То сам негде и ја мислио када сам рекао да имам проблем са Старим Заветом на одговарајућој теми, а то је да Јахве не личи на Бога Новог Завета, можда нисам образложио на прави начин, то јест немам цитате из Старог Завета које бих показао. Али Јахве ми личи на неко човеколико биће које глуми Бога. То јест, чини ми се као да су у Старом Завету измешане јеврејска народна митологија са правим Богом, па је Јахве некад митолошко биће из јеврејске традиције, а некада је прави Бог. Али опет не познајем Стари Завет, па ето можда грешим.
Што се ванземаљаца тиче, верујем да постоје, колики је свемир, и колико разних димензија постојања има, које су нама у већини невидљиве. Али један Бог је за све у сваком случају. Исус Христос је Божји Логос, што многи заборављају већ га доживљавају искључиво као човека, и кроз њега је створено све што постоји, па и ванземаљци ако постоје. Дакле, уопште није "проблем" ако неко постоји, јер је створен кроз исти Логос као и ми. И за њих дакле важе исте Божје заповести и вера као и за нас.