Nema struje u stanu više od 24 časa

Ovde je propust glavnog za zgradu. To veče je prao ruke i ubedjivao me da je do mene kvar u stanu i da ga ne zovem vise dok ne sredi gazda svoje instalacije. Zasto je osetio da smrdi ceo dan nesto iz table i nije reagovao da zove tu istu ED da dodju? Čak ni ujutru nije zvao da prijavi. To je onaj sto me je letos jurio i pretio tuzbom za pet crvene za stambenu zajednicu koja nije vezana za opštinu ili neko osiguranje i upravnika. Posle je krenuo zgradu, ali nije do poslednjeg nego do petog. Nije bilo para. Znam da mu moje 4 crvene ne bi pomogle, ali kaze skupo mnogo jedva i za ova pet sprata i za hodnik i podrum nasao sredstva.

On ti je kriv što se tvoja instalacija IZA brojila zapalila? Kako?

*Tvoja figurativno tj tvog stanodavca.
Kriva je prvo ED njihova greška. Komša sto nije prijavio kvar ranije dok se sve nije desilo. On se pita za celu zgradu i za sve i prvo je rekao za sve njemu da obrate stanari. Nema to veze da li je moje brojilo ili čije god. Moglo kod bilo kog da pukne. Mozda je moglo nesto gore da se desi. Znao je da napravi neki racun i uzima lovu od svakog svaki mesec? Sad nije kriv ni za sta. Cvrc malo. Najlakše je praviti se blesav kad ne treba.

Moj komšija krao struju pa spalio sva brojila cvrc isto tako vuko telefonske duple žice (plava i bela) sa zajedničkog brojila lifta i rasvete stepeništa :kafa:

Inače uvek ali uvek je paljevina posledica neodgovarajućeg osigurača. Neretko srbi stave ekser da im ne iskače. I treba upravnik da bude odgovoran? Malo sutra.

Sve iza brojila je odgovornost vlasnika stana.

Moj komšija krao struju pa spalio sva brojila cvrc isto tako vuko telefonske duple žice (plava i bela) sa zajedničkog brojila lifta i rasvete stepeništa

Ne znam kako je otac moje bivše komšinice uspeo da krade struju sa zajedničkog brojila. Više se i ne sećam kako se to otkrilo. Znam da je bila velika frka u celoj zgradi i nekako je to rešeno.

Priča o istoj komšinici ima nastavak.. Prošle godine joj je pukla cev u stanu, i voda je poplavila ceo suteren. Ponovo je dobila vodu, poplave više nije bilo..ali je komšinica iskoristila priliku da renovira celu garsonjeru.
Ispostavila je račun svim stanarima! Nisu imali upravnika pa je ona pronašla profesionalnog upravnika. I..sada svi stanari plaćaju preko Infostana upravnika, deo novca ide i njoj.
I ona i upravnik su bliski režimu, što i nije toliko važno. Važno je što je uspela da sredi stančić za izdavanje, a sređivanje su platili, i plaćaju svi.

Mislim da si ti upravnik u tvojoj zgradi i moram da te pitam. Pretpostavljam da nemaš svoju agenciju za čišćenje zgrada?

Pitam, jer ovaj upravnik ima i naplaćuje im oko 1000 dinara čišćenje zgrade.
Sve ovo znam jer sestra tamo ima stan i ima podstanare, ali ona kao vlasnik plaća sve u vezi zgrade, ali i popravke u stanu. Tako se dogovorila sa dugogodišnjim stanarima.

Što se tiče ove situacije sa strujom...možda je i vlasnik znao da su loše instalacije. Trebao je da ih popravi pre izdavanja stana.

Potpuno je nevažno ko je kriv. Važno je da @Belgradeboy ima ponovo struju.

Hvala sto pitate. ❤️🍻

Nisam vam u toku dana rekao sta je bilo. Imao sam neke obaveze da pišem nadugačko i desilo se nesto neprijatno na kraju.

