lamar
Poznat
- Poruka
- 8.192
I ne nadjem je u biblioteci.Još samo da je nađem u biblioteci![]()
U e-pretrazi je moja biblioteka ima, ali je realno nigde nema.
Kaze mi bibliotekarka da je verovatno neko od citalaca vratio na pogresno mesto

I ne nadjem je u biblioteci.Još samo da je nađem u biblioteci![]()
In the mountains of madness...topla preporuka! Ali pazi...može te uvući u to ludilo.Citam Lavkrafta po prvi put, i to u originalu 😬
Za sad mi se najvise dopala Herbert West - Reanimator
Leto kada sam naučila da letim, Jasminka Petrović, Kreativni centar, 148 strana. https://kreativnicentar.rs/p/knjiga/leto-kada-sam-naucila-da-letim/
Knijga za mlade (10-13 godina i lektira za 7. razred) o odrastanju u našim (regionalnim) uslovima, sa svim specifičnostima koje su doneli raspad Jugoslavije, ekonomske krize, ratovi, i uticajima na porodicu. Ali sve je lepo skockano, sve uneto, pomenuto i prošlost i sadašnjost i budućnosti i starost i mladost, politika i porodica, sreća i nesreća, život i smrt, a ništa ne opterećuje i ne gnjavi, sve je prirodno i logično.
Može da stane rame uz rame sa najboljim knjigama o odrastanju.
Ovo je tačno.može se reći da je ozbiljan pisac iako je omeđen žanrom.
Zanimljivo da i ovde na kraju romana preko govora jednog političara isto tako prenosi poruku kako su Ameri i Britanci krivi za sve. Da, ženski likovi su i ovde sporedni ali ne zameram mu to. Tim svetom ipak dominiraju muškarci.Ovo je tačno.
Mada, nije bez mana. U par knjiga koje sam čitao ženski likovi su dosta zanemareni, onako šablonski odrađeni.
Plus ima taj didaktizam (da objasni kako stoje stvari i da su Amerikanci krivi za sve), ali to je valjda normalno za političke romane.
Sve u svemu, što bi Džordž Orvel rekao, LeKare je dobra loša književnost.