"Ne pijem" ljudi!

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Meni nije jasno sto se u istu grupu svrstavaju ljudi koji jednostavno ne piju, i oni koji zbog toga drze pridike, gledaju druge sa visine itd.
Ja povremeno pijem, sam ukus mi ne prija ali me opusti, sto mi sasvim odgovara do odredjene granice. Ali recimo kafu ne podnosim, muka mi je od tog mirisa. Nikad nisam ni probala da je pijem. Jesam li smor zbog toga? Zaboga, nisam probala a ni ne planiram, kako se usudjujem! Gluposti. Ne pijem ni koka kolu, probala sam i odvratna mi je. Sad sam definitivno asocijalni cudak. :roll: To sto nekoga alkohol (kafa, cokolada, koka kola) ne interesuje, ne govori nista o njemu. Sto bi mene bilo briga sto neko nece da proba, recimo, kikiriki puter sa marmeladom preko? Meni je to super, a mnogi ljudi se zgade i na samu pomisao. Mozda bi im se dopalo kada bi probali, mozda ne, ali sta mene, zaboga, zabole zasto oni hoce ili nece da probaju? Ne tice me se.
Dakle, druga prica u slucaju osobe koja u prisustvu onih koji konzumiraju alkohol drzi pridike kako je to stetno, kako je ona karakter itd. To mi je podjednako gadno kao i prozivanje onih koji ne piju. Klinacki. Pij ili ne pij, i ostavi druge na miru.

jesi polukulturna si :)

Imas toliko blaga i fina vina gde je jednostavno nemoguce dati razlog zasto ne popiti casu istog uz neki prigodan rucak ili veceru.

Kakvo je vino sto pravi tvoj tata? Verujem da je odlicno nesto mi govori...
Kao sto pomenuh, konzumiram alkohol ali vino mi je odvratno. I odvratna mi je navika da 'eto treba da se zalije', cak iako mi apsolutno nije do toga. (Ako se nadjem u slicnoj situaciji, kobajagi gucnem.)

uh, moz misliti ne voli nikako! Cim ima to nikako i cim neko nije u stanju ni casu vina da popije tu nesto nije kako treba. Ja tvrdim da su u pitanju predrasude garantovano...

pa ako nikako ne podnosi alkohol kako se onda pricescuje u crkvi posle posta? jel i tamo kaze - ah alkohol a to ne nikako!?

E, sad ti uzimas da su svi vernici, plus sto vecina vernika koje znam crkvu nije videlo godinama.
Ja i kad probam vino, tako zgadjenu facu napravim da je bolje svima da mu se ni ne priblizavam :lol:

zaključak teme:

nek' ne piju kol'ko hoće i nek' ističu svoj antialko trip kol'ko hoće, samo da ne budu agresivni :lol:

attachment.php
maa popi:lol:

Upravo tako, ja sam milon puta pila kiselu vodu u diskoteci jer nisam bila raspolozena za nesto drugo. Pa cik da mi je neko rekao da mu ne prija moje drustvo...to se nije desilo nikad.
Ali ovde se ja protivim tvrdim i ukorenjenim stavovima kad neko prevrce ocima na samu pomisao na alkohol i nas koji volimo da ponekad popijemo svrstavaju u red nekih sljokatora. Etiketirale mene one a ne ja njih...
Mislim kad bi me sve te cice (ja tvrdim da su studentkinje osim Jeke koja tvrdim da ili nije studirala ili nije zavrsila isti sto se oseca u postovanju) upoznale i videle mislim da bi ove postove izbrisale. ali nema veze....[/QUOTE]

:eek::mrgreen::lol:

...ma jooooooook, mi se nismo treznile za vreme studija a profinile smo se pod stare dane pa sada prosipamo mentalne barikade i cokcemo na nevaljalu omladinu:mrgreen::lol:

veceras pijuckala bejlis (jednu casu posto sam samu sebe vozila u kolima) i kafu naravno koja se fantasticno slaze uz to

eto da se zapljunem i prijavim

da su bili malo kasniji sati u pitanju moj izbor bi bio pored kafe jedno konjace koje se isto tako slaze uz kofein

:heart:

Poslednja izmena:
Ja sam tek posle faxa počela da pijem, i za kafanu je potrebno predznanje!
Kažu Đura Jakšić je rekao, ja imam fakultet, ja sam boem, pijanci su ovi što nemaju fakultet, a šljokaju!
:lol:
Parafraziram, tako sam čula da prepričavaju :)

Imate li u okolini "ne pijem" ljude i imate li kakav komentar, da li ste možda jedan od njih?

E dole sam razradila onako maštovito, al' da mi ne kažu da je za blog, mene taj deo krstarice stvarno ne zanima, pa neka ovde stoji kao pitanje, a ispod i zašto ga postavih :rumenko:

ne znam, ja sam verovatno u toj grupi 'ne pijem' jer stvarno retko kad pijem alkohol, ugl.jer mi posle bude loše od njega i ebbeš takav provod kad treba da izgubim večeru radi alkohola.
tako da stvarno retko popijem, ali kad popijem ne bude malo jer često ne umem da procenim, pa eto zato :rumenko:

Ja ne pijem ljudi :lol:
Ako je bas zdravica ok, 1 u sto god neki koktel
Ali nikad vise od jednog pica.
Kafa samo nes sa puno mleka.
Zasto uopste je potrebno da ti ili bilo ko zna neciji razlog sto nesto hoce ili nece?
Svako pravi svoje izbore ;)
Ne pijem ni gazirano a od "gustih " sokova samo bistre :lol: Jabuku, borovnicu i visnju, pomorandzu..
Ove breske, jabuke , kruske, jogoda.. Sta je jos gusto :tnink: - jok ;)
Koka kolu ni mrtva cist secer :lol:

Neverovatno je kako ljudi odgovaraju samo na teme u kojima mogu da kažu nešto o sebi (tačnije, da se nahvale, jer malo ko će pričati o sebi loše), pa čak i kad tema ne traži to od njih uopšte ili konačno (moš reći ali priča se o nečemu drugom), svejedno će od nje napraviti prostor da kažu nešto o... sebi, a ono o čemu bi zaista trebalo da se razgovara elegantno će preskočiti kao da nikada nije ni stajalo tu.

Neverovatno je kako ljudi odgovaraju samo na teme u kojima mogu da kažu nešto o sebi (tačnije, da se nahvale, jer malo ko će pričati o sebi loše), pa čak i kad tema ne traži to od njih uopšte ili konačno (moš reći ali priča se o nečemu drugom), svejedno će od nje napraviti prostor da kažu nešto o... sebi, a ono o čemu bi zaista trebalo da se razgovara elegantno će preskočiti kao da nikada nije ni stajalo tu.

Nije bas tako, Lekso. Vecina nas koji smo odgovorili na ovu temu, odgovorila je i na onu davnu temu Sta ne volim kod sebe (tako nekako se zvala). :neutral:

Ček, je l to beše ona tema na koju su svi odgovarali sa "ne volim kod sebe što kad god hoću da se ugojim moj metabolizam mi to jednostavno ne dozvoljava" i "imam suviše živu i zdravu kosu da bi izgledala lepo, jednostavno toliko je mekana i mirišljava ko svila da ne može lepo da se isfenira"?

I zašto si me pitala "zašto izmišljaš? Zašto si stalno agresivna prema meni? :aha::sad2:

Ček, je l to beše ona tema na koju su svi odgovarali sa "ne volim kod sebe što kad god hoću da se ugojim moj metabolizam mi to jednostavno ne dozvoljava" i "imam suviše živu i zdravu kosu da bi izgledala lepo, jednostavno toliko je mekana i mirišljava ko svila da ne može lepo da se isfenira"?

I zašto si me pitala "zašto izmišljaš? Zašto si stalno agresivna prema meni? :aha::sad2:

Bilo je i takvih odgovora, istina, a bilo je i normalnih. Gde ti vidis agresivnost? :confused: Mogla si tu recenicu da shvatis i kao recenu normalnim tonom, ali ti vidis ono sto se tebi vidi pa sam se ja toga setila i prepravila. Nisam vikala na tebe, pobogu dete.

Ne pamtim ni sve svoje teme kamo l sve koje su bile na ovom podforumu, ali se jedne vrlo dobro sećam tog tipa i primetila sam da niko, ali niko nije bio u stanju da o sebi kaže nešto zaista ružno. Od "previše sam dobra i popustljiva" do "previše dobro izgledam, pa me muškarci iskorišćavaju i sl."
Da ne bih upala u sličnu zamku mislim da sam je oćutala, ali ne garantujem.

Back