Kroasanije
Iskusan
- Poruka
- 5.188
Шта 7-8% код Срба? Јеси ли нормалан да тврдиш је је Динарик 7-8% код Срба?
Динарк код Срба је 35,6% на узорку од 1132.
Прва колона
![]()
На узорку од преко 1800 Динарик је код Срба преко 36%. Видео сам ту статистику, али не могу тренутно да је нађем.
Волео бих да видим колико Хрвати имају Динарика на узорку од 1132 и +1800. Тих 37% које спомињеш је добијено на узорку од 300 и нешто, а појачаним тестирањем Херцеговаца и Далматинаца.
Срби пре 1400 година нису имали само једну хаплогрупу, и ниједан популација пре 1400, 2000, 3000 или 7000 није могла имати само једну хаплогрупу јер су се хаплогрупе у Европи почели мешати пре 12 000 година.
Срби пре 1400 година су имали више хаплогрупа, али поента је да је Динарик био најдоминантнији као и код данашњих Срба. Имали су Срби пре 1400 година и R1a, а вероватно и I1 и још неке хаплогрупе.
Мапе које си ставио ништа не ваљају. Јужни Динарик достиже висок % у западној Србији, а на твојој мапи је приказано скоро као да не постоји.
Тесла је био R1a-M459>L1029, а та хаплогрупа је далеко од доминантне код чакаваца. Код чакаваца доминира R1a-Z280>Y2613.
![]()
Nisi vidio zarez, kod Čeha je 7-8%,kod Srba sam ja vidio oko 34%
Ajd fino onda postavi koliko dosize u Z.Srbiji, ova karta kaže kako je postotak za Z.Srbiju od 30-32% dakle daleko od toga da "ne postoji" kako ti kažeš, dapače vjerojatno je dominantna haplogrupa.
Koliko bi onda bio postotak za Z.Srbiju po tebi i razlikuje li se to sustinski uopce od ove karte? Nekako slutim da nemaš živaca uopce pogledati što neko piše a kamoli ako ti kontrira a još uz to ako je Hrvat onda je to dobitna kombinacija.
I stoji li da su danas žitelji Zapadnohercegovačke županije/kantona plus Imoćani-"najčistiji Srbi u vaseljeni"?
Poslednja izmena: