Pa dobro bre, gde su ti Rusi?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sje.... vojsku kazes? A kako to molim te? Smanjili broj vojnika? E slusaj ja nisam vojnik i ne zelim da budem covek od oruzja sem, ne daj boze, u oslobodilackom ratu. Ali ja ne zelim da kulucim(da ratujem za cigare i rakiju) u rovu zarad necijih interesa. ekonomski stabilna drzava=placenicka vojska,sto vise para veca i opremljenija vojska. placenicka vojska- ljudi koji se ceo zivot skoluju za rat , koji znaju kako se vodi rat i koji su debelo placeni za svoj zanat.Moje je pravo da se skolujem za nesto drugo ako to zelim. Na ovom forumu mnoge devojke kukaju kako su demokrate sje.... vojsku. Koliko sam ja upucen svaka devojka moze pohadjati vojnu akademiju i postati profesionalni vojnik ako to zeli. Sustina je da takve nemaju pojma kako je u vojsci, ne vide sebe u vojsci ali znaju da s... . Trebalo bi uvesti i obaveznu obuku za zene pa bi letelo perje po kokosinjcu...

gslavic;6075161]
Pa i ja moram da priznam da mrzim ljude poput tebe.Napaljene i ruski orjentisane.Tvoji argumenti se svode na opste cinjenice koje mozes da nadjes na google-u za 5 sekundi.Ne razumem da imas potrebu da nesto indirektno kazes?Nisi odgovorio za koji ti to ozbiljan forum pises i ko te debelo placa?Verujem da je vecini forumasa bolje da citaju direktne tekstove a ne da citaju izmedju redova.Ovaj tvoja "nove radne pobede" podseca me na komunisticko vreme...i cesto je koristis.

1. Ja sam vec rekao da sam ruski placenik (naime radim u firmi koja je direktno vezana za njih). Chime je moje rusofilstvo ITEKAKO dobro finansiski kompenzovano :mrgreen: A za ime i generalije firme upoterebicu jednostavan dechiji izraz: "Zini da ti kazem !!!" :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
2. Sama chinjenica da ne moram ni da idem do konsultantske firme (u kojoj radim) i da tamo kopam po konkretnim ciframa i podatcima kako bi tvoje iluzije, deluzije i halucinacije pobio i tvoje argumente obezvredio (nego ih pobijam dok se krmeljavim po krevetu u rani nedeljni chas podatcima "iz glave" i koje mozes da nadjes na google-u za 5 sekundi ) bi tebi trebalo da bude pokazatelj kako i koliko greshish u svom mishljenju.
3. "Nove radne pobede" ? Zar ti ovaj lep i adekvatan izraz bash TOLIKO smeta ? Dobro evo dzentlmenski cu prestati da ga koristim da mi se ne "uzbudjavash" ? :lol:
-SAD ga podrzavaju
-SAD ima odlicnu ideju
-Nabuko ce smanjiti zavisnos od Rusije- to je cilj izgradnje projekta
-Finasiraju ga
-i kontolisu (ako pogledas cilj izgradnje onda ces mozda shvatiti i zasto ga kontrolisu)
- odlichnu ideju koju ochekuju da neko drugi odradi.
- uzevshi u obzir da je Rusija vodeca zemlja novoformiranog gasnog kartela, sa ili bez nabucca uticaj ce manje vishe ostati isti.
- koliko para su dali na to finansiranje ? Navedi makar okvirnu cifru.
- opet ti "kontrolishu". CHIME kontrolishu ? KAKO kontrolishu ? Cilj je "njima na bericet" ali kako do njega dolaze i kako to od njih zavisi ?
Ako ga kontrolishu ZASHTO kljuchne dve komponente bitne za nabuko (juzno kaspijski i trans-kaspijski gasovod) koji DIREKTNO treba da "napajaju" Nabucco i budu izvori gasa koji ce transportovati nisu odmakli od pochetnog projekta ?

