O usvajanju dece od strane stranih državljana

Mystic+

Legenda
Poruka
74.729
И коју су алтернативу понудили тој деци? Руси као и Срби слабо усвајају децу. Значи осудили су их на домове, немаштину и улицу... И сада када је крено рат у Украјни дечаке су послали као топовско месо јер за њима и тако неће имати ко да плаче... Тако је у сваком рату. Тако је било и код нас. Сетимо се само покојног Хариса Пућурице о коме је снимљен чак и филм... Ни гроб му се не зна кад га је Звечанска послала у вртлог рата у БиХ.

А шта рећи на овакве постове?!?

Неким сувереним нацијама је боља смрт у слободи него ропство у златном кавезу.

Али нема везе што екипа ово ништа не разуме

Mystic+

Legenda
Poruka
74.729
Сад си све цитирао. Добро сам се изразила, јесте лицемерно осуђивати усвајање деце од странаца ако их Срби не желе.

Ако је исти случај у Русији( не знам) онда је исто лицемерје и подилажење гласачима на штету напуштене деце.

Ипак ниси... Суверенисти не желе робовање у златном кавезу

Padre

Veoma poznat
Poruka
12.170
А шта рећи на овакве постове?!?

Неким сувереним нацијама је боља смрт у слободи него ропство у златном кавезу.

Али нема везе што екипа ово ништа не разуме
Не знам колико си провео на ратишту... Ја сам био довољно да знам да ни један родитељ не жели да му здраво и право дете врате мртво, а да кривци само добију ордење док мајке срнину облаче и више је никад не скидају...

Mystic+

Legenda
Poruka
74.729
Не вреди објашњавати
Не знам колико си провео на ратишту... Ја сам био довољно да знам да ни један родитељ не жели да му здраво и право дете врате мртво, а да кривци само добију ордење док мајке срнину облаче и више је никад не скидају...

Не иде то тако, јер не квари сиротиња олигархију, већ олигархија сиротињу...у четврти и последњи сталеж

Има књига "Чекајући варваре", где царска и умртвљена олигархија очекује и нада се нападу варвара, како би изашли из декаденције која их убија због регресије...

Mystic+

Legenda
Poruka
74.729
Демагог си.
Бринеш се за децу без родитеља. Колико си их одгајио? Него хајде да их пошаљемо у рат да буду топовско месо.

Нисам ја па да пријањам уз ову пропалу цивилизацију као ти. Имам четворо деце, са мном живи троје. Баба и Деда су поред оца и његове сестре усвојили двоје.

Али све вас овде не интересује како је пре било, јер то ништа није ваљало, иначе се не бисте замлаћивали исквареном регулативом у исквареном и распалом друштву.

Mystic+

Legenda
Poruka
74.729
То питај данашњу квази-елиту, која спроводи туђе прописе без имало знања и осећаја кодификације и друштвености за разлику од некадашње елите. Зашто да усвајају туђу децу, кад не рађају ни своју.

Poslednja izmena od moderatora:

Padre

Veoma poznat
Poruka
12.170
Нисам ја па да пријањам уз ову пропалу цивилизацију као ти. Имам четворо деце, са мном живи троје. Баба и Деда су поред оца и његове сестре усвојили двоје.

Али све вас овде не интересује како је пре било, јер то ништа није ваљало, иначе се не бисте замлаћивали исквареном регулативом у исквареном и распалом друштву.
Да се ја питам, као што се не питам, родитељи би могли сами да одреде ко ће подизати њихову децу ако се њима нешто деси (што сада није случај) а не да деца буду препуштена на милост и немилост ЦСР. Да се ја питам, као што се не питам процес усвајања и одабир детета (али и усвојитеља и хранитеља) би ишао много лакше него сада.
Да се ја питам, као што се не питам у Србији би поново оживела институција храњеништва (то није хранитељство) која је између два светска рата и после другог светског рата била примарна код нас... Лично мислим да је то и најприроднији концепт ако су родитељи спречени да се старају о детету а да држава није умешана до гуше.

