Odbijanje od plate

Jeste. I još 10% za neku drugu glupost, i još 10% za treću.
Bog neka mu to oprosti, i ja sam.
Ne želim biti zajedljiva osoba, i sve im se pozlatilo... ali... zauvek će ostati u mom sećanju kao čovek koji mi je skakao na svaki moj mig-dok nisam samostalno odlučila da odem.
Važna mi je moja glava-važnija od tamo nekog tripa!
Sto nisi preduzela neke mere protiv njega? Na primer da knjigovodju prijavis inspekciji rada.

Jeste. I još 10% za neku drugu glupost, i još 10% za treću.
Bog neka mu to oprosti, i ja sam.
Ne želim biti zajedljiva osoba, i sve im se pozlatilo... ali... zauvek će ostati u mom sećanju kao čovek koji je skakao na svaki moj mig-dok nisam samostalno odlučila da odem.
Važna mi je moja glava-važnija od tamo nekog tripa!
Sto ga nisi s osmehom oterala u kyras

Koliko posto poslodavac ima pravo da odbije? Negde sam citao da zakon predvidja samo maksimum od 20%. Drugo, da li poslodavci imaju pravo u nedogled da izricu takvu meru ili ima neko ogranicenje? Da recimo moze dva tri puta da se odbije pa otkaz.
Zakon o radu

2) Mere za nepoštovanje radne discipline, odnosno povredu radnih obaveza

Član 179a

Poslodavac može zaposlenom za povredu radne obaveze ili nepoštovanje radne discipline u smislu člana 179. st. 2. i 3. ovog zakona da, ako smatra da postoje olakšavajuće okolnosti ili da povreda radne obaveze, odnosno nepoštovanje radne discipline, nije takve prirode da zaposlenom treba da prestane radni odnos, umesto otkaza ugovora o radu, izrekne jednu od sledećih mera:

1) privremeno udaljenje sa rada bez naknade zarade, u trajanju od jednog do 15 radnih dana;

2) novčanu kaznu u visini do 20% osnovne zarade zaposlenog za mesec u kome je novčana kazna izrečena, u trajanju do tri meseca, koja se izvršava obustavom od zarade, na osnovu rešenja poslodavca o izrečenoj meri;

3) opomenu sa najavom otkaza u kojoj se navodi da će poslodavac zaposlenom otkazati ugovor o radu bez ponovnog upozorenja iz člana 180. ovog zakona, ako u narednom roku od šest meseci učini istu povredu radne obaveze ili nepoštovanje radne discipline.

Sto nisi preduzela neke mere protiv njega? Na primer da knjigovodju prijavis inspekciji rada.
Mislila sam da ako radim najbolje što znam-neće biti potrebe da angažujem instituijalnu pomoć.
Imala sam zaštitu od čoveka koji me je lično angažovao.
Čovek koji me je angažovao se razboleo naprasno.
U njegovom odsustvu se desilo da sam radila sa strankama i klijentima samo da bi neko odlučivao da mi reže 10 po 10% od plate.
Večeras, iako sam vrlo malo pričala o sebi, na sastanku mi je jedna osoba rekla:" Ti si nepodnošljivo dobra osoba!"
Lajk, what???
Treba mi odati makar priznanje da nijedan gost nije otišao nezadovoljan!
Okay! Dostojanstvo je preče od svega! Idemo- ja ću sačuvati dva obraza jednim udarcem!

I OK- ja sam to uradila.
Ostaje istorija između nas. Nikad se ne zna ko kome može da zatreba. i ONDA-bilo je tu kompleksa jer sm ja fakultetski obrazovana, a on samo ulični pas.
e
Ne vredi osvrtati se.
Presekla si i ispravno si odlučila.
Nadam se i verujem da ćeš naći bolji posao, gde će tvoje znanje i kvaliteti biti vrednovani na način kako i zaslužuješ.

Na prethodnom radnom mestu se desilo ovo:
Gostima hotela je nedostajala stolica da bi igrali neku svoju igru, i to su podelili sa mnom kad sam već završila svoju smenu, ali su me prepoznali kao radnicu hotela.
Izdala sam im stolicu iz svoje sobe. Oni srećni, ja mirna... odoh da spavam. vRatili mi stolicu, sve OK.
Sutradan sam nadređenom ispričala šta se desilo, nešto "trivija" fazon. Trebalo je samo da se nasmeje i čak pohvali moju dosetljivost.
Naljutio se, izdrao kao da sam mu dete koje ne voli, i momentalno izjavio da mi leti 10% od plate.
Recite mi... u čemu sam ja tačno pogrešila???
Nigde, trebalo mu je za ratu za kredit. Posto je svoju platu spucao u kladionici prekoputa.

