Da se dokaže da vanzemaljci postoje...

I previše dokaza, ali ljudi negiraju i veruju u izmišljenog boga...tačnije žive na planeti podosta pre nas. Tačnije svih 5000 religija koliko ih ima biće u problemu kad nam neki vanzemaljac bude rekao ko nam je kreator, tačnije možda ta vrsta je naš kreator, i dalje će većina verovati u boga čiču na nebu, tolko nam je ispran mozak.
Tako nekako...mislim da alieni nisu donijeli zivot na Zemlju, ali da su intervenisali u pogledu inteligencije kod roda Homo, to je vrlo vjerovatno...

to isto pitanje sam postavio, šta će svemogućem bogu deo kolača
naravno ostadoh bez odgovora.

То сам негде и ја мислио када сам рекао да имам проблем са Старим Заветом на одговарајућој теми, а то је да Јахве не личи на Бога Новог Завета, можда нисам образложио на прави начин, то јест немам цитате из Старог Завета које бих показао. Али Јахве ми личи на неко човеколико биће које глуми Бога. То јест, чини ми се као да су у Старом Завету измешане јеврејска народна митологија са правим Богом, па је Јахве некад митолошко биће из јеврејске традиције, а некада је прави Бог. Али опет не познајем Стари Завет, па ето можда грешим.

Што се ванземаљаца тиче, верујем да постоје, колики је свемир, и колико разних димензија постојања има, које су нама у већини невидљиве. Али један Бог је за све у сваком случају. Исус Христос је Божји Логос, што многи заборављају већ га доживљавају искључиво као човека, и кроз њега је створено све што постоји, па и ванземаљци ако постоје. Дакле, уопште није "проблем" ако неко постоји, јер је створен кроз исти Логос као и ми. И за њих дакле важе исте Божје заповести и вера као и за нас.

То сам негде и ја мислио када сам рекао да имам проблем са Старим Заветом на одговарајућој теми, а то је да Јахве не личи на Бога Новог Завета, можда нисам образложио на прави начин, то јест немам цитате из Старог Завета које бих показао. Али Јахве ми личи на неко човеколико биће које глуми Бога. То јест, чини ми се као да су у Старом Завету измешане јеврејска народна митологија са правим Богом, па је Јахве некад митолошко биће из јеврејске традиције, а некада је прави Бог. Али опет не познајем Стари Завет, па ето можда грешим.

Што се ванземаљаца тиче, верујем да постоје, колики је свемир, и колико разних димензија постојања има, које су нама у већини невидљиве. Али један Бог је за све у сваком случају. Исус Христос је Божји Логос, што многи заборављају већ га доживљавају искључиво као човека, и кроз њега је створено све што постоји, па и ванземаљци ако постоје. Дакле, уопште није "проблем" ако неко постоји, јер је створен кроз исти Логос као и ми. И за њих дакле важе исте Божје заповести и вера као и за нас.
Krivo gledaš na stvari. Bog u SZ jeste strog ali je i pravedan a brutalnosti u SZ su slika tog vremena koje je bilo veoma brutalno.

Што се ванземаљаца тиче, верујем да постоје, колики је свемир, и колико разних димензија постојања има, које су нама у већини невидљиве. Али један Бог је за све у сваком случају. Исус Христос је Божји Логос, што многи заборављају већ га доживљавају искључиво као човека, и кроз њега је створено све што постоји, па и ванземаљци ако постоје. Дакле, уопште није "проблем" ако неко постоји, јер је створен кроз исти Логос као и ми. И за њих дакле важе исте Божје заповести и вера као и за нас
u početku stvori nebo i zemlju
znači mi smo najstarija civilizacija?

То што пише у Библији не значи да је то једино што је Бог икада радио и да је о њему све речено у тој једној малој књизи.
Nije baš mala. Možeš sa primerkom štampanom na normalnom papiru onesvestiti čoveka.
Ovo bi bio dobar scenario za englesku krimi seriju. Pop se seksa u svom uredu sa, naravno, tuđom ženom, i padne mu Biblija sa stola na glavu i ubije ga :hahaha:

Poslednja izmena:

Back