Posto su sinoc iz centrale rekli da imaju ekipu u drugoj smeni, pa da nemaju. Jutros sam zvao rano da ih podsetim da dodju. Prvo opet sam izvrteo neke brojeve. Na jedan broj sam dobio odgovor Sta hocete? ovo je Beograd na pitanje za dolazak ekipe i dva dana bez el. en. Posle sam nekog dobio i onda su dosli pola 10. Rešili su za 10 minuta. Cuo sam da je dosao na sprat radnik i kaze da ne zna koji je broj stana i vratio se dole. Ja za njim da slučajno ne ode i ostave za ponedeljak. Kazem da su sam iz stana gde rade kvar da znaju da ima neko ako im nesto treba. On mi kaze nisam znao koji stan samo sprat. Kazem sta se i kako desilo i pitam zasto niko nije došao juce. Dobijem odgovor nema pojma sto je tako. Pitao sam jel ovo bio hitan kvar? On kaze da jeste. Pitam jel prijavio predsednik stanara zgrade kvar jer je osetio da smrdi iz table. Kaze da nije. Nastavim da pričam o situaciji za hitne slučajeve treba u roku 8 sati da se reši kvar. On meni poceo da bude drzak nema to veze kvar je hitan i rešava se do 48 h. Ja kazem vasa ekipa me nije obavestila ni okvrino kad ce doci i biti rešeno. Sad ste se popeli do vrata niste pozvonili. Sedim i cekam ceo da juce. On meni sta da ti pišem pismo, sta da ti radim ja sam ovde uradio i idem. Pitao sam kome da se zalim da se odugovlači hitan slučaj. On ce meni nesto tipa nemam pojma zali se kome hoces bas briga. Ja onda sta vas briga radis ovaj posao ovo je vas kvar i brojilo se zapalilo skoro. Počeo sam da pretim da cu da ih tuzim i on me oterao u pm i reko tuzi me radi sta oces bas me briga ebo te zakon.
Kvarnjaci,koriste ovo lose vreme i niko ne postuje zakon,a kamoli coveka.Da ga udaris,ne valja,jer se to vodi kao na radnom mestu,pa nagrabusis ti opet.Sta da ti kazem.Lopovi.

Ne znam kako je otac moje bivše komšinice uspeo da krade struju sa zajedničkog brojila. Više se i ne sećam kako se to otkrilo. Znam da je bila velika frka u celoj zgradi i nekako je to rešeno.

Priča o istoj komšinici ima nastavak.. Prošle godine joj je pukla cev u stanu, i voda je poplavila ceo suteren. Ponovo je dobila vodu, poplave više nije bilo..ali je komšinica iskoristila priliku da renovira celu garsonjeru.
Ispostavila je račun svim stanarima! Nisu imali upravnika pa je ona pronašla profesionalnog upravnika. I..sada svi stanari plaćaju preko Infostana upravnika, deo novca ide i njoj.
I ona i upravnik su bliski režimu, što i nije toliko važno. Važno je što je uspela da sredi stančić za izdavanje, a sređivanje su platili, i plaćaju svi.

Mislim da si ti upravnik u tvojoj zgradi i moram da te pitam. Pretpostavljam da nemaš svoju agenciju za čišćenje zgrada?

Pitam, jer ovaj upravnik ima i naplaćuje im oko 1000 dinara čišćenje zgrade.
Sve ovo znam jer sestra tamo ima stan i ima podstanare, ali ona kao vlasnik plaća sve u vezi zgrade, ali i popravke u stanu. Tako se dogovorila sa dugogodišnjim stanarima.

Što se tiče ove situacije sa strujom...možda je i vlasnik znao da su loše instalacije. Trebao je da ih popravi pre izdavanja stana.

Potpuno je nevažno ko je kriv. Važno je da @Belgradeboy ima ponovo struju.
Ti ormani sa brojilima i osiguracima,po zgradama su retko zakljucani.I neko moze da ti se nakaci na kontakte od osiguraca,nocu kada spavas i da nemas pojma da ti neko krade struju.Dovedes malo sposobnijeg elektricara koji ce to sve da uradi pod naponom i dok ti ne ode osigurac,ti i neces gledati dal ima nesto sumnjivo.kad ode osigurac,a treba da ga zamenis,uvek dobro pogledati kontakte na fazama,da nema neka zica viska.Mi u zgradi,napolju gde je prikljucen samonoseci kabl imamo glavne osigurace.Onda u hodniku u prizemlju ormar sa brojilima i osiguracima za svaki stan.Posle u hodniku stana posebno svoje osigurace.U hodniku zgrade su glavna 3 osiguraca i kada se tu pogleda,tu su i kontakti gde dolazi svaka faza posebno.Tu moze da se prikljuci neko i da krade struju.Ako ne na neciji stan,onda na stepenisno svetlo.Dosta mu jedna faza i bas ga briga.

Ma da , sad je sve ok. To da vlasnik proveri instalacije, bilo koji vlasnik, to radi jedan u 0, 00001 slučajeva. Zabole ih za kvalitet stana koji izdaju. Prozor nov stavljen 19. otkacio se 22. i gazda uopšte nije zvao majstore. On se otvara na kip lepo, ali ceo pada. Našao sam neku caku kako da ga otvaram celog da ne pada. Proslo leto trebao da prekreči budj u toaletu. Dosao jedva i negodovao i opet nije namazao nesto da izbija nego samo premazano obicnom farbom i još nekih tako stvari ima. Cela situacija smešna sto su ovi bili neprijatni za neki odgovor iz ED kao neki seljaci uvalili se preko ssstranke i sa ko zna kojim znanjem da mrse zice. Ono se na telefon jedva jave i onako to kazu šta da ti radim ovo je Bgd. Mršte mrcine.

Back