R

rozLe pufnasti zeka

Gost
ako stranci hoce male rome, neka ih vode...sta fali? ne znam cemu tolika briga oko malih roma? ja prva ne bih usvojila romsko dete. eto ne svidja mi se to. ne svidja mi se kako izgledaju. neka sma ja puna predrasuda, ali oni mi se ne svidjaju cak ni kada su deca. a cesto njihova deca i nemaju onaj detinji pogled, nego vrlo mali vec imaju lice odrasle osobe.
sto se tice dece sa posebnim potreba ja razumem nase ljude sto ih ne zele. proverava se imovinsko stanje usvojitelja, ali vecina nasih ljudi nema mogucnosti da dozivotno brine o detetu sa hendikepom, jer takvo dete uglavnom trazi dozivotnu brigu (mislim na mentalno poremecenu decu ili tesko fizicki ostecenu). za njih ipak treba debeo budjelar. naravno niko ne zna sta moze da mu se desi u toku zivota, ali vecina ipak racuna da nece nista biti i da ce svi biti zdravi i pravi.

razumem nase ljude zasto zele bas malu decu, tipa 2-3 godine plafon. starija deca vuku vise trauma, vec im je izgradjen karakter. ljudi zele da budu roditelji skoro od samog pocetka i da uticu na dete maximalno.

R

rozLe pufnasti zeka

Gost
ja inace nemam nista protiv da stariju, belu decu, koju niko u srbiji nece usvoje stranci. kao sto rekoh razumem nase ljude sto hoce bebe i sasvim malu decu, ali ako gledam iz perspektive deteta za mene je bolje da me usvoji neko ko ce mi nesto dati, nego ceo zivot po domovima i po hraniteljskim porodicama, a sa 18 prakticno mrs na ulicu. pokusajte sebe da zamislite kao napusteno dete koje vodaju od jednog do drugog doma ili hranitelja i koje zna kakva ga sudbina ceka sa 18 u zemlji u kojoj i onako ima malo prespektive. ako su usvojitelji normalni, a uzecu da jesu, dete dobija mogucnost skolovanja, uklapanja u drustvo i kasnije cak i nasledjivanja od strane usvojitelja, posto se oni poistovecuju sa bioloskim roditeljima. dakle, dete dobija startnu poziciju i mogucnost da ne ostane na marginama drustva. uvek postoji mogucnost zloupotrebe, ali ta mogucnost postoji uvek i svuda.

ovaj padre po svom kazivanju i dalje odrzava kontakt sa decom kojoj je bio hranitelj, ali koliko hranitelja ostaje u zivotu dece, nakon hraniteljstva i pogotovo ako su konstantno hranitelji, koji je to broj dece. ne mogu, sve i da hoce, da pomognu svakom od njih.

nisam ispratila ovaj slucaj od te male zorane sto su je vrtaili iz svedske, ali sta ce nju da ceka ovde kada napuni 18. oce li joj ta hraniteljka obezbediti dalje skolovanje, oce li je zadrzati u svojoj kuci, pomoci joj materijalno da stane na svoje noge?

sve je to jako komplikovano, ali normalno je valjda da se gleda sta je u najboljem interesu deteta, a mislim da je u interesu deteta da ipak bude usvojeno i dobije sve ono sto deca dobijaju od bioloskih roditelja, mislim na odgovorne i normalne bioloske ordiytelje. ali nije ni svaki bioloski roditelj odgovoran i normalan i mnoge frustracije izbijaju iz njih i prebacuju se na decu.

Jasna

Legenda
Moderator
Poruka
71.823
ako stranci hoce male rome, neka ih vode...sta fali? ne znam cemu tolika briga oko malih roma? ja prva ne bih usvojila romsko dete. eto ne svidja mi se to. ne svidja mi se kako izgledaju. neka sma ja puna predrasuda, ali oni mi se ne svidjaju cak ni kada su deca. a cesto njihova deca i nemaju onaj detinji pogled, nego vrlo mali vec imaju lice odrasle osobe.
Nekako te gledaju ko da znaju šta im misliš? :think:

Zahebana su ta mala romska deca. Mogu i da te ureknu.

Ната Ли

Buduća legenda
Poruka
38.663
Ипак ниси... Суверенисти не желе робовање у златном кавезу
Ово је мистични толико погрешно, саможива изјава...
Заслепљени мржњом према режимима ули жељом за влашћу мисле на своје гузице у фотељама садашњим или будућим.

Да ли познајеш неког ко је одрастао у дому, избачен са 18, оштећен на безброј начина што је нежељен од родитеља, недовољно добар за усвојитеље, безнадежно осакаћен за функционалан живот, брак..
Знаш ли шта он мисли о томе шта Суверенисти желе и мисле?
Јјебе му се за њих! И када би знао који од њих је донео такву одлуку да му ускрати икакву шансу да осети дах породичног живота, верујем да би га обесио за јаја.
Коме се хебе шта суверенисти и остали грабљивици за власт желе?
Пита ли се ко шта желе деца? Шта је за њих најбоље?
То што је неки твој предак усвојио неко дете ти не даје право да заступаш одузимање права тој деци бар на наду да ће добити дом.

Ната Ли

Buduća legenda
Poruka
38.663
То питај данашњу квази-елиту, која спроводи туђе прописе без имало знања и осећаја кодификације и друштвености за разлику од некадашње елите. Зашто да усвајају туђу децу, кад не рађају ни своју.
Јбт, не можеш сваку тему да користиш за пљување власти!
Можеш, али ово је питање људскости, аман!

R

rozLe pufnasti zeka

Gost
Nekako te gledaju ko da znaju šta im misliš? :think:

Zahebana su ta mala romska deca. Mogu i da te ureknu.

ne svidjaju mi se, kao sto se ne svidjaju ni vecini populacije u srbiji. svako ima pravo da mu se neko ili nesto ne svidja. a sto se tice crta lica pa da, cesto deluju starije u licu i nemaju onu deciju slatkocu. svako ima neku specificnost..ne mozes da krivis japance sto su generalno lepsi narod od kineza.

Jasna

Legenda
Moderator
Poruka
71.823
ne svidjaju mi se, kao sto se ne svidjaju ni vecini populacije u srbiji. svako ima pravo da mu se neko ili nesto ne svidja. a sto se tice crta lica pa da, cesto deluju starije u licu i nemaju onu deciju slatkocu. svako ima neku specificnost..ne mozes da krivis japance sto su generalno lepsi narod od kineza.
To je važno da ste većina pa ste tako jači i pametniji.

Koliko neko površan treba da bude pa da bira dete po crtama lica
i slatkoći.
Koliko ljudi bi izabralo svoju vlastitu decu? Bući, bući, što je slatko
liči na moju omraženu svekrvu. E to ću da usvojim.

R

rozLe pufnasti zeka

Gost

i slatkoći.

to sto ti pises je detinjasto. ja sam na drugoj temi pisala oni od ove drzave dobijaju sve, njima za socijalnu pomoc trebaju 3 papira, srbima treba 11 ili 12 papira. dobijaju besplatnu struju, ne placaju komunalije, nista. ne placaju ni bus plus karticu, dok drugi koji se svercuju kad naidje kontrola izlaze iz autobusa, oni ostaju u autobusu i jos sednu, jer njima kontrola ne trazi karticu. videla sam vise puta (meni firma placa karticu, ali zasto ja te pare ne bih potrosila na nesto drugo?).

sta ocekujes da ih jos i ljuljam? a da imaju grube crte lica, imaju.

kad su bioloski roditelji u pitanju rade drugi mehanizmi, ali usvojitelji imaju pravo da biraju decu koja fizicki vise lice na njih, a ne da im neko namece dete druge boje koze.

