Nova domovina

Као Нпр. говоримо о фах-идиотима

Најлакше је њима отићи
Prosao sam dosta zemalja sa zapadnjacima gdje se prave veliki projekti u petrohemijskoj industriji gdje nafta ,gas ,velike fabrike u Kini itd i poznajem to veoma dobro ,Saudijci su aroganti bozanski narod ,Rusi su korupcija ,cutljivi itd itd stvarno ne razumijem o cemu govotis.

Peosao sam dosta zemalja sa zapadnjacima gdje se prave veiki projekti u petrohemijskoj industriji gdje nafta ,gas ,velike fabrike u Kini itd i poznajem to veoma dobro ,Saudijci su aroganti bozanski narod ,Rusi su korupcija ,cutljivi itd itd stvarno ne razumijem o cemu govotis.

То су корпорације које су повлашћене од својих држава или су исподловали преко влада преференције и промене закона у сиромашним државама и неоколонијама.

Ту си тек потпуни странац.

Невидљив човек и шраф

Ништа се не питаш, осим технике

Nisu svi naravno svi ali procentualno gledajuci su skloni prevarama, veliki broj u Holandiji je dobio dozivotnu penziju na osnovu psihickih problema iz rata sto nije istina,poznajem ih dosta , jedan covjek iz Zvornika je bas bio psihicki bolestan,otisao da se prijavi u neku ustanovu koja je specializovana za zrtve rata i vratio se isti dan ,kaze puna lazova i prevaranta nasih koji hoce dozivotnu penziju ne mogu ja tu biti.Nemojmo se lagati.
Dio o kome pises mi je jako poznat i znam par ljudi koji su dobili penziju i zive u socijalnim stanovima, a kod nas su kupili par nekretnina. Kako je to moguce. Lako jer su muljali, a dalje rade na crno. Nije mi samo jasno kako im je to moglo proci jer smo u Europskoj uniji.

То су корпорације које су повлашћене од својих држава или су исподловали преко влада преференције и промене закона у сиромашним државама и неоколонијама.

Ту си тек потпуни странац.

Невидљив човек и шраф
Kina ,SAD i Rusija kolonije ? Ja dodjem sa zapadnjacima tu i radim sa tim ljudima, ne kontam ?

I tako u tudjoj zemlji, pod tudjim krovom radiš, spavaš, učiš čak i pričati kao da si tek rodjen.. sve iz početka.
A tamo gdje si rodjen(a), gdje si prohodao, progovorio, osta sve onno čega ti je srce puno.
Sva ljubav, milina i toplina postade jedna obična elektronska žica..
Ostadosmo željni braće i sestara, starih prijatelja i roditeljskog zagrljaja.. svog dvorišta, svoje ulice,svog malog neba.
I tako punih novčanika, praznih duša.. živiš iz dana u dan.. nadajući se.. da će vrijeme učiniti svoje.

Још, ако ти оду сва деца, То се онда зове потпуни пораз.
Danas se priča o savremenim nomadima, priča se o tome kako se može živeti i raditi svuda pomalo, priča se o migracijama stanovnika kao o opštem dobru, multikulturalnost cveta, sloboda i demokratija, ludilo od razvoja, tehnologija će spasiti svet, tolerancija i sloboda pokreta, govora, slobodna razmena ideja, robe i usluga, sve su to priče za malu decu.

Svet je podeljen na bogate države koje otkupljuju radnu snagu kao na pijaci roblja nekada, i na siromašne države koje to jesu zbog hiljadu i jednog razloga.
Nažalost, ona pozitivna migracija stanovnika je pozitivna ukoliko odeš da bi uživao u bogatstvu neke države, a ne da se slomiš da bi stekao neko nazovi bogatstvo.

I nemoj da me nerviraš, malopre mi pukla traka za podizanje roletne.

Ti si ocito pravi balkanjeros. Cisto informativno imao sam pojnog dosta strijijeg brata Talijana i imam dosta stariju polusestru Njemicu.

Ne nagadam ja nista. Ti nagadas kao sta ni ne odgovars na postavljena pitanja nego selektivno odgovaras.

Ja sam utipovao da su me odpilili zato sta sam balkanac? Sta se tice mog Balkanstva imam zapadne korijene :) Tako da nista od toga sta pises ne vrijedi. Ajde mi onda reci zasto sve skoro najlosije poslove rade stranci, a ne drzavljani te drzave kada je tako kao sta ti tvrdis?

