ne moze vise da se podnose hriscanska glupost

Simpson

Obećava
Poruka
79
Mozes da dubis na glavi i da uisto vreme objasnjavas apsurde hriscanstva i koje su sve negativne stvari istog; mozes da uzmes 10 zapovesti i da se poigravas sa besmislju istih; mozes da uzmes hristova ucenja i da skrenes paznju na glupost i neprirodnost istih; mozes da dokazes da se u samoj bibliji pominje vise bogova; mozes da uporedis pravoslavlje i paganizam kako bi ljudi videli odakle poticu njihovi sveci. Mozes sve to da radis ali zatupljeni hriscanski mozgovi ce i dalje terati svoju pricu... raj pakao, sveci itd... jednostavno ne vredi bilo sta govoriti ovakvim ljudima u vezi religije.. ovca tesko moze da skonta da je ovca i retki su takvi...l

znate pricu o zeni koja je u srednjem veku posetila jednog ucenog coveka... Zena je naravno bila hriscanka a posto je u to vreme vladala teorija o geocentricnom sistemu i svetu koji eto ima oblik ploce, koju je hriscanstvo podrzavalo tako je i ta zena logicno bila ubedjena u istinitost istog... I tako krene razgovor izmedju nje i ovog ucenjaka. "zemlju drze dzinovske kornjace i tacka"... pa dobro, pita nju ucenjak na cemu onda stoje te dzinovske kornjace.. zena se malo zamisli ma prece "na drugim dzinovskim kornjacama".. " a te druge kornjace na cemu stoje" pita opet ucenjak... " pa one stoje opet tako na nekim drugim" ... i koja je poenta svega... zena VERUJE SLEPO u to sto joj je crkva rekla, ona ce uvek naci nacin bez obzira da li je on racionalan i ne kako bi sebi dokazala da je njeno verovanje ispravno... s njom bi razgovor tekao beskonacno dugo i ucenjak joj nikad nista ne bi dokazao, bas kao sizif naprimer ne moze vama nista dokazati...

pozdrav

Simpson, potpuno razumem tvoju rezignaciju.

Ali ono šta ja znam da ne razumem, i da nikada neću razumeti, što mi je pre par godina na diskusijama na Serbiancafeu rekao jedan vernik: "Ne treba da pitaš, suština vere je u tome da prosto veruješ..."

Protiv ovoga se očigledno ne može. Ako ja verujem kao Electric Monk iz Adamsovog "Autostoperskog vodiča" da je ceo svet obojen u jednoličnu nijansu roze boje, onda je potpuno besmisleno od strane nekog drugog da mi objašnjava suprotno, jer moja vera se i ne zasniva na činjenicama. Isto u Kerolovoj "Alisi u zemlji čuda" (inače odličan kamuflirani ateistički priručnik) kada Bela Kraljica kaže Alisi koja je pre toga rekla da "Ne možeš verovati nemogućim stvarima" na šta joj kraljica odgovara "kad sam ja bila mala, vežbala sam po pola sata svaki dan, nekada mi se dešavalo da poverujem u 6 nemogućih stvari pre doručka..."

U hrišćanstvu, neznanje je vrlina, ili što bi rekao Tertulijan "Certum est quia impossibile est" iliti "Sigurno je jer je nemoguće". Ovaj kredo je neophodan za preživljavanje u svetu religije.

P.S. Ne smemo zaboraviti ni laž koja je takođe bitan faktor, kao i lažna tumačenja. Sada se hrišćani ubiše da dokažu nekim dvoznačnim citatima da u Bibliji PIŠE da je zemlja okrugla, a ljude su naticali na kolac za takve tvrdnje u srednjem veku, i katolička crkva je tek pre nekih 20ak godina to priznala.

Simpson:
Mozes da dubis na glavi i da uisto vreme objasnjavas apsurde hriscanstva i koje su sve negativne stvari istog; mozes da uzmes 10 zapovesti i da se poigravas sa besmislju istih; mozes da uzmes hristova ucenja i da skrenes paznju na glupost i neprirodnost istih; mozes da dokazes da se u samoj bibliji pominje vise bogova; mozes da uporedis pravoslavlje i paganizam kako bi ljudi videli odakle poticu njihovi sveci. Mozes sve to da radis ali zatupljeni hriscanski mozgovi ce i dalje terati svoju pricu... raj pakao, sveci itd... jednostavno ne vredi bilo sta govoriti ovakvim ljudima u vezi religije.. ovca tesko moze da skonta da je ovca i retki su takvi...l

znate pricu o zeni koja je u srednjem veku posetila jednog ucenog coveka... Zena je naravno bila hriscanka a posto je u to vreme vladala teorija o geocentricnom sistemu i svetu koji eto ima oblik ploce, koju je hriscanstvo podrzavalo tako je i ta zena logicno bila ubedjena u istinitost istog... I tako krene razgovor izmedju nje i ovog ucenjaka. "zemlju drze dzinovske kornjace i tacka"... pa dobro, pita nju ucenjak na cemu onda stoje te dzinovske kornjace.. zena se malo zamisli ma prece "na drugim dzinovskim kornjacama".. " a te druge kornjace na cemu stoje" pita opet ucenjak... " pa one stoje opet tako na nekim drugim" ... i koja je poenta svega... zena VERUJE SLEPO u to sto joj je crkva rekla, ona ce uvek naci nacin bez obzira da li je on racionalan i ne kako bi sebi dokazala da je njeno verovanje ispravno... s njom bi razgovor tekao beskonacno dugo i ucenjak joj nikad nista ne bi dokazao, bas kao sizif naprimer ne moze vama nista dokazati...

pozdrav

Нда-а-а...

itaka.s:
Pitam se koliko ste licno ugrozeni svim onim u sta hriscani veruju, kada u toj meri napadate ta uverenja.Ako vam vec sve to toliko smeta,batalite i pustite ljude da veruju u sta hoce.

Itaka, nije stvar u ličnoj ugroženosti. Stvar je u ugroženosti čovečanstva verskom zaslepljenošću. Shvataš li da se ljudi ubijaju zbog vere širom globusa? Ja znam da smešno zvuči kada Džordž Karlin kaže "When bunch of holy people wants to kill each other, I'm a happy guy..." ali stvarnost nije ni najmanje smešna. Islamski fundamentalisti se raznose svaki dan eksplozivom ubijajući ljude suprotne vere jer su mladi i neko ih je slagao da će otići u raj i tamo imati gomilu lepih žena. E to je već ozbiljan problem. Ili hrišćani koji ugrožavaju seksualne slobode i guše prirodnost tog čina koji je u čoveka usađen od pamtiveka i koji ga pokreće? Hrišćani koji su posle islama najmizoginičnija religija, gde žena ne može ni tu "veru" u crkvi da propoveda samo zato što nema onu stvar među nogama? To NIJE normalno.

Te stvari zahtevaju vremena da im se stane u kraj (V. Šešelj :-) )

Neko se bori protiv zagađenja prirode, a neko protiv zagađenja društva.

Dragi Simpsone, Sizife i ostali slicni,
Citajuci sve sto Vas muci u vezi hriscanstva ne mogu a da ne kazem "Oprosti im Boze jer neznaju sta rade"Verujte mi da ste totalno promasili istinu hriscanstva. Vi ne razumete hriscanstvo. Preporucujem knjige Sv.Vladike Nikolaja Velimirovica. Nema nista gore nego razumski tumaciti duboko skrivene istine-na silu, vestacki bez pomoci Duha Svetog. Covek bez Boga ne moze nista, a kamoli da spozna tajne Bozje. Vi biste hteli sve da dobijete odjednom , na tacni, bez napora. Duhovni rast zahteva odricanje, pregnuce, stalnu unutarnju borbu i onda se kao rezultat dobija tzv. sozercanje iliti razotkrivanje tajna Bozjih. Ako nastavite da raspinjete Hrista svojim negativnim stavovima-bojim se da ce istina biti sve dalje od Vas. Npr. tumacenje Vase"blazeni nisci Duhom jer njihovo je carstvo nebesko"....duh se sastoji od konglomerata nasih zelja, planova, stavova...i blazeni oni koji su ispraznili Duh i nista ih ne vezuje za materijalno, dakle odvezani su od materijalne dimenzije...posveceni su sa kompletnom svojom energijom ka unutra...njihovo je carstvo nebesko...vec ovde na zemlji su privezani za najvisu duhovnu sferu. Dakle, to ne znaci da su glupi i maloumni- NAPROTIV. Okretanjem ka unutra i vezivanjem uma za najvise mentalne planove, otkrivaju im se sva ljudska znanja i sire. Ljudska znanja su jedna mrva u moru informacija koja im se otkrivaju. Npr. Sv. Vladika Nikolaj je zavrsio Filozofski fakultet i Teologiju i bio je pocasni doktor nauka na Kolumbijskom fakultetu. Na zapadu su ga cenili kao izuzetno obrazovanog coveka "neobicne harizme"....i imam takvih primera koliko Vam drago.
Preporucujem da ako ste ateisti da to budete, ali nemojte da nakaradno tumacite ono sto ne razumete. Bezbrojne sekte su pokusavale nakaradno da razoblicuju hriscanstvo i ...vise ih nigde nema, a hriscanstvo postoji vec 2.000 godine. Mislim na nase Pravoslavlje.
Pozdravljam Vas sve i svako dobro!

Па...мислим тако...да како човек, коjи не веруjе у Бога може говорити о Нjом? Како човек, коjи не читаjе Православни книзи, не иде у храм и не знаjе основ вери може говорити о Православлjу?
Понекад имам неки разговори са неверницами и могу казати да они уопште ништа не знаjу, на пример, о вере, о Православлjу и нjихови речи ниjе професионални.

Sizif:
itaka.s:
Pitam se koliko ste licno ugrozeni svim onim u sta hriscani veruju, kada u toj meri napadate ta uverenja.Ako vam vec sve to toliko smeta,batalite i pustite ljude da veruju u sta hoce.

Itaka, nije stvar u ličnoj ugroženosti. Stvar je u ugroženosti čovečanstva verskom zaslepljenošću. Shvataš li da se ljudi ubijaju zbog vere širom globusa? Ja znam da smešno zvuči kada Džordž Karlin kaže "When bunch of holy people wants to kill each other, I'm a happy guy..." ali stvarnost nije ni najmanje smešna. Islamski fundamentalisti se raznose svaki dan eksplozivom ubijajući ljude suprotne vere jer su mladi i neko ih je slagao da će otići u raj i tamo imati gomilu lepih žena. E to je već ozbiljan problem. Ili hrišćani koji ugrožavaju seksualne slobode i guše prirodnost tog čina koji je u čoveka usađen od pamtiveka i koji ga pokreće? Hrišćani koji su posle islama najmizoginičnija religija, gde žena ne može ni tu "veru" u crkvi da propoveda samo zato što nema onu stvar među nogama? To NIJE normalno.

To sa islamskim fundamentalistima je stvarno problem i tu se slazem.U ratovima izmedju tzv hriscana, u pozadini stoje samo novac i neciji interesi, a vera sluzi samo kao paravan iza kojeg ce se sakriti pravi razlozi.Sto se tice seksualnih sloboda o tome bi se dalo pricati...Nikada te slobode nisu bile tako velike kao proteklih nekoliko decenija, i sta su nam donele? AIDS i sve ostalo, da ne nabrajam.
Mogu reci jos i to da se kao zena koja tezi ka hriscanskim vrednostima (kazem tezi, jer dalek je put do cilja), uopste u celoj prici ne osecam ugrozenom.Naprotiv, osecam se toliko slobodnom, i zelim da u toj svojoj slobodi za sebe izaberem samo NAJBOLJE.

itaka.s:
Sizif:
itaka.s:

To sa islamskim fundamentalistima je stvarno problem i tu se slazem.U ratovima izmedju tzv hriscana, u pozadini stoje samo novac i neciji interesi, a vera sluzi samo kao paravan iza kojeg ce se sakriti pravi razlozi.Sto se tice seksualnih sloboda o tome bi se dalo pricati...Nikada te slobode nisu bile tako velike kao proteklih nekoliko decenija, i sta su nam donele? AIDS i sve ostalo, da ne nabrajam.
Mogu reci jos i to da se kao zena koja tezi ka hriscanskim vrednostima (kazem tezi, jer dalek je put do cilja), uopste u celoj prici ne osecam ugrozenom.Naprotiv, osecam se toliko slobodnom, i zelim da u toj svojoj slobodi za sebe izaberem samo NAJBOLJE.
Bravo Itaka, i ja sam zena koja tezi Pravoslavnom nacinu zivotu, a pre toga sam bila feministkinja dugo vremena. Feminizam moi je doneo samo bol i pad. Sa Pravoslavljem sam stekla istinski mir, red, dubinu zivljenja, ljubav prema cistoci odnosa i u stvari tek sada i mogu do kraja da izrazim svoju pravu zensku i ljudsku prirodu. Svako dobro od Boga.

U pravu si, ima da gazim dok ne skontaju :)

Hriscani, da li ste ikad razmisljali o hristovim ucenicima.
da li shvatate koga je Hristos uopste izabrao za svoje najbolje učenike? proste nepismene ribare, bez ikakvog intelekta i znanja. Stepen nekulture tih "svetih" šarikovih je bila tolika, da oni čak ni ruke nisu prali pre jela i jeli su prljavim rukama kao svinje. U to vreme u Izraelu tako skoro niko nije jeo, svi su živeli prema zapovesti: "peri ruke pre jela".

itaka.s:
Sizif:
itaka.s:

Aljona daj majke ti. Citao sam tvoje poruke i kad dajes konkretna misljenja kod tebe je da sve sto ti verujes apsolutno tacno a svi drugi su zavedeni i pojma nemaju. I jos sve to pravnicki opravdano. A vi Rusi ste doneli na svet najvece demonsko i antibozje cudoviste zvano komunizam. Religiozno ste osakatili mnoge narode i sad nesto tu pametujete.

«ali žene koje su zaljubljene u hrišćanstvo, e to mi nikako nije jasno.»

Mnoge žene su po defaultu hrišćanke, kao i muškarci. Po istraživanjima u Srbiji ima 90% vernika a broj onih koji veruje u Boga je 60%. Pripadati verskoj zajednici i verovati u Boga očigledno nije ista stvar.

Uspeo sam da skrenem sa teme već u drugoj rečenici.. eh, ali ok da se vratim. Biblija, koja je osnova hrišćanstva, nas uči da je žena tu da bi služila muškarcu. To piše na svakom koraku, od samog početka. Sećate se rebra?
Biblija, koja je osnova hrišćanstva, nas uči da devojke treba da se stide menstruacije.
Biblija, koja je osnova hrišćanstva, nas uči da ženu možemo prodati u roblje. Itd, Itd..

Žena se u hrišćanstvu smatra nižim bićem. Uvek se smatrala i uvek će se smatrati.

Kako je moguće da ovdašnjim hrišćankama ne smeta to što su visoki položaji u Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi zabranjeni za žene??? A tu ne mislim samo na mesto patrijarha već sve do popova. Kakvo gaženje ljudskih prava i pljuvanje u lice ravnopravnosti polova. Pa koliko treba da si ograničena i zaslepljena glupim pričama pa da ovo ne kapiraš.

Eto vam «Hrišćanske vrednosti». Toliko se gadite muslimana a tretirate žene na skoro isti način. :(

Gostoljubac:
A vi Rusi ste doneli na svet najvece demonsko i antibozje cudoviste zvano komunizam. Religiozno ste osakatili mnoge narode i sad nesto tu pametujete.

Драги сабеседник, а шта ми Руси...
Могу ли jа одговорити за послови неких човеков, кад они нису питали нас да ли ми хотим ово или не?
О комунизаму већ Платон jе говорио, затим Томас Морр, а даље Маркс и у крају Ленин.
За ову филофосиjу и оваj "светао" живот ми смо заплатили врло високу цену -око 26.000.000 смрти у лагерима смрти.
Ми Руси смо jако интересантан народ - у почетку ми нешто изградимо, а затим ми ово разрушимо.

Хвала ти пуно на добру рећ у моj адрес :D

1010011:
«ali žene koje su zaljubljene u hrišćanstvo, e to mi nikako nije jasno.»

Mnoge žene su po defaultu hrišćanke, kao i muškarci. Po istraživanjima u Srbiji ima 90% vernika a broj onih koji veruje u Boga je 60%. Pripadati verskoj zajednici i verovati u Boga očigledno nije ista stvar.

Uspeo sam da skrenem sa teme već u drugoj rečenici.. eh, ali ok da se vratim. Biblija, koja je osnova hrišćanstva, nas uči da je žena tu da bi služila muškarcu. To piše na svakom koraku, od samog početka. Sećate se rebra?
Biblija, koja je osnova hrišćanstva, nas uči da devojke treba da se stide menstruacije.
Biblija, koja je osnova hrišćanstva, nas uči da ženu možemo prodati u roblje. Itd, Itd..

Žena se u hrišćanstvu smatra nižim bićem. Uvek se smatrala i uvek će se smatrati.

Kako je moguće da ovdašnjim hrišćankama ne smeta to što su visoki položaji u Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi zabranjeni za žene??? A tu ne mislim samo na mesto patrijarha već sve do popova. Kakvo gaženje ljudskih prava i pljuvanje u lice ravnopravnosti polova. Pa koliko treba da si ograničena i zaslepljena glupim pričama pa da ovo ne kapiraš.

Eto vam «Hrišćanske vrednosti». Toliko se gadite muslimana a tretirate žene na skoro isti način. :(
Draga Duso, iako su ti namere dobre, ipak ti ne razumes "polozaj zene u hriscanstvu"..nemoj citirati Stari Zavet jer je bio primeren onom drustvu...zato smo i dobili Jevandjelje i Isusa Hristosa kao stepenicu vise u razvoju ljudske svesti. Ko je bio prvi covek koji je nosi Boga u sebi? Zena- Bogorodica...Ko je bio jedan od najodanijih ucenika Hristovih koji je ostao ispod krsta-zena, Marija Magdalena (bivsa bludnica). Kome se prvom Hristos javio? Zeni- Mariji Magdaleni...ona je prva objavila njegovo vaskrsenje...Sto se tice odnosa zene i muskarca u hriscanskom braku..Sta mislis zasto su zene prve prigrlile hriscanstvo? Zato sto su hriscanskim brakom bile zasticene i one i njihova deca, jer muskarac nije vise imao pravo da je ubije, protera ili dovede drugu mladju kao do tada. Hriscanstvo uci muskarca da voli i postuje svoju zenu i uci zenu da voli, postuje i slusa svog muza. Zasto-slusa?! Zato sto mora da postoji red u porodici. Muskarci su trezveniji, manje okupirani brigom za porod, fizicki izdrzljiviji, ali s druge strane- U Sv tajni braka (procitaj)sekaze da je muskarac glava, a zena "vrat". Moze li ista glava bez vrata i sta ce vrat bez glave...dakle muskarac i zena su u JEDINSTVU...iliti "jedna plot" - plot znaci jedno duhovno telo- zamisli kad se u jednom duhovnom telu zena suprotstavlja muskarcu, ili muskarac nipodostava, vara i laze zenu- tu nikome nije dobro. itd.itd. mnogo toga za raspravu i mnogo toga za proucavanje. Stoga je Hriscanstvo nazvalo "sveta tajna braka" i nije to tako jednostavno kako ti se cini. Zasto zene nemaju pravo da sluze liturgije? Zbog duhovnih razloga- mi smo drugacije energetski gradjene, jer smo otvorene na dole zbog radjanja (to ti dajem samo kao slagvort za razmisljanje)...ali to ne znaci da imamo manja prava...pred Bogom nema polova. Gospod gleda nasa srca, a ne ko nosi suknju.
Ja sam bivsa feministkinja koja je shvatila da je ravnopravnost zeni donela samo muku, bolesti, razvode, moralni, duhovni i fizicki pad- unistenu dusu i unistene brojne porodice. Pozdravljam te...

Zena-hriscanka:
...Draga Duso, iako su ti namere dobre, ipak ti ne razumes "polozaj zene u hriscanstvu"..nemoj citirati Stari Zavet

Draga Ženo hrišćanko, jedina tvoja sreća je što Bibliju ili nisi nikad pročitala ili je nikada nisi razumela.

Biblija direktno vređa žene više od dvesta puta i predstavlja ih manje vrednima nego što su muškarci. Opravdanje da žena ne može bilo šta da radi jer ona, pobogu, rađa decu je direktni nigativni uticaj Hrišćanstva o kom se ja ovde ubih pričajući. Ako ne može da propoveda religiju jer je "otvorena na dole", šta sve još ne može? Da vozi kola? Da igra šah? Da glasa? Užasava me tvoj pritajeni mazohizam.

Evo ti Novog Zaveta, ako ne voliš stari... uči.

34. Жене ваше да ћуте у црквама; јер се њима не допусти да говоре, него да слушају, као што и закон говори.
35. Ако ли хоће чему да се науче, код куће мужеве своје нека питају; јер је ружно жени да говори у цркви.
6. Ако се, дакле, не покрива жена, нека се стриже; ако ли је ружно жени стрићи се или бријати се, нека се покрива.
17. Али тешко труднима и дојиљама у те дане!
4. За мноштво курварства љупке *****, веште бајачице, која продаје народе својим курвањем и племена врачањем својим.
5. Ево ме на те, говори Господ над војскама, и узгрнућу ти скуте твоје на лице, и показаћу народима голотињу твоју и царствима срамоту твоју.

Jadno i tužno.

P.S. Ne verujem da si ti ikada bila feministkinja, jer bi malo više poštovala sebe i svoj rod.

Aljona daj majke ti. Citao sam tvoje poruke i kad dajes konkretna misljenja kod tebe je da sve sto ti verujes apsolutno tacno a svi drugi su zavedeni i pojma nemaju. I jos sve to pravnicki opravdano. A vi Rusi ste doneli na svet najvece demonsko i antibozje cudoviste zvano komunizam. Religiozno ste osakatili mnoge narode i sad nesto tu pametujete.[/quote]

Ti nemas pojma sta je to komunizam, a po najmanje ko ga je doneo. Komunizam je produzetak pravde, njegov demokratski nastavak, a zlo nisu doneli narodi, nacije i druge skupine, vec pojedinci koji su se komunizmom sluzili radi licne koristi.
Rusi su nasi prijatelji, i po pravdi (citaj komunizmu) i po religiji.

Zena-hriscanka:
«nemoj citirati Stari Zavet jer je bio primeren onom drustvu...»

Braaavoo! (klap, klap.. [aplauz])
To je poenta nad poentama. Sve knjige u Bibliji su «primerene» onom vremenu i onim ljudima. Ti priznaješ da je to samo Stari Zavet, ali ako bi se odrekla cele Biblije onda bi morala i hrišćanske vere a to, očigledno, ne želiš tako da je vera još jednom prevladala nad razumom.

Citirao sam Stari Zavet (a i Novi) jer nema popa Srpske Pravoslavne Crkve koji će ti reći da je Biblija zastarela.

«mi smo drugacije energetski gradjene, jer smo otvorene na dole zbog radjanja»

Energetski građene?! Šta je bre ovo, šta to znači?

Hrišćanstvo daje muškarcima mnogo veći značaj i, što je važnije, prava nego ženama a ti ih braniš i još izmišljaš razloge zbog kojih je sve to ok i sasvim normalno. Pa ti si san svakog balkasnog muškarca. :D

«to ne znaci da imamo manja prava...»

Kako ne znači??? Pa ko vodi Srpsku Pravoslavnu Crkvu? Žena? Kada je neka žena bila na čelu SPC? Nikad. Kada je uopšte i bila blizu donošenja ikakvih odluka u SPC? Nikad. To nisu manja prava?! Kakav mazohizam..

A to nije samo slučaj Srpske Pravoslavnne Crkve već i skoro svih hrišćanskih crkava. Papa je uvek bio muško. Ženama nije dozvoljeno da učestvuju u vođenju crkve.

To se zove diskriminacija.

Analogija bi mogla da bude sledeća. Da Evropa, u koju toliko želimo da uđemo, donese odluku da zabrani Srbima (i Srpkinjama) da učestvuju u Evropskom parlamentu. Da zabrane da u vođenju Evrope učestvuju i ljudi iz Srbije. To je isto kao što su hrišćanske crkve zabranile ženama da učestvuju u vođenju tih crkava.

I ti sada sve to braniš izgovorom da je to normalno jer su žene otvorene na dole (zbog rađanja)??

Stvarno tužno.

Simpson:
U pravu si, ima da gazim dok ne skontaju :)

Hriscani, da li ste ikad razmisljali o hristovim ucenicima.
da li shvatate koga je Hristos uopste izabrao za svoje najbolje učenike? proste nepismene ribare, bez ikakvog intelekta i znanja. Stepen nekulture tih "svetih" šarikovih je bila tolika, da oni čak ni ruke nisu prali pre jela i jeli su prljavim rukama kao svinje. U to vreme u Izraelu tako skoro niko nije jeo, svi su živeli prema zapovesti: "peri ruke pre jela".
"Samo ti sine radi svoj posao"...budi to sto jesi i iznesi posledice...inace samo da ti kazem povodom Sv.Apostola- tvoj stav o njima samo pokazuje da o duhovnosti ama bas nista neznas i da ti prijatelju-NISTA NE RAZUMES...ali daj Boze da ces to sa zivotom shvatiti. Ne bih vise gubila vreme s tobom...Valjaj svoj kamen skupa sa Sizifom...

Sizif:
Simpson:
...ps. sizife, stvarno nemamo nikakvih sansi :)

Samo gazi. 8)

Samo vi momci gazite, ali bojim se da nemate sta ni koga posto vam tlo pod nogama lagano izmice.A upravo i negirate sami sebe, jer ovakvim izjavama potvrdjujete da ste pravi muski sovinisti ( a ovamo kao nesto branite zenska prava).Simpson kao na momente da ostaje bez municije, ali Sizif je zilav, ne posustaje.Nema veze,zato mi je interesantnije.Mozda mi necete verovati, ali ovo je moja prva diskusija na temu religije u poslednje 2 godine.Naprosto sam shvatila da sa ljudima koji ne veruju o veri ne treba pricati.Dosla sam na ovaj forum nadajuci se da cu mozda naici na istomisljenike, medjutim, iznenadjena sam koliko je ljudi koji su ogorceni protivnici vere.Mislim da nikakvo ubedjivanje ni jednih ni drugih nece dati rezultate.Obicno svako ostane pri svom stavu.Ja moje postovane sagovornike pozdravljam,i iako sam svesna besmisla daljeg uplitanja u temu,ne odolevam iskusenju da nastavim da je pratim.(Ako me ponovo ne ometu tehnicki problemi.)

Back