ona dijeta

• Začetnik teme Začetnik teme ?
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
maja79:
pa dijeta bez ugljenih hidrata,atkins,mesna,proteinska...sve su one meni iste
Ajd sad malo edukacije na zadatu temu :p
Atkinsova dijeta je dijeta sa smanjenim sadrzajem uhljenih hidrata. Znaci, key word je ugljeni hidrati, i to je jedini parametar koji odredjuje sta se moze jesti, a sta ne. Laici su je nazvali proteinska, jer u namernicama koje se mogu jesti dominiraju proteini ( a kada uklonite ugljene hidrate samo proteini i masti i ostaju). E sada ako jedete uglavnom meso, mozete je nazvati mesna, ali to je i dalje atkinsova, jer meso sadrzi zanemarljivo malo ugljenih hidrata.
Anyway, cika Atkins je napisao knjigu, koja je sasavim OK.Prevedena je ona i na srpski, a da bi svaki posao bio sto uspesnije obavljen, pa bila to i dijeta, treba biti dobro informisan :p

ima ja i tu knjigu:lol:
nego...ima razlike između atkinsonove i tzv proteinske,u stvari jedne od mejo dijeta...
u proteinskoj nije dozvoljeno uzimanj esira,koji se sme trošiti u atkinsonovoj.....
tako da nije stvar neupućenosti(GOVORIM ZA SEBE!!!) već nedovoljno objašnjenog pojma:lol:
mene muči taj majin tonik....ali nje nema nema nema da mi kaže tajnu koju samo ona zna:lol:

ma pojavice se Maja, a tu tajnu samo ona zna :confused:
a kad smo kod sireva cika Atkins, tj. dijetetske tablice sa procentima uhlj. hidrata, kazu mogu kackavalj, mocarela, a ja najvise volim kada na ambalazi sira llepo pise kolko masti, uh, proteina, prvo to pogledam, preslo mi u naviku ;)
a ima u knjigi i odeljak sa zloupotrebama, tipa ako je dnevni unos uh 20g u nekoj fazi, to znaci 40g melcne cokolade plus nesto benigno bez uh za ostatak dana; sto mi jedno vreme i nije bilo strano :lol:
nego sada sam na dijeti srpskog inata, a desilo mi se sledece: pre dva dana pocela sam da radim posle par godina porodiljskog puta dva, a onda su me neke koleginice napale, jos s vrata, kako sam premrsava i da ce me ONE ugojiti tri, cetiri kg, tako me procenise
Bas su me zairitirale, ne znaju one sta je srpski inat, e BAS necu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ja sam maco pila tonik, onaj Indian Water dok sam tri dana bila na atkinsu(više nisam mogla, bila sma mnogo nervozna i razdražljiva i tresle su mi se ruke).

Inače, nije za ovu temu, ali juče nikako nisam mogla da nađem pantalone. Probam 36, velike mi, a 34 nisu imali. Ja sam ranije mislila da niko ne može da uđe u broj 34 i da to prave samo da bi nas ostale (debele) smrtnike zayebavali.:lol:

Atkinsova i proteinska su samo slicne, nikako iste.
Kod Atkinsa se deli u tri faze od koje prva traje 14 dana - i tada je identicna sa proteinskom (znaci ni mrvica namirnica koje sadrze U.H), dok u ostalim fazama (2 i 3) dodajes postepeno po neke namirnice koje sadrze U.H - npr. crvena paprika se zbog sadrzaja u.h ne prporucuje u prvoj fazi :roll: ali moze u drugoj...)
A sto se tice tonika (shweps - tonik, NE bitter lemon) sme da se pije...kazu i znam one koji su pili i oslabili. Ja kada drzim proteinsku ne pijem tonik - pise lepo da ima secer.
Al zato pijem cedevitu light - nema secera ni naravno UH....

eto vidiš tasićka,kako zna:lol:
šta ti je iskusna sektašica:lol:
pa i ja se pitam za tonki-ima šečer...ali ok.
svašta ljudi kombinuju,pa im đavo kriv kada im dijeta ne radi!!!
a za cedevitu nisam znala...zanimljivo.
ja pijem čajeve i glockam orbit bombone...
one od limuna orbit drops...
ili neke druge bez šećerne...
aufh...
kada će se završiti ova noćna mora zvana višak kilograma:lol:

e pa ja sam negde procitala i pila sam tonik.i mislim da sam pila posle nedelju dana.i brate smrsala 14kg za mesec ipo.a mislim da sam procitala na krstarici gde ima vise dijeta.tu pise dijeta-bez ugljenih hidrata.pa proverite

da evo proveravam jos jednom.ipak sam bila u pravu.samo nisam mogla da se setim kad se pije.negde sam procitala posle nedelju dana dozvoljeno je:tonik,caj,kafa,limunada,pola litra belog vina i gemista(bez secera naravno)

i jos nesto da dodam.iskreno do sada nisam nikad kupila nikakvu knjigu o dijetama.jer nece knjiga da ti pomogne da smrsas.sve ide iz glave.hoces ili neces.a edukacija pomaze, ali ne kod svih.meni je za pocetak i internet dovoljan da pronadjem dijete koje me interesuju.a nekad sam citala i knjige o lepoti,mrsavljenju ali iz biblioteke.tu se uglavnom edukujes zar ne?

