Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
NY.. zaposli ruke za početak... drži nešto, upaljač, bilo šta

Nema potrebe, ja sam sasvim miran sa tim, evo već par puta sam bio u društvu punom pušača i nije mi palo na pamet da povučem dim. Kad mi dođe, povučem dim dva i to je to :)

Ah da, NY zaboravih da kazem da ja nisam nikada vise ni jedan dim povukla. Nikada.
U tome je razlika izmedju tebe i mene.

Nadam se da nije samo u tome? :)

Tsuymish pusti cigare sad. Toliko dugo bez njih, i kakva bi to steta sada bila!!!!!!!!!!! Da ti ne pricam sad' sve ono sto vec i sama znas. :bye:

Vendika nadam se da nisi imala krize danas. :bye:

Nisam imala krize hvala Bogu! Ali nije mi jasno kako danas mi je bas bio stresan dan. Od cega li to zavisi?:think: Zato i strepim da izdrzim do kraja kada ne budem vise ikada pomislila na njih, jer mi se ranije kao sto rekoh desavalo da popustim posle mesec i po. A zasto to i dalje ne znam, iako sam mislila da posle toliko vremena apstinencije nema sanse da zapalim. No, da ne pricamo o neuspelim pokusajima nego o ovim sada, bez cigareta, voce i povrce, vezbe i ljubav!!! :klap:

drzim se :)
al' da ne baksuziram, ne pricam nista :)

uostalom, tek je prvi dan (dobro, drugi put, vec sam imala jedan prvi dan prosle nedelje, al' necemo da sitnicarimo), ali sad sam pripremljena, edukovana, hemijski potpomognuta ;D i spremna da se uhvatim u kostac sa mrskim neprijateljem.

ovo je poruka od pre tacno godinu dana (bold je danasnji)... i.. ma kako mi to tad neverovatno delovalo... evo meni prve godisnjice u slobodi :)

hvala alenu karu, tabexu i ovom forumu :) (kao sto vec jednom rekoh, ne nuzno ovim redosledom)

:heart:

Vendika cestitam na beskriznom 9-om danu!
Nadam se da ce takav biti i 10.11. i 12.
i to uz upotrebu " voca i povrca, vezbi i ljubavi"
A posle cemo da brojimo dalje:)
:bye:

Evo ga i deseti beskrizni dan!!! Nisam nesto posebno pomislila na cigarete. Ja nisam nikome od prijatelja pricala da sam prestala da pusim iz razloga sto sam imala nekoliko neuspelih pokusaja, pa sam resila da sacekam da prodje jos malo vremena pa da im to saopstim. Tada me je jedna od drugarica upitala: "Pa ti ne pusis? Nisam primetila da si zapalila za sve ovo vreme dok smo sedeli!" Moj odgovor je naravno bio: "NE"!!! E ona je tada pocela sa pricom kako mi nece skoditi po neka cigareta uz kafu, posle jela itd pocela je da nabraja. Ne mogu stvarno da shvatim da ako neko vidi koliko se borim sa tim da prestanem i dalje me nudi i mami nekom pricom, gde mi kao svezi nepusaci mozemo da pokleknemo! Ali moj stav je NEEEE! Besna sam! :besna:

Vendika, bezbroj puta smo pisali o tome :neutral:
Razlozi za takvo ponasanje mogu da budu razliciti, ali ako smo vec svi imali takvo iskustvo, velika je verovatnoce da ce i nove bivse pusace neko "prijateljski" nuditi cigaretama :aha:
Samo smireno i treba imati unapred pripremljen odgovor.
Pipi je dala dobar predlog, ali bih ja bila malo ostrija i rekla "zaista ocekujem da me ne sabotiras, ovo mi je jako vazno", iza ovoga sledi odlucan i malo duzi pogled! (ne bih upotrebila "molim te", tek da se malo trgne ;))

Poslednja izmena:
Ma da vam pravo kazem ja bih otvoreno rekla, da to sto me nudi cigaretom nema smisla!
Bez ikakvog uvijanja. Ne znam vi, ali ja sam inace u komunikaciji uglavnom direktna, tako da niko ne bi time bio iznenadjen. Ali i kada bi bio, bas me briga.
Potpuno kapiram situaciju. Stavljaju te prosto u situaciju da se ti njima pravdas sto si ti to eto resila da vise ne pusis, a oni molicu lepo puse i dalje. Sta, kao sada trebamo da se solidarisemo sa njima i da bacim svoju odluku pod noge da bi njima ugodili, ili da bi se izjednacili sa njima ili...!!!

Kazes lepo:
"Ne hvala, i molim te da me vise nikada ne ponudis cigaretom, sve dok ja nedaj boze ne odlucim ponovo da propusim. Ako si mi pravi prijatelj postovaces ovo sto sam ti rekla"
I kraj. Nema ljutis. Mislim cuj:"Nema ljutis", umesto da se mi ljutimo na njih, mi jos mislimo kako da se oni ne naljute na nas! Koji paradoks!!!
Ali *ebiga. Tako je kako je. Samo im ovo obavezno treba staviti na znanje i pokusati ih postideti.
Uh al' sam pobesnela:)

Drage moje Pipi i Harmony! U pravu ste 100%. Sve to znam, ali ne mogu da hvatim da su ljudi toliko zli! A sto se tice odgovora na to da li hocu da zapalim, nisam napisala jer nije za forum!!! Vas dve bi to odbile na vrlo kulturan nacin koliko ja vidim, ali ja sam bila vrlo neprijatna, pa cak i bezobrazna. Tako da posle toga ne verujem da ce me vise ponuditi! Jos malo pa ce se zavrsiti i ovaj 10-ti dan. Koliko sam ovde citala odlicno je kada osoba pregura 21 dan! Da li sam u pravu? Ako jesam idemo ka tom 21.-vom danu, pa onda do beskonacnosti! Ajde neka se jos ljudi aktivira sto smo se uspavali!

Drage moje Pipi i Harmony! U pravu ste 100%. Sve to znam, ali ne mogu da hvatim da su ljudi toliko zli! A sto se tice odgovora na to da li hocu da zapalim, nisam napisala jer nije za forum!!! Vas dve bi to odbile na vrlo kulturan nacin koliko ja vidim, ali ja sam bila vrlo neprijatna, pa cak i bezobrazna. Tako da posle toga ne verujem da ce me vise ponuditi! Jos malo pa ce se zavrsiti i ovaj 10-ti dan. Koliko sam ovde citala odlicno je kada osoba pregura 21 dan! Da li sam u pravu? Ako jesam idemo ka tom 21.-vom danu, pa onda do beskonacnosti! Ajde neka se jos ljudi aktivira sto smo se uspavali!

Ma bravo! Neka si.
To zasluzuju ljudi koji ne mogu da ispostuju neku tudju odluku (bez obzira u vezi cega je), a ta odluka cak ni na koji nacin ne utice na njihov zivot.
Znaci ne staje ih nikakvog napora. A sta bi tek bilo da treba da se potrude oko tog makar samo mrvicu?
Kakvu pomoc bi u tom slucaju covek od njih mogao da ocekuje?
Ma neka si, bravo jos jednom.

Hvala na lepim recima i podrsci! E ko izmisli ovaj forum svaka mu cast!!! Treba mu dati orden. Kad covek upadne u nepusacku krizu, dodje ovde lepo se isprica sa pravim ljudima i divota. Izmeni malo svoja iskustva... neko pomogne tebi, ti pomognes nekome i super!
Inace mislila sam da cu se za sve ovo vreme ugojiti, jer sam prosli put kada sam pokusala da ostavim duvan napredovala nedeljno u kilazi kao beba! Sada je druga stvar. Izgleda da sam potrefila "recept"

Ja sam danas bila u gostima kod jednog para, oboje su pusaci. Kada sam tek usla i sela i videla njihove cigarete na stolu spucalo me je saznanje kako ce oni uskoro da zapale i taaaaako sam im zavidela. Stvarno su mi mirisale te njihove prve cigarete i zamisljala sam sebe kako uzimam onaj jedan slims i bas mi je iskreno nedostajalo pusenje. :( Sreca pa sam ignorisala to osecanje i pretvarala se kao da ga ne dozivljavam. Onda su zapalili drugu, pa trecu, pa cetvrtu, pa petu... Tako me je glava zabolela da ne mogu da vam opisem, jedva sam cekala da izadjem. Smrad mi se uvukao u garderobu, kozu, kosu, fuj. I ja bih tako pusila da nisam prestala, palila bih jednu na drugu bezveze. Inace sutra mi je 10 meseci, tralalala. :zurka:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back