A sta ako radnik prima minimalac?

Skine zi od minimalac 20%.

Meni je direktor uzimao tri puta 20% od plate...

Nije mi davao odmor nekad kad sam tražio i još nešta sitno...

Sad ne radim taj posao a radio sam 5 godina na održavanju gradskog Stadiona tj 4 fudbalska terena ceo kompleks.

Jednom me kaznio jer je bio nervozan i požutela je bila trava u uglovima malo ma koliko smo polivali jer je bila velika vrućina.

Drugi put me je kaznio zato što je menjač na kosilici traktoru odlemljen a njega leme i vare svake dve godine jos pre mene i sad se pokvario kao posle mene i noviji radnik koga je on doveo tamo rekao je da sam ja zadnji vozio.

Treći put je bilo zato što sam nosio slušalice dok sam kosio tim traktorom za košenje. slušao muziku a i ranije sam i niko se nije bunio a tad mu došlo da me kazni...

Imaš pravo da se đališ na svaku kaznu na sudu i da prikupiš svedoke i opravdaš se u teoriji ali posle on ima pravo da briše patos s tobom i da ti nadje dlaku u jajetu i odpusti ze skocka priču itd pa ti sad vidi...

Za zaposlene koji misle da su uhvatili Boga za onu stvar, koji se bahate i krše pravila, idu u inat ostalima i prave ostalima pakao od smene, odbijanje od plate je Bog i batina. Nema drugog načina, ništa ih drugo ne dotiče.

Za zaposlene koji misle da su uhvatili Boga za onu stvar, koji se bahate i krše pravila, idu u inat ostalima i prave ostalima pakao od smene, odbijanje od plate je Bog i batina. Nema drugog načina, ništa ih drugo ne dotiče.
Pa obicno se takvi slihtaju nadredjenima I ne odbije I'm se a ovima povucenima uvek izvuku deblji kraj jer kazu ma pusti budale

Skine zi od minimalac 20%.

Meni je direktor uzimao tri puta 20% od plate...

Nije mi davao odmor nekad kad sam tražio i još nešta sitno...

Sad ne radim taj posao a radio sam 5 godina na održavanju gradskog Stadiona tj 4 fudbalska terena ceo kompleks.

Jednom me kaznio jer je bio nervozan i požutela je bila trava u uglovima malo ma koliko smo polivali jer je bila velika vrućina.

Drugi put me je kaznio zato što je menjač na kosilici traktoru odlemljen a njega leme i vare svake dve godine jos pre mene i sad se pokvario kao posle mene i noviji radnik koga je on doveo tamo rekao je da sam ja zadnji vozio.

Treći put je bilo zato što sam nosio slušalice dok sam kosio tim traktorom za košenje. slušao muziku a i ranije sam i niko se nije bunio a tad mu došlo da me kazni...

Imaš pravo da se đališ na svaku kaznu na sudu i da prikupiš svedoke i opravdaš se u teoriji ali posle on ima pravo da briše patos s tobom i da ti nadje dlaku u jajetu i odpusti ze skocka priču itd pa ti sad vidi...
To je tri puta. A jel moze cetvrti, peti, deseti put ili posle tri puta gubi zakonsko pravo i moze samo otkaz da ti da? U privatnim firmama direktor daje nalog knjigovodji da ti skine od plate.

Na prethodnom radnom mestu se desilo ovo:
Gostima hotela je nedostajala stolica da bi igrali neku svoju igru, i to su podelili sa mnom kad sam već završila svoju smenu, ali su me prepoznali kao radnicu hotela.
Izdala sam im stolicu iz svoje sobe. Oni srećni, ja mirna... odoh da spavam. vRatili mi stolicu, sve OK.
Sutradan sam nadređenom ispričala šta se desilo, nešto "trivija" fazon. Trebalo je samo da se nasmeje i čak pohvali moju dosetljivost.
Naljutio se, izdrao kao da sam mu dete koje ne voli, i momentalno izjavio da mi leti 10% od plate.
Recite mi... u čemu sam ja tačno pogrešila???
Kad ti se završi smena ideš u garderobu pa kući.
Ti nemaš šta da pričaš sa gostima, uputiš ga na supervizora.
Stolica nije tvoja nego hotelska.
Oni će uvek naći način da ti ispadneš kriva i u krivu a oni u pravu

Back