moj muz narucio neke tablete iz usa(iz firme koju vec poznaje ,koristio njihove proteine dok je trenirao) i kaze da nista ne moze da jede
uh sad cu i ja dva komada pa javljam;)

Kupila moja kolegicica neki sirup od Javora i nemam pojma jos cega i ima da pije 10 dana samo njega:shock::confused: Covece,pa ja bih za tih 10 dana pocela da jedem zive ljude na ulici:???:
Ne shvatam.Pa naravno da ce da smrsa kad toliko gladuje:roll: Ljudi 10 dana,pa to je samoubistvo. I posle ce da dobije ko zna kakvu bolest,poremecaj rada hormona..... anoreksiju. Steta sto mi je drugarica u bolnici,pa ne mogu da je upoznam sa njoj.Nikad se vise nebi glupirala s tim stvarina.Anoreksija je tako tuzna i zastrasujuca:-(Uh.Ma ne smem ni da mislim.

posle 10 dana u bolnici?ja znam zene koje su izdrzale i 20 na hungerstreiku samo pile vodu i jele prah od krede i nista
nije da sad kazem da ne treba da se jede nego ljudsko telo moze da izdrzi i 2 meseca bez hrane :!:

Dobila je anoreksiju
Jako je bolesna.Godinama se leci i to joj malo pomogne,pa onda prewlezi nekoliko meseci u bolnici, pa je opet puste kuci i tako u krug.Mene dusa boli kad je vidim.senka,prozirna ko duh.:(
U srednjoj skoli sam imala u odeljenju drugaricu koja je dobila anoreksiju.Sva su joj se rebra videla.Ko ona deca u Bijafri.Mi smo se svi cimali svaki put kad se saplete,i trcali da je prihvatimo da nebi nesto slomila. Sto je najzalosnije jela je jadnica,ali nije joj nista vredelo.Na kraju su misici poceli da joj atrofiraju,jer je valjda organizam istrosio sve masti koje su u telu bile, pa krenuo da trosi misice.Tako su nama objanisli.Sad ja bas ne znam strucno, jer nisam lekar,ali shvatili ste poentu.
I ona je morala u bolnicu,samo sto je ona bas bila mali busko kad se vratila.Svi smo bili presrecni jer smo mislili da se popravila,al su je samo nadulu sa ko zna cime u bolnici.Jeste ona posle ojacala i nije bila tako sablasno mrsava,ali opet to nije to. Ne znam sta je sa njom danas,jer je nisam videla od srednje.
Dijete su opasne.To je svesno samoubistvo.
Najbolje je da izvadite krv i sa tim odete kod nutricioniste.On ce vam sastaviti jelovnik i nece biti problema ni sa skidalnjem kilograma ni sa zdravljem.
Moj tata je za 6 meseci skinuo 15 kila - morao je zbog holesteraola i triglicerida.
Ljudi,pa zato ti doktori i postoje.Nemojte se saliti sa zdravljem.Posle ce vam biti kasno

mene je nutricionista samo iznervirao:lol:
ja se bojim bas da ne dobijem taj hloresterol hrolestelor :lol: ili dijabetes ne bih mogla da postujem ogranicenja slatkog verovatno bih umrla posle mesec dana

Pitacu tatu kako mu se zove doktorka,pa kad budes dosla ponovo,idi kod nje kaze da je stvarno
dobra i prijatna.
A holesterol i trigliceride mozes da dobijes ako jedes puno masnoca - suncokret,slanina,cips, jaja, MAJONEZ........
A moguce je i nasledni faktor.Malo povisen holesterol nije nistta strasno,al ne valja kad krene da raste.
Postoje neke kapi od Artricoke i one su super za smanejenje holesterola

A otkud znas da ti je organizam zdrav? To se nikad ne zna.Dovoljna je samo inicijalna kapisla i puf - dizbalans,poremecaj stitaste zlezde i ko zna sta vec.
Nisam mislila da ce da dobije anoreksiju od 10 dana gladovanja.Ali ako ti je organizam isposcen - vec drzana dijeta,koriscene tablete za mrsavljenje i sto drugih cuda velika je verovatnoca da ti se poremeti rad hormona.

Back