lamar
Poznat
- Poruka
- 8.258
I ne nadjem je u biblioteci.Još samo da je nađem u biblioteci![]()
U e-pretrazi je moja biblioteka ima, ali je realno nigde nema.
Kaze mi bibliotekarka da je verovatno neko od citalaca vratio na pogresno mesto

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
I ne nadjem je u biblioteci.Još samo da je nađem u biblioteci![]()
In the mountains of madness...topla preporuka! Ali pazi...može te uvući u to ludilo.Citam Lavkrafta po prvi put, i to u originalu
Za sad mi se najvise dopala Herbert West - Reanimator
Leto kada sam naučila da letim, Jasminka Petrović, Kreativni centar, 148 strana. https://kreativnicentar.rs/p/knjiga/leto-kada-sam-naucila-da-letim/
Knijga za mlade (10-13 godina i lektira za 7. razred) o odrastanju u našim (regionalnim) uslovima, sa svim specifičnostima koje su doneli raspad Jugoslavije, ekonomske krize, ratovi, i uticajima na porodicu. Ali sve je lepo skockano, sve uneto, pomenuto i prošlost i sadašnjost i budućnosti i starost i mladost, politika i porodica, sreća i nesreća, život i smrt, a ništa ne opterećuje i ne gnjavi, sve je prirodno i logično.
Može da stane rame uz rame sa najboljim knjigama o odrastanju.
Ovo je tačno.može se reći da je ozbiljan pisac iako je omeđen žanrom.
Zanimljivo da i ovde na kraju romana preko govora jednog političara isto tako prenosi poruku kako su Ameri i Britanci krivi za sve. Da, ženski likovi su i ovde sporedni ali ne zameram mu to. Tim svetom ipak dominiraju muškarci.Ovo je tačno.
Mada, nije bez mana. U par knjiga koje sam čitao ženski likovi su dosta zanemareni, onako šablonski odrađeni.
Plus ima taj didaktizam (da objasni kako stoje stvari i da su Amerikanci krivi za sve), ali to je valjda normalno za političke romane.
Sve u svemu, što bi Džordž Orvel rekao, LeKare je dobra loša književnost.