UltraVioletna
Iskusan
- Poruka
- 6.389
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Писати глупости о хранитељима, писати нешто са чиме се нисте срели...
Да ли би ико од вас који пљују усвојио ромско дете?
Pogledajte prilog 1277301
Могу ствари и овако да се поставе, зар не?!
Мало је безобразно упоредити ове две ствари. Знајући како ствари функционишу у Србији, а о томе могу да причам ја који живи у истој тој Србији, а не ти који си отишао одавде, просипаш памет и заступаш ставове који оправдавају твој одлазак. Извини на начину којим ти се обраћам, али поређење нечега шта је врло могуће, са заступањем тезе о земљи као равној плочи је помало... Ајд, бахатоMogu, ima i onih koji tvrde da je planeta ravna ploča. Sve može da se kaže.
Ali realnost je malkice drugačija.
Za početak, ta devojčica nije naše dete - jer je niko iz Srbije nije hteo!
Dalje zaključi solo.
Мало је безобразно упоредити ове две ствари. Знајући како ствари функционишу у Србији, а о томе могу да причам ја који живи у истој тој Србији, а не ти који си отишао одавде, просипаш памет и заступаш ставове који оправдавају твој одлазак. Извини на начину којим ти се обраћам, али поређење нечега шта је врло могуће, са заступањем тезе о земљи као равној плочи је помало... Ајд, бахато

Зашто слушамо аргументе само једне стране, забога?!
Imaš potpuno pravo na svoje mišljenje ali radi se o tome da to može a ne mora da ima veze s ovom temom, i na prvom mestu da to nije nikakav argument u ovoj diskusiji, jer nije činjenica.Оно што ја могу да кажем је да ми овде мирише на "уграђивање". Ништа не тврдим, само сам у прилици да видим како овде функционишу ствари, и зато не могу да верујем да је Центар за социјални рад имун на то. Част и поштовање за све поштене делатника центра, али ме нико не може убедити да и тамо, као и у скоро свакој институцији у Србији, не постоје убачени елементи којима је на првом месту интерес странке, па онда све остало. Зовите ме теоретичарем завере, али ствари тако стоје. И још нешто. Ова тема је за мене убудуће закључана....
Била је већ нека тема где су пљували по хранитељима, срамотно необавештено али нисам могла да се улогујем а као госту ми нису одобрили поруку.И овде и на тЊитеру и на свим друштвеним мрежама се хранитељи најстрашније пљују и немогуће је светини доказати колико је хранитељство хумано занимање.
Стално се пише о хранитељској мафији која зарађује од те деце, како деле паре са радницима Центра, како је то бизнис и сл.
Немогуће је објаснити да је то занимање. Посао, и да тај посао, као и сваки други мора да буде плаћен (ти што осуђују хранитеље, ни они не раде своје послове за Џ. или за славу, већ за паре).
Посао хранитеља је да детету обезбеди симулацију породичног дома. Не може да му обезбеди праву породицу. Дете праву породицу добија само усвојењем, а овде је спречено усвојење, тако да дете остаје без породице. То што је дете везано за хранитеље, то их и даље не чини породицом.
А те накнаде за хранитеље су мизерне.
Још кад генији кажу "дајте те паре што дајете хранитељима, дајте их сиромашним породицама". А то је тек посебна тема за 7 густо куцаних страна.
oh gdine padre postovanje i dobrodosli ponovoИначе што се тиче деце које су усвојили странци, лично познајем два случаја.
Једно дете је албино и нико га није овде желео. Сада је већ одрастао момак који је на своју мајку (усвојитељицу) повукао уметнички ген.
Други случај су Амери који су усвојили девојчицу с тешким хендикепом. Овде ни институције нису знале шта да раде с њом. Сада је тинејџерка и живи нормалним животом упркос физичким недостацима, школована по принципу инклузије и данас-сутра, по завршетку колеџа биће "корисни члан друштва" док би код нас била у најбољем случају социјални случај уколико би уопште још увек била жива (тамо је имала неколико операција)...
Странци могу да усвоје децу коју овде нико неће. А наши желе да усвоје здраву и белу малу децу (бебе су још пожељније) а ромска и полуромска те деца с посебним потребама у старту нису у игри код домаћих усвојитеља.

To govori o paru da im je boja kose i koze deteta bitnija od zelje za roditeljstvom.
Ali, bez obzira koliko govorili da je zapad licemeran, on ipak usvaja decu koju mi necemo, jer smatramo da zasluzujemo bolje od tog deteta sa crnom kosom I kozom.
ahaVasa poruka nije bila citirana...
Niti je moja bila odgovor na Vasu.
A vi sa sigurnoscu tvrdite da su Amerikanci licemeri sto usvajaju decu sa smetnjama u razvoju? U nasoj zemlji gejevima nije dozvoljeno usvojenje dece.