"Ne pijem" ljudi!

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Bilo je i takvih odgovora, istina, a bilo je i normalnih. Gde ti vidis agresivnost? :confused: Mogla si tu recenicu da shvatis i kao recenu normalnim tonom, ali ti vidis ono sto se tebi vidi pa sam se ja toga setila i prepravila. Nisam vikala na tebe, pobogu dete.

Hehe, nije poenta u vikanju nego u bezobrazluku. I ne okreći priču o jednoj ružnoj i agresivnoj rečenici na priču o "kako sam je ja shvatila", niko je ne bi shvatio drugačije, isto kao i ovo "dete". Mislim, hvala na komplimentu :lol: ali ja odavno nisam dete, jeko.

Hehe, nije poenta u vikanju nego u bezobrazluku. I ne okreći priču o jednoj ružnoj i agresivnoj rečenici na priču o "kako sam je ja shvatila", niko je ne bi shvatio drugačije, isto kao i ovo "dete". Mislim, hvala na komplimentu :lol: ali ja odavno nisam dete, jeko.

Svakog ko je najmanje sest godina mladji od mene smatram detetom u odnosu na sebe. Valjda po inerciji nekoj, zato sto mi je toliko bila stara prva generacija djaka. ;)

U recenici: zasto izmisljas, nema niceg ruznog osim mozda moje nasumicne pretpostavke da znas cinjenice, a da tvrdis suprotno njima. Kad sam shvatila da ta pretpostavka moze biti pogresna, ja sam promenila recenicu i bez tvog ucesca u toj odluci. :)

Poslednja izmena:
Neverovatno je kako ljudi odgovaraju samo na teme u kojima mogu da kažu nešto o sebi (tačnije, da se nahvale, jer malo ko će pričati o sebi loše), pa čak i kad tema ne traži to od njih uopšte ili konačno (moš reći ali priča se o nečemu drugom), svejedno će od nje napraviti prostor da kažu nešto o... sebi, a ono o čemu bi zaista trebalo da se razgovara elegantno će preskočiti kao da nikada nije ni stajalo tu.

Ček, je l to beše ona tema na koju su svi odgovarali sa "ne volim kod sebe što kad god hoću da se ugojim moj metabolizam mi to jednostavno ne dozvoljava" i "imam suviše živu i zdravu kosu da bi izgledala lepo, jednostavno toliko je mekana i mirišljava ko svila da ne može lepo da se isfenira"?

Ovo jednostavno ne drzi vodu. :cool:

Svakog ko je najmanje sest godina mladji od mene smatram detetom u odnosu na sebe. Valjda po inerciji nekoj, zato sto mi je toliko bila stara prva generacija djaka. ;)

U recenici: zasto izmisljas, nema niceg ruznog osim mozda moje nasumicne pretpostavke da znas cinjenice, a da tvrdis suprotno njima. Kad sam shvatila da ta pretpostavka moze biti pogresna, ja sam promenila recenicu i bez tvog ucesca u toj odluci. :)
A pa to je jako tipično, jedina osoba koja je imala sličan stav prema meni je hellen (profesorka) ali ona je ipak dosta starija.
Meni recimo nikada ne bi palo na pamet da omalovažavam nečije reči, misli, dela time što ću ga, uzgredno, nazvati detetom, pa sve i da ima 19 godina. Dobro, osim ako je vozio 150 na sat mrtav pijan i to smatrao za baš kul :lol: ali mislim da se ovde ne radi o tome, hm?

A ja ne volim da vodim dijalog sa osobama koje se zalepe za minorne stvari i cije se emocije uzburkaju zbog istih. Al ajd, strpljiva sam pa objasnjavam.
Zanimljivo je što ih ti, ipak, započinješ.

