Nova domovina

Nikakve veze sa rasizmom i to je tacno, Balkanci jesu skloni prevarama,mene ismijavaju nasi zasto se ne prijavim na bolovanje jer idem uskoro u penziju i mogao bi to bez problema da uradim np, nikad Holandjani.

Нема већих непоштовалаца уговора од западњака.

Али међусобно не смеју да се варају.

То су само приче људи који су робови и тамо и вамо

Uvek su mi tužne gastarbajterske priče.

Ne samo zbog silnih peripetija oko dobijanja poslova, viza, odlazaka, učenja jezika, već zbog stanja u državi za koje su krive naše vođe.
Nekada se na rad išlo zbog teškog siromaštva, a danas zbog hiljadu i jednog razloga.
Tužno i jbn teško, nego šta. Jedno je kad ideš iz Francuske u Nemačku, drugo je kad ideš sa Balkana.

Rasizam nije samo pitanje rase. Naravno da postoji svuda, zato i kažem da je debilno tvrditi da diskrimacija ne postoji.
Lično nisam, ali zaista nisam dugo boravila. Ovo što sad imam sa HR sa kojom pregovaram problem, ne bih svrstala u diskriminaciju, prosto žena ima neki lični problem. Mada... S obzirom da pregovaram za posao koji nije za moj fakultet, ne znam šta može da očekuje. Ja čim dođem do potrebnog nivoa jezika, naravno da ću iskoristiti svoju potpuno prepoznatu diplomu.
Diskriminacija postoji uvek i svuda u nekom obimu, ali kada je obim diskriminacije sveden na nivo imbecilne reakcije par pojedinaca, ne moze se generalizovati i reci "Nemci me diskriminisu", ili "Srbi me diskriminisu".

Jer ako to kazes, onda upravo ti diskriminises celu tu naciju/grupaciju, kao onaj Švabo što je reko "balkanci su skloni prevari", zar ne? :)

Diskriminacija postoji uvek i svuda u nekom obimu, ali kada je obim diskriminacije sveden na nivo imbecilne reakcije par pojedinaca, ne moze se generalizovati i reci "Nemci me diskriminisu", ili "Srbi me diskriminisu".

Jer ako to kazes, onda upravo ti diskriminises celu tu naciju/grupaciju, kao onaj Švabo što je reko "balkanci su skloni prevari", zar ne? :)
Pa ne, jer nisam to ja izmislila. Marija Todorova "Imaginarni Balkan" pa čitaj. Ona ne govori o Nemačkoj, već o zapadnoj vizuri Balkana. Sjajna knjiga, oslanja se na Orijentalizam Edvarda Saida

Bullshit. Ja sam Balkanka, nikad nisam nikog prevarila, a Balkanci koji varaju u Nemačkoj, to rade svojima. Rasizam čist.
Nisu svi naravno svi ali procentualno gledajuci su skloni prevarama, veliki broj u Holandiji je dobio dozivotnu penziju na osnovu psihickih problema iz rata sto nije istina,poznajem ih dosta , jedan covjek iz Zvornika je bas bio psihicki bolestan,otisao da se prijavi u neku ustanovu koja je specializovana za zrtve rata i vratio se isti dan ,kaze puna lazova i prevaranta nasih koji hoce dozivotnu penziju ne mogu ja tu biti.Nemojmo se lagati.

Uvek su mi tužne gastarbajterske priče.

Ne samo zbog silnih peripetija oko dobijanja poslova, viza, odlazaka, učenja jezika, već zbog stanja u državi za koje su krive naše vođe.
Nekada se na rad išlo zbog teškog siromaštva, a danas zbog hiljadu i jednog razloga.

Њихове вође нису криве?

Видећемо докле ће овај рат у украјини да ескалирају.

