Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ha,ha, stari dobri 38 i njegova patološla mržnja prema Putinu te bezgranična ljubav prema anglosaksonskim zločincima. Za vreme pijandure Jeljcina se Rusija raspadala, divlja privatizacija je donela ruske milijardere koji su pokrali sve živo i ludu hiperinflaciju koja je džinovsku većinu stanovništva dovela do ruba smrti od gladi. Nije anegdota , vojnici iz kasarni su na pijacama i ulicama prodavali oružje da bi kupili hranu. Kriminal je bio na vrhuncu, banda do bande.Samo okrenite ovo, i to je tacno.
Jedino sto je kod Putina dobro danas, dobro je zbog anti-komunistickih reformi koje je poceo Jeljcin.
Rusija u celoj svojoj istoriji nema tako bitan i pozitivan deo kao onaj koji je bio pod Jeljcinom.
Naravno, to je brzo saseceno u korenu i vraceno u stari dobri totalitarizam i fasizam koji unistava gradjane Rusije.
Komunizam je razorio Rusiju.Ha,ha, stari dobri 38 i njegova patološla mržnja prema Putinu te bezgranična ljubav prema anglosaksonskim zločincima. Za vreme pijandure Jeljcina se Rusija raspadala, divlja privatizacija je donela ruske milijardere koji su pokrali sve živo i ludu hiperinflaciju koja je džinovsku većinu stanovništva dovela do ruba smrti od gladi. Nije anegdota , vojnici iz kasarni su na pijacama i ulicama prodavali oružje da bi kupili hranu. Kriminal je bio na vrhuncu, banda do bande.
To je to taj "pozitivni" deo pod klovnom Jeljcinom koji je prilikom posete Americi mrtav pijan u sred noči, u gaćama hodao ulicama grada u potrazi za pizzom. Jedva ga agenti vratili u njegov apartman
Da nije tužno bilo bi smešno.
Interesantna prica ako je istinita
Poznajem tu pricu veoma dobro ,mislio sam da li je Kasparov dao izjave takvog tipa.Pa i ne bas, sestre Polgar su poznata stvar u psihologiji.
Kada imas vremena procitaj o njima.
Svodi se na to da su roditelji zauzeli stav da se od prosecnog deteta pravilnim radom moze napraviti genijalac.
I dokazali su na primeru, mislim tri cerke (?) da je to moguce.
Zanimljiva je prica.
pa kad je pi... od čovekaOd kada je Kasparov sahistkinja?
Mislim da je ponizavao jednu od sestara ili sve tri.Naravno da je istina
To zato sto je protiv Putina?pa kad je pi... od čoveka
Prvenstveno zato što je protiv SrbijeTo zato sto je protiv Putina?
Da li ste vi sigurni da je to istina, Kasparov je Judit uvijek velicao i nazivao je fenomenom i jednog od rijetih igraca koji su mu bili izazov u karijeriji iako ga ona nikad nije pobijedila u zvanicnom mecu.Najveća Kasparovljeva sramota je desila u meču protiv Judit Polgar kad je otpustio konja nakratko i posle promenio odluku. Sirota mlada Judit se okretala zbunjeno i gledala sudije koji su se napravili blesavi (okrenuli glavu) i ćutanjem dopustili Kasparovu da promeni odluku mimo pravila touch-move.
Tak potez bi preokrenuo tok meča u Juditinu korist. Ovo je tipičan primer muškog šovinizma i to protiv 17-godišnje devojčice. Znači težak slepac
![]()
Pitao Ai ,tacna je tvrdnja koja je navedena u naslovu teme ali.....Najveća Kasparovljeva sramota je desila u meču protiv Judit Polgar kad je otpustio konja nakratko i posle promenio odluku. Sirota mlada Judit se okretala zbunjeno i gledala sudije koji su se napravili blesavi (okrenuli glavu) i ćutanjem dopustili Kasparovu da promeni odluku mimo pravila touch-move.
Tak potez bi preokrenuo tok meča u Juditinu korist. Ovo je tipičan primer muškog šovinizma i to protiv 17-godišnje devojčice. Znači težak slepac
![]()
Normalno je da će da povuče takve izjave kada je otišao na zapad gde se na to gleda vrlo negativno.Pitao Ai ,tacna je tvrdnja koja je navedena u naslovu teme ali.....
Kasparov je izjavio da bi žene u šahu trebale "ostati kod kuće i imati djecu" (reddit.com).
Međutim, Kasparov je kasnije izrazio žaljenje zbog tih izjava. U intervjuu za The New Yorker, rekao je da sada žali zbog svog seksizma prema ženskim šahistima, uključujući Polgar, i da se ispričava što mu je trebalo toliko vremena da to shvati (newyorker.com).
Unatoč početnim negativnim komentarima, Kasparov je kasnije postao glasni zagovornik žena u šahu. Djelovao je kao savjetnik u produkciji serije The Queen's Gambit, koja je promovirala žensko sudjelovanje u sahu.
U Americi ima mnogo ljudi koji miisle da je zenama mjesto u kuhinji, veliki dio Trupovih biraca np,uzmi primjer od Carli Kirka i njegove izjave o zenama. Osudjujes covjeka bez ikakvih dokaza.Normalno je da će da povuče takve izjave kada je otišao na zapad gde se na to gleda vrlo negativno.
To ne smeš da kažeš čak i ako tako misliš, osim ako nisi sponzorisan od neke ekstremne organizacije.U Americi ima mnogo ljudi koji miisle da je zenama mjesto u kuhinji, veliki dio Trupovih biraca np,uzmi primjer od Carli Kirka i njegove izjave o zenama. Osudjujes covjeka bez ikakvih dokaza.
Na zapadu smijes sve da kazes nije to Rusija.To ne smeš da kažeš čak i ako tako misliš, osim ako nisi sponzorisan od neke ekstremne organizacije.
Nebitno šta izjavljivao i što ju je veličao kad se poneo nečasno.Da li ste vi sigurni da je to istina, Kasparov je Judit uvijek velicao i nazivao je fenomenom i jednog od rijetih igraca koji su mu bili izazov u karijeriji iako ga ona nikad nije pobijedila u zvanicnom mecu.
Smeš da kažeš, ali će da te otkošta ako nisi sponzorisan od onih koji to promovišu. A takvih nema mnogo. U Americi je do juče vladao WOKE. Tek sad se malo bude od tog "buđenja"Na zapadu smijes sve da kazes nije to Rusija.
Bobby Riggs „Women belong in the bedroom and the kitchen…” — izraziti seksistički stav
Harrison Butker Komentar da žene treba da budu domaćice i „pripadaju u kuhinju“
John Kasich Izjava o „ženama koje su izašle iz kuhinja“ tokom kampanje
Burger King UK Kontroverzni marketinški slogan „Women belong in the kitchen
Bitno je , svak moze da pogrijesi ,lose se ponasa pa nauci, uoci da to sto radi nije u redu i to treba cijeniti ,znaci ako je neko nekad bio u zatvoru ne treba mu nikad vise dati sansu ?Nebitno šta izjavljivao i što ju je veličao kad se poneo nečasno.
Tu se našao Dimitrije Bjelica u publici koji je ko lisac (kao da je znao da će da se desi) snimio taj šahovski blam veka
Sta je to Harrison Butker kostalo ili bilo koga iz liste koju sam naveo?Smeš da kažeš, ali će da te otkošta ako nisi sponzorisan od onih koji to promovišu. A takvih nema mnogo. U Americi je do juče vladao WOKE. Tek sad se malo bude od tog "buđenja"
Ne znam te koje si naveo. Pretpostavljam da su rođeni u zemlji gde su to rekli. Neko ko dolazi iz druge zemlje, a hoće da se šlihtuje, obično sledi narativ vladajuće stranke.Sta je to Harrison Butker kostalo ili bilo koga iz liste koju sam naveo?
Sta znas , pa nije to diktatura covjece,Rusija ,Saudijska Arabija ili sta znam, sad se to desava za vrijeme Trumpa da se mediji boje sta izjavljuju po prvi put u istoriji. Pa citav jug SAD sve te red nek drzave to su radile i rade konstantno nije bitno ko je Bajden ,Obama ,otkud takve ideje, hocess reci da u Teksasu Alabami ,Misisipi itd gdje su ljudi veoma konzervativni Utah da i ne govorim bojali se sta pricaju u vrijeme ObameNe znam te koje si naveo. Pretpostavljam da su rođeni u zemlji gde su to rekli. Neko ko dolazi iz druge zemlje, a hoće da se šlihtuje, obično sledi narativ vladajuće stranke.
Na primer, ako uletiš u vreme Bajdena, ili Obame, ne verujem da bi bili blagonakloni prema tebi ako promovišeš oružje, ili stroge patrijalhalne vrednosti. Ustvari, nije da ne verujem, nego znam da bi te otkačili u trenu.
Nije tačno da se to dešava sada za vreme Trampa. Ne možeš da pravdaš da je u redu javno se sladiti nečijom smrću jer ti se ne sviđa njegov narativ.Sta znas , pa nije to diktatura covjece,Rusija ,Saudijaka Arabija ili sta znam, sad se to desava za vrijeme Trumpa da se mediji boje sta izjavljuju po prvi put u istoriji. Pa citav jug SAD sve te red nek drzave to su radile i rade konstantno nije bitno ko je Bajden ,Obama ,otkud takve ideje, hocess reci da u Teksasu Alabami ,Misisipi itd gdje su ljudi veoma konzervativni Utah da i ne govorim bojali se sta pricaju u vrijeme Obameda li si putovao po SAD ?
Protiv kovid mjera ,razumijem i sasvim normalno i ja bi se zalio sefu da neko ko radi sa mnom na poslu se ne ponasa propisno da da dobije otkaz , ne moze to ni u mojo firmi na radnom mjestu da se prica protiv LGBTO+ i srecam sam da sam radio u takvoj firmi jer sam stranac ( to i mene stiti)i svi smo isti i svi se postujemo ili uciteljica np na radnom mjestu da prica protiv je uzasno ali u slobodno vrijeme sve moze , brkas pojmove ili gledas puno one gluposti teoreticara zavjera.Nije tačno da se to dešava sada za vreme Trampa. Ne možeš da pravdaš da je u redu javno se sladiti nečijom smrću jer ti se ne sviđa njegov narativ.
Ali je tačno da u vreme Bajdena nisi smeo da pisneš protiv recimo Kovid mera, kao ni protiv LGBTQ+ populacije niti da dovodiš u pitanje njihov DEI program. Cenzura je bila neizdrživa a mnogi su izgubili ne samo posao nego i sve što su imali samo zašto što su se suprostavili. U takvom okruženju originalni Kasparov ne bi prošao.