Da li je hrišćanski osudjivati druge ljude?

Хришћани не постоје, осим само у имену. Ја никада нисам срео хришћанина правог, јер нико не следи све што пише у такозваним светим књигама.
У Србији, поред неписмености, постоји и свеопшта затуцаност поводом хришћанства, где се само славе славе, без икаквог објашњења зашто. Љубе иконе и ако бог наводно забрањује идолопоклоснтво, и ношење бројанице и крста, без неких дубљих истраживања и спознаје такозваног православља.

Хришћани не постоје, осим само у имену. Ја никада нисам срео хришћанина правог, јер нико не следи све што пише у такозваним светим књигама.
У Србији, поред неписмености, постоји и свеопшта затуцаност поводом хришћанства, где се само славе славе, без икаквог објашњења зашто. Љубе иконе и ако бог наводно забрањује идолопоклоснтво, и ношење бројанице и крста, без неких дубљих истраживања и спознаје такозваног православља.
Па дружиш се са атео медиокритетима сличном себи, зато их никад ниси ни срео... А и да јеси, са којом памећу би их препозно?

Izvor ?

Gde piše da je pravilno osuditi greh ? I ko odlučuje šta je greh ? Ti?ja?Gospod Bog?
40. Јовов први одговор Господу. Други говор Господњи из вихора. Описује своју моћ.

1. А Господ, опет одговарајући Јову из вихора, рече:
2. *Опаши се сада као човјек; ја ћу те питати, а ти ми казуј. [*Јов 38, 3.]
3. Хоћеш ли ти уништити мој суд? Хоћеш ли мене осудити да би себе оправдао?
4. Је ли у тебе мишица као у Бога? *Грмиш ли гласом као он? [*Јов 37, 4.]
5. Окити се сада чашћу и величанством, у славу и красоту обуци се.
6. Проспи јарост гњева својега, и погледај све поносите и обори их.
7. Погледај све поносите и понизи их, и потри безбожнике на мјесту њихову.
8. Затрпај их све у прах, и повежи им лице на скривену мјесту.
9. Тада ћу те и ја хвалити да те чува десница твоја.

Postoje pravi hriscani koji se drze Bozjeg Zakona koji j ezapisan u Bibliji ali nazalost u manjini su...

Па дружиш се са атео медиокритетима сличном себи, зато их никад ниси ни срео... А и да јеси, са којом памећу би их препозно?
Ја сам због хришћана такозваних и напустио све то, и зато тврдим да хришћана нема. Први и последњи хришћанин је умро на крсту, и да цитирам једног познатог лика, "Боже, спаси ме од својих верника." Једина добра ствар везана за такозвано православље је то што има доста тога из изворне словенске религије.

Ја сам због хришћана такозваних и напустио све то, и зато тврдим да хришћана нема. Први и последњи хришћанин је умро на крсту, и да цитирам једног познатог лика, "Боже, спаси ме од својих верника." Једина добра ствар везана за такозвано православље је то што има доста тога из изворне словенске религије.
Screenshot 2024-11-01 at 03-47-13 О САВРШЕНСТВУ ХРИШЋАНСТВА И НЕСАВРШЕНСТВУ ХРИШЋАНА – Светоса...png

https://svetosavlje.org/o-savrsenstvu-hriscanstva-i-nesavrsenstvu-hriscana/

Zašto su Srbi nekad nemoguc narod ?
Srbi jer eto pratim na Instagramu devojku sa krilima na ovu njenu objavi ostavljaju se komentari “mi spremamo slavu Svetog Luka”
Pa nek slave i svetog ekrem jevrica pa sta to tebe dotiče tj. nas uzvišen nebeski narod, ekonomskog tigra.

I kad jedan takav komentar bude objavljen tu odmah 100 komentara “bravo” svaka čast

Devojki sa krilima treba se staviti do znanja da ona greši
Greši kako? Devojko sa krilcima ti grešiš, ne treba da slaviš luku slavi nešto normalno kao ja npr. nikoljdan ili svetog petra kajganu. Ti ni si u pravu ja sam u pravu kad ti kažem moja slava je jača od tvoje moju slavu slavi većina srbendi...jadno je to što se bilo ko oksponira na instagramu i iznosi svoj život. i treba osuđivati takve najcrnje i tu dolazi sloboda govora i izražavanja, ako joj smeta neka nađe život van istagrama i ugasi ta sranja zauvek.

Zašto su ljudi zli? I da li je hrišćanski osudjivati druge ljude ?

