Keeper:
pa ... kvalitet ...... kvantitet, imas pravo ...
ali, samo me iznerviraju oni klinci sto svrsavaju na kurta a kao "slusaju" Pearl Jam jer su i oni i nirvana pod etiketom "grunge" .....
nego, ja ne mogu da izdvojim omiljeni album, a sto se "yield" tice, jos uvek sam u fazi provaljivanja
kad sam ga kupio nisam ga kontao, onda sam ga jednostavno ostavio, uzeo posle nekog vremena ponovo i jos uvek ga kontam i sve vise i vise mi se svidja
ali od pocetka su mi se svidele "brain of J", "faihfull" a narocito "given to fly" .... a sada i "wishlist", "in hiding", "all those yesterdays" .....
najvise sam ubedljivo slusao jedan Unplugged album od Pearl Jam-a sa nekim koncertima ...... jako je dobro.
Mmmmmm... MTV Unplugged Pearl Jam... wow, najbolje izvodjenje pesme "Black"!!
Ja sam godinama sekla vene na to... imam i cak na VHS-u snimak tog anplagda
Genijalno, jednostavno genijalno!!... 8)
A sto se tice "Yield"-a... i meni su te omiljenje...A "Given to fly" treba mnoooogo mnogooo da se razmislja, jer je pesma sa toliko slojeva, ali , naravno, kao i svaka njihova...
Inace, nikad iz prvog puta mi se ne svidi njihov album, nego kad ga nabavim... cujem jednom i smorim se... i onda posle nekog vremena, posto uvek bude neka pesma koja mi se na prvo slusanje svidi... kasnije se vratim na nju i tako poslusam sve opet.. i shvatim iz druge perspektive sve... i onda ostavim ili ni tada ne skapiram o cemu se radi...
A zaista, svaku pesmu treba dooobro poslusati i prouciti textove da bi ukapirao poentu, mada ih uvek ima vise, jer ipak... sve je individualno, dosta zavisi i od tvojih iskustava... tako da, sto si stariji vise shvatas (jer imas vise iskustva, jel da?
) i vise ti se svide...hehehe
Ma, jednostavno ih obozavam!!
Bas sam ovih dana slusala ponovo i "Vitalogy" i "Yield" i shvatila pesme na potpuno drugaciji nacin... jednostavno ti se otvore pesme, sve postane jednostavno... razumes ih... zato sto dozivis nesto slicno...
Hm... mogla bih ja dosta ovako... al cu da stanem :wink:
POzdrav!!!
8)