(ne)sposobni muskarci

Validno je pitanje i za "slabiji pol".

Ali ovde se ne radi o elementu trudnoce, majcinstva i slicnog, radi se o kompletnom konceptu provlacenja toga da on treba nju da vuce, nevezano da li su u priči deca ili ne.
Radi se. Jer većina normalnih žena prolaze kroz trudnoću, majčinstvo a one koje su izabrale da ne budu majke, ne mogu da izbegnu menstruaciju.

Orman bez stvari je tezak manje od 50 kilograma - pitin dim i za zdravu zenu koja vodi racuna o svom telu. A i to se pomera jednom u 10 godina, i za takvo nesto moze da pomogne bilo ko. U svakom slucaju je glup primer.

Znači, priznaješ da treba pomoć. Sam sebe pobijaš.

Muškarac je u obavezi da obezbedi ženi i deci pristojan život u istoj meri u kojoj je žena dužna sa obezbedi muškarcu i deci pristojan život - u svim segmentina, pa i finanisjskom.
To sam isto i ja rekla.

Prvo moraš da budeš muškarac, sa malo intelegencije i morala, a manje klončina neke "sposobne" žene
Nisam klončina. Eto jadan, koliko mrziš žene da ti je čak izletelo i to "klončina", normalno je reći : klon.

Nisam od one grupe feministkinja, jbg ne znam da li se računa u "klon" ako je neko bio trajno banovan pa se vratio.

"Prvo moraš da budeš muškarac", a je li?
Dižem ruke. Ali ne dižem noge. Vređate, a posle bi da neka diže noge takvima, e pa nisam mazohista, sorry.

Sa tobom sam se uvek kačila, sad sam se setila.

Radi se. Jer većina normalnih žena prolaze kroz trudnoću, majčinstvo a one koje su izabrale da ne budu majke, ne mogu da izbegnu menstruaciju.
Ne radi se.
A jako je ruzno da jedna zena naziva normalnim iskljucivo zene koje prolaze kroz trudnocu i majcinstvo.
One koje to ne mogu ili ne zele, nisu nenormalne.
Znači, priznaješ da treba pomoć. Sam sebe pobijaš.
Ne pobijam sam sebe, i meni je potrebna pomoć, ni ja ne mogu da pomerim lepo sestokrilni orman jer je glomazan a ne jer je tezak (iako 50kg mogu da podignem kao od šale).
Ne moze niko sestokrilni da pomeri sam.
Tako da su takvi primeri glupi primeri.
To sam isto i ja rekla.
Pa i nisi baš, rekla si neke neistine u vezi lose placenog posla, da muskarac mora finansijski deo da obezbedi, itd.

Ogromna vecina privatnih firmi i sve drzavne firme i javna preduzeca, imaju sistematizaciju radnih mesta sa fiksno definisanim platama na tim mestima, i plata ne zavisi od pola zaposlenog nego od samog radnog mesta.

Sve ostalo su izgovori.

Naravno, ako je zena ekonomista a muskarac advokat, nece se ocekivati da oboje zaradjuju istu svotu, ali se ocekuje, u ravnopravnim odnosima, da se oboje podjednako iscimaju u toj prici, i da oboje zarade shodno svojim poslovima.

Osim ako ti ne zelis/zamisljas idealan odnos dvoje kao patrijarhat, ali to je onda neka sasvim druga priča. Tužna priča.

Ne radi se.
A jako je ruzno da jedna zena naziva normalnim iskljucivo zene koje prolaze kroz trudnocu i majcinstvo.
One koje to ne mogu ili ne zele, nisu nenormalne.

Ne pobijam sam sebe, i meni je potrebna pomoć, ni ja ne mogu da pomerim lepo sestokrilni orman jer je glomazan a ne jer je tezak (iako 50kg mogu da podignem kao od šale).
Ne moze niko sestokrilni da pomeri sam.
Tako da su takvi primeri glupi primeri.

Pa i nisi baš, rekla si neke neistine u vezi lose placenog posla, da muskarac mora finansijski deo da obezbedi, itd.

Ogromna vecina privatnih firmi i sve drzavne firme i javna preduzeca, imaju sistematizaciju radnih mesta sa fiksno definisanim platama na tim mestima, i plata ne zavisi od pola zaposlenog nego od samog radnog mesta.

Sve ostalo su izgovori.

Naravno, ako je zena ekonomista a muskarac advokat, nece se ocekivati da oboje zaradjuju istu svotu, ali se ocekuje, u ravnopravnim odnosima, da se oboje podjednako iscimaju u toj prici, i da oboje zarade shodno svojim poslovima.

Osim ako ti ne zelis/zamisljas idealan odnos dvoje kao patrijarhat, ali to je onda neka sasvim druga priča. Tužna priča.
Opet ti nisi shvatio...ja sam rekla "većina" normalnih žena prolaze kroz trudnoću i majčinstvo, i dodala da " a one koje su izabrale da ne budu majke..."
Znači pročitaj kako treba: "A ONE KOJE SU IZABRALE DA NE BUDU MAJKE"

Imaš još na par mesta gde si se isprolupavao, međutim nemam volju da nastavljam. Ćao.

Opet ti nisi shvatio...ja sam rekla "većina" normalnih žena prolaze kroz trudnoću i majčinstvo, i dodala da " a one koje su izabrale da ne budu majke..."
Znači pročitaj kako treba: "A ONE KOJE SU IZABRALE DA NE BUDU MAJKE"

Imaš još na par mesta gde si se isprolupavao, međutim nemam volju da nastavljam. Ćao.

Odlicno sam procitao i ukapirao, ne vadi se :D

Jasno je sve.

To su sve ženski poslovi, pitaj crnogorce. Šta će ti žena koja ne zna osnovne stvari u 21 veku!

Најнесхваћенији од свих Срба.

Злуради духови овде виде токсични патријархат; ја видим еманципаторски авангардизам:

Радосав се не гура да сам подигне креденац већ тај задатак делегира Љепосави зато што је свестан да долазе времена када ће мушкарци и жене делити све послове пола-пола. Љепосава, још увек несвесна каквог јунака има поред себе, се брине да ће преузимањем традиционално мушких послова временом уништити његов фрагилни мушки его, те оклева. Но Радосав, потпуно сигуран у своју мужевност, лупа шаком о сто и оштрим тоном јој заповеда да учини по његовој вољи, знајући да се ради о првом кораку на путу до циља који је смисао целокупне људске историје.

Da li muskarce koji ne umeju da ispeglaju sebi garderobu,poprave nesto na automobilu,okrece stan ili sl smatrate nesposobnim?
Mislim da svako ima neki dar radja se sa tim talentom a neko i vise njih,ovisno od muke koja ga naterala ili hobija kojima to pruza uzitak.
Mislim da je nesposoban onaj koji ne voli da radi i izdrzava svoju porodicu ,i ne ume da zenu 👉👌da bi bila zadovoljna.
dok ovo sto si navela moze da se plati.

Ljudi, sta cete da radite kada roboti budu zamenili sve te poslove i muske i zenske, gde se toliko kvalifikujete jedni drugima? Kako ce vam vlaziti i dizati vam se?
Kada se svet bude sveo na na prosek, prosecni ljudi, zive u prosecnom standardu. Pa pola vas ima da igra samo igrice i proziva na instagramu. E kaki si mi ti gejmer, n'umes ni osrednjeg bossa da pobedis.

Back