Ako znas da je gas strateski energent i ako shvati da se radi o globalnoj raspodeli moci shavtices kontrolu Amerike.
P.S
Imaju odlicnu kontrolu na rezultat utakmice.
Chime to imaju kontrolu utakmice ? Ne mogu ni Azerbejdzan i Jermeniju da pomire i dogovore oko izvoznih kvota juzno-kaspijskog i transkaspijskog gasovoda :mrgreen:
Za kraj ovog dela par konkretnih pitanja koja NE mogu da se nadju na netu:
- Koliki je ukupni kapacitet sovjetskih gasovoda ?
- Koliki ce biti kapacitet posle unapredjenja ?
- Koliki je kapacitet trans-kaspijskog i juznokaspijskog gasovoda ?
- Koliki je kapacitet Nabucca (kada bude na maksimalnom protoku) ?
- Koliki je odnos protoka gasa (trenutno) koji ide preko Rusije u EU u odnosu na onaj koji nije poreklom iz Rusije ?
- (NAJVAZNIJE i jedino na shta cu ti odgovoriti) Koliki je odnos kolichine gasa koji ce ici u EU preko Nabucca u odnosu na kolichinu gasa koji ce ici unapredjenim i proshirenim sovjetskim gasovodom ? Koliki je odnos gasa koji NECE biti potroshen "usput" nego zaista zavrshiti u Zapadnoij Evropi ?
Prvi odnos je 4:1 !!! (30 mkm prema 120mkm)
Drugi odnos je chak 6:1 (15 prema 90 mkm)
Samim time Evropa ce ITEKAKO biti zavisna od Rusije i ruskog gasa.

Srbija nigde nije spomenuta...ne izvrci cinjenice....
Smeshno !!! Ti si devojko ona koja izvrce chinjenice pominjuci nekakvu "trasu preko Kosova" i snabdevanje Srbije gasom putem Nabucca !!!

Bugarska i Rumunija podržavaju ulazak francuskog Gaz de Fransa, dok to odbija Turska iz političkih razloga, jer je Francuska pre dve godine donela odluku o krivičnom gonjenju negiranja genocida u Jermeniji.
07.02.2008 Francuska gasna kompanija Gaz de Frans (GdF) je objavila da bi mogla da se priključi projektu gasovoda Južni tok. Do objave je došlo nakon što je kompanija saznala da je odbijena njena prijava za učešće u evropskom projektu gasovoda Nabuko, koji treba da smanji zavisnost Evropske unije od uvoza iz Rusija i treba 2012. godine da poveže Kaspijsko more sa Evropskom unijom preko Turske i jugoistočne Evrope.
Da li si sada srecna ? 5-to sekundnom pretragom google-om si utvrdila shta je i kako je (iz shkripca u koji se sama uvukla) Francuska odluchila da se ischupa. Mora da si ponosna na sebe. :mrgreen:

Nemacka se prikljucila projektu 05.02.2008.U Ministarstvu privrede Austrije u Beču svečano je potpisan sporazum o pristupanju RWE projektu „Nabuko”.
- Koji je razlog Nemachkog pristupanja Nabucco-u ?
- Shta ce konzorcijumu nemachke pare (sve stvari su navodno vec reshene 2003-ce i pravljenje gasovoda moze da pochne)?
- Zashto je Nemachka ushla u konzorcijum TEK posle objavljivanja i potpisivanja dogovora o Juznom toku ?
Kad odgovore na ova pitanja budesh znala shvaticesh u kolikom problemu je Nabucco.

Argumenti za odbijanje Francuske su smesni.
SLAZEM SE u potpunosti da su smeshni i ekvivalentni durenju deteta kome nije data igrachka !!! Ali bojim se da ja ne pravim politiku Francuske nego Sarkozi, ja se o njoj samo obaveshtavam i uzimam je u analizu ! Mnogo pametniji i iskusniji od mene se sa njom ne slazu i smatraju je smeshnom, ali shta reci. Do njega je ... :mrgreen:

Srbija je politicki podoban region za izgradnju gasovoda?
Jeste poshto je raspolozena da:
- postane ruska gubernija.
- i/ili bude parija cele evrope (i time od Rusije u potpunosti zavisna).
- i/ili toliko osiromashi da je Rusi "kupe" za ratu investicionog fonda.
- i/ili se pognute glave i priznatog Kosova prikljuchi EU.
SVAKA od ovih opcija i razreshenja "statusa Srbije" Rusima odgovara. Zashto ? Patetichno jednostavno - kupili su kontrolni paket NIS-a !!! ONI odluchuju shta se radi i kako se radi i sa gasovodom i sa naftovodom, NE Srbija ili vladajuca garnitura u njoj (bila ona pan-evropska, neo-nacistichka ili bilo shta izmedju). KO ce Srbiju da "ubedi" da se povinuje odlukama "velikih" po pitanju gasa ? Nije li svejedno ?

Nabuko je direktni konkurent Juznom toku i obratno...To moras da priznas...
Dete, jako malo stvari ja u mom zivotu "moram", a i one stvari koje zaista moram su uglavnom u mom interesu pa mi i ne padaju teshko niti ih dozivljavam kao nekakvu UZASNU obavezu.
SPECIJALNO ne moram da se slozim sa notornom gluposhcu kao shto je teza da je Juzni tok konkurent Nabucco-u !!!
A to ne tvrdim ja nego:
- Evropska komisija - shto je i rekla odobravajuci projekat.
- Evropski parlament -preciznije njegovo telo (sad mozda pogeshim u tachnom imenu) za "suzbijanje monopola i podrshku konkurentnosti" (tako nekako).
- SVI vidjeniji eksperti.
Razlog je JAKO jednostavan - Evropi treba gasa, vishe nego shto OBA mogu da obezbede !!! Zato se i grade (i proshiruju) Alzirski i Severni tok kao i postrojenja za prijem i pretovar technog gasa.

"Putin će ipak prihvatiti Kosovo"
24. februar 2008. | 13:39 | Izvor: Beta
Vašington -- Umeren stav je nastojanje da se prizna povratak Rusije kao globalnog partnera za čime žudi Vladimir Putin, piše Vašington post.

"U prilog toj ideji jeste i Putinova relativno mlaka javna reakcija na proglašenje nezavisnosti Kosova 17. novembra i njeno momentalno priznavanje od strane Zapada", ocenjuje američki list. Dnevnik podseća i da Putinov portparol Dmitrij Peskov nije nekoliko dana kasnije u Vašingtonu naveo Kosovo kao tačku američko-ruskog sukoba, već je rekao da UN treba da odluče o daljim koracima.

Putin je već signalizirao da će Moskva, kako ocenjuje list, "progutati" kosovsku nezavisnost pošto se nedavno složio da prisustvuje samitu Saveta NATO-Rusija u Bukureštu.

Njegov pristanak došao je posle višemesečnih žestokih napada na odluku Rumunije, bivšeg sovjetskog satelita, da se pridruži Alijansi i odobri postavljanje američkih baza.

List ocenjuje da će ovogodišnje promene lidera u Moskvi i Vašingtonu omogućiti prekid zastoja u narušenim američko-ruskim odnosima, kao i u Putinovom "ratu rečima" sa Zapadom.

Vašington post, međutim, ukazuje da je za to potrebno da se dogode tri stvari - Dmitrij Medvedev mora da postane liberalni reformator, a novi američki predsednik će morati da se brzo okrene saradnji sa Rusijom na smanjivanju nuklearnog oružja i na strateškoj stabilnosti.

"Na kraju, predsednici Buš i Putin moraće da vešto i uzdržano 'upravljaju' svojim zapetljanim odnosima, što do sada nisu uspevali", ocenjuje Vašington post.

Američki list podseća da je Medvedev u kampanji obećao poštovanje vladavine prava, više ličnih sloboda, manju ulogu države u privredi i saradnju sa ostalim zemljama, uključujući SAD.

Da bi Medvedev ispunio ta obećanja, on će morati da, kako piše list, "otera" bivše agente KGB koje je Putin postavio i u Kremlju i u privredi.

On će, takođe, morati da zaustavi rusko udaljavanje od demokratije, što je u poslednje vreme uzrok mnogim tenzijama između Vašingtona i Moskva, zaključuje Vašington post.