I mnogo ti je bitno da se emocije ne upliću, naglašavaš za sebe da se emotivno ne uplićeš u ove dijaloge, do te mere naglašavaš da je providno da pokušavaš da prikriješ to. Ali meni to stvarno nije bitno, ljudsko si biće, i ja sam, nekad se stvarno iznerviram :lol:
Što nije sad slučaj, recimo, mada si već nekoliko puta rekla da jeste (je l to kao sad dokaz da si me "pobedila", ne razumem? Ozb. pitam.)

Zanimljivo je što ih ti, ipak, započinješ.

I mnogo ti je bitno da se emocije ne upliću, naglašavaš za sebe da se emotivno ne uplićeš u ove dijaloge, do te mere naglašavaš da je providno da pokušavaš da prikriješ to. Ali meni to stvarno nije bitno, ljudsko si biće, i ja sam, nekad se stvarno iznerviram :lol:
Što nije sad slučaj, recimo, mada si već nekoliko puta rekla da jeste (je l to kao sad dokaz da si me "pobedila", ne razumem? Ozb. pitam.)

I ja sam se par puta iznervirala na forumu, ali do sada samo na modove sa pf Politika kad su me neosnovano i bez objasnjenja banovali. Nekoliko puta sam se iznervirala kad procitam neke teme na Politici i shvatim koliko smo ovce kao narod. :dash: Nekoliko puta sam na temi Sta vas je danas iznerviralo prosula svoju zestoku nervozu koju su izazvali oni iz ministarstva prosvete ili zbog zauzetog parking mesta u 11 uvece ili zbog nemogucnosti da uganjam dug od nekih lopuzha. Takve stvari mogu da me iznerviraju jer mi uticu na zivot.

Ako se ikada budem iznervirala u razgovoru na neku temu, obecavam da cu ti javiti, ali za sada, nije tako jer mi ovi razgovori uopste ne uticu na zivot. Cak nemam potrebu ni da naglasavam to osim u slucajevima kad neko, kao sto ti to radis, donosi paushalne ocene o meni kao sagovorniku.

Uvek zapocinjem dijalog na osnovu necega sto mi bode ochi u tudjem postu jer nije istinito (kao sto je slucaj sa tvojim postom na koji sam odgovorila) ili pokazuje isfoliranost (kao sto je slucaj sa izvesnim brojem postova koje si upravo ti opisala malopre), predrasudu neke vrste (kao sto je slucaj sa mnogim ofrlje zakljuchcima o ljudima koji ne piju na ovoj temi) i sl.

I gde ti ovde na forumu uopste vidis ikakvu borbu da bi spominjala ikakvu pobedu? :lol:

A ja ne volim da vodim dijalog sa osobama koje se zalepe za minorne stvari i cije se emocije uzburkaju zbog istih. Al ajd, strpljiva sam pa objasnjavam.

Много је лепо бити посматрач када две интелигентне и образоване особе воде било какав дијалог. :)

Иначе, немам став по питању ваших ставова...
Просто уживам у читању... :)

Много је лепо бити посматрач када две интелигентне и образоване особе воде било какав дијалог. :)

Иначе, немам став по питању ваших ставова...
Просто уживам у читању... :)

Moram da primetim da je sirova inteligencija (a pogotovo zvanicni stepen obrazovanja koji nije nikakvo pouzdano merilo realnog obrazovanja :roll: ) sasvim neupotrebljiva osobina ako je ne prati mudrost koja daje sposobnost distanciranja od onog sto se sagledava kao pitanje.

Moram da primetim da je sirova inteligencija (a pogotovo zvanicni stepen obrazovanja koji nije nikakvo pouzdano merilo realnog obrazovanja :roll: ) sasvim neupotrebljiva osobina ako je ne prati mudrost koja daje sposobnost distanciranja od onog sto se sagledava kao pitanje.

Јеко, знаш да ја јако мало пажње придајем формалном образовању...

Али мудрост јесте неопходна за сваку комуникацију...

Иначе, само да пријавим да сам се синоћ олешио од кока коле... :)

Back