Realno svak nek slavi šta želi u svojoj kući ‼️
Veoma je hrišćanski čak ne samo osuditi već i ubiti drugog čoveka, jer na tome se temelji hrišćanstvo, ako nećeš milom da ga prihvatiš onda ćeš silom.

Ovo je velika istina. Toliko je kvazi hrišćana koji tripuju da to što idu na liturgije, poste sredu i petak, slave slavu (i veće praznike) da su time završili posao. A to što lažu, ogovaraju druge, osuđuju sve redom? Hipokriti. Kada dobiješ onaj popis stanovništva koji pita koje si veroispovesti, a srbende kažu pravoslavni hrišćanin, to je uvid u pogrešnu realnost.
Želeti nešto i biti nešto su dva različita pojma.

Zašto su Srbi nekad nemoguc narod ?
Srbi jer eto pratim na Instagramu devojku sa krilima na ovu njenu objavi ostavljaju se komentari “mi spremamo slavu Svetog Luka”

I kad jedan takav komentar bude objavljen tu odmah 100 komentara “bravo” svaka čast

Devojki sa krilima treba se staviti do znanja da ona greši

Zašto su ljudi zli? I da li je hrišćanski osudjivati druge ljude ?

Realno svak nek slavi šta želi u svojoj kući ‼️

Ma vise me briga sta ce ko da radi.
Tzv. drustvene mreze treba izbegavati maksimalno, to je veliko zlo.

Nije bas tako kao sto ti pises, milioni i milioni svetih su dali svoj zivot za veru, bili su muceni i izlozeni najgorim mukama i na kraju ubijeni, ali se nisu odrekli Hrista.

kako gde ? U celom svetu imas hriscane koji se drze Bozjih moralnih nacela
na primer Jehovini Svedoci ( izvorni hriscani ) u celini
a ne mogu reci da i drugi pojedinci ne zive moralno
Nisu prazne price ja zivim tako i svi koje poznajem moje vere
To je uslov da bi neko se krstio kao JS
Јеховини Сведоци оперишу по свету. Прва црвена застава је то што су настали од Чарлс Тејз Расела, једног масона којег је и жена напустила јер је био тако диван. Настали су у слично време као и Мормони, који су још већа и луђа секта, а да не причамо о Адвентистима, Пентекосталцима, Баптистима и слично. Што је најлуђе, то је настало у САД, којЕ је оличење разврата, похлепе и охолости.
Где може нешто добро да настане од лошег? Упознат сам ја веома добро са радом ЈС.

Nije bas tako kao sto ti pises, milioni i milioni svetih su dali svoj zivot za veru, bili su muceni i izlozeni najgorim mukama i na kraju ubijeni, ali se nisu odrekli Hrista.
Свеци не постоје. То су све будалаштине. Људи не могу да посвете било кога јер сами нису свети, нити имају могућност то да ураде. Свеци су само у имену, и ничему више. Колико светаца има СПЦ, колико Католичка црква? Колико имају остали?

То што су неки дали живот за идеју не значи ништа, нити значи да си био прави верник. Гомила људи је извршила самоубиство док су били у разним култовима, где у веровали да долази крај света, и да ће отићи на небо. Јел су и они прави верници само зато што су попили отров? То су све ствари људске делузије. Само зато што верујеш у нешто, не чини те бољим човеком нити правим било чим. По тој логици можеш бити гад целога живота и само зато што си наводно погинуо за Христа, Буду, Мухамеда да си прави верник.

Осуђивање и прозивање је баш хришћански. Ето пуна уста вере, хришћанства, а на кеца одма напад. Такви сте ви. Душа вам је трула, а уста пуна љубави према ближњем свом. Праштајте да вам буде опроштено, до прве кривине, док вам одговара. Лицемери.

Poslednja izmena od moderatora:
Осуђивање и прозивање је баш хришћански. Ето пуна уста вере, хришћанства, а на кеца одма напад. Такви сте ви. Душа вам је трула, а уста пуна љубави према ближњем свом. Праштајте да вам буде опроштено, до прве кривине, док вам одговара. Лицемери.
Свеце негираш мешајући истинске и лажне...

Да си више смирен, разумео би зашто си сад изложен понижењу своје безбожности због своје очите гордости

Свеце негираш мешајући истинске и лажне...

Да си више смирен, разумео би зашто си сад изложен понижењу своје безбожности због своје очите гордости
Ја нисам понижен. Ти се само офираш господине "верниче".

Свеци не постоје. То је за будале који верују у бајке. Чуда не постоје. Постоје затуцани људи који су нашли своју дрогу, уместо алкохола и шприца, узели мало религију-веру и са тим се дрогирају.

Back