Evo jedne od najrealnijih prikaza vaskrsenja koje mislim da je neko vec izneo ali cu ja ipak ponoviti:...gde je objasnjenje, sta tvrdis, da je to vaskrsenje, istrune ti telo i ti si vaskrsao na nebu? to je upravo sektasko tumacenje cak Aeternum koju prozivas, oni tako veruju, A MI NE.
Jez.37,5-10:
"...Ovako govori Gospod Gospod ovijem kostima: gle, ja ću metnuti u vas duh, i oživjećete.
I metnuću na vas žile, i obložiću vas mesom, i navući ću na vas kožu, i metnuću u vas duh, i oživjećete, i poznaćete da sam ja Gospod.
Tada stadoh prorokovati, kako mi se zapovjedi; a kad prorokovah nasta glas, i gle potres, i kosti se pribirahu svaka ka svojoj kosti.
I pogledah, i gle, po njima izidoše žile i meso, i ozgo se koža navuče; ali duha ne bješe u njima.
Tada mi reče: prorokuj duhu, prorokuj, sine čovječji, i reci duhu: ovako veli Gospod Gospod: od četiri vjetra dođi, duše, i duni na ove pobijene da ožive.
I prorokovah, kako mi se zapovjedi, i uđe u njih duh, i oživješe, i stadoše na noge.."
A evo kako je apostol direktno,jasno i precizno opisao TELESNO vaskrsenje:
1 Kor.15,51'53:
"...Evo vam kazujem tajnu: jer svi nećemo pomrijeti, a svi ćemo se pretvoriti,
Ujedanput, u trenuću oka u pošljednjoj trubi; jer će zatrubiti i mrtvi će ustati neraspadljivi, i mi ćemo se pretvoriti.
Jer ovo raspadljivo treba da se obuče u neraspadljivost, i ovo smrtno da se obuče u besmrtnost..."
Kao sto se jasno vidi,ne radi se o nekakvom duhovnom vaskrsnucu vec ce se desavati TRENUTNA TRANSFORMACIJA raspadljive strukture u neraspadljivu.