Ovo je sa B92 . ne znam da li je neko vec objavio, ukoliko jeste molim moderatore da obrisu ovaj post.

pozdrav svima

Izvinjavam se ali moram da izrazim svoje negodovanje:
Htedoh nešto da napišem na ovu temu, al' kad sam videla nick Vagina-Explorer-Jezikom :shock:, odlučila sam da bojkotujem diskusiju.

Pobogu, Irone, ima li ikakvih kriterijuma pri registraciji na Krstu?:mrgreen:

Htedoh i ja da mu odgovorim, ali on izgleda razume samo govor slikom. Možda će mu neko odgovoriti na adekvatan vizuelni način.... čak štaviše ubeđen sam u to.... :lol::lol::lol:

Dete, jako malo stvari ja u mom zivotu "moram", a i one stvari koje zaista moram su uglavnom u mom interesu pa mi i ne padaju teshko niti ih dozivljavam kao nekakvu UZASNU obavezu.
SPECIJALNO ne moram da se slozim sa notornom gluposhcu kao shto je teza da je Juzni tok konkurent Nabucco-u !!!
A to ne tvrdim ja nego:
- Evropska komisija - shto je i rekla odobravajuci projekat.
- Evropski parlament -preciznije njegovo telo (sad mozda pogeshim u tachnom imenu) za "suzbijanje monopola i podrshku konkurentnosti" (tako nekako).
- SVI vidjeniji eksperti.
Razlog je JAKO jednostavan - Evropi treba gasa, vishe nego shto OBA mogu da obezbede !!! Zato se i grade (i proshiruju) Alzirski i Severni tok kao i postrojenja za prijem i pretovar technog gasa.

nije dete kazhe da ima 30 godina... :) inace slazem se apsolutno sa zadnjom konstatacijom... nabuko je fantazija, svako ko ima veze sa energetikom zna koliko je komplikovano dovuci energente chak iz kaspijskog mora... da je to buducnost i dugorochno reshenje problema za eu ne bi quqali ko babe da se nadaju kako nece pogorshani odnosi zbog kosova usloviti uskracivanje evropi ruskog gasa koji im je alfa i omega postojanja.... prvi put je srbija na pravom putu jer ce pored gasovoda dobiti kao kao deo ugovora od brace rusa i tri termoelektrane na gas kojom ce se grejati beograd nish i novi sad... ali to ovi kojima je google jedino merilo poznavanja problematike nemaju pojma.... sofisti, rekli bi neki.... :)

evo ih rusi danas u beogradu.

tu su.

doneli srbiji novo naoruzanje

Mislis doneli neke grabulje kojima su oterali Romanove , pa ne znaju sta da rade sa njima.

plus dosli da unaprede ekonomske odnose .

Dosli da vide jel moze povoljnije da se uzme Brion i Metil-Alkohol kod nas , njima presusilo .

buduci predsednik Rusije (za 15tak dana) je danas u Beogradu.

Dosao covek da vidi izloge .

Kako sta cemo ? Na ulice , ruske zastave , ruske kape , shubare na glave , Votku u ruke , KAZACOK !!!

Морам да се вратим на тренутак на Јужни Поток и на Набуко. Америчке компаније контролишу изворе и експлоатацију , каја ће напајати Набуко. Иначе, пошто цела Европа хоће да се гасификује , има места и за једнио и за друго. За Србију је много важнији Јужни Поток, то јест Руски аранжман јер нам даје енергетску независност од запада, од кога смо тренутно зависни преко ммере доброг укуса.А уз то и ушур, то јест таксе које ће мо убирати од Јужног Потока су веће, Међутим , код нас постоји јак анти-Руски лобу, окупљен у главном око Г17+, који хоће да , ако икако може изминира државни аранжман који имамо са Русијом. . За сад је потписан само међудржавни аранжман, а тек треба да се потписују појединачни уговори. Друго, Нис је процењен од стране Мери Линч на око 900 милиона долара, а зна се колико су Руси понудили за 51%. Премна томе, Динкић својим слободним проценама само уноси забуну. Иначе вредност Ниса је у томе што је имала монопол, каји истиче ѕа две године. Када истекне , вредност драстично опада.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back