Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma ako je 10 meseci, znači nikad više. :)
Što se one priče o nuđenju cigareta tiče, to ne shvatam nešt drastično, ako mi neko manje poznat ponudi odbijem i kažem da ne pušim, ako to rade oni najbliži (ne iz zle namere) zayebavam ih što puše i to je to.
No hard feelings, no harm done. :D
Ako neko to radi često (a neko je radio) ja jednostavno nisam obraćao pažnju a pošto niko ne voli da bude totalno iskuliran u društvu, posle drugog nuđenja više ne radi to. :D
Problem rešen odavno.

Onda su zapalili drugu, pa trecu, pa cetvrtu, pa petu... Tako me je glava zabolela da ne mogu da vam opisem, jedva sam cekala da izadjem. Smrad mi se uvukao u garderobu, kozu, kosu, fuj. I ja bih tako pusila da nisam prestala, palila bih jednu na drugu bezveze. Inace sutra mi je 10 meseci, tralalala. :zurka:

A zamisli da, nedajboze, moras sa njima da zivis neko vreme recimo? :eek:

Meni je najvise smetao taj smrad u kosi.
Nemas osecaj prave cistoce cak ni kada tek operes kosu.
Ima uvek neki smek na cigarete.
To nestaje tek kada prestanes da pusis.
Kao sto smo mi svi ovde :):):)

10 meseci!!!
To je zaista jubilej.
I hvala ti sto ga slavis sa nama.
:zurka:

PS. I u pravu je NY. 10 meseci je - nikad vise.

Danas 19. dan, skoro 3 nedelje, ko bi rekao. Čestitam svima i na godini i mesecima i danima. Samo napred :ok: ! Tek sam danas primetila da ceo svet puši. Gde god da odeš, svi puše, a i ja sam nekad bila među njima :dash:. I taj miris, mešavina parfema, znoja i duvana. Fuj!

Bravo za 19. dan. Pridruzujem se cestitkama za sve ostale. A to sto si opisala u zadnjoj recenici, od te kombinacije i muve crkavaju. Zato bez cigaretaaaaaaaa! :klap:

Danas sam posebno raspolozena! Nisam imala od jutros krize, mada je rano jos da se hvalim jer je dan tek poceo. Gledam kako mi koji smo tu zaista guramo polako i uspevamo. Ali i dalje mi se cini da smo se malo primirili, nema novih clanova sto naravno nije dobro. Temu i dalje citam od pocetka ( naravno kada imam vremena ) i stigla sam tek do 60 strane. Ali vidim koliko su ljudi bili aktivniji ranije.
Cujemo se drugari i srecno!!!

Samo napred :D

Nego... Ovde su uglavnom devojčice. Ta disproporcija je oduvek u Nepušačkom kutku.
Možda bi trebalo da se premesti topic u pdf Žene :mrgreen:
Ja mislim da je to zato sto su zene sklonije/imaju potrebu za javnom podrskom, ono kao kod Opre. :lol: Moj dragi je npr prestao da pusi nesto malo pre mene, pusio je duplo duze i vise od mene a nijednom nije potrazio ovakav vid podrske iako sam ga ja ohrabrivala. Moram da se pozalim da se pomalo i brinem za njega, ja sam prestala jer sam shvatila da je bilo dosta i jer sam stvarno zelela da se resim zla a on pomalo pod mojom prisilom. Mislim nisam ga silila, malo sam ga peglala oko toga a on kao i svaki pusac je bio svestan da mora da prestane jednom pa kao ajde da mi ucini. :confused: Zbog toga sto nije sam pozeleo ima vise problema i kriza nego ja, nervozniji je, vidim da mu ponekada pada na pamet da ponovo pocne (vec je imao jedan kiks, koji je inace tabu tema :roll::lol:) itd. Na moru je hteo da crkne i primecujem da jos uvek prema cigaretama ima stav pusaca a ne bivseg pusaca, tipa cigarete su mi smirivale nervozu, ja sam svoj organizam navikao na cigarete i ne znam kako cu bez njih do kraja zivota, uzivao sam u pusenju, ne mogu da skinem kilazu odkada ne pusim itd. Onda ja popi.zdim i kazem mu da slobodno pocne ponovo (a u sebi molim Boga da ne pocne jer je izmedju ostalog tako divno ne slusati ga kako krepava od kaslja svako jutro) i sve tako u krug. Ne smem ni da ga pitam kako mu je bez, ima li krize i slicno jer ga sam razgovor o cigaretama cini nervoznim i odmah mu se pusi. :roll: Ja samo hocu da mu pruzim podrsku ali njega to izgleda jos vise iritira pa se povlacim. Nije hteo ni da procita knjigu Alana Kara iako sam mu je ja kupila/procitala i nahvalila. Poceo je i izjavio da mu je uzasno dosadna, da on sve to zna i sve ono sto bi izjavljivali pusaci koji ne zele da prestanu. :roll: :besna: Nece da prizna da mu je sada lakse nego na pocetku i bas je tezak a ja zivim u nadi da ce da istraje i da ce da ga prodje, tako bih volela. Presrecna sam sto je prestao, volela bih da i on to dozivi kao nesto lepo i pozitivno a ne kao dozivotno mucenje. :(

Danas 19. dan, skoro 3 nedelje, ko bi rekao. Čestitam svima i na godini i mesecima i danima. Samo napred :ok: ! Tek sam danas primetila da ceo svet puši. Gde god da odeš, svi puše, a i ja sam nekad bila među njima :dash:. I taj miris, mešavina parfema, znoja i duvana. Fuj!

Ceeestitamo!
19 dan, to je bogami lepa brojka. Postovanje :worth:
I zaista tek kada prestanete da pusite vidite koliko pusaca oko vas!
I kako su: nekako jadni, jer po nama kao da nekako nemaju svest o tome sta rade.
I istina, ta kombinacija: prafem+ znoj+ duvan= vonj. Da, bas fuj.
:bye:

Danas sam posebno raspolozena! Nisam imala od jutros krize, mada je rano jos da se hvalim jer je dan tek poceo. Gledam kako mi koji smo tu zaista guramo polako i uspevamo. Ali i dalje mi se cini da smo se malo primirili, nema novih clanova sto naravno nije dobro. Temu i dalje citam od pocetka ( naravno kada imam vremena ) i stigla sam tek do 60 strane. Ali vidim koliko su ljudi bili aktivniji ranije.
Cujemo se drugari i srecno!!!

Jeste nas malo, ali smo uspesni!!!
Pozdrav, i samo tako nastavi.
I javljaj se. Sve tamo do juna, pa idemo na visnje.

Ja mislim da je to zato sto su zene sklonije/imaju potrebu za javnom podrskom, ono kao kod Opre. :lol: Moj dragi je npr prestao da pusi nesto malo pre mene, pusio je duplo duze i vise od mene a nijednom nije potrazio ovakav vid podrske iako sam ga ja ohrabrivala. Moram da se pozalim da se pomalo i brinem za njega, ja sam prestala jer sam shvatila da je bilo dosta i jer sam stvarno zelela da se resim zla a on pomalo pod mojom prisilom. Mislim nisam ga silila, malo sam ga peglala oko toga a on kao i svaki pusac je bio svestan da mora da prestane jednom pa kao ajde da mi ucini. :confused: Zbog toga sto nije sam pozeleo ima vise problema i kriza nego ja, nervozniji je, vidim da mu ponekada pada na pamet da ponovo pocne (vec je imao jedan kiks, koji je inace tabu tema :roll::lol:) itd. Na moru je hteo da crkne i primecujem da jos uvek prema cigaretama ima stav pusaca a ne bivseg pusaca, tipa cigarete su mi smirivale nervozu, ja sam svoj organizam navikao na cigarete i ne znam kako cu bez njih do kraja zivota, uzivao sam u pusenju, ne mogu da skinem kilazu odkada ne pusim itd. Onda ja popi.zdim i kazem mu da slobodno pocne ponovo (a u sebi molim Boga da ne pocne jer je izmedju ostalog tako divno ne slusati ga kako krepava od kaslja svako jutro) i sve tako u krug. Ne smem ni da ga pitam kako mu je bez, ima li krize i slicno jer ga sam razgovor o cigaretama cini nervoznim i odmah mu se pusi. :roll: Ja samo hocu da mu pruzim podrsku ali njega to izgleda jos vise iritira pa se povlacim. Nije hteo ni da procita knjigu Alana Kara iako sam mu je ja kupila/procitala i nahvalila. Poceo je i izjavio da mu je uzasno dosadna, da on sve to zna i sve ono sto bi izjavljivali pusaci koji ne zele da prestanu. :roll: :besna: Nece da prizna da mu je sada lakse nego na pocetku i bas je tezak a ja zivim u nadi da ce da istraje i da ce da ga prodje, tako bih volela. Presrecna sam sto je prestao, volela bih da i on to dozivi kao nesto lepo i pozitivno a ne kao dozivotno mucenje. :(

U pravu si da su zene sklonije da razmenjuju iskustva na ovaj nacin. Razumem potpuno tvoju situaciju i mislim da bi mozda Pipi ili Harmony mogle da ti pomognu nekim savetom. Cini mi se da su se one ovom temom bas onako svojski pozabavile. Ja sam se ovde prikljucila kao nepusac od 3,5 godina (boze sto sam ponosna na ovu cifru!).

Nisam se puno bavila psihologijom vezanom za ovaj problem.
Kod mene je to bilo ovako:
-Dugo, dugo se resavala na ovaj korak (u pitanju su godine)
-Vise puta pokusala ali mrrrrsavo
-Onda se u istom trenutku odlucile nas tri (sestra, drugarica i ja)
-Odlucile se za hemiju (Ziban)
-Pocele da pijemo (vrtelo mi se u glavi, ali rekla sam sebi: ili ces da crknes ili ces sada prestati
-I eto prestala (bez mnogo teskoce u smislu nekih vecih kriza)

Eto. Svako ima svoj nacin.
U svakom slucaju srecno i tebi i suprugu.

Ne znam... možda nisi našla optimalan način, možda ga podržavaš ne podržavajući ga... ko bi ga znao :D
Drugačije je kada neko na silu prestaje sa cigaretama a drugačije kada se to desi spontanije, iznutra. U svakom slučaju trebaće mnogo strpljenja. :bye:

Ma kakvi!
Ne damo mi tebe:D.
Uostalom kome cu onda da se hvalim za novi avatar.

Novi šta? :p

Jeste nas malo, ali smo uspesni!!!
Pozdrav, i samo tako nastavi.
I javljaj se. Sve tamo do juna, pa idemo na visnje.

Javljacu se ja redovno, nema da brines. mislim da od ove teme nikada necu odustati, samo ako mogu jos nekome da pomognem svojim iskustvom. A sto se tice visanja dogovoreno. I jedno pitanje:
kada mogu sa sigurnoscu da kazem:"JA SAM NEPUSAC"!!! Posle koliko vremena. Znam da je jos uvek kriticno do 21 dana, a posle?! Pozdrav Lamar za visnje!:zag:

Javljacu se ja redovno, nema da brines. mislim da od ove teme nikada necu odustati, samo ako mogu jos nekome da pomognem svojim iskustvom. A sto se tice visanja dogovoreno. I jedno pitanje:
kada mogu sa sigurnoscu da kazem:"JA SAM NEPUSAC"!!! Posle koliko vremena. Znam da je jos uvek kriticno do 21 dana, a posle?! Pozdrav Lamar za visnje!:zag:

Odgovor na zalost ne znam. Zaista ne mogu da se setim kada je u mom slucaju bio taj trenutak...
Mozda je to onaj dan kada prvi put u toku celog dana ni jednom ne pomislis na cigarete. U smislu: zapalila bih, ih sto ne mogu sada da zapalim, vidi oni puse i ja bih, prijala bi mi jedna uz kafu, u ovo vreme sam nekada pusila, bas bi mi prijala posle rucka, uh al sam se iznervirala pa bih mogla i da zapalim jednu...
Mozda ti sada izgleda neverovatno, ali dodje dan kada ti ni jedan jedini put ne padne na pamet. I onda se nizu sve ovakvi dani. Sve ih je vise. Dan za danom ti ne padaju cigarete na pamet. I eto nepusaca.
E sada bi Pipi (i Harmony) rekla da se samo treba dobro paziti, i da napast vreba i dalje, da se muva po nasoj podsvesti... Tako nesto. I sigurna sam da je u pravu.
Mislim da bi njihov savet i misljenje u vezi ovoga bili korisni.
Pozdrav :bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back