Pitanje za ginekologa

• Začetnik teme Začetnik teme Zabrinuta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
koristim tantum rosu jednom nedeljno za ispiranje i prija mi, smanji mi se sekret posle upotrebe....imam problema sa pojavom sekreta i povremeno sa candidom koja je trenutno izlecena....zanima me da li je precesto ispirati jednom nedeljno jer sam negde citala da se preventivno preporucuje jednom mesecno.....

koristim tantum rosu jednom nedeljno za ispiranje i prija mi, smanji mi se sekret posle upotrebe....imam problema sa pojavom sekreta i povremeno sa candidom koja je trenutno izlecena....zanima me da li je precesto ispirati jednom nedeljno jer sam negde citala da se preventivno preporucuje jednom mesecno.....
Није превише. :) Она и служи за одржавање вагиналне хигијене. направљена је, буквално, као козметски производ.

Није превише. :) Она и служи за одржавање вагиналне хигијене. направљена је, буквално, као козметски производ.

:) e hvala....probala sam i sodu bikarbonu ali ima mnogo oprecnog misljenja o njoj pa sam prestala....dize pH u bazno sto nije dobro za vaginalni pH ali opet, ne vole je gljivice....ipak, necu da rizikujem....sklona sam i iritaciji i cini mi se da mi je tantum rosa do sada najbolje resenje.....

Ма да, не играј се са содом бикарбоном, баш зато што је базна. :) Вагина има свој ph који не треба да се мења ни у смеру базног ни киселог јер последица је поремећај вагиналне флоре, а после је то јако тешко вратити унормалу. А о пропратним инфекцијама да не причамо. ;)

Imala sam uvek problema sa pojacanim belim pranjem,izrazito bolnim menstruacijama i izrazenim pms-om i cistu na jajniku vec 10 godina,zelim sa vama da podelim svoju srecu jer sam nasla preparate koji su mi pomogli zaista iako sam tragala i sve zivo probala ...to su tri preparata iz calivite paraprotex,evening primrose oil i menopausal
i jos sam doterala svoju figuru..nema vise sala oko struka :klap:

Poslednja izmena od moderatora:
Померање циклуса се лако уради уз помоћ анти-беби пилула. За то мораш да се обратиш гинекологу. :)
Hvala,Sofija .... Vec sam ugovorila termin kod ginekologa(termin pocetkom jula),nije moglo pre,uostalom toliko se otrprilike ceka za termin... Nadam se da nece biti kasno,posto mi ovo pomeranje ciklusa treba u avgustu(pocetkom avgusta).....

Imala sam uvek problema sa pojacanim belim pranjem,izrazito bolnim menstruacijama i izrazenim pms-om i cistu na jajniku vec 10 godina,zelim sa vama da podelim svoju srecu jer sam nasla preparate koji su mi pomogli zaista iako sam tragala i sve zivo probala ...to su tri preparata iz calivite paraprotex,evening primrose oil i menopausal
i jos sam doterala svoju figuru..nema vise sala oko struka :klap:

Укапирали смо, решила си и мигрене...а ја сам укапирала да рекламираш производе. ;)

Написала сам ти у профилу, сад ћу и овако јавно, ако наставиш администрација ће бити приморана да ти банује налог.

Поздрав! :)

Hvala,Sofija .... Vec sam ugovorila termin kod ginekologa(termin pocetkom jula),nije moglo pre,uostalom toliko se otrprilike ceka za termin... Nadam se da nece biti kasno,posto mi ovo pomeranje ciklusa treba u avgustu(pocetkom avgusta).....

Неће бити касно. ;)
Али смо код гинеколога...заиста није упутно играти се с хормонима. :)

Неће бити касно. ;)
Али смо код гинеколога...заиста није упутно играти се с хормонима. :)
Svakako samo kod ginekologa.... Cisto sumnjam da bi ovdje mogla da dobijem nesto u apoteci na svoju ruku,tj. bez recepta.... Neka i bolje je tako..... Ja sam jedno vreme muku mucila sa kandidom,uvek se iznova vracala i znala sam da prepoznam simptome.... Jednom prilikom mi se pojavila opet,meni se nije vise dalo ici doktoru i tako svratim do apoteke da uzmem (obicno sam trosila canesten kremu i vaginalete),i nisu mi htjeli nista dati.... Nema sanse,samo na recept,tako da sam morala opet doktoru.... Dok kod nas dolje kuci kad odemo,da se zaprepastis kakve se lijekove mozes dobiti bez recepta,sto ustvari i nije u redu.... Hvala jos jednom... :)

Imala sam ranije bio cuprum spiralu...ona ne utiče, a za Mirenu koju sam sad ugradila su mi rekli da polako radi na tome da menstruacije praktično nestanu ili se drastično smanje i da je period prilagođavanja 6 meseci s tim da u tom prvom periodu postoji tačkasto krvarenje koje je meni trajalo ceo mesec i evo sad sam dobila, ne znam kako će biti sutra kad mi je inače bio najteži dan...

Rekoše mi da kad ugradim mirenu, menstruacije postanu slabije...meni ovo baš ne izgleda da je tako :( Ima li šanse da se to vremenom promeni ?
Марџ, мораш још сачекти. Писала сам ти већ да тај период прилагођавања код мирене уме да потраје. ;)
Али ако се настави дуже од 3-4 месеца, боље је извади. Ипак су то хормони, а с њима нема зезања.

i mene interesuje spirala,i da li ona utice na regulisanje menstrualnog ciklusa?
Не, није јој задатак да регулише менструални циклус, већ да спречава трудноћу. :)

Pozdrav! Evo o cemu se radi : Pre izvesnog vremena radila sam analize krvi i sve mi je u najboljem redu bilo
osim leukocita koji su bili povecani. Doktorka mi je rekla da verovatno postoji neka upala u organizmu i da odem
na ginekoloski pregled, sto sam i uradila i konstatovano je da imam upalu grlica materice i radjeni su brisevi i nadjena
je bakterija stafilokokus. Doktorka mi je prepisala vaginalete Macmiror i popila sam kutiju Palitrexa. Na ultrazvuku se videlo
da mi je i levi jajnik uvecan. Posle te terapije sam ponovo vadila krv i opet su se pojavili povecani leukociti, ne u onoj meri kao
i pre terapije ali opet je predjena normalna granica. Planiram svakako da idem ovih dana ponovo na gin. pregled, ali moje pitanje
je , da li je moguce da nisam odreagovala na ovakvu terapiju i koliko uopste traje izlecenje vremenski? Da li je mozda trebalo
da mi doktorka da neke jace antibiotike? Bitno mi je prvenstveno zbog svog zdravlja
a druga stvar, trebalo bi uskoro da idem na lekarski pregled za neki posao pa se plasim da mi se opet ne pokazu uvecani leukociti.
Hvala unapred na pomoci.

Ovog mjeseca sam od 6.dana ciklusa radila folikulometriju, ginekolog-ica mi je skoro svaki dan pratila jedan dominantan folikul .On je 9. dana ciklusa narastao do 19mm, rekla mi je da od sjutradan imam odnose svaki dan po 2 puta bez obzira da li mi je maybe baybe test za utvrdjivanje ovulacije(pomocu urina) pozitivan ili ne.Danas mi je 11 dan ciklusa i ja bih po nekim mojim simptomima rekla da ovuliram ali je test i dalje negativan a cula sam da je on jako senzitivan.Da li je moguce da nemam ovulaciju iako se dominantan folikul izdvojio? I( mozda je pitanje glupo) ali da li moze doci do oplodnje dan prije i dan poslije ovulacije?

Ovog mjeseca sam od 6.dana ciklusa radila folikulometriju, ginekolog-ica mi je skoro svaki dan pratila jedan dominantan folikul .On je 9. dana ciklusa narastao do 19mm, rekla mi je da od sjutradan imam odnose svaki dan po 2 puta bez obzira da li mi je maybe baybe test za utvrdjivanje ovulacije(pomocu urina) pozitivan ili ne.Danas mi je 11 dan ciklusa i ja bih po nekim mojim simptomima rekla da ovuliram ali je test i dalje negativan a cula sam da je on jako senzitivan.Da li je moguce da nemam ovulaciju iako se dominantan folikul izdvojio? I( mozda je pitanje glupo) ali da li moze doci do oplodnje dan prije i dan poslije ovulacije?
За мејби бејби тест, гинеколог је дао добар савет. Није тај тест баш толико поуздан. :)
Сексуалне односе имајте што чешће, ако може и више од два пута дневно. Мада, то два пута је такође коректно.
Што се оплодње тиче, она не може да се деси пре овулације, али може дан после.
Али пошто прецизан моменат овулације не можемо да знамо, зато морате у тим данима кад је фоликул ''нарастао'' да имате редовне сексуалне односе.

Cao,imam jedan problem pa ako mozete da mi pomognete...skoro sam imala abortus i 10 dana posle toga pocela sam da pijem tablete diane 35 (prvi put mi je da ih pijem),naravno pitala sam ginekologa i rekao mi je da mogu slobodno da ih pijem,medjutim pri kraju kutije (ostalo mi ih je odprilike jos 5 da popijem) kao da sam dobila,ali nije kao klasicno do sada kada sam dobijala,em je neka braonkasto crvena boja em su to po 7-8 kapkice za ceo dan,ladno za koriscenje dnevnih uloska.Pre dva dana sam popila zadnju tabletu ali i dalje nemam da dobijam vec isto ovako po malo i neka bzv boja,a inace imam simptome kao kada i trebam da dobijem,boli me stomak,kicma....jedino me grudi ne bole a to me je uvek bolelo...Pomognite mi molim vas...da li je to normalno i da li se to do sada nekom desavalo kada je pio te tabletice ili ipak moram bas da se javim ginekologu...javite mi sto pre mozete...cekam s nestrpljenjem vas odgovor...unapred zahvalna...:(

Cao,imam jedan problem pa ako mozete da mi pomognete...skoro sam imala abortus i 10 dana posle toga pocela sam da pijem tablete diane 35 (prvi put mi je da ih pijem),naravno pitala sam ginekologa i rekao mi je da mogu slobodno da ih pijem,medjutim pri kraju kutije (ostalo mi ih je odprilike jos 5 da popijem) kao da sam dobila,ali nije kao klasicno do sada kada sam dobijala,em je neka braonkasto crvena boja em su to po 7-8 kapkice za ceo dan,ladno za koriscenje dnevnih uloska.Pre dva dana sam popila zadnju tabletu ali i dalje nemam da dobijam vec isto ovako po malo i neka bzv boja,a inace imam simptome kao kada i trebam da dobijem,boli me stomak,kicma....jedino me grudi ne bole a to me je uvek bolelo...Pomognite mi molim vas...da li je to normalno i da li se to do sada nekom desavalo kada je pio te tabletice ili ipak moram bas da se javim ginekologu...javite mi sto pre mozete...cekam s nestrpljenjem vas odgovor...unapred zahvalna...:(
Ако немаш температуру, малаксалост, онда је највероватније привикавање на хормоне пилула.
Ако не добијеш у предвиђеном року, јави се гинекологу. :)

Back