Dzaba da ti pisem i odgovaram, ti si covek zvani predrasuda :D

Sorry, ali ne mogu da verujem vise tvojoj frednici, rodjacima i ostalima, nego svojim ocima :)

Došlo mi da postavim sliku iz filma "300"
Sad je i Spartak
Lik je neverovatan
:rotf:

Knjigu nisam čitao, ali ne može da se izda tek tako.
Ko si ti da tvrdiš da ti znaš bolje?
Znači pre sam na tvoje postove :dash: međutim sad sam umro od smeha, šta li još neću pročitati o tebi, a ono da si imao značku državne bezbednosti je vrh.

:rotf:

Pa kad nemas svoj zivot, sta da ti radim, naravno da ti je neverovatno da ima ljudi koji imaju ispunjene zivote :)

Ne bih te vise zadrzavao :D

Ни у ЕУ више није сјајно.

Људи се враћају
Ne vraćaju se. Naravno da je bolje na zapadu. Ali potpuno je okej priznati da je teško. Da stranci u jednoj doseljeničkoj zemlji nikada neće biti oslobođeni tog balasta. Odličan film o položaju Poljaka u Nemačkoj Das Lehrerzimmer https://www.imdb.com/title/tt26612950/

Ljudi, baš zbog toga što je teško, su skloni da upadnu u samoviktimizaciju i nekritičko sagledavanje društva, po sistemu "ćuti, mnogo sam uradio da imam ovaj dobar život".

Ko zna koliko Nemaca takođe sedi na socijali? Ne treba pušiti te desničarske priče i pristajati na ulogu žrtve.
Sve to mozes veoma lako provjeriti.Nema to veze sa zrtvom ali mozes reci nesto lose i o nama ako je tacno, Njemci imaju vise sansi ,rodjeni su tu ,pricaju jezik poznaju sistem ,Balkan,Turci,Marokanci da ne govorim o Somaliji itd dolazimo iz krajeva gdje je najveci uspjes da lezis i da ne radis a da imas za pojesti i krov nad glavom.

I tako u tudjoj zemlji, pod tudjim krovom radiš, spavaš, učiš čak i pričati kao da si tek rodjen.. sve iz početka.
A tamo gdje si rodjen(a), gdje si prohodao, progovorio, osta sve onno čega ti je srce puno.
Sva ljubav, milina i toplina postade jedna obična elektronska žica..
Ostadosmo željni braće i sestara, starih prijatelja i roditeljskog zagrljaja.. svog dvorišta, svoje ulice,svog malog neba.
I tako punih novčanika, praznih duša.. živiš iz dana u dan.. nadajući se.. da će vrijeme učiniti svoje.
Znam jednog doktora iz nase firme. Inace je roker. Imao je jako dobru placu u Irskoj jer su anesteziolozi skoro pa najbolje placeni. Vratio se kuci jer mu je falilo nase topline i druzeljubivosti.
Dzaba da ti pisem i odgovaram, ti si covek zvani predrasuda :D

Sorry, ali ne mogu da verujem vise tvojoj frednici, rodjacima i ostalima, nego svojim ocima :)
Kao sta vjerujes da su cjepiva korisni,a dokazalo se da nisu. Druga tema, ali shvacas poantu. Ne razumijem sta uopce radis na ovom forumu kad ti skoro nista od nas balkanjerosa ne pase.

Sve to mozes veoma lako provjeriti.Nema to veze sa zrtvom ali mozes reci nesto lose i o nama ako je tacno, Njemci imaju vise sansi ,rodjeni su tu ,pricaju jezik poznaju sistem ,Balkan,Turci,Marokanci da ne govorim o Somaliji itd dolazimo iz krajeva gdje je najveci uspjes da lezis i da ne radis a da imas za pojesti i krov nad glavom.
Jedine Balkance koje sam upoznala su oni koji se razguzuju od posla, iskr. A stalno slušam o tim nekim džabalebarošima. Jedino ako ljude koji su dobili azil zoveš tako.

Ne vraćaju se. Naravno da je bolje na zapadu. Ali potpuno je okej priznati da je teško. Da stranci u jednoj doseljeničkoj zemlji nikada neće biti oslobođeni tog balasta. Odličan film o položaju Poljaka u Nemačkoj Das Lehrerzimmer https://www.imdb.com/title/tt26612950/

Ljudi, baš zbog toga što je teško, su skloni da upadnu u samoviktimizaciju i nekritičko sagledavanje društva, po sistemu "ćuti, mnogo sam uradio da imam ovaj dobar život".

Враћају се мајстори, а враћају се и ИТ стручњаци.

Биће све лошије.

Или идеш за САД или за Кину. Ако се не враћаш.

Back