Није Кисинџер рекао тек тако да на западу нема више лидера. Све пајаци и шарлатани. Не надају се тамо добром

Sve smo imali sta smo trebali imati. Molim te ne izmisljaj dalje. Talijani su nas do nedavno zvali Slavi. To je pohvalno. Znas li sta znaci Pura Italia? Frendica koja je inace visikopozicionirana u jednom Njemackom ministarstvu mi prica da nisu bas takvi kao sta ih ti opisujes. Vise vjerujem njoj nego tebi jer je vani skoro pa koliko ti imas godina, a samim time i vise iskustva.

Sta da izmisljam, izmisljas ti jer si utripovao da su te odbili za posao jer si balkanac, a ista je verovatnoca i da si ti u pravu i da sam ja u pravu. Jer ni ti ni ja ne znamo sta je uzrok, nego nagadjamo. Ja sam i rekao "mozda", dok ti tvrdis sigurno.

A price koje prosipa tvoja frendica sam cuo i ja, ali ih nisam ni video ni doziveo.

A znam dosta jer se dosta krecem, imam mnogo i poslovnih kontakata i privatnih, a da ne pominjem kontakte kroz boks klub, gde sam za ovih 10-tak godina trenirao najmanje 300 ljudi svih socijalnih kategorija.

Nisu svi naravno svi ali procentualno gledajuci su skloni prevarama, veliki broj u Holandiji je dobio dozivotnu penziju na osnovu psihickih problema iz rata sto nije istina,poznajem ih dosta , jedan covjek iz Zvornika je bas bio psihicki bolestan,otisao da se prijavi u neku ustanovu koja je specializovana za zrtve rata i vratio se isti dan ,kaze puna lazova i prevaranta nasih koji hoce dozivotnu penziju ne mogu ja tu biti.Nemojmo se lagati.
Kroz šta su ti ljudi prošli da bi pobegli od rata? Nemojmo sebe potcenjivati više nego što nas oni potcenjuju.

Sta da izmisljam, izmisljas ti jer si utripovao da su te odbili za posao jer si balkanac, a ista je verovatnoca i da si ti u pravu i da sam ja u pravu. Jer ni ti ni ja ne znamo sta je uzrok, nego nagadjamo. Ja sam i rekao "mozda", dok ti tvrdis sigurno.

A price koje prosipa tvoja frendica sam cuo i ja, ali ih nisam ni video ni doziveo.

A znam dosta jer se dosta krecem, imam mnogo i poslovnih kontakata i privatnih, a da ne pominjem kontakte kroz boks klub, gde sam za ovih 10-tak godina trenirao najmanje 300 ljudi svih socijalnih kategorija.

Не причамо о неким играма и спортовима (Експо 2027), вучићленд и др...

Ti si ocito pravi balkanjeros. Cisto informativno imao sam pojnog dosta strijijeg brata Talijana i imam dosta stariju polusestru Njemicu.

Ne nagadam ja nista. Ti nagadas kao sta ni ne odgovars na postavljena pitanja nego selektivno odgovaras.

Ja sam utipovao da su me odpilili zato sta sam balkanac? Sta se tice mog Balkanstva imam zapadne korijene :) Tako da nista od toga sta pises ne vrijedi. Ajde mi onda reci zasto sve skoro najlosije poslove rade stranci, a ne drzavljani te drzave kada je tako kao sta ti tvrdis?

Ti si ocito pravi balkanjeros. Cisto informativno imao sam pojnog dosta strijijeg brata Talijana i imam dosta stariju polusestru Njemicu.

Ne nagadam ja nista. Ti nagadas kao sta ni ne odgovars na postavljena pitanja nego selektivno odgovaras.

Ja sam utipovao da su me odpilili zato sta sam balkanac? Sta se tice mog Balkanstva imam zapadne korijene :) Tako da nista od toga sta pises ne vrijedi. Ajde mi onda reci zasto sve skoro najlosije poslove rade stranci, a ne drzavljani te drzave kada je tako kao sta ti tvrdis?

Човек продаје швајцарски ваздух па мисли да је у бизнису

Back