Jasna

Legenda
Moderator
Poruka
71.823
to sto ti pises je detinjasto. ja sam na drugoj temi pisala oni od ove drzave dobijaju sve, njima za socijalnu pomoc trebaju 3 papira, srbima treba 11 ili 12 papira. dobijaju besplatnu struju, ne placaju komunalije, nista. ne placaju ni bus plus karticu, dok drugi koji se svercuju kad naidje kontrola izlaze iz autobusa, oni ostaju u autobusu i jos sednu, jer njima kontrola ne trazi karticu. videla sam vise puta (meni firma placa karticu, ali zasto ja te pare ne bih potrosila na nesto drugo?).

kad su bioloski roditelji u pitanju rade drugi mehanizmi, ali usvojitelji imaju pravo da biraju decu koja fizicki vise lice na njih, a ne da im neko namece dete druge boje koze.
Eto, namaži se imalinom i reši sve životne probleme.

UltraVioletna

Iskusan
Moderator
Poruka
5.535
A i ovo nije tačno. Treba im isto papira koliko i "belima". Odnosno,koji papiri se skupljaju zavisi od članova porodice i njihovog socijalnog statusa.
A to što ih kontrolori zaobilaze u prevozu,nije stvar socijalne politike već lična odluka kontrolora.

Mystic+

Legenda
Poruka
74.729
Ово је мистични толико погрешно, саможива изјава...
Заслепљени мржњом према режимима ули жељом за влашћу мисле на своје гузице у фотељама садашњим или будућим.

Да ли познајеш неког ко је одрастао у дому, избачен са 18, оштећен на безброј начина што је нежељен од родитеља, недовољно добар за усвојитеље, безнадежно осакаћен за функционалан живот, брак..
Знаш ли шта он мисли о томе шта Суверенисти желе и мисле?
Јјебе му се за њих! И када би знао који од њих је донео такву одлуку да му ускрати икакву шансу да осети дах породичног живота, верујем да би га обесио за јаја.
Коме се хебе шта суверенисти и остали грабљивици за власт желе?
Пита ли се ко шта желе деца? Шта је за њих најбоље?
То што је неки твој предак усвојио неко дете ти не даје право да заступаш одузимање права тој деци бар на наду да ће добити дом.

Када било ко , његова породица, осим Падреа усвоји некога и да живи се саживи са следећом генерацијом и њиховим потомцима, може да ми држи предавања о другачијем постмодерном мишљењу.

Жао ми је Натали, сврставаш се на погрешну страну. Усвој или ако су твоји усвојили, па се јави...

Poslednja izmena od moderatora:

Mystic+

Legenda
Poruka
74.729
Dugotrajan, iscrpljujući proces, bar kod nas. Traje jako dugo, po meni za prilično jasnu sliku stanja porodice koja želi usvojiti dijete-predugo. Poznajem dva bračna para koji su uspjeli usvojiti dijete :heart: i znam da su bili, naročito jedan od ta dva para, na kraju snaga i skoro pa spremni da odustanu.

То се намерно ради.

Отац ми је причао како је то некада било једноставно, без стреса уз радост целе породице...

Али никога овде није брига за историју усвајања...

Mystic+

Legenda
Poruka
74.729

То је друштвено неприхватљиво мишљење садашње мејнстрим екипе.

Политички си за сву постмодерну некоректна, ти треба да волиш све што је другачије од себе.

Све што је некада било неприхватљиво треба учинити да буде прихватљиво...

Poslednja izmena:

Mystic+

Legenda
Poruka
74.729

i slatkoći.

Боже, колико површних елемената који се множе - готово непребројиво.

Питам се каква то особа може да подржи овакву изјаву!!!

Jasna

Legenda
Moderator
Poruka
71.823
Боже, колико површних елемената који се множе - готово непребројиво.

Питам се каква то особа може да подржи овакву изјаву!!!
Kakvu izjavu?
Jesi ti svoju decu izabrao po crtama lica?
Jel više voliš ono što liči na tebe il ono što liči na tvoju taštu?