Da, zbog nervoze je svakako,samo ne radi se baš o preteranom insistiranju da ostanem bivši pušač koliko o kompenzaciji.Vreme koje sam provodila sa cigaretama, provodim u konstantnom zanovetanju sa hranom.To ,vidim,svi činimo-no dođe trenutak kad nas to počne iritirati.

Nisam baš najbolje skontala-kako da to razbistrim sa sobom i kanališem nervozu?
pogledaj temu na zdravlju o hormonima srece
marina je ostavila link o tome... ima tamo i o namirnicama koje podizu njihove nivoe, izmedju ostalog cokolada
potrazi i na netu o tome
gledala sam emisiju na tv-u o lijecenju nikotinske zavisnosti
to je ejdna metoda kojojm konstantno drze visok nivo dopamina u organizmu... ja se sada izvinjavam ako sam lupila, zato ovo nemojte uzeti zdravo za gotovo... ali, skoro sam sigurna da se ta supstanca zove dopamin
oni izazivaju njegovo lucenje tako sto laserski nadrazuju odredjene tacke na glavi... mislimm da je usna skoljka ili nesto oko nosa, toga se jos manje sjecam
e sad, taj dopamin izaziva lucenje nekih hormona koji stvaraju osjecaj euforije
zato je nikotinska kriza pracena osjecajem straha i nesrece
jedna cigareta automatski dize nivo euforije na onaj koji nam je potreban da postaneo zavisnici
dok taj isti efekat da bi razvila, tebi treba pola frizidera hrane... a ti ne bi kompenzovala hranom, da ona ne daje rezultate
zasto se ne bakces po ceo dan oko cesme? zato sto nista ne dobijas pijuci vodu
ja ne znam kako da kanalises nervozu ako nemas mogucnost za sport, oko toga ce ti neko drugi morati pomoci
moj savjet ti je da prvo pogledas kojim namirnicama da se malo oraspolozis, pa vec ako jedes, da ti hrana sto prije ulazi u krv i radi posao... da sebi das zadatak da ako se opustas kod kuce, da to bude neki film pun humora, da naglas smijes i da imas seks