Orkanski visovi, Emili Bronte, Narodna knjiga, izdanje 1967. godine, 414 strana.
Iskreno, ne bih ni čitala ovu knjigu da nije bila za gorepomenuti književni klub. Ali toliko mi se svidelo na prvom sastanku i toliko me je ispunilo to što sam našla društvance sa kojim mogu da pričam o knjigama, da je čitanje sestre Bronte mala žrtva za učestvovanje u klubu.
Neću ni da pišem o knjizi, svi znaju ili mogu lako da saznaju o čemu se radi i kakva je. Meni je bilo interesantno što od nas osam koliko nas je bilo, nismo imale dva ista izdanja ove knjige. Sve smo imale različita.
A kad sam pročitala knjigu, poželela sam da pogledam i film, i našla sam da postoji 17 verzija filma, uključujući i italijansku, francusku, špansku, čak i japansku, a nije im odoleo ni čuveni Luis Bunjuel, i 4 verzije serije. To sam ja našla, ne znam da li je konačno.
Najinteresantniji su utisci žena koje su Visove čitale kao tinejdžerke, kad im je to bio samo ljubavni roman i sada, kada vide svu tragediju nesrećnih ljubavi, nedostatka izbora, loših porodičnih odnosa, potčinjenosti žene.