Рогови су део опет материце/ буквално горњи бочни део према јајоводина.

На слици, напрскано црним спрејом:

Нема раздвајања кавума према роговима, вероватно зничи да је утерус као целина ок.

Pijem Yaz koji se pije po principu 24+4 (24 pilule sa hormonima, 4 placebo). Popila sam 22 pilule i hoću da prestanem da bih dobila menstruaciju par dana ranije. Hoće li to biti problem? Meni se čini da neće, s obzirom na to da sam praktično pri kraju kutije.

Па како мислиш да ћеш добити раније ако престанеш да пијеш пилуле само две пилуле до плацеба?:)

Добићеш, највероватније, на 28 дана, као иначе. :)

Да си престала у првој недељи пијења да их конзумираш још би и могла да очекујеш раније добијање, али овако, мрка капа. ;)

А да ли ће то бити проблем- за организам, готово никакав.

Čitala sam da se pomeranje ciklusa radi tako što se prekine sa pilulama pre kraja i onda se menstruacija dobije nakon dva-tri dana. Prošli put sam dobila na drugoj ili trećoj placebo piluli a htela sam da pomerim menstruaciju za dan-dva, ne više. Ali ako se to i ne desi nije katastrofa.

Back