Da li Hriscanin moze kada umre da se kremira?

Religija uči običnog čoveka da će njegovo telo da vaskrne jednog dana...žal za svakim koji misli tako
Hmmm,hajdemo biti iskreni dajmo uporediti koji su dobitci a koji gubitci onih koji veruju i onih koji ne veruju u vaskrsenje pa da tek na kraju utvrdimo koja je od tih kategoriji ljudi ono bas za zaljenje.
Predlazem da prvi krenes ti sa opisom negativnih strani verovanja u vaskrsenje i prednosti onih koji ne veruju pa onda krecem ja,izvoli.

Hmmm,hajdemo biti iskreni dajmo uporediti koji su dobitci a koji gubitci onih koji veruju i onih koji ne veruju u vaskrsenje pa da tek na kraju utvrdimo koja je od tih kategoriji ljudi ono bas za zaljenje.
Predlazem da prvi krenes ti sa opisom negativnih strani verovanja u vaskrsenje i prednosti onih koji ne veruju pa onda krecem ja,izvoli.
A koji li je tek dobitak da vjeruješ u budalaštine američkih prevaranata kad izađeš pred Božiji sud. To je neopisivi dobitak.

Zašto očekuješ neke dobitke ili gubitke? Možeš da veruješ u šta god želiš, to ti neće promeniti ishod kad umreš. Ali ti menja život svakako sada jer vera te ubija i smeta tvom životu, opterećujete se previše oko nekih stvari koje ne znate.

Da se mi pozabavimo tematikom, je li moguce da tijelo vaskrsava sa dusom. Odgovor je, jeste moguce je, ali parcijalno. za kostur znamo da ne vaskrsava. Ostaje ovdje.

Tijelo se raspada u procesu koji traje oko mjesec dana.

Na onom svjetu, dakle nakon smrti kad dusa varskrsne, duhovi imaju duhovno, skoro nematerijalno tijelo, da kazemo svjetlosno tijelo. Recimo moj otac na onom svjetu isto izgleda kao sto je i ovde izgledao, na primjer.
To znaci da je moguce da tokom raspada tijela na zemlji neke komponente tijela takodje vaskrsavaju da bi se na onom svijetu oformilo tijelo. Definitivno ne i kosti.

I da podsjetimo, ono sto ovde traje mjesec dana, na onom svjetu traje nekolko sekundi, jer je svjetlosna vremenska dimenzija. Recimo ako je 1 Bozji dan nasih 1000 godina, onda je tamo 7 sekundi nasih mjesec dana.
To prepakovanje se moze dogoditi vrlo brzo, a nama to traje mjesec i vise.

Moguce je, ali parcijalno.

Ma bata kad jednom ode gore, pitace ga "jes držao subote?" a on ponosito kaže "jesam🤗", a "jesi secno kožuru?", "Nisam..." ," Piši, prekršio savez, nula bodova, da se iseče... sledeći!!!"
Kad pitaju za kozuru onda se pozovem na apostola koji je kasno rekao kako stvari stoje u vezi obrezanja pa sad ako me on slagao nek mu sluzi na cast...
Mada iskreno ne verujem da je to slucaj jer je njih izabrao sam Hristos !
A sto se subote tice takodje je apostol jasno rekao da za Bozji narod i dalje ostaje subotnji pocinak stoga se dobro proracunaj kako ti stojis na ovom planu.

A kada je ziveo Avraam,jel to znaci da jevreji u Hristovo vreme nisu trebali imati tu istu veru kako bi zaista bili "deca Avramova"?
...i jos direktnije - jesu li oni bili takva deca,sta je Hristos rekao u vezi s tim ? ?
Jel ta vjera nestala na 1800 godina kao što je po vama nestala prava hrišćanska vjera nakon apostola dok je Amerikanci nisu ponovo otkrili u 19. vijeku?

Poslednja izmena:
Kad pitaju za kozuru onda se pozovem na apostola koji je kasno rekao kako stvari stoje u vezi obrezanja pa sad ako me on slagao nek mu sluzi na cast...
Mada iskreno ne verujem da je to slucaj jer je njih izabrao sam Hristos !
A sto se subote tice takodje je apostol jasno rekao da za Bozji narod i dalje ostaje subotnji pocinak stoga se dobro proracunaj kako ti stojis na ovom planu.
Apostol je rekao da je subota sjena od Hrista.

Back