Da li je hrišćanski osudjivati druge ljude?

Mozda nije lose da se orvo rascisti sta podrazumevamo pod pojam "odusjivanje'...
Погледаш горе преписку великих верника, видиш њихове начине понашања, где траже трун у оку брата својег, а не виде балван у свом оку.

Погледаш горе преписку великих верника, видиш њихове начине понашања, где траже трун у оку брата својег, а не виде балван у свом оку.
Nazalost potpuno si u pravu ali je to uobicajeno stanje kod svih deklarativnih vernika koji iz nekog razloga smatraju da ih cini priviligovanim ako sebe nazivaju hriscanima dok ujednogaze/odbacuju/ignorisu sve hriscanske norme i vrednosti !

Nazalost potpuno si u pravu ali je to uobicajeno stanje kod svih deklarativnih vernika koji iz nekog razloga smatraju da ih cini priviligovanim ako sebe nazivaju hriscanima dok ujednogaze/odbacuju/ignorisu sve hriscanske norme i vrednosti !
Ја сам имао такве непријатности, где су буквално претили насиљем. Мало мало, па почну приче како би спалили невернике и тако то. Као да је ово средњи век. Мислим, они би волели да то могу да ураде.

Ја сам имао такве непријатности, где су буквално претили насиљем. Мало мало, па почну приче како би спалили невернике и тако то. Као да је ово средњи век. Мислим, они би волели да то могу да ураде.
Neke takve nazalost mozes primetiti i na ovom forumu,ista im ta njihova strategija za "propovedanje'Hrista - milom ili silom sa akcentom na ovo zadnje !!!

Neke takve nazalost mozes primetiti i na ovom forumu,ista im ta njihova strategija za "propovedanje'Hrista - milom ili silom sa akcentom na ovo zadnje !!!
Да. Први се уздају у бога, проводе месеце и године отварајући теме о богу, вери, православљу или шта већ. Чим им се нешто не допада, нешто што не воле да чују, што их боде, то је онда дрвље и камење и претња насиљем. То је патологија посебно везана за такав калибар људи.

maki samo porucuje drva, i dodaje na lomacu, sad da li su za forumase, vas dvojicu konkretno, to niko ne zna
патологија посебно везана за такав калибар људи.
si siguran da nemate maniju gonjenja?
i sta kazes, to se ponavlja, te pretnje spaljivanjem? a ti si siguran da bi te bas bas onako res ispekli, kao u srednjem veku?
Да. Први се уздају у бога, проводе месеце и године отварајући теме о богу, вери, православљу или шта већ
a ovamo bi da spaljuju, kao inkvizicija rimokatolicka,. ccc, strasno, ja prosto ne mogu da poverujem da takvi zaista postoje danas u 21. veku, da bi spalili vernike "i tako to":pop:

maki samo porucuje drva, i dodaje na lomacu, sad da li su za forumase, vas dvojicu konkretno, to niko ne zna

si siguran da nemate maniju gonjenja?

i sta kazes, to se ponavlja, te pretnje spaljivanjem? a ti si siguran da bi te bas bas onako res ispekli, kao u srednjem veku?

a ovamo bi da spaljuju, kao inkvizicija rimokatolicka,. ccc, strasno, ja prosto ne mogu da poverujem da takvi zaista postoje danas u 21. veku, da bi spalili vernike "i tako to":pop:
Сигуран сам, као што сам сигуран да "верници" имају манију праведности.

Са обзиром да су већина верника неедукована руља са једва завршеном основном и средњом, њихове жеље су наравно једно, а стварност друго. Да не би било закона за тако нешто, убијали би само тако, као велики верници Четници што су убијали комунисте јер су ови комунисти.
У најмањој мери не би било ништа чудно да некога претуку до смрти, или добро осакате.
Када се погледа просечан верник који је пун љубави према ближњем свом, може лако да се види тај ментални склоп. Просечна србенда православна библију није отворила, не зна шта ту пише, нити практикује шта ту пише. За неколицину начитаних, тешко је пратити то што пише, зато у моменту када неко каже нешто што није по њиховој вољи, или је неверник и слично, одмах крећу претње, и омаловажавање. Они који се највише позивају на веру, највише су криви за оно што окривљују друге. Може се видети и овде пар размена, где одмах креће пљување, у духу онога што је Христ радио, јер знамо да је Христ био веома срдит, и да се најебао свима миле мајке.
Просечна србенда слави славу без икаквог контекста као и зашто, осим оног устаљеног "јел то тако мора" и наравно током тих светковина се усере од алкохола и наждере до повраћања, а какве то везе има са било којим наводним свецем, то нико не зна. Можда је то и добро, остатак старих дана и старе религије где су Словени баш били сталожени по том питању, и за разлику од Јудео-Хришћанских глупости, нису никога насилно конвертовали, мучили, нападали и спаљивали, него су волели журке.

Ко је рекао било шта о спаљивању верника?

Hrišćanstvo naglašava ljubav, milost i razumevanje prema drugima. Osuđivanje drugih često se smatra suprotnim tim vrednostima. Mnogi hrišćani veruju da je važnije fokusirati se na sopstveni rast i razvijanje saosećanja, umesto da se usmeravaju na osudu drugih. U Novom zavetu, Isus često poziva na ljubav prema bližnjemu i praštanje, što sugeriše da je bolje pružiti podršku i razumevanje nego kritikovati.
Hriscanstvo je silovanje prirode pogana pa ljudi glume sto nisu i bude deset puta gore.
Židovi jedini mogu te postulate u realnost pretočiti zato su odabrani narod.

Back