Drago mi je sto ima toliko likova koji podrzavaju ovaj benda ali moram vam priznati da sam nakon 5-ogodisnjeg, konstantnog preslusavanja nijhove muzike
preispitao sopstvene stavove...
Koliko je ljudi na ovom forumu upoznato sa politickom orjentacijim Edia i Pearl Jam... Koliko je od vas svesno da dokle god PJ ne promeni svoja uverenja (a do toga sigurno nece doci bar ne u ovom veku!) nece ni biti njuhovog nastupa u Srbiji.Njihove nazovi patritske i humanitarne akcije
samo su u skladu sa pro-americim sistemi razmisljana i za njih nikako nema zasigurno nema mesta na Brdovitom balkanu(kao sto rece dimitrije u MBS!)
Malo sam se i ja zamislio ali poenta:Te omogucite abortuse, te pomozite bespomocnoj albanskoj deci odbegloj sa Kosova, te omogucite prezaposlenim zenama i domacama vise slobodnog vremena u toku predsednickih izbora kako bi izasle na glasanje, narvno i glasale za onog burzuaskog snoba Kerija.
Da se ja veceras pojavim na Lettermanu kao predstavnik srpske alternativne grupe, recimo da se zove "Necistoca duse", sigurno bi nosio majcu "No Keri-04", cisto kako bi Ediu isao na zivce terajuci ga da shvati kako postoji i alternativno misljenje, kao sto i naravno postoji alternativna muzika!I jedino zato odajem priznaje Nirvani: "Load up on guns and bring your friends, it's fun to lose and to pretend..."-pa nek shvati svako na svoj-alternativni nacin!
A sto se muzike tice, Ten jeste jedan od najprodavanijih, najuspesnijih i najvaznije: NAJUTICAJNIJIH albuma svih vremena.Ali njegov komercijalizm je ostavio snazan imakt tako da je pitanje da li ce se skorije, ili ikada pojaviti neki novi bend sa istom marketinskom koncpcijom ali novim idejam. Setimo se svi koliko je i sam Edi imao problema ,u opravdanim optuzbama, da je onsamo neki novi Jim Morison neke nove generacije...Istini za volju on je iz najplemenitijh namera upravo to i bio,ali da li je onda Kurt bio neki novi Sid Vicios koji je namerno ili ne nameno okoncao jednu epohu i svoju publiku utamnicio u 10-ogodisnje ropstvo u kome smo svakodnevno izlozeni torturama elektronske muzike(bilo one tokom dekade ekscesa- so 80's, ili ove danas u kojoj bitku predvode bilo oni tamnoputi,melezi, belci koji bi hteli da postanu crnci, ili u nasem slucaju fanovi GANCI kluba)!
U svakom slucaju najprodavaniji singl Pearl Jam jeste Last Kiss sto je i ocekivano jer predstavlja obradu jedne pesme Edija emotivno vezuje za odredjene vragolije iz mladosti, AKI TO NIJE UOPSTE GRUNGE PESMA.Koji ono bese srpski izraz za komercijalizam?
Ako se interesujete za live nastupe, gomila pesama ceka za download na
www.f4ckin-up.net
Mislite o ovome pa mi